beyler siz hangi nöbetden bahsediyorsunuz ben ş.urfada ,hudut da, hudut karakolunda askerim. çavuşum manga komutanıyım günde 4+4( 8 saat) nöbet tutuyom 8 saat hazır kıta duruyom (ani bir olaya karşı müdehale etmek için) 8 saatde iistirhatim var ctesi- pazar yok kaçakcı peşinde koşuyoz. her gün aynı. 15 günde bir çarşı var oda kitlenmezse.
HUDUT DA ASKERLİK YAPMAK VE NÖBET TUTMAK HER ASKERE NASİP OLMAZ. HUDUT BEKLEYEN GÖZÜ ALLAH CEHENNEMDE YAKMAZ.
efet kardesm ben seni anlayabiliyorm yukarda da yazm saten pusu timi 14 saat nbt tutyo die
bu 3. çarşım yani, ne haftasonun war ne bayramın Allah kolaylık versin
HUDUT BİR MİLLETİN NAMUSUNUN VE ŞEREFİNİN KORUNDUĞU YERDİR.
M.KEMAL ATATÜRK
heyecan artıyor yayyyyyyyyyyyy Gaziantep 27
hadi bakalım. 26 aralıkta yemin ediyorlar. 2 ocakta bizim yanımızdalar torunlar.
şimdi bizim çıkıs 19u, 2 gün yol izni alanlar 17 sinde mi çıkıyo kesin olarak ??
bnm haberim yok çünkü burada???
hnm cvp verirsenz sewinirm
evet
biz çıkışlarımızı astırttık 17 sinde çıkıyoruz 2 gün yol izni dahil. Bu arada burada feci dedidokular dönüyor kimi yemin töreni 9 unda kimi 2 sinde diyor anlamadım gitti
bizim iki askerimiz var biri uzun donem bilecikte. Yemin toreni 9 ocakta. Diğeri kısa donem Mardinde onunkide 26 aralıkta olacakmış 2 ocakta ise dağıtımları var.
samandıradan bkm. çvş. tugtimden selamlar arkadaşlar. kaldı 27. yedik bitirdik. bayramdı denetlemeydi çok çabuk geçti bence askerlik, bakalım kalan 27 nasıl geçecek. yol izni 1 gün olanlar 18inde çıkıyor arkadaşlar.
quote:
Orjinalden alıntı: gs_earslan
şimdi bizim çıkıs 19u, 2 gün yol izni alanlar 17 sinde mi çıkıyo kesin olarak ??
bnm haberim yok çünkü burada???
hnm cvp verirsenz sewinirm
hocam umarım bu sana yardımcı olur:
quote:
Orjinalden alıntı: logicfirst
Kısa dönemlerin askerliği 6 aydır (mesela bizimki 184 gün). Bizim gibi 323. dönemlerin askerliği 31 ocak 2009 tarihinde bitiyor. Hiç izin kullanmadıysanız 12 gün düşüyoruz yani 19 ocak 2009 resmi terhis tarihimiz. Geriye kalıyor yol izni. Eğer 1 gün yol izni verilirse 18 ocak, 2 gün yol verilirse 17 ocak, 3 gün yol verilirse 16 ocak 2009 günü nizamiyeden çıkıp gideriz Resmi olarak 800 km kadar 1 gün, 800-1600 km arası 2 gün, 1600+ km ise 3 gün yol hakkı vardır. Ama herşey bölük k. ya da personel ast. elinde. Daha doğrusu çoğu yerde duyduğum kadarıyla böyle, yani bir standart yok. Hiç yol vermeyen de var herkese 2 gün veren de kuralına uyan da. Bizimki kuralına uyarsa 17 ocak sabah saatlerinde nizamiden çıkar giderim, ki bütün hesaplarımı buna göre yapıyorum
quote:
Orjinalden alıntı: cool2hate
evet
biz çıkışlarımızı astırttık 17 sinde çıkıyoruz 2 gün yol izni dahil. Bu arada burada feci dedidokular dönüyor kimi yemin töreni 9 unda kimi 2 sinde diyor anlamadım gitti
hocam bizim torunlar aralık 29 da yemin ediyorlar. 2 ocakta ise dağıtım oluyorlar.
Allah'ın izniyle bu adam da 17.01.09 da yolcudur
Mersin Sürtüş bölgesinden selamlar
ben torun morun görmedim daha arada inanmıyor gibi oluyorum geleceğine 26 çok gün değil ama ne biliyim gene acayip oldum
şafak 27
ama 17 sinde bırakırlarsa çok daha süper olur.. acaip sıkkınlık geldi yeter bu kadarı kafi die düşünüyorum. he bu arada hala daha askerlik bitti diyemiyorum. ama 100 küsürlerdeyken plakaya düşünce yada 100 den düşünce biter diyodum 27 gün kaldı stres daha da arttı.
şafak sıkıştırıyor artık :D
samsundan herkese selamlar
şafak 27
ama 17 sinde bırakırlarsa çok daha süper olur.. acaip sıkkınlık geldi yeter bu kadarı kafi die düşünüyorum. he bu arada hala daha askerlik bitti diyemiyorum. ama 100 küsürlerdeyken plakaya düşünce yada 100 den düşünce biter diyodum 27 gün kaldı stres daha da arttı.
şafak sıkıştırıyor artık :D
samsundan herkese selamlar
inanın bitince sanki hiç askerlik yapmamış gibi oluruz.
öyle olalım zaten
25 gün kala gene stres oldum ya lanet olsun!
borhanli sen kimsin yaa? niye tanımıyorum ben seni ben de samsunda kısa dönemim
Gata 325. Kısa dönemler. A.M.M. (Ani Mıntıka Mangası...)
Şafak 026...
Şafak sayısı azaldıkça olaylar daha yavaş ilerleyip karmaşık hale geliyor resmen. Bölük nöbeti tutup iştima almak, devriye atmak vs. gibi insan gütme işlerinden bıktım. Akabinde stresli bir hale gelip farklı birisi oldum. Ceza listem zaten kabarıktı, son olarak bir tutanak daha yedim ve 5 günlüğüne diskoya gireceğim bu akşam. Benim askerlik bitmiyor arkadaşlar, inanın günler çok zor geçiyor. Sivilde rahatlığa öyle alışmışım ki, burada benden çok daha az şey bildiğini düşündüğüm asteğmenlerin verdiği emirlere ve hareketlerine katlanamıyorum. Umarım siz komutanlarınızla iyi geçiniyorsunuzdur. Şafak 25: hadi az kaldı...
Kardeş disko için geçmiş olsun öncelikle. Askerlikte yaşananlar hepimizin canını zaman zaman sıkıyor ama ben şu süreçte baya vurdumduymaz ve tabir-i caizse hiçbirşeyi sallamayan bi insan oldum. Öyle olunca işler daha yolunda gidiyor sanki. Öteki türlü kafam stresten davul gibi oluyordu. Ayrıca gerçekten şafak sıkıştırması diye birşey varmış bunu bizzat gördüm Sona doğru yaklaştıkça saatler geçmek bilmiyor. Allah hepimize sabır versin...
quote:
Orjinalden alıntı: MaTaDoR
Şafak sayısı azaldıkça olaylar daha yavaş ilerleyip karmaşık hale geliyor resmen. Bölük nöbeti tutup iştima almak, devriye atmak vs. gibi insan gütme işlerinden bıktım. Akabinde stresli bir hale gelip farklı birisi oldum. Ceza listem zaten kabarıktı, son olarak bir tutanak daha yedim ve 5 günlüğüne diskoya gireceğim bu akşam. Benim askerlik bitmiyor arkadaşlar, inanın günler çok zor geçiyor. Sivilde rahatlığa öyle alışmışım ki, burada benden çok daha az şey bildiğini düşündüğüm asteğmenlerin verdiği emirlere ve hareketlerine katlanamıyorum. Umarım siz komutanlarınızla iyi geçiniyorsunuzdur. Şafak 25: hadi az kaldı...
quote:
Orjinalden alıntı: logicfirst
Kardeş disko için geçmiş olsun öncelikle. Askerlikte yaşananlar hepimizin canını zaman zaman sıkıyor ama ben şu süreçte baya vurdumduymaz ve tabir-i caizse hiçbirşeyi sallamayan bi insan oldum. Öyle olunca işler daha yolunda gidiyor sanki. Öteki türlü kafam stresten davul gibi oluyordu. Ayrıca gerçekten şafak sıkıştırması diye birşey varmış bunu bizzat gördüm Sona doğru yaklaştıkça saatler geçmek bilmiyor. Allah hepimize sabır versin...
quote:
Orjinalden alıntı: MaTaDoR
kardeş geçmiş olsun öncelikle de disko partizani olur bu dakikadan sonra bize anca kalmış 25 günüm ......... olur mu de geç işte. Ben şafak sıkıştırmasının az 1az üstesinden geldim ama 43-33 arası kabus gibiydi neyse ki şimdi aldığım nefes yetmiyormuş hissi bitti inşallah yeniden başlamaz