Şimdi Ara

418i veya f30 320ied 40.yıl tercihi hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, aracımın perte çıkması sonucu yeni araç arayışına girdim. 420d almak üzereyken aracın alttan hasarlı olduğunu öğrenmemiz sebebiyle elemiştim. 418i için performansı kötü diyorlar, buna okayim ama turbo çatlatma gibi çeşitli kronik sorunları olduğundan bahsediliyor. Ben de korkup 40.yıl veya luxury line f30 bakmaya başlamıştım makyajlı kasa. İçimde bir ukte kalıcak gibi. Cidden Bmw 3, 4 ün yanında çok sıradan kalıyor. Sorum şu Performans olarak tatmin etmeyeceğini biliyorum onun haricinde sorun çıkarır mı? 3 silindirli motorlarından kaçın gibi bir algı var Bmw'nin. Fikrinizi merak ettim? Bilgisi olan arkadaşlar yorum bekliyorum.

1. 418i motor olarak güvenilir midir? Arıza hata anlamında üzer mi
    2. Leş performansı kabul ederek alınabilir bir araç mıdır 418i?

Edit: 420dler fiyat olarak aştığı için tekrardan bulamadım. Ondan dolayı mecburen 418i bakıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Görkem Y. -- 23 Ağustos 2023; 2:52:18 >

• Hocam standart kullanıcı f30 kasa 3 ve 4 serisi farkını pek anlamaz gibi geliyor bana. Tabi az buz fark yok ama aşırı bariz değil. F30 alacaksanız Luxury line gerçekten tasarım ve model yılı olarak daha iyi.

Motora gelince tam bir baş ağrısı. Zamanında hem f30 hem de f21 çok baktım almaya çok yaklaştım ya almaya korktum ya da temiz bulamadım. Kronikleri var her motorunun ben şu an Mini Cooper da güncel 1.5 B38 kodlu 3 silindir motoru kullanıyorum. 2015 senesinde çıktı sanırım ve ilk senelerde sorunları çok dile getirildi. Benim 21 model. N13B16 Kodlu aynı dönemin 4 silindirli motoru da var, PSA dan alınan 4 silindirli yüksek güç çıkışlı motoru da var. Yani herhangi birine sorunsuz demek kolay değil. O model yılında ben 4 silindir b16 motoru düşünürdüm muhtemelen, şu an 1.5 3 silindirde bir sorun yaşamadım ve yakıtı da ilginç şekilde az yakıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mokali Amca -- 23 Ağustos 2023; 7:29:13 >
  • Sorunlardan bağımsız olarak 418i alınır. gitmiyor ama öldürmenin de anlamı yok m52 E46 320i otomatikten pek de farklı değil aslında..

320i'de güvenilir değil yani bunların hepsinin bir çok kroniği var, Bmw'nin düşük hacim turbo motorları hiç biri sağlam ayak değil.. sorunlar sana denk gelir gelmez veya ilk sahibinde başına gelmiştir yaptırılmıştır, motor hararet görünce mi yapılmış, görmeden mi yapılmış bunların iredelenmesi lazım.

• Temiz bir F30 bulamazsın , ben dahil elime geçtikçe anasını aglattik o arabaların.

Rotaya başka modeller koymani öneririm.
  • Her köşede yanlamış F30 dansa apaçilerin tercih etmediği B38 bence daha güvenli tercih. Soğutma ve performansı güçlendirerek keyiflice binilir.

RSA Motorsportsyoutube
    RSA Motorsports | BMW F30 318i | B38 3 Cylinder Engine | Stage 1 | Top Speed & Acceleration Run
    https://www.youtube.com/watch?v=ZxrHpBN3MqI&feature=youtu.be

RSA Motorsportsyoutube
    RSA Motorsports Vlog V1 | Chiptuning Yapiyoruz | BMW 318i 190 HP !
    https://www.youtube.com/watch?v=2TnTKv1m7B0&feature=youtu.be

CV Filmsyoutube
    BMW 318i Stage 2 B38 i8 Motor Projesi / Big Turbo Öncesi / 100-200 Ne Kadar Fark Ediyor ?
    https://www.youtube.com/watch?v=PjHjFFeOwto&feature=youtu.be

• 3 silindirli 318i-418i-118i alınmaz. Kesinlikle ve kesinlikle tavsiye etmiyorum. 318i yi hele bizzat kullanmış biri olarak performans konusunda kesinlikle üzer geçer. 1.4 tsi bir jetta veya golf bile çok randumanlı daha performanslı sürüş keyfine sahip.

Motoru 320i edlerde kullanılan psayla ortak üretim olan n13lerden KESİNLİKLE VE KESİNLİKLE DAHA HASSAS. 3 silindirli 1.5 bmw motorları zorlanmayada gelmiyor ve hakkında ne kronik sorun duyduysanız doğrudur
  • 2 senedir 118i 1.5 b38 kullanıyorum. Bu araçların turbosu, soğutma suyunu iyi kullanırsanız eritme yapmıyor ya da çok uzun sürelerde yapıyor. Bujileri çabuk eskiyor çünkü sıkıştırması yüksek bir araç. Ben kesinlikle eğer uçma kaçma derdiniz yoksa 418i öneriyorum. Psa motorunda daha güvenli. Sorunları belli ve çözümleri basit. Soft bir yazılım ile binilebilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 318i kullanmış biri olarak bende tavsiye etmem. Gecen şile yolunda bir 418 le denk geldim a3 tdi var bende:) ben a3 le dip gaz gidiyorum o basamıyor bakdı baş edemeyecek sakin gelmeye başladı tabiki motor hassas olduğu icin basamıyor ciğerli tabir ettiğimiz bir motor değil.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.