< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egemenonline -- 5 Ocak 2019; 23:46:9 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egemenonline -- 5 Ocak 2019; 23:46:9 > |
Sonuna kadar okudum ve dibine kadar haklısın ..
Bizim mahallede seyyar kıymali pide satan 30 yaşında tanıdık var...Adam uzay-zamanı yani astro fiziği nasada yeni işe girmiş birinden daha çok biliyor geçen öyle muhabbet ettik kıymalı aldık kendisinden az buçuk muhabbet geçti genel görelelikten girdi kuantumdan çıktı neden okuyamadın dedik ,parasızlık dedi .. |
Eski bir mimarlık şirketi sahibi olarak:
Maaşlar tamamen algı yöntemi ile belirleniyor. Bugün şirket sahibi birisi kazanamıyorsa kapatır. Ben 5 yıl sonunda baktım daralma var 2015 sonunda kapadım. İyide yapmışım yoksa bu zamanda bende darda kalacaktım. Maaş olayı tamamen algı. Yeni mezun adama şuanki piyasa da asgari ücretin yarısı verilmeli bana göre. Çünkü bilgisi 0 ve işi öğrendikten sonra, keyfine eserse, problemli biriyse gider/gönderilir. Ve ölü yatırım olur. Eskiden Mi·marlar tasarım yapar. Teknik ressamlar çizim yapardı. Fakat artık mimar sayısı, teknik ressam dan fazla olduğu için ve teknik resim mezunu insan iç piyasaya yönelik daha iyi bilgiye sahip olduğundan daha değerli. 40 dan fazla stajyer çalıştı Şirketimde. Hep teknik lise öğrencisinden memnun kaldım. Üniversite stajyerlerine suç bulmuyorum, aksine suçlu olan öğretmenleri. Bugün piyasada mimari proje çizim bakımından 5 yıllık tecrübeli mimar ve teknik ressam arasında hiç bir fark yoktur. Mimarlık EGO’sunu silip atın alınan eğitimi ben 2 kere tamamladım + yüksek lisans yaptım. Eşimde mimar. Fakat yeni mezun teknik ressam daha bilgili. Çünkü sadece teknik proje çizimi üzerine bilgi alıyor. Piyasanın %75 mimari işleri tasarımsal değil parasal yapılıyor. Ben bugüne kadar hiç tasarım işi almadım. Alanlarında fiyatlarını duyduktan sonra kaba Etimle güldüm. Bu şartlarda 5 yıllık mimar 4-5 bin maaş isterse ve teknik ressam benden 4-5 isterse tabikide ressam ı alırım. Fakat burada bir problem var. 5 yıl bilgisi olup iş başvurusu yapan o kadar mimar var ki fiyatı düşük olanı alma durumu ortaya çokıyor. Bugün mimarların hepsi dğşük ücreti kabul etmeyip Mi·marlar odası fiyatına çalışmayı kabul ederse maaşlar oralara gelir. Kısaca ülke şartları ve yaşam zorlukları nedeni ile maaş alıyım yeter diyen, şükür edenler yüzünden maaşlar düşük. Bugün etrafta gördüğünüz bmwler, size 1 hafta geç maaş yatıp gazinolarda dansöze sizin 2 maaşı takan patronlar bu şekilde ortaya çıktı. Bugün 5bin tl kazanan motosiklet kuryede var, asgari ücretle çalışanda. |
umarım bir gün beş parasız kalırsın ve asgari ücretin yarısına muhtaç olursun, insanlarla dalga geçmeyin herkesin insanca yaşamaya hakkı vardır
|
Ben az önce ne okudum ya?
Asfalt işletmesi olan bir adamın yeni mezun bir mühendise 2500 TL önerip reddedilmesi sonucu bu yazı çıkmış sanırım. Çok doğru noktalar olsada birşeyi atlıyorsun asfaltçı kardeş, adam vasıfsız olsa bir yere güvenlik görevlisi diye girip sabahtan akşama otursa 2080 TL cukkası var sen ne vermiştim mühendise 2500 TL mi? yeni mezun olması ülkede asgari ücretin arttığı ve seninde yeni mezun başlangıç ücretini artırman gerektiği gerçeğini değiştirmiyor bende mühendisim şu koşullarda 3500 TL den aşağı yeni mezun çalıştıramazsın gerçeklere dön, parayı ne sen, ne o yeni mezun belirliyor. Parayı piyasa belirler. |
Şirketi sahibiymiş gibi savunan bir çalışan
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERNEPTAH -- 3 Ocak 2019; 15:12:7 > |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Winter Is Coming -- 3 Ocak 2019; 6:24:38 > |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alwan -- 3 Ocak 2019; 9:59:22 > |