17 tane torunum geldi boy boy:) bizden öncekiler 5 kişiydi biz 13 325ler 17 çok iyi oldu
arkadaşlar, son duyumlarımıza göre yeni gelen askerler (325. kısa dönem torunlar) iki hafta sonra yani aralıkın 26sında yemin edeceklermiş. bunların sadece %10u onbaşı olacak. onlara yemin töreninden sonra bir hafta daha eğitim vereceklermiş. diğerleri er olarak kalacaklarmış. yani bu onların nöbet tutacakları anlamın geliyor. ocak ayının 2sinde ise yeni dağıtım yerlerinde olacak diyorlar. inşaallah ondan sonra rahat ederiz. hadi bakalım bitiyor artık.
quote:
Orjinalden alıntı: febahadir
arkadaşlar, son duyumlarımıza göre yeni gelen askerler (325. kısa dönem torunlar) iki hafta sonra yani aralıkın 26sında yemin edeceklermiş. bunların sadece %10u onbaşı olacak. onlara yemin töreninden sonra bir hafta daha eğitim vereceklermiş. diğerleri er olarak kalacaklarmış. yani bu onların nöbet tutacakları anlamın geliyor. ocak ayının 2sinde ise yeni dağıtım yerlerinde olacak diyorlar. inşaallah ondan sonra rahat ederiz. hadi bakalım bitiyor artık.
ben zaten nöbet tutyorum -15 lerde siz nasıl tutmuyonuz hayret yaw
quote:
Nasıl ocak 2 de geliyorlarmış,ben ocak 9 diye biliyordum,inşallah senin dediğin doğrudur hocam,erken gelsin aslan torunlarım benim rahat 25 tane torun gelir
Şafak olmuş comolokko,bu şafaktan sonra daha fazla torun beklemeyelim
quote:
Orjinalden alıntı: cool2hate
quote:
hocam biz beş arkadaş çavuş olduk. sadece biz tutmuyoruz. diğerli tutuyor.
Bizim zamnımızda herkesi çavuş yapıyorlardı artık yapmıyorlar sanırım??
şafak 30 :D:D:D:D
quote:
quote:
quote:
hocam biz beş arkadaş çavuş olduk. sadece biz tutmuyoruz. diğerli tutuyor.
bende çavuşum tutuyorum hergün
bu arada çıkış istikametini değiştirmek için yazıcıya 1 karton sigara aldım (parlament) abarttım mı acep :S
quote:
bu arada çıkış istikametini değiştirmek için yazıcıya 1 karton sigara aldım (parlament) abarttım mı acep :S
hocam bizim kısa dönemlerin koğuşuna bir a4 kağıdı bıraktılar. herkes gitmek istediği(!) yeri yazdı. hepimiz 2 gün yol ile 17 ocakta çıkıyoruz inşaallah.
Çıkma muhabbeti hep farklı farklı söyleniyor. Alla alla Bize söylenen şöyle (JANDARMA) Ocak 31 çekiyor 11gün izin+1gün mazeret izni+2 gün yol(bazıları için 1 gün olabilir)
yani 31-14=17 ocaka kadar askeriz. Yani 18 sabahı gönderecekler. Buradakiler öyle gitmiş. Bende 17 de çıkmak isterim ama bakalım o zaman gelsin göreceğiz.
Şafak demiş 30, 18 ocak pazar yokuz...
inşallah
walla ne diyim şu an garip bir his askerlik hakkında veya çıkışla ilgili düşünmüyorum. Duruldum da atarsa 28 sanırım
arkadaşlar şafak demiş cart curt. Allah herkese benim gibi rahat askerlik yapmak nasip etsin..
hadi bakalım ya sabır. son günler de geçiyor artık.
şafak olmuş çomolokko :))) 16 ocak'ta hürgeneralizzz
Şafak: 27 !
quote:
Orjinalden alıntı: Marauder1905
şafak olmuş çomolokko :))) 16 ocak'ta hürgeneralizzz
Şafak: 27 !
biz de 17 ocakta inşaallah!...
Sanki hiç bitmeyecekmiş gibi geliyor inanasım gelmiyor valla, artık 1 ay diyede bir şey yok.
Atarsa 27 !!! Başka yokkk
efet tertipler siz yine biras ii haldesinz okudugm kadaryla
ben agrı dagı etegnde iran sınırında gece 14 saat nbt tutuyorum. ilk defa gecen bayramda ilk çarsıma
çıktım anlayın yani ve şükredin. Ama bitti wallahi 1 ay die bişi kalmadı artık hafta sayıyoruz :))
kendinize çok ii bakın .
atarsa 26
beyler siz hangi nöbetden bahsediyorsunuz ben ş.urfada ,hudut da, hudut karakolunda askerim. çavuşum manga komutanıyım günde 4+4( 8 saat) nöbet tutuyom 8 saat hazır kıta duruyom (ani bir olaya karşı müdehale etmek için) 8 saatde iistirhatim var ctesi- pazar yok kaçakcı peşinde koşuyoz. her gün aynı. 15 günde bir çarşı var oda kitlenmezse.
HUDUT DA ASKERLİK YAPMAK VE NÖBET TUTMAK HER ASKERE NASİP OLMAZ. HUDUT BEKLEYEN GÖZÜ ALLAH CEHENNEMDE YAKMAZ.