Şimdi Ara

4 kişilik aile için SUV tercihi: Chevrolet Captiva / Suzuki Grand Vitara

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
1
Favori
6.969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Biri 4 yaşında, diğeri 3 aylık iki çocuk babasıyım. Yılda ortalama 15.000 km yol yapıyorum ve işime aracımla gidiyorum.
    2008 model, 50.000 km civarında dizel bir Captiva ya da Grand Vitara 5K 1.9 dizel almak niyetindeyim. Bütçem 50.000-55.000 TL arasında.

İlk sorum, bu bütçe ile yukarıdaki kriterlere uyan, kazasız temiz bir araç bulabilir miyim? Sahibinden'de verilen ilanlara pek güvenim yok. Hasarsız denilen araçlardan neler çıkıyor herkesçe malum. O yüzden deneyimli arkadaşlardan bu konuda fikir almak istiyorum.

İkincisi ise, aynı fiyata anyı km'de iki araç bulsam hangisini tercih etmeliyim? Dağ bayır gezmek, offroad yapmak gibi bir niyetim yok. Ancak oturduğum ilçenin yolları oldukça bozuk ve şu anki arabam Toyota Corolla'nın bu kötü şartlara daha fazla dayanamacağını hissediyorum :) Ayrıca, evime giden yollar oldukça eğimli olduğundan, özellikle kış şartlarında güvenli bir sürüşe ihtiyaç duyuyorum.
    Benim için dış görünüşün hiçbir önemi yok. Önem verdiğim konular güvenlik, dayanıklılık, uzun yolda sessiz bir yolculuk ve mümkünse büyük bagaj hacmi.

Bu konular ile ilgili fikir ve deneyimlerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim.

Teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: peugeot206WRC

Öncelikle çocuklarınızı Allah bağışlasın. Yılda 15.000 km yol için dizel SUV almak mantıksız, hele vergiler bu sevideyken çok daha mantıksız. Hem daha yüksek modelli hem de daha ucuza 1.6 benzinli Sportage ya da 1.4 TSI Tiguan bakın derim.

Örneğin,

Sportage:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-kia-sahibinden-cok-temiz-kia-sportage-75462011/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-kia-rahmi-otomotiv-den-sifir-kia-sportage-1-6-74562011/detay sıfır
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-kia-20012-model-sifir-sportage-72083665/detay

Tiguan:
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-volkswagen-0-vade-farki-ile-24-ya-da-36-ay-kiralayin-arac-hediyemiz-olsun-71310638/detay sıfır
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-volkswagen-full-oto-fuari-araci-full-aksesuvarli-sadece-12-000-km-72979971/detay 4x4
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-volkswagen-neskar-nilufer-sb-den-satilik-2010-vw-tiguan-1-4-tsi-150hp-4x4-72826125/detay
    Teşekkür ederim. Ancak dizel ve benzinli araçlar kullanmış biri olarak, dizel motorların düşük devirde sağladığı yüksek torktan dolayı tercihim dizelden yana. O yüzden dizel araç olması şart :)

Tiguan'ı inceleme fırsatım oldu ancak içini çok dar buldum. Açıkçası beni çeken bir yanını göremedim. Ama tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Milonguero77

Teşekkür ederim. Ancak dizel ve benzinli araçlar kullanmış biri olarak, dizel motorların düşük devirde sağladığı yüksek torktan dolayı tercihim dizelden yana. O yüzden dizel araç olması şart :)

Tiguan'ı inceleme fırsatım oldu ancak içini çok dar buldum. Açıkçası beni çeken bir yanını göremedim. Ama tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.

Alıntıları Göster
    Merhaba,

Bu iki aracın 50.000km'de ikinci elini kıyaslayabilecek birileri yok mu?

• quote:

Merhaba,

Bu iki aracın 50.000km'de ikinci elini kıyaslayabilecek birileri yok mu?

Alıntıları Göster
    CAptiva suzukiye göre biraz fazla yakar. Offroad performansında, sorunsuzlukta suzuki efsanedir. 2006 sonrası dds lere bak. Manueldir. Şehir içinde biraz fazla vites atarsın normal arabaya göre ama . Of road on road için dogru seçimdir. Birde Sıfır fala alırsan ilk 3-4 yılda çok fazla deger kaybı olur. 2006-2008 dds alırsan hem zararın az olur hemde taş gibi araban olur. Ve 2006 üstü yanlış hatırlamıyorsam made in japan dı. Daha fazla bilgi için gezenbilire bir bak.

• quote:

Orijinalden alıntı: profdr

CAptiva suzukiye göre biraz fazla yakar. Offroad performansında, sorunsuzlukta suzuki efsanedir. 2006 sonrası dds lere bak. Manueldir. Şehir içinde biraz fazla vites atarsın normal arabaya göre ama . Of road on road için dogru seçimdir. Birde Sıfır fala alırsan ilk 3-4 yılda çok fazla deger kaybı olur. 2006-2008 dds alırsan hem zararın az olur hemde taş gibi araban olur. Ve 2006 üstü yanlış hatırlamıyorsam made in japan dı. Daha fazla bilgi için gezenbilire bir bak.

Alıntıları Göster
    Teşekkür ederim Profdr. Peki karlı ve ıslak yol durumlarında (on road için) bu iki aracın performanslarını kıyaslarsak, hangisi daha üstün gelir? Arada hissedilir derecede fark var mı?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Koleos veya 5008 , Suv veya Mpv
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 2006 model land rover freelander I de tercihlerin arasina eklemelisin, teknoloji konfor performans olarak ust duzey bir suv
  • quote:

Tiguanı bir test etmenizde fayda var derim.hem kompresör hem de turbo var araçta.tork olarak da 240 nm .önemli bir ayrıntı bu torku 2500 devire kadar değil,5000 devire kadar koruyor olması.zaten 0-100 hızlanmasından da anlayacaksınız.4x2 olanı 9.3sn,4x4 olanı 9.6 sn.
    ama yakıt konusunu düşünüyorsanız başabaş denk gelir diye düşünüyorum.dizelin bakım sıklığı ve servis ücretinin fazlalığı,ayrıca yıllık vergi olayında almayı düşündüğünüz araçların 2000cc olmasından dolayı daha fazla olması(2009 model tigu 288tlx2).yapacağınız km den dolayı bence 2 seçeneğinizde gerekli değil size.yerden yüksek 4x4 2010 model tigu her anlamda işinizi görür.eğer araziye çıkmayı seviyorsanız vitara kadar olamaz ama,yine de sizi utandırmaz...
    yine de hangi aracı alacaksanız hayırlı olur umarım...

keyifli şürüşler...

• quote:

Teşekkür ederim Profdr. Peki karlı ve ıslak yol durumlarında (on road için) bu iki aracın performanslarını kıyaslarsak, hangisi daha üstün gelir? Arada hissedilir derecede fark var mı?

kesinlikle vitara captivadan daha önde gelir..
  • Uzun yolda konfor ve sessizlik arıyorsanız her iki araç da bunu vermez, captiva konfor verir bir nebze ama sessizlik vermez. Dizel istiyorsanız, önemli bir soru geliyor, yüksek mtvli araçlar olur mu? Eğer olur ise size 2004-2005 grand cheeroke, diğer adıyla wj, 2.7 crd öneririm. Motor mercedes motorudur, araç çok konforlu ve oturaklıdır, ayrıca zor yollarda quaddrive gibi extra özellikleri ile de güvenli yolculuk sağlar, donanım olarak vision ya da overland öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: llUlisisll

Uzun yolda konfor ve sessizlik arıyorsanız her iki araç da bunu vermez, captiva konfor verir bir nebze ama sessizlik vermez. Dizel istiyorsanız, önemli bir soru geliyor, yüksek mtvli araçlar olur mu? Eğer olur ise size 2004-2005 grand cheeroke, diğer adıyla wj, 2.7 crd öneririm. Motor mercedes motorudur, araç çok konforlu ve oturaklıdır, ayrıca zor yollarda quaddrive gibi extra özellikleri ile de güvenli yolculuk sağlar, donanım olarak vision ya da overland öneririm.
    hem on road hem offroad diyorsan. Böyle bir araç yok. Olanda hepsinden biraz kırpılmıştır. Rahatlık diyorsan istedigine yakın Arkadaşın dedigi gibi grand cheeroke 2,7 crd lere bak mercedes motor mercedes şanzıman var alette. Ama biraz yaşı olacagı için temizine bak. Vitara captiva arasında ise her koşulda vitara. Ama en güzeli git test et kendi kararını kendin ver. Ayıca gezenbilir.com a bak aradıgın bütün bilgileri fazlasıyla bulursun orada

• quote:

Orijinalden alıntı: llUlisisll

Uzun yolda konfor ve sessizlik arıyorsanız her iki araç da bunu vermez, captiva konfor verir bir nebze ama sessizlik vermez. Dizel istiyorsanız, önemli bir soru geliyor, yüksek mtvli araçlar olur mu? Eğer olur ise size 2004-2005 grand cheeroke, diğer adıyla wj, 2.7 crd öneririm. Motor mercedes motorudur, araç çok konforlu ve oturaklıdır, ayrıca zor yollarda quaddrive gibi extra özellikleri ile de güvenli yolculuk sağlar, donanım olarak vision ya da overland öneririm.
    Arkadaşımda captiva var(2008) en full paketi araç rahat motoru yeterli ama dizel olmasına rağmen çok yakıyor. Halamda grand vitara var onun motoru daha güçsüz (verilere göre) rahatlık olarak 2sininde aynı öyle çok farkı yok motoru daha güçsüz sadece ama 4x4 e ayarlıyabiliyorsun. Captiva'da otomatik ayarlıyor 4x4 e. (Arkadaşın Captiva'sı otomatik vites)

• quote:

Orijinalden alıntı: onurcandmt

Arkadaşımda captiva var(2008) en full paketi araç rahat motoru yeterli ama dizel olmasına rağmen çok yakıyor. Halamda grand vitara var onun motoru daha güçsüz (verilere göre) rahatlık olarak 2sininde aynı öyle çok farkı yok motoru daha güçsüz sadece ama 4x4 e ayarlıyabiliyorsun. Captiva'da otomatik ayarlıyor 4x4 e. (Arkadaşın Captiva'sı otomatik vites)

Alıntıları Göster
    Vitara yı bilmem...Ama Captiva yı iyi bilirim...1 yıldır High paketi+navigasyon+arka başıklarda ekran+ ufak tefek donanımlar....bu aracı kullanıyorum....gayet menunum...önceki aracım golf dü...bu araca geçtikten sonra araba bir araç olmaktan çıkıp zevk halini aldı.

uzun yol deneyimim pek yoktur...buna rağmen 1100 km lik rize-ist yolunu yarım saatlik iki mola ile 12-13 saatte geldim...iste geldiğimde en ufak bir yorgunluk yoktu...gerekseydi bir 500 km daha giderdim herhalde.

Benim gibi biraz şişko olan biri için SUV inanılmaz rahat...sedan ya da hatchback bir araçla kıyaslanamaz.

Sonuçta öncelikle SUV-sedan tercihi net olarak yapılmalı..neticede zevk meselesi...Ben bu saatten sonra sedan arabaya binmem...maddi durumum el verirse cayane, evoque vs alırım...olmadı captiva ile devam ederim...olmadı cross over tarzı bir araç olur....spo, ix35 vs.

Yani kimse kimseye sedan-suv baskısı yapmasın...sonuçta zevkler tatışılmaz...konfor ve rahatlık konusunda da kimse bilmeden atıp tutmasın...en az 1000 km kullanmadan, şehir içi, şehir dışı her yol şartını deneyip görmeden, her araç hakkında yorum yapanlara bakmayın....adam 1-2 kez bayide haşat olmuş araçla deneme sürüşü yapmış, hatta geçip kolyuğuna marşa bile basmamış...ama atıp tutuyor...şu araç konforsuz, bu araç şöyle kötü vs.

captiva ve vitara ile gerçek kullanıcılarının yaptığı yorumları ilgili araçların topiklerine girerek okuyun derim..1000 lerce yorum var...en iyi ve en kötü 10 yorumu çıkın...kalan yorumların ortalamasını alın...size en iyi fikri bu verir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dalio -- 22 Şubat 2012; 21:49:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dalio

Vitara yı bilmem...Ama Captiva yı iyi bilirim...1 yıldır High paketi+navigasyon+arka başıklarda ekran+ ufak tefek donanımlar....bu aracı kullanıyorum....gayet menunum...önceki aracım golf dü...bu araca geçtikten sonra araba bir araç olmaktan çıkıp zevk halini aldı.

uzun yol deneyimim pek yoktur...buna rağmen 1100 km lik rize-ist yolunu yarım saatlik iki mola ile 12-13 saatte geldim...iste geldiğimde en ufak bir yorgunluk yoktu...gerekseydi bir 500 km daha giderdim herhalde.

Benim gibi biraz şişko olan biri için SUV inanılmaz rahat...sedan ya da hatchback bir araçla kıyaslanamaz.

Sonuçta öncelikle SUV-sedan tercihi net olarak yapılmalı..neticede zevk meselesi...Ben bu saatten sonra sedan arabaya binmem...maddi durumum el verirse cayane, evoque vs alırım...olmadı captiva ile devam ederim...olmadı cross over tarzı bir araç olur....spo, ix35 vs.

Yani kimse kimseye sedan-suv baskısı yapmasın...sonuçta zevkler tatışılmaz...konfor ve rahatlık konusunda da kimse bilmeden atıp tutmasın...en az 1000 km kullanmadan, şehir içi, şehir dışı her yol şartını deneyip görmeden, her araç hakkında yorum yapanlara bakmayın....adam 1-2 kez bayide haşat olmuş araçla deneme sürüşü yapmış, hatta geçip kolyuğuna marşa bile basmamış...ama atıp tutuyor...şu araç konforsuz, bu araç şöyle kötü vs.

captiva ve vitara ile gerçek kullanıcılarının yaptığı yorumları ilgili araçların topiklerine girerek okuyun derim..1000 lerce yorum var...en iyi ve en kötü 10 yorumu çıkın...kalan yorumların ortalamasını alın...size en iyi fikri bu verir.

Alıntıları Göster
    Yorumda bulunan herkese çok teşekkür ederim. İkisi ile de deneme sürüşü yapmadan karar vermek zor görünüyor ancak Vitara biraz daha ağır basıyor sanırım.

• quote:

Yorumda bulunan herkese çok teşekkür ederim. İkisi ile de deneme sürüşü yapmadan karar vermek zor görünüyor ancak Vitara biraz daha ağır basıyor sanırım.

Şahsen captivanın daha üstün bir araç olduğunu düşünüyorum nerden bu kanıya vardın dersen patronumda var bu araçtan 2 kere sürme şansım oldu gerçekten aşık oldum iç dizaynı 10 numara zaten

Fakat yıllık 15 bin km bu vergilere katlanılır mı bilemem
  • quote:

Orijinalden alıntı: BerlinDuvarındakiÇatlak

quote:

Şahsen captivanın daha üstün bir araç olduğunu düşünüyorum nerden bu kanıya vardın dersen patronumda var bu araçtan 2 kere sürme şansım oldu gerçekten aşık oldum iç dizaynı 10 numara zaten

Fakat yıllık 15 bin km bu vergilere katlanılır mı bilemem

Alıntıları Göster
    suzuki grand vitara 5k öneririm..
    özelliklede benzinli ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemaltrk34 -- 25 Şubat 2012; 18:26:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kemaltrk34

suzuki grand vitara 5k öneririm..
    özelliklede benzinli ...

Alıntıları Göster
    tabi vitara alacan açtığın konuya bak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Attorney58

Alıntıları Göster
    Chevrolet Captiva tavsiye ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Attorney58

Alıntıları Göster
    İmzamdaki araç size yeterli.. tabi tork verimini aradan çıkarırsanız.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.