Şimdi Ara

5 40 yerine 5 30 yağ koydum motor sesi arttı sanki

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
0
Favori
14.477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yağ değişikliği motorun sesini etkiler mi? Yoksa psikolojik mi?

• kalite veya sentetik etkenleri var mı ?
  • Dizel araç için. Mobil'in yağı. Partekül falan bir şeyler dedi usta.
  • araç nedir ? kullandığınız yağlar neler eski ve yeni olarak ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 13 Ekim 2017; 10:56:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mob411

araç nedir ? kullandığınız yağlar neler eski ve yeni olarak ?

Aracı 2. el aldım. Citröen Berlingo 1.6 HDİ

Eski yağı Total'di galiba 5 40

Yeni yağ Mobil 1 5 30
  • capo di capi kullanıcısına yanıt
    Dizel araçlara genelde 5 30 koyuyorlar ancak aracın kitapçığına bakıp oradaki yağı koydurmak her zaman en mantıklısı ya da aynı marka bulunamıyorsa eş değer olanını.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mobi 1 esp 5w30 baya iyi bi yağdır, kalınlığı neredeyse 5w40 civarında

Pisikolojij yada araçta bi sıkıntı meydana geldi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: capo di capi

quote:

Orijinalden alıntı: mob411

araç nedir ? kullandığınız yağlar neler eski ve yeni olarak ?

Aracı 2. el aldım. Citröen Berlingo 1.6 HDİ

Eski yağı Total'di galiba 5 40

Yeni yağ Mobil 1 5 30

aracın kullanım klavuzundaki istenen yağ özelliklerini karşılıyorsa aldığınız yağ , sorun yoktur. Motor no'ya göre yada motora göre hangi özellikle yağ konulması gerektiği yazıyordur ancak karşılamıyorsa yanlış yağ kullanmış olabilirsiniz :)
  • aklıma tek gelen şey mobil'in sahte olması.
  • Bildiğim kadarı ile 1.6 hdi için doğru olan yağı kullandınız. Ses durumunun yağ numarasından ziyade marka değişikliğine bağlı olduğunu kanaatindeyim. Motul ün 5w30 unu koysanız şuanki sesin azalacağını gözlemleyebilirsiniz. Oysaki numaraları aynı. Yağın yapısına katkılarına bağlı olarak markadan markaya seste değişiklikler gözlemlenebilir 👍👍

• sesi cok az bir miktar artar araci iyi taniyan anlar. cekis de artar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vvhopper -- 13 Ekim 2017; 18:6:21 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hdi motor m1 5w30 ESP ile guzel calisir , yakıtta su varsa vuruntu yapabilir. Aynı yakıtta mi hissettiniz sesi? Muhtemelen psikolojiktir.

• quote:

Orijinalden alıntı: NextMove

Hdi motor m1 5w30 ESP ile guzel calisir , yakıtta su varsa vuruntu yapabilir. Aynı yakıtta mi hissettiniz sesi? Muhtemelen psikolojiktir.

Evet aynı yakıt Opet'ten alıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: orhan1461

Bildiğim kadarı ile 1.6 hdi için doğru olan yağı kullandınız. Ses durumunun yağ numarasından ziyade marka değişikliğine bağlı olduğunu kanaatindeyim. Motul ün 5w30 unu koysanız şuanki sesin azalacağını gözlemleyebilirsiniz. Oysaki numaraları aynı. Yağın yapısına katkılarına bağlı olarak markadan markaya seste değişiklikler gözlemlenebilir 👍👍

Bende motul fe 5-30 ile mobil 1 5-30 arasında kaldım , hangisi daha iyidir acaba ? Araç astra k dizel otomatik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sünnetçi34 -- 14 Ekim 2017; 9:58:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sünnetçi34

quote:

Bildiğim kadarı ile 1.6 hdi için doğru olan yağı kullandınız. Ses durumunun yağ numarasından ziyade marka değişikliğine bağlı olduğunu kanaatindeyim. Motul ün 5w30 unu koysanız şuanki sesin azalacağını gözlemleyebilirsiniz. Oysaki numaraları aynı. Yağın yapısına katkılarına bağlı olarak markadan markaya seste değişiklikler gözlemlenebilir 👍👍

Bende motul fe 5-30 ile mobil 1 5-30 arasında kaldım , hangisi daha iyidir acaba ? Araç astra k dizel otomatik

Motulü öneririm. Motulün en sevdiğim özelliği kartere inmeyen mokeküller sayeseinde uzun süreli bekleme veya sabah ilk marşlarda pistonların direk yağlı çalışmaya başlamalarını sağlaması. Dolayısı ile minimum yağlanma süresi maksimum motor ömrü olarak değerlendiriyorum ben ...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sünnetçi34

quote:

Motulü öneririm. Motulün en sevdiğim özelliği kartere inmeyen mokeküller sayeseinde uzun süreli bekleme veya sabah ilk marşlarda pistonların direk yağlı çalışmaya başlamalarını sağlaması. Dolayısı ile minimum yağlanma süresi maksimum motor ömrü olarak değerlendiriyorum ben ...

+1

Motül Tr'de çok yaygın değildir ama en kaliteli yağ diyebiliriz.

Konu sahibi için Sesin yağ'ın viskosite'sinden kaynaklı olduğunu sanmam doğru yağı kullanmışsınız.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• benim arabadada aynı oldu.5\40 dahamı iyi acaba.

• sünnetçi34 kullanıcısına yanıt
    Teknik değerler olarak bir gün mobil1 daha üstün görünüyor.

• Ses azaltmak için liqui-moly Ceratec yağ katkısı kullanabilirsiniz. Ben benzinli aracımda 5/30 mobil yağ ile beraber kullanıyorum. Rolantide duyulmuyor araç, dizel yine biraz daha sesli olur ama etkisi olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McGhoosT -- 14 Ekim 2017; 12:11:21 >
  • orhan1461 kullanıcısına yanıt
    hangisi iyi peki.n11 de eco nerji-x clain diye çeşitleri var.çokta pahalı değil.elf 80 lira,motul 90_100 lira.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.