Şimdi Ara

40 netle yola başlayıp Hacettepe Hukuk kazanan gencin yaşam öyküsü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
73
Cevap
15
Favori
18.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • (Naptınız bakalım, ben bu yazıyı unutalı çok oldu nereleri kazandınız?)
    Merhaba gençler zorlu bir dönemden geçiyorsunuz ve şurda sınava 1 ay kaldı. Aslında bakarsanız buraya yazmak demin aklıma geldi. Kendi hikayemi yazarsam belki içinizden bazılarının azmini kamçılarım diye düşündüm.
    Neyse hadi başlayalım.
    Bakın ben liseyi küçük bir kasaba da 200 kişilik bir düz lisede tm öğrencisi olarak okudum. Malum eğitimin kalitesi şehirdekilere göre düşüktü.
    Son sene en yakın arkadaşımla aynı dershaneye yazıldık ve onunla yarış halinde olma beni derslere teşvik etti. Dershaneye 40 netle başlamıştım. Girecek olduğumuz sınav meşhur 2015ti. Sınava doğru netlerimi 75 e kadar çıkarmıştım ama yinede iyi değildim. 12. Sınıfın başında sivil havacılık isterken diğer arkadaşlarım hukuk istiyordu. Aslında benim de hayalim hukuk okumaktı ama derslerim iyi değil diye sivil havacılıkta karar kılmıştım. Bide bizim sınıfta 3 erkek var 😄 Diğer iki arkadaşım hukuk istiyordu anlicanız. Neyse çalıştık çalıştık sınav geldi çattı. Ama varya acaip hırslıyım son dersane denemesinde 85 falan yapmıştım. Sınavdan çıktım dedimki olmadı be sercan yapamadık dedim. Sonuçlar da bunu gösterdi. Arkadaşların 108 binlerde iken ben 240 bindeydim. (Ygs5). Neyse dedik belki yapabiliriz çalıştım. Edebiyata yüklendim .ama matematik de çalışıyorum tabi. Geometri hiç yok. Coğrafya da azcık var. Sınav geldi abi edebiyat 42 mat 15 geo 2 coğ 16. Sıralamayı edeb sayesinde 60 bine çektim. (Tm3). Diğer arkadaşlarımdan biri 28 binle samsun hukuğa diğeri 80 binle mezuna kaldı. Aslında başarım gayet iyiydi . Bana bir azim geldi ve başladım çalışmaya. Şehirdeki evimizde tek başıma kaldım ve dershaneye yazıldım tekrar. Aslında dershane gereksizdi ama orda bi yarış ve sıcak bi ortam olacağından çalışmaya teşvik için idealdi. Benim netler acaip bi derece de arttı. Bu sefer 80 netle dershaneye başlamıştım. Sonralara doğru 100 nete çıktım. Ayrıca 3 yıllık sevgilimle bu süreçte ayrıldığımızı söylemeden edemiyeceğim . Pek konuşamıyoruz diye canımı acıtıyordu önce aşkımı sonra sevgimi öldürdü, kavgalar kavgalar. Lys mat sınavı günü ayrıldık . Arkadaşlar 3 yıl biriyle çıkmış biri olarak size söylüyorum karşınızdaki sizi anlamıyorsa anlayışla karşılamıyorsa o ilişki size zarar verir benim gibi yapın ve kendi hayatınızı bozmasına izin vermeyin sizi anlayacak her ne olursa olsun kimselere değil sadece size güvenip size inanmalı, güzellik hoşluk değil anlayış güven sadakat olduktan sonra hepsi olur. Tek başıma bir evde yaşıyor. Yemeğimi kendim yapıyor bulaşığı kendim yıkıyordum. Hafta sonu sabah 8 de kalkar gece 12 ye kadar çalışırdım. Düzenim sayesinde gittikçe daha da başarılı oluyordum. Mart ayında 110 nete kadar çıktım. Bakın fen de yapmıyordum. Ancak ne kadar üzücü ki hiç bi dersi full yapamadım 😄 Neyse sınav geldi çattı ve ben ygs 5 te 40 bin yaptım. Geçen yıl 2015 te 240 bindi. Ygs iyi gelince ben acaip asıldım yine. Edebiyatım zaten iyiydi diye matematiğe yüklendim. Lys mat da 3 4 kitap bitirdim. Fem in denemelerinde 47 ye kadar çıktım. Ama en sevdiğim kitap apotemi idi. Hayatımda onun kadar özgün ve kaliteli bir yayın görmedim. Gördüğüm en iyi sayısal yayını idi. Apotemide en fazla 35 yaptım ama inanın gerçekten özgün bir yayın. Bildiğiniz soru tipi gelmiyor ve sizi baya düşündürüyor. Neyse arkadaşlar çalıştık çalıştık son ay biraz geometriye baktım ama denemelerde çıkan soruları çözüyorduk arkadaşlarla. Son ay da ben bu video çözümlülerini çözmüştüm femin gayet iyiydi. Son ay matdan apotemi ve feme geometriden feme edebiyattan yayın denizine coğrafyadan yayındenizi ve feme yüklendim. Dersanede 140 net falan yapıyordum. Geldik sınav gününeee. Ayrıca o yıl ben sınav yerlerime önceden gidip deneme çözdüm ve heycanımı yenmemde katkısı oldu öneririm. Sınava geldik. Abi matematiğe bi girdim tak tak çözdüm. Doğru çalışmanın sayesinde hiç zorlanmadım. Tabi sınav geçen yıla göre biraz daha kolaydı. Geometride biraz sallamasyon yaptım ama bu zamana kadar en çok bu lys de yaptığımı söylemeden edemiycem 😄 Sınavdan çıktım eve geldim baktım matdan bi soruyu yanlış okumuşum.olsun dedim yinede iyiydi. Neyse öbür hafta edebiyata girdik. Onlar da gayet iyi geçmişti. En azından geçen yıla göre artmıştı netlerim. 😄 Sonuçlar açıklandı ve bi başarının öyküsü yazılmıştı. Gerçekten şuan olduğum yere baktığımda bunu başaran insanların çok az olduğunu bilmek bana gurur veriyor. Demem o ki son 1 ay da tarih yazabilirsiniz. Benim hikayemi düşünün o da olmadı semihin son dakka golünü düşünün 😄 Unutmayın başarının ilk adımı kendinize güvenle başlar. Son 1 Ay da bir çok şey olur. Hadi aslanlarım yaparsınız. Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi İsteyenler bana burdan ulaşabilir. Başarılar🙃

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Srcn555 -- 16 Haziran 2019; 11:52:46 >

• Başarılar hocam, tebrik ederim.
  • Ygs /lys netlerinizi yazabilir misiniz?
  • 40 netle yola başlayıp Hacettepe Hukuk kazanan gencin yaşam öyküsü
  • Helal olsun gerçekten.
  • Hocam fen çözseydiniz daha iyi bir yeri düşünürmüydünüz mesela ankara hukuk gibi .
  • Dostum gerçekten helal olsun, bu yazı beni aşırı motive etti gerçekten tebrik ederim seni.
  • Bu tür bi yazıya ihtiyacım vardı şu sıralar. Tebrik ederim
  • Ankara hukuğu fen çözmeden düşündüm ama edebiyatım düşük olduğundan gelmedi. Ayrıca okul puanım 1 k geri attı. Bir kaç tane edeb netim olsaydı ankara hukukta olurdum. Ama Ankara hukuk gelmediği için mutluyum. Herşeyin ders olmadığını Hacettepede öğrendim. Kampüs ortamı gerçekten herşeye değer. Başarılar saolun 🙃
  • iRevinantz kullanıcısına yanıt
    Azim düzen ve kararlılık 😏 Yapabilirsiniz inanın. Ayrıca üniversteye geldiğinizde ygs lys neymiş diyeceksiniz bana inanın sınavı büyütmeyin. Siz daha güçlüsünüz 🙃
  • ben 42 netle başladım suan 70- 80 çıkarıyorum hedefım 20 bine girmek edebıyatıma güveniyorum 3 sene bende boş geçtim okulum çok kötüydü acık lıseye gectım bu 2.dönem mezuna kalmak ıstemıyorum 12 olduguma bakmayın 98 liyim eger ılk senemde kazanamassam 3.seneme kalıyor gıbı durucam 2000lılere rakıp olucam, ılk gırıcegım ygs olmasına ragmen. Şuanlık hedefim ygs de 70 80 bine girmek lys de 20 25 çekmek biraz zor gibi ama imkansız değil eger ygs de dedıgım sıralamaya giremesem bile senın gıbı lys de calısmaya devam edıcem mezuna kalınca birikimim olur başarını tebrık ediyor örnek alıyorum umarım hayatının geri kalanınında da insanlara bir şeyler gösterip örnek olursun dostum
  • Azim ve kararlılığı elden bırakmadığın sürece başarabilirsin. Sende saol dostum. Başarılar😃
  • quote:

Orijinalden alıntı: Srcn555

Azim düzen ve kararlılık 😏 Yapabilirsiniz inanın. Ayrıca üniversteye geldiğinizde ygs lys neymiş diyeceksiniz bana inanın sınavı büyütmeyin. Siz daha güçlüsünüz 🙃

Cevaplarınız için teşekkürler. Rica etsem imzamda bulunan konuya bakıp yorum yapabilir misiniz hocam.
  • Srcn555 S kullanıcısına yanıt
    Umarım yapabilirim, meslek liseliyim bende 20 net den 15 tatilde 50 nete çıkardım son bir aydada elimden geldiği kadar arttırmaya çalışıcam. hayırlısı olsun
  • Hocam azminize hayran kaldım benimde hedefime 5 10 net kaldı ama hala iyi calısamıyorum. Yemek yaparken okudum bende yedikten sonra hemen baslıyorum calısmaya

Sahsen evde tüm gün tek kalsam ders calısmak yapacağım son sey olurdu kararlılığınız cok iyimiş.
  • hocam geometri müthiş artmış nasıl yaptınız
  • Helal olsun hocam azminiz mükemmel bir şey sorucağım mat ve geometride hangi kaynakları kullandınız?
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.