Şimdi Ara

4800+ Aşırı ısınma Sonucu Kapanma Problemi(1.19 Vcore?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar.. Bir arkadaşıma 2-3 ay önce şu özelliklerde bir pc toplamıştım
    msi k9n ultra
    athlon 64 4800+
    2x1 gb kingston ddr2 667 ram
    yaklaşık 1 ay sonra arkadaş getirdi pc yi bf2 yada counter strike source oynanırken aşırı ısınıp kapanması nedeniyle..
    işlemci yüksüzken 35-37 derece ama orthos ile yüklenince yaklaşık 6-8 dakika içinde 75-80 dereceye ulaşıp sistem kapanıyor.
    Herşeyi denedim başka soğutucu denemek, termal macunu değiştirmek(arctic silver). Anakartta bir sorun olabileceğini düşünüp elimdeki 4000+ yı taktım siteme orthos ile 25 dakika kadar çalıştığında bile ısı derecesi 50-55 arasıydı. Montaj konusunda tecrübeliyim yaklaşık 100-150 pc monte ettim bugüne kadar ve böyle bir sorunla karşılaşmadım.

vcore u 1.19 a düşürüp denediğimde ise yaklaşık 30 dakika orthos sonucunda 57 derece oldu 4800+ ve geçmedi bu değeri. Default vcore değerinde (1.30) neden böyle bir problem oluştuğu hakkında bir fikri olan varmı ?Acaba cpuz de görünenden farklı bir voltaj mı gidiyor cpu ya? Vcore 1.19 olarak kalsa bu performansı veya işlemciyi kötü yönde etkilermi? (başka bir şansım var gibi görünmüyor..)

• fan ayarlarını kontrol edin belki tam hızda çalışmıyodur..bide iyi bi macun kullan arctic silver 5 öneririm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uruh -- 25 Kasım 2007; 12:30:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: uruh

fan ayarlarını kontrol edin belki tam hızda çalışmıyodur..bide iyi bi macun kullan arctic silver 5 öneririm
    fanlarda sorun yok arkadaşım macun fln da yeniledim böyle basit bir olay değil yani.
    başka soğutucu(lar) da denedim sonuç aynı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baydo -- 25 Kasım 2007; 13:01:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: baydo

fanlarda sorun yok arkadaşım macun fln da yeniledim böyle basit bir olay değil yani.
    başka soğutucu(lar) da denedim sonuç aynı..

Alıntıları Göster
    Psu dan kaynaklanabilir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: HeLLgaTe

Psu dan kaynaklanabilir..

Alıntıları Göster
    100-150pc monte etmekle olmuyor demekki bu işler o voltajda 1 tane bile başka bi kullanıcıda o sıcaklıkları görmedim bişeyi yanlış yapmışsın büyük ihtimalle
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaan84

100-150pc monte etmekle olmuyor demekki bu işler o voltajda 1 tane bile başka bi kullanıcıda o sıcaklıkları görmedim bişeyi yanlış yapmışsın büyük ihtimalle

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: kaan84

laf sokarak başlamışsın cümleye nedense.. ilginç olmuş :)
    o "başka kullanıcı" ların hepsinin işlemcisini yükte test ettinmi mesela
    ben etmedim açıkçası.

ayrıca yanlış yaptığım şeyi aynı sistemde sadece işlemciyi değiştirerek (4000+ takarak) yanlış yapmamış oluyorum. nekadar ilginç değilmi ? biraz dikkatlice okuyup anlayıp düzünce cevap vermek gerek sanki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baydo -- 25 Kasım 2007; 18:07:26 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: kaan84

laf sokarak başlamışsın cümleye nedense.. ilginç olmuş :)
    o "başka kullanıcı" ların hepsinin işlemcisini yükte test ettinmi mesela
    ben etmedim açıkçası.

ayrıca yanlış yaptığım şeyi aynı sistemde sadece işlemciyi değiştirerek (4000+ takarak) yanlış yapmamış oluyorum. nekadar ilginç değilmi ? biraz dikkatlice okuyup anlayıp düzünce cevap vermek gerek sanki.

Alıntıları Göster
    o zaman işlemci arızalıdır başka ne olurki gönderin garantiye gitsin alala

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    5 GHZ problemi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: uruh

o zaman işlemci arızalıdır başka ne olurki gönderin garantiye gitsin alala

Alıntıları Göster
    Kullandığın msi k9n ultra model anakart en az 1V fazladan veriyor bu nedenle aşırı ısınma sorunu yaşıyosun. Voltajı minimum stabil değere kadar düşürmeni öneririm, o zaman çok az ısınacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaTaDoR

Kullandığın msi k9n ultra model anakart en az 1V fazladan veriyor bu nedenle aşırı ısınma sorunu yaşıyosun. Voltajı minimum stabil değere kadar düşürmeni öneririm, o zaman çok az ısınacaktır.

Alıntıları Göster
    hah şöyle bir bilgi bekliyordum çok teşekkür ederim :)
    1.20 ye düşürdüm voltajı yaklaşık 2 saattir çalışıyor orthos ve 59 derece de işlemci..
    quote:

Orjinalden alıntı: MaTaDoR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baydo -- 25 Kasım 2007; 19:55:59 >

• quote:

hah şöyle bir bilgi bekliyordum çok teşekkür ederim :)
    1.20 ye düşürdüm voltajı yaklaşık 2 saattir çalışıyor orthos ve 59 derece de işlemci..
    quote:

Orjinalden alıntı: MaTaDoR

Alıntıları Göster
    Dostum default voltajla iki işlemciyi de kullan eğer 4800+ hata veriyorsa ver servisine olsun bitsin

• quote:

Orijinalden alıntı: ilkercom

Dostum default voltajla iki işlemciyi de kullan eğer 4800+ hata veriyorsa ver servisine olsun bitsin

Alıntıları Göster
    mobo fazla voltaj veriyor olabilir...
    işlemciyi başka bi mobo da deneyin ona göre sonuca varın!!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Confusion

mobo fazla voltaj veriyor olabilir...
    işlemciyi başka bi mobo da deneyin ona göre sonuca varın!!!

Alıntıları Göster
    Bende de msi k9n ultra ve 3800+ tray işlemci ile 2*512 MB + 2*1 GB geil ramler var ve hiç 46-47 C yi geçtiğini görmedim. MSİ dan ben de çok memnun değilim fakat benim işlemcinin orjinali 1.18 V da çalışıyor (windsor tray- 65 W) yani kullandığın işlemcinin 1.3 V da çalışmayabilir belki de (tray - kutusuz işlemci ise eğer).

İlk başta 5*512 ram vardı daha sonra 2*1 GB daha eklenince ramlerin gecikme zamanlarını 5-5-5-15 e çekmek zorunda kalmıştım. Daha sonra AC64 cpu fanı aldım da tekrar 4-4-4-12 zamanlarına çekebildim.

Yani uzun lafın kısası anakartın kuzey köprüsü ve ramler çok ısınıyor ve stabilite sorunlarına yol açabiliyor bu MSI'da. Tavsiyem anakart yüzeyini de (ram+MCP55 chip) soğutabilecek AC64 gibi sessiz ve ucuz bi fan(veya daha iyisi) ile olayı çözmeniz. Eğer yine çözemezseniz işlemciyi değiştirmeniz.

İşlemci sıcaklıklarım
    Boşta: 35 C
    Tam yükte: 46-47 C

Not: İşlemciye overclock yaptığım zaman sanırım MCP55 chipin fazla ısınması sebebiyle stabilite kayboluyo. İşlemci sıcaklığı normal çünkü.

• quote:

Orijinalden alıntı: neowho

Bende de msi k9n ultra ve 3800+ tray işlemci ile 2*512 MB + 2*1 GB geil ramler var ve hiç 46-47 C yi geçtiğini görmedim. MSİ dan ben de çok memnun değilim fakat benim işlemcinin orjinali 1.18 V da çalışıyor (windsor tray- 65 W) yani kullandığın işlemcinin 1.3 V da çalışmayabilir belki de (tray - kutusuz işlemci ise eğer).

İlk başta 5*512 ram vardı daha sonra 2*1 GB daha eklenince ramlerin gecikme zamanlarını 5-5-5-15 e çekmek zorunda kalmıştım. Daha sonra AC64 cpu fanı aldım da tekrar 4-4-4-12 zamanlarına çekebildim.

Yani uzun lafın kısası anakartın kuzey köprüsü ve ramler çok ısınıyor ve stabilite sorunlarına yol açabiliyor bu MSI'da. Tavsiyem anakart yüzeyini de (ram+MCP55 chip) soğutabilecek AC64 gibi sessiz ve ucuz bi fan(veya daha iyisi) ile olayı çözmeniz. Eğer yine çözemezseniz işlemciyi değiştirmeniz.

İşlemci sıcaklıklarım
    Boşta: 35 C
    Tam yükte: 46-47 C

Not: İşlemciye overclock yaptığım zaman sanırım MCP55 chipin fazla ısınması sebebiyle stabilite kayboluyo. İşlemci sıcaklığı normal çünkü.

Alıntıları Göster
    Beyler 20 gün sonra filan bilgisayar toplucam.. Amd 4400+ alacam bunu oc etmeyi düşünüyorum bunun için hangi anakartı önerirsiniz Msı ile asus arasında kaldım..?

• quote:

Orijinalden alıntı: HeLLgaTe

Beyler 20 gün sonra filan bilgisayar toplucam.. Amd 4400+ alacam bunu oc etmeyi düşünüyorum bunun için hangi anakartı önerirsiniz Msı ile asus arasında kaldım..?

Alıntıları Göster
    Asus veya gigabyte nforce570 veya amd çipsetli anakart almanızı tavsiye ederim.

Ayrıca voltajla ve ısı ile sorunu olanlar biosdan voltajı (vcore) Auto yaparsanız sabitlenmez. Sürekli değişir. Bunun yerine işlemcinin özellik listesinden standart voltajı bulup. o değeri verin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilkercom

Asus veya gigabyte nforce570 veya amd çipsetli anakart almanızı tavsiye ederim.

Ayrıca voltajla ve ısı ile sorunu olanlar biosdan voltajı (vcore) Auto yaparsanız sabitlenmez. Sürekli değişir. Bunun yerine işlemcinin özellik listesinden standart voltajı bulup. o değeri verin.

Alıntıları Göster
    bugün asus m2n anakartta denedim işlemciyi
    orthos ile 4 dakikada 70 leri geçti kapandı
    garanti yolu göründü

• quote:

garanti yolu göründü

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: baydo

garanti yolu göründü

ısınmaya bağlı olarak işlemci fanı devrini arttırıyormu amd işlemcilerinin fanlarının 5200 devire kadar yolu var.

• quote:

Orijinalden alıntı: RoyalForce

quote:

garanti yolu göründü

ısınmaya bağlı olarak işlemci fanı devrini arttırıyormu amd işlemcilerinin fanlarının 5200 devire kadar yolu var.

Alıntıları Göster
    Athlon X2 4800+ 65watt 65nm 1.25V/1.35V L2-512kb--------------ADO4800DDBOX
    Athlon X2 4800+ 65watt 90nm 1.20V/1.25V L2-1024kb--------------ADO4800CSBOX

düsük voltaj fazla watt demek.. coolnquite'i kapali mi acik mi onu kontrol edeceksin..? Virtualization kapali..

defult voltaj oneriyorum.. yukselecekse belki yukseltirsin, ama bide yama kontrolu istiyorum.. yani dual core optimizer var mi..?

bunlari normal hale getirirsen sevinirim.. bios update'de cozum olabilir..

• quote:

Orijinalden alıntı: Towarscke

düsük voltaj fazla watt demek.. coolnquite'i kapali mi acik mi onu kontrol edeceksin..? Virtualization kapali..

defult voltaj oneriyorum.. yukselecekse belki yukseltirsin, ama bide yama kontrolu istiyorum.. yani dual core optimizer var mi..?

Alıntıları Göster
    dostum aynı sorun bende de vardı 3600+ ile sistem sürekli servisteydi. Sağolsun vatanbilgisayar ve boğaziçi bilgisayar el birliği ile canıma okudular. Sırası ile yeni aldığım işlemci fanı değişti sonra işlemci ( ama değişmedi kandırıldım) Sonra anakart. Ama sorun hala işlemcide. Bende gidip yeni işlemci aldım şimdi sorun yok. İşlemci değiştirilirse artık satıcam ne yapalım. Türkiyede distribütörlük ve teknik servisçilik ayaklar altında. Herşeyde olduğu gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Towarscke

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Towarscke

bios en güncel sürümünde abi şu an ilk denediğim şeydi zaten :) ama fayda etmedi.
    işlemci 65nm 1.25-1.35 arasında malesef kapanıyor yükte normalde sorun yok 30-35 derece arası.. 1.20 de kapanmıyor sadece o da nekadar güvenilir bilemiyorum...
    coolnquite kapalı.
    dual core optimizer da denedim sonuç aynı malesef.. virtualization nedir onu bilmiyorum :)
    ilkercom un söylediği gibi uğraşıcam görünen bu

• quote:

quote:

bios en güncel sürümünde abi şu an ilk denediğim şeydi zaten :) ama fayda etmedi.
    işlemci 65nm 1.25-1.35 arasında malesef kapanıyor yükte normalde sorun yok 30-35 derece arası.. 1.20 de kapanmıyor sadece o da nekadar güvenilir bilemiyorum...
    coolnquite kapalı.
    dual core optimizer da denedim sonuç aynı malesef.. virtualization nedir onu bilmiyorum :)

Alıntıları Göster
    quote:

quote:

coolnquite kapalı.

cool n quiet açık kapalı çok fark yapmaz ( yapar ama ısı olarak kapanma olayına yol açmaz) İşlemci ye 0,1 volt vermeyle birşey olmaz kolay kolay.
    İnşallah benim durumuma düşmezsiniz. Ben kaç aydır vatan bilgisayara gidip gelirken zaten bir işlemci parası yol parası verdim. 3 yıl üretici garantisi olan AMD işlemciler türkiyede 2 yıl garantili olarak satılıyor. Maalesef türkiyede ÇİZGİ elektronikten başka düzgün servis sağlayan firma yok.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.