Şimdi Ara

5 günlük arabam ile kaza yaptım (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
2
Favori
9.716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2823 lira hasar çıkmış.beklediğimden az çıktı açıkçası :)
  • böyle durumlarda resimnler önemli. geniş açılı yolu ve pozisyonu gösteren resimler de çekmekte fayda var. zaten kurtallar belli. bunda da karşı taraf ne yazarsa yazsın resimler ve olay açıklayıcı olduktan sonra hatanın karşı tarafta olduğu çok açık görülüyor
  • Geçmiş olsun..
  • Bizim eve Toros vurduğunda da ben kapıdan çıkacak fırsatı bulamamıştım. Yazık 2 dakika sonra çarpsaydı mis
  • gecmıs olsun ınanın cok uzuldum sankı araba sıfı olunca ınsan daha fazla uzuluyor allah can saglıgı versın dıyelım
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertergün

aracı bugün teslim aldım.sigorta acentesine tramer sonucunu sormak için çıktığımda resmen çıldırdım.karşı taraf aracında oluşan hasarı benim kaskomdan talep etmiş.duyunca başımdan aşağı kaynar sular döküldü sanki.kazadır istem dışı olomuştur diyerek açacağım hasar kaybı davasından vazgeçmiştim lakin karşı tarafın bu haraketi bana farklı şeyler hissettirdi.resmen adama kinlendim.allah bu tarz olayları hepimizden uzak etsin inşallah..

Eğer değer kaybı davası açmazsan çok büyük hata edersin.
    Daha sonra kafana vurmamak için aç davayı kaybedecek bir şeyin yok

Aracını satarken boyasız olanına göre 4-5 bin TL aşasına gidecek
    aç ki anlasın hatasını
  • Bir de şu var arkadaşlar;

Adam "Personeli olduğumuz kurum" demiş. Yani adliyeyi kastetmi. Ben burda karşı tarafa bir gözdağı verme çabası seziyorum. Yoksa senin personeli bulunduğun yerin kaza ile uzaktan yakından ne alakası olabilir ki.
  • Konuyu hortlatmış olacağım ama sizinle paylaşmak istediğim birkaç şey var.Kaza üzerinden 1.5 yıl geçti.Tramer raporuna göre karşı taraf 100 kusurlu.Aracımın onarımını yaptırdım.üzerine 2 defa arka tamponum malum ufak kazalar sebebiyle değişti.üzerine birde otoparkta yer olmaması sebebiyle sokağıma çektiğim arabaya park etmeye çalışırken sokakataki bir esnaf sağ kapıdan sürtüp kaçıyor.Sokaktan geçmekte olan duyarlı bir vatandaşta vuran aracın plakasını yazıp apartmanımızın altındaki başka bir esnafa veriyor ve bende araştırmalarım soncunda aracın mahallemizdeki başka bir esnafa ait olduğunu buluyorum.sinirlenmemek elde değil doğal olarak.adam ilk başta reddediyor inkar ediyor.Ben bir kıza çarptım arabaya dokunmadım diyip kzının üstüne yemin ediyor.Sonrasında tabi suçunu kabul etmek zorunda kalıyor.Tutanağı tutuyoruz ve aracımın sağ ön kapısı tekrar değiştiriliyor.(Hasar çok küçük aslında 1-2 cm kapı sacı içeri girmiş fakat güvenlik şeridine denk geldiği için tamir yerine değişmesini talep ettim)

Tüm bunlar neticesinde aracımda 4 adet hasar kaydı bulunuyor.hepsinin fotoğrafları elimde mevcut.Tampon değişimi malum aracın satış değerini etkilemiyor fakat kapılar için aynı şeyi söylemek mümkün değil gibi duruyor.

tüm bunları göz önüne aldım ve çıkan sonuçlarıda değerlendirdiğimde tüm hasarlı kazalrda karşı taraflar 100 kusurlu.Bende 2. el de aracımın değer kaybını tanzim etmek amacıyla bir avukatla anlaşıp sigortayla irtibata geçtim.Avukat herhangi bir ücret talep etmedi.(değer kaybı sonucu elde edilecek geliri 30 a 70 şeklinde bölüşücez.tabiki 70lik kısım bana ait)

dün almış olduğum habere göre sihorta fotoğrafta görmüş olduğunuz tampon değişimi için tarafıma 800 lira değer kaybı ücreti göndermiş.şimdi diğer davalarında sonuçlanamsını bekliyorum.

siz siz olun mutlaka hakkınızı arayın.ben geç kalmıuş olsamda zararımın tanzim edilmesine çok sevindim.

zaman aşımınında 2 sene olduğunu unutmayın.herhangi bir sorunuz olursa çekinmeden sorabilirsiniz : )

bu arada bende birşey danışmak istiyorum.gördüğünüz gibi aracımın alışılageldik trafik kazası mevcut değil.ufak hasarlar.

aracımın şuanki piyasa değeri nedir? (2013 confort plus 37bin kmdea)

5 günlük arabam ile kaza yaptım 5 günlük arabam ile kaza yaptım

• mertergün M kullanıcısına yanıt
    Hocam tampondan düşücek değer kaybınızı aldığınıza sevindim inşallah diğerlerinide sorunsuz bir şekilde alırsınız.Hiç suçunuz yokken arabanıza zarar geliyor gerçekten çok kötü birşey allah kimsenin başına böyle birşey vermesin.Başınızdan bir kaza geçtiğinizde değer kaybı davasınıda açın parayı sürücüden değil sigorta şirketinden alıyorsunuz yani adamın çoluğu cocuğu var diye vicdan yapmayın o para sizin hakkınız.
  • Mk4Ever. kullanıcısına yanıt
    Sürücü kurslarında eğitim verilirken bunun üzerinde duruluyor. Şoför kapısını açmak için vücudunuzu sola doğru döndürün ve kapıyı sağ elle açın diyorlar. Bu şekilde ister istemez arkadan gelen arabayı da görüp ona göre davranıyorsunuz. Fakat bu tembih nedense sürücü kurslarının dört duvarının arasından çıkmıyor. Trafiğe yansımıyor. Sonra da böyle oluyor işte.

şoför kapısını sağ eliyle açanlar parmak kaldırsın desem herhalde kimse çıkmaz.
  • Çok ama çok geçmiş olsun.
  • Hakkınızı almanıza sevindim. Sırf bu sebebler yüzünden 0 araç almaya korkuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ac Schnitzer. -- 25 Ocak 2015; 15:10:24 >
  • Hepinize iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.Herkes bilinçli olmalı ve hakkını aramalı.Para kolay kazanılmıyor.

Bunlar ufak paralar gibi gözüküyor ama sonuçta cebimizden alınan para oluyor.Şuan aracım 5 günlükken oluşan hasar için davayı bekliyorum.Sonuçları burda baylaşacağım.

(Bu arada bu 800 lirayı tampona vurduklarında çok ama çok az yamulan bagaj kapağı için vermişler.Parmak ucu kadar bir eğik için beklediğimden fazla )

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ehliyetimi alalı 1 sene oldu allaha şükür her hangi bir kazaya karışmadım ancak kaza durumunda kaza tespit tutanagını doldurduktan sonra bi kopyası bizde bi kopyasıda karşı tarafta mı kalıyor ve kaza tespit tutanağını hallettikten sonra karşı tarafın ehliyet,ruhsat ve sigorta evraklarının birer fotokopisini almak yetiyormu ? Hiç kaza tecrübem olmadığı için bu tür şeylere denk gelmedim allaha şükür.
  • geçmiş olsun öncelikle 2 senelik maceranızı baştan sona okudum. malum siz artık epey bir deneyimli olmuşsunuz kaza olduktan sonra neler yapılıyor hiç bir bilgim yok. biraz anlatırmısınız neler yapılması gerektiğini. tutanağı kim dolduruyor? herkes kendi doldurup altına imza mı alıyoruz yoksa tek bi kişi doldurup onu mu çoğaltıyoruz? gerçi olay yerinde nasıl çoğaltacaksın tutanağı? araçlar hangi aşamadansonra müsait bir yere çekiliyor. karşıdaki adamın sahte imza atması sorun teşkil edermi? yada ehliyet ruhsat fotokopim yok dedi vermedi bize bu belgeleri ne yapmak lazım? tek nüsha hazırlanırsa belge kimde kalmalı bizim bir şey almamız gerekmezmi? bu belgeleri kasko şirketinemi götürüyoruz en sonunda? benim atladığım sizin şurayada dikkat edilmeli dediğiniz nokta varmıdır cevaplar için teşekkürler. @mertergün

• Hoş olmayan bir tecrübemin olduğu doğrudur.Araç kaza fotoğraflarını plakalar gözükecek şekilde çektikten sonra aracınızı yolun ortasından çekebilirsiniz.

Tespit tutanağı iç içe geçmiş iki bölümden oluşuyor.Renkli bölüme yazılanlar aynen renksiz bölüme geçiyor.Birisi sizde birisi diğer araç sahibinde kalıyor.

Eksiksiz doldurmak tabikide şart.

Karşı tarafın belgelerini fotokopi yoluyla almanız mümkün değilse fotoğrafını çekin.Ben öyle yaptım ve sorun olmuyor.Ehliyet,ruhsat ve trafik sigortası yeterli.

• Ardından aracı servise götürüyorsunuz.Onlar aracı kendi kaskonuzdan onarıyorlar.Ardından tahkim kusur oranını tespit ediyor.Kusurunuz yoksa karşı tarafın trafik sigortasından rucu ediliyor.Kaskonuzdaki hasarsızlık indiriminiz bozulmuyor.

• Arkadaslar merhaba. Konunun uzerinden baya bi gecmis.gecen gunde benim basima boyle bi olay geld.aracim park halindeyken binmek uzere kapiyi actim.arkadan gelen bayan surucu ilk tamponuma sonra bana carpiyoduki kendimi kurtarirken kapiyi kurtaramadim ve vurdu. Smdi tutanakta aracimla saga yanasmak icin manevra yaparken kontrolu saglayamayip kapininda acilcagini heaap edemeyerek vurdum yazdi. Bu durumda ben mi suclu cikarim hic birsey anlamadim. Bende park halindeki aracima binmek uzereyken arkadan gelen arac bana carpti yazdm. Durum ne olur?

• quote:

Orijinalden alıntı: Mk4Ever.

Böyle olayları gördükçe sinirleniyorum kendim yaşamış gibi oluyorum.Geçmiş olsun.Yav insan nasıl olurda aynaya bakmadan kapı açar hemde sonuna kadar?Bu nasıl bir zekadır.Tutanak hakkında bilgili arkadaşlar yardımcı olacaktır.Benim size tavsiyem birde değer kaybı davası açmanız olur.Böylece o karşınızdaki zeka seviyesi düşük insan bir daha kapısını açarken 5 defa arkasını kontrol etmeyi öğrenir.

yalnız, yol biraz geniş ve arkadaş da baya yakın geçmiş araçlara, ha suç karşı tarafta ama sokaktaki herkesi gerizekalı olarak görmek lazım
  • mahmut716 kullanıcısına yanıt
    Yakın geçmek yasakmı ki? Ben karşı tarafa değer kaybı davası açıp zararımı tazmin ettim

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.