Şimdi Ara

4.SENEYE KALMAK (MEZUN)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
4
Favori
3.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, 2018 mezunuyum. 3 defa sınava girdim ve başarısız oldum. liseden 90k siralamayla mezun oldum ve mezuna biraktim. ilk mezun senemde kasim ayı gibi retinam(göz) yırtıldı. bir anda hayatim tepetaklak oldu. 2-3 ay boyunca lazer,ameliyat ve ilaçlarla geçti. son durumda gözümdeki yirtilan yerler dikildi fakat sol gözüm artık eskisi gibi görmüyordu. retinan yırtıldığı noktadan gözün içine doku parcalari girdiği için artık lekeli görmeye başlamıştım. doktorlar buna alışmam gerektigini bi çaresi olmadığını söylediler. başlarda durumu kabullenemedim. duruma alışana kadar zaten sene bitti ve ilk mezun senemde 120k yaptım. daha sonra ailemin de desteğiyle mezuna bırakmaya karar verdim. ve bu sene güzel başlamıştım aslında fakat ocak ayı gibi anksiyete bozukluğu diye psikolojik bir hastalik başladi bende. artık oyle bi psikolojiye girdimki calismak istemiyordum. içime kapandım.dersaneye de gitmediğim için çok yalnız kaldım. açıkçası bu sene ben kendi kendimi bozdum. göz hastalığının yaşattığı travma yüzünden sürekli başıma başka bir hastalik gelecekmiş gibi takinti yapıyordum. sonuç olarak bu sene en kötü siralamami yaptım 200k. ve büyük bir karar alarak tekrar mezuna kaldım. yurtta çalışmayı düşünüyorum önerileriniz var mı bana ? aranizda benim gibi 4.seneye kalan varmi? bu arada gözümdeki hastalik iyileşmiş deyil çalışırken özel camlı gözlük ve loş ışık kullanıyorum ona rağmen halen görüntü baya kötü alışmaya çalışıyorum. gözümdeki rahatsızlığın nasıl olduğunu göstermek için aşağı fotoğraf bıraktım. 4.SENEYE KALMAK (MEZUN)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi williamwallace47 -- 16 Ağustos 2020; 11:23:12 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Sağlık problemlerinden dolayı talihsizlikler yaşamışsın dostum.Bu sınava 40 50 yaşında girip motivasyonls üniversite okuyanlar var.Sen bu mezun senelerini iyi bir üniversitede iyi bir bölüm okumak için ödediğin bir bedel olarak gör.Aynı problemleri üniversitede yaşasan belki sınıfını geçemeyecektin geçsen bile bilgiler kalıcı olmayacaktı.

Bu yılları kayıp olarak görme.Zor yıllardan çıkıp emek vererek başarıya ulaşmak inan ki en değerli başarıdır.Bunu yapacağına ben inanıyorum.Bu sene gidersen içinde hep bir ukte kalacak.

Kendini bu benim son yılım diyerek şartla ve derslerine odaklan.Başarılar diliyorum :)
  • Geçmiş olsun kardeşim yapacağını düşünüyorsan kal tabiki

• bckn.dgn B kullanıcısına yanıt
    sağol kardeşim.

• Öncelikle geçmiş olsun. Sağlık her şeyden önemli. Bu sene anksiyete tedavisi olup sıkı bir çalışmaya başlayın bence.
  • Geçmiş olsun ben de tercih verdim ünide çalışacağım başarılar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun hocam

• Geçmiş olsun hocam hakkında hayırlısı

• Çok büyük geçmiş olsun kardeşim umarım istediğini alırsın. Biz de derdimiz var sanıyoruz. Kolay gelsin yapacağına inan gerisi teferruat. Ailende sana çok güzel destek oluyor bence sen bu işi başarabilirsin

• Sağlık sorunların olmuş nereden bilecektin ki bunun için kendine kızma kalmak istiyorsan kal ama mutlaka ya spora git ya da kütüphaneye dershaneye biraz sosyallik olur kafayı boşaltırsın

• Sağlık problemlerinden dolayı talihsizlikler yaşamışsın dostum.Bu sınava 40 50 yaşında girip motivasyonls üniversite okuyanlar var.Sen bu mezun senelerini iyi bir üniversitede iyi bir bölüm okumak için ödediğin bir bedel olarak gör.Aynı problemleri üniversitede yaşasan belki sınıfını geçemeyecektin geçsen bile bilgiler kalıcı olmayacaktı.

Bu yılları kayıp olarak görme.Zor yıllardan çıkıp emek vererek başarıya ulaşmak inan ki en değerli başarıdır.Bunu yapacağına ben inanıyorum.Bu sene gidersen içinde hep bir ukte kalacak.

Kendini bu benim son yılım diyerek şartla ve derslerine odaklan.Başarılar diliyorum :)

• Saglik sorunlarindan dolayi gerceklesen mezunlugu mezunluk sayma. Bu senin elinde degildi. Yasamissin kotu seyler simdi bu yil onune bak. Ancak tercih yaptin mi tutan yerler yazdiysan senin icin zor olacak kirikla hazirlanacaksin.

• Geçmiş olsun öncelikle kardeşim, hedeflerin yüksekse tabii mezuna kal, hedeflerine sadık ol.

• Bu arada mezuna kalmaların mezun sayılmıyor ,bence sağlık problemi kendini 4. Seneme kalıyorum diye daratma

• geçen sene psikiyatr bana antidepresan vermişti. maalesef faydasını görmedim. sizin bildiğiniz ilaçsız tedavi yöntemi var mı anksiyetem tekrarlarsa diye.

• Penanggalan kullanıcısına yanıt
    bunu ben de düşündüm fakat kırık obp ve bu sene universitelerin acilma durumunun kritik olduğunu düşününce vazgeçtim

• çok teşekkür ederim 🙏🙏🙏

• williamwallace47 kullanıcısına yanıt
    benim ailem her türlü yollamak istediler evde olsa yine yapamazdım kırık falan denicez
  • Geçmiş olsun hocam, Yırtılma olayı nasıl oldu?

• Geçmiş olsun dostum. insanlar kaç yaşında girip neler neler başarıyor. seninki de 4 sene geç olsun hiç sorun olmaz. sağlık problemleri yaşamışsın bu yüzden kimse seni suçlayamaz... özgüvenini topla kendine güven talihsizliklerinden güç al ve yapabileceğinin en güzelini yap bu sene. Hiçbir şey seni yıldıramaz. Geçmişten güç almayı öğrenmelisin..

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.