Yapsam mı yapmasam mı diyerek düşündüğüm ve sonucunda paylaşmaya karar verdiğim değişimim isteyen arkadaşlar olursa yardım etmeye çalışırım bilgi veririm fikirlerimi söyleyebilirim çünkü bu konuyla ilgili yeterince bilgi sahibi olmuş durumdayım
Yaş 23
Yaklaşık 6-7 ay önce 104 kg şuan 79 kg
Soran olursa hiç spor yapmadım bu zaman içerisinde sadece son 2 ay falan mekik çektim biraz oda günde 10 la başlayıp kendi kendine 50-60lara kadar çıktı tek yaptığım buydu şuanda düzenli olarak spora gidiyorum vücudumu şekile sokmak için
İsterseniz bir kaç ss'le gösterelim belki yapmak isteyipte yapmayan arkadaşlara fikir olur
öncelikle bu kadar kilo alma sebebim çok fazla içki tüketmem ve hiç kalkmadan pc başında vakit geçirip düzenli düzensiz gıdalar tüketmem (Örn:gece yarısı tam ekmek kokoreç) gibi sonra üni bitip hayatıma yön verdiğim zamanda anladım ki zorlukları çok , uzun süredirde bir kız arkadaşım var yaklaşık 4 yıldır bazen kendime bakıp acaba nasıl beğeniyor diyordum bi süre sonra ben bile kendime bakmaya çekinir oldum sonra bu kararı alıp durumu buralara getirdim
6-7 ay önce durum böyleydi diyerek başlayayım
Sonra karar alıp yavaş yavaş değişikliğe başladım yemek saatlerimi düzene soktum yağsız ve şekersiz gıdalar tüketmeye başladım ve ALKOLE 5 ay ara verdim arkadaşlarım yanımda içselerde ben oturdum izledim genelde bu onlarında işine geldi çünkü bir şöför lazımdı hem ben kend irade mi ölçtüm hem bu durumlara getirdim
sonra bir kaç ay geçti
Ve 2 hafta önce çekindiğim son durum böyle
Belki isteyen arkadaşlara bir fikir ve destek olur
Tebrik ederim dostum. Ama şişmanken daha yakışıklıymış yüzün yani yüzden bayağı kilo gitmiş yüzden biraz daha az kilo verseydin 10 numara olurmuş
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
şahsen 130 kilo civarı birisiyim her ne kadar 1.80 boyumda olsa sırf bu kilo yüzünden işe alınmama sebebim olan yerler oldu halbuki 12 yıldır bu kiloyla break dance yapabilsem rahatlıkla voleybol basketbol oynasam dahi resmen kendi içinizde evrim geçirmişsiniz tbr ederim 25 kiloyla bu kadar değişimi görmek çok şaşırtıcı bunu iyi manada diyorum ne değişti hayatınızda 25 kilo sonrasındaki hayatınız ile şimdiki hayatınız arasında detaylı bilgi verirseniz çok sevinirim bende çünkü çok kiloluyum bunlardan da kurtulmak istiyorum
yaramış bro iyi olmusun
Ciddi söylüyorum ilk halinde yüzün daha iyimiş.
quote:
Orijinalden alıntı: bboy 2pac
şahsen 130 kilo civarı birisiyim her ne kadar 1.80 boyumda olsa sırf bu kilo yüzünden işe alınmama sebebim olan yerler oldu halbuki 12 yıldır bu kiloyla break dance yapabilsem rahatlıkla voleybol basketbol oynasam dahi resmen kendi içinizde evrim geçirmişsiniz tbr ederim 25 kiloyla bu kadar değişimi görmek çok şaşırtıcı bunu iyi manada diyorum ne değişti hayatınızda 25 kilo sonrasındaki hayatınız ile şimdiki hayatınız arasında detaylı bilgi verirseniz çok sevinirim bende çünkü çok kiloluyum bunlardan da kurtulmak istiyorum
Öncelikle hocam çok daha fazla rahat hareket edebilmeye başladım işle ilgili pek sıkıntım yoktu girdiğim ortamlarda biraz hitaplar değişebiliyordu bunlardan kurtuldum ve en çok nefret ettiğim şey alışverişti pantolon bulamıyordum beğendğim kazaklar kıyafetler hep sorun oluyordu pantolon buldum mu aynısından 2 tane alıyordum rahat etsin die şimdi ama deli gibi alışveriş yapıyorum bedenim xl den m bedene düştü ve hiç bir sorun çekmiyorum kıyafet bulmakta insanların hiç görüşmedğim veya arada gördüğüm arkadaşlarımdan çok güzel tepkiler almam çok iyi olmuş çok güzel olmuş dahada mutlu ediyordu o yüzden zorlansamda bırakmadım şimdi koruma programına aldım kendimi yaklaşık 1 aydır bu kilodayım yiyomuyum özledğim çok şey var onları arada yiyorum ama gene gece yarısı yememeğe çok dikkat ediyorum vllha imkanın varsa ver kilolarını başkaları için değil kendi keyfin için nefes alıp vermen bile değişecektir
helal olsun burada seninle dalga geçecekler ama sen onları takma başarılarının devamını diliyorum
tarz saç değişimleriyle bunları ayarlayabiliyorum artık sorun yaratmıyor benim için
Ağabey merhaba,bence çok iyi olmuşsun ama bana da yardım eder misin? Boyum 1.80 kilom 84 yaş 17 göbek,yüz,kalça,göğüs böle buralardan kilo alıyorum. Çok fazla değilim ama ne yapmam lazım ? Spor yapmıyorum ve gençlik spor da güreş,yüzme ya da voleybol gibi sporlara gitmek istiyorum olmadı basketbol. Siz ne önerirsiniz ? Sabah saat 7 de kalkıyorum kahvaltı yapamıyorum yapmam için saat 6.30 gibi uyanmam lazım ne yazık ki uyanamıyorum . Kahvaltı yapmadığım zamanlar da simit,poğaça ve ayran üçlüsü takılıyorum. Öğlen yemek çıkıyor ama simit ve poğaça yiyorum. Eve gitme gibi lüksüm yok ne yazık ki. Yemek yerim artık daha sağlıklı olur. Akşam evde çorba + pilav veya makarna + yoğurt veya salata. Abur cubur çok yiyordum ama bırakıcam artık. Önerileriniz var mı?
Küçük çocuk değiliz insanlarla hangi konuda dalga geçilmesi gerektiğini biliyoruz senin dediğin gibi geçecek olanlar olabilir ama oda onların ayıbı
hayatları asosyellik olup insanlara laf söyleyerek mutlu olmak bizim doğamızda yok varsın söylesinler
kardeşim öğün aralarını 4-6 saat arası tut yani bir öğünle öbür öğün arasında en az 4 en fazla 6 saat ara olsun sabah simit ayran olabilir ama öğlen ekmeksiz şeyler tüketmeyi dene akşamlarıda yemeğini abartmadan öyle 1 tabak pilav 1 tabak çorba sana zarar vermez tabi yanında 1 tane ekmek yemiyorsan ekmek yiyorsan tam buğday ekmeği tuket oda akşamları en fazla 2 çok açsan 3 dilim olsun yaşın genç vücudun bunları eritir muhakkak haftada 1 gün et 1 gün balık ve tavuk ye ki verdiğin kilolar kaslarından değil yağlarından gitsin spor için boyun basketbola uygun deneyeblirsin gerekirse günde 1 saat kendi kendine oynamya başla sonra 1bucuk olur 2 olur rahat hareket etmeye alıştıkça hoşuna gidecektir
hocam evrimini tamamlamışsın hayırlı olsun, yaramış
ByPich
kullanıcısına yanıt
Çok sağolun. Benim de zayıflamam lazım bizim lise de herkes zayıf sayılır sivilce de çıkıyor her ne kullansam. Yemekle de alakası varmış. Spor da yapmak lazımmış.
Helal dostum azmedip başarmışsın kolay işler değil.
saolun arkadaşlar eyvallah
amacım olurda bazı arkadaşların ilgisini çeker belki geç olmadan onlarda bi adım atarlar bi faydam olur düşüncesiyle hareket etmekti
tebrikler..
quote:
bende 2 sene önce 5 ayda 24 kilo verdim hocam , harika birşey olduğundan emin olabilirsin , belli bir süre için yemeni içmeni düzene sokacaksın zaten ondan sonra miden küçülüyor ve istesende eskisi kadar çok yiyemiyorsun, tabi en azından koşu olmasa da yürüyüş yaparsan sağlıklı bir şekilde verirsin kilo verdiğinde vücudun sarkmaz , özgüven olayına girmiyorum bile uçarsın resmen
quote:
Orijinalden alıntı: ObsessionC
quote:
bende 2 sene önce 5 ayda 24 kilo verdim hocam , harika birşey olduğundan emin olabilirsin , belli bir süre için yemeni içmeni düzene sokacaksın zaten ondan sonra miden küçülüyor ve istesende eskisi kadar çok yiyemiyorsun, tabi en azından koşu olmasa da yürüyüş yaparsan sağlıklı bir şekilde verirsin kilo verdiğinde vücudun sarkmaz , özgüven olayına girmiyorum bile uçarsın resmen
Sizdende bekleriz hocam paylaşmanızı belki tereddütte olan arkadaşlara biraz gaz olur
Tebrikler hocam
kilo vermek ne zamandan beri alay konusu olmuş anlamadım arkadaş benim bildiğim şişmanlar alay konusu olur kaldı ki herkes önce aynaya bakacak birisine bişey sölemeden evvel zaten aynaya bakan insan başkasına laf söleme hakkının alay etmeye hakkının olmadığını anlar tebrik ederimm helal olsun kardeşim imremdim şahsen darısı başıma