Şimdi Ara

35,000 - 40.000 TL Civarı hatchback + otomatik vites araç alacam ne almalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
6.964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhabalar. araba almak istiyorum ama arabalar konusunda bilgim yok. çocuk olduğundan dolayı araba almak artık ihtiyaç oldu. 35,000 - 40.000 TL Civarı hatchback + otomatik vites araç almak istiyorum. dizel + benzin olabilir. çok yakıt yakmasın ama aaa çokta düşük olsun demiyorum normal olabilir. performansı yerinde olsun biraz bayır olunca zorlanmasın ve bagaj kapasitesi de çok küçük olmasın bebek arabası koyunca dolmasın hemen. benim aklımda citroen c4 - renault megane 2 - 3, ford focus veya fiesta - honda civic var. tabi dediğim gibi çok anlayan biri değilim ama bunlar motor - hp gibi konularda iyi gibi geldi bana ama bir arkadaşımın kia bayisinde çalışan arkadaşı toyota ve hyundai önermiş. sizce hangisi olmalı veya başka bir öneriniz var mı? yardımcı olup fikir verirseniz sevinirim.

• Bravo Dizel Otomatik alınabilir,

Daha dolu paket ve daha düşük km Tjet benzinli otomatik olabilir turbo olduğu için performansı iyidir 105-120-150bg versiyonları var çok noktalı enjeksiyonlu bir notor lpg uyumludur sizin durumda simit lpg takılı olması lazım...

Toyota Hyundai araçlar güzel ama benzinlileri için atmosferik motor olduğu için devirli kullanmazsanız motor bayılır 4000-4500 devir ister bayırda Honda Jazz Hb olabilir Cvt vitesi güzeldir Bravodaki vites kararsızlık yaşayabiliyor cvt daha oturaklı sorunsuzdur,

Bu markaların dizel otomatikleri temizleri 40.000 tl nin üstünde diye biliyorum...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yani anladığım kadarı ile benim düşündüklerim iyi değil. LPG takmayı veya lpg li düşünmüyoruz eşim istemiyor nedense lpg li araçlardan çekiniyor. teşekkür ederim verdiğin bilgiler için.
  • Lpgden neden cekiyorsunuz. yil olmus 2017.Eskiden bilgisiz ustalar yuzunden arizalar meydana geliyordu.Yetkili bir yere montaj yapilmis sikinti olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben çekinmiyorum eşim çekiniyor nedense ikna edemedim bir türlü...
  • hamdi1980 H kullanıcısına yanıt
    İstediğiniz kriterlere göre fiesta sizi üzer. Bizde var, eşim kullanacağı için B sınıfı olsun dedim fiesta aldım. 2 Çocuğum var. Koltuklarda sıkıntı yaşamıyoruz, yeri geliyor arkaya bizim çocuklarla beraber 3 yetişkin de sıkışarak oturuyor ama bagaj konusunda orta boyutta bir bebek arabası bagajı dolduruyor. Geriye 3-5 küçük çanta-poşet konacak yer kalıyor. Bebek arabası kullanmadığımızda bagajı ihtiyacımızı karşılıyor. Yakıt tüketimi yüksek, otomatik vitesi sorunsuz. Tam bayan arabası.

Yakıt+bagaj kriterlerinizi karşılamayacağı için fiesta-corsa-i20 gibi B sınıfını eleyin. Diğerleri hakkında fikrim yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

İstediğiniz kriterlere göre fiesta sizi üzer. Bizde var, eşim kullanacağı için B sınıfı olsun dedim fiesta aldım. 2 Çocuğum var. Koltuklarda sıkıntı yaşamıyoruz, yeri geliyor arkaya bizim çocuklarla beraber 3 yetişkin de sıkışarak oturuyor ama bagaj konusunda orta boyutta bir bebek arabası bagajı dolduruyor. Geriye 3-5 küçük çanta-poşet konacak yer kalıyor. Bebek arabası kullanmadığımızda bagajı ihtiyacımızı karşılıyor. Yakıt tüketimi yüksek, otomatik vitesi sorunsuz. Tam bayan arabası.

Yakıt+bagaj kriterlerinizi karşılamayacağı için fiesta-corsa-i20 gibi B sınıfını eleyin. Diğerleri hakkında fikrim yok.

o zaman onu eleyeyim diğer söylediklerimin bagajları geniş ama tavsiye edilmiyor galiba
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Honda Jazz dusunebilirsiniz hocam. disaridan ne kadar kompakt duruyorsa, ic hacmi genis ve ferrah. B sinifin en buyuk bagajina sahip bir arac. 2010 kasada 399 lt, fiestanin mesela 270 kusur litre. CVT sanzimanla bakin bide. yakit konusunda da sizi uzmez.
  • OnurKayra kullanıcısına yanıt
    Ben de fiestadan önce çok düşündüm jazz ama bu fiyatlara hele de cvt şanzuman bulmak namümkün.

CVT zaten az sayıda fiyatları 50 civarı, i-shiftlerde de az km yapmış + temizini 45 ten aşağı bulmak zor.
  • Bravo, 308, Cruze. Gerisi yalan

• HONDA JAZZ çok hantal gibi geliyor bana nedense ama dediğim gibi çokta anlamam ona bir bakayım... aslında cruze de fena durmuyor ama bildiğim kadarıyla chevrolet türkiyeden çekildi servis + yedek parça sıkıntısı olmaz mı?
  • Bütün opel servisleri chevrolet modellerine bakıyor, yedek parça olarak da sıkıntı yok zaten, yürüyen aksam, motor gibi teknik parçalar astra j ile aynı.
  • O fiyata alınabilecek en iyi araba bravo

• otomatik honda jazz bakın bence içi sınıfın en geniş arabasıdır gerek bagaj gerek arka ve ön koltuklar olsun.
    aile için ideal bence eşiniz filanda rahat kullanır
  • B sinifi. Otomatik alinabilecek bana gore en iyi araba honda jazzdir. Ki ben aldim.

Ici cok genis ferah, sehirarasi 160 170 denedim sarsinti yok tabiki performans arabasi degil. Hiz sabitleyici cam tavan mevcud.

Rakiplerine gore az yakiyor. Sehirarasi 100km ile 4.5 litre sehirici duruma gore 6 7 yakiyor.

Atmosferik motor uzun vadede problemsiz.

Jazzin iki modeli var ben hiz sabitleyici ve cam tavandan dolayi full modeli fun taraftariyim.

Cvt sanzimanla ishift karsilastirirsak iki sanzimanda sorunsuz guzel oncelikle onu belirteyim.

I shift yari otomatik yokus kalkis destegi var cvtye gore 1.5 2 litre az yakar. Vites gecisleri hissedilir ama abartili degil rahatsizlik vermez. Vuruntu sarsinti olmaz. Gaza nasil basman gerektigine alisirsan araba ona gore vites ayarliyor. Yokusta kaymiyor.

Cvt daha konforlu biraz daha fazla yakiyor. Fakat piyasada cvt fiyatlari almis basini gitmis. Ishift pisman etmeyecek guzel sanziman temiz 2008 ustu ishift fun bulup aliraaniz 45 liraya bence uzun vadede cok rahat edersiniz. Sorunuz varsa cevaplarim

• jazz doğru seçim olur.I shift berbat bir şanzıman. Cvt olmasina dikkat edin. Bir de alacağınız Jazz in bobinlerine mutlaka baktirin.

• Aklıma ilk Bravo gelir.

Sport görünümlü cam tavanlı motoru Zaten canavar.Birde 1,4 150hp tjet olursa wv,ford,opelgibi markalardan hiçbiri yanına yaklaşamaz.

• cruze güzel araba gerçekten benim kafa baya ona yattı ama servis - yedek parça olayı hala kafama takılıyor birde opel el değiştirince ne olacak acaba diye düşünüyorum. bravo da güzel geldi aslında ama onlarında km çok 2. ellerde. renault megan hb nin hiç bahsi geçmemesi ilginç geldi demek ki bir sıkıntısı var. kafam çok karışık ve kararsızım birde 2. el fiyatları resmen uçmüş
  • bir türlü karar veremedik hangisi olsun diye umarım güzel bize uygun bir model buluruz.
  • Üstte de dediğim gibi arabanın servis veya parça sıkıntısı yok, bütün opel servisleri bakıyor araca. Sanayiye gittiğinizde bile bütün opel servislerinde chevrolet logosu da görürsünüz zaten, hepsi opel-chevrolet servisi diye geçer. Millet saab,mg, proton falan kullanıyor, onların bile parçası bulunuyor yani, cruze parça sıkıntısı yaşamaz. Bu paralara alınabilecek en iyi araçtır, bu piyasada bedavaya gidiyor.

Şöyle kendi aracımın incelemesini de bırakayım buraya hb cruze, araç hakkında fikir verir.https://forum.donanimhaber.com/chevrolet-cruze-ayrintili-inceleme-bol-resimli--125733705

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 11 Mayıs 2017; 17:55:53 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.