Şimdi Ara

64 INCH TV DE SORUN(PANASONİC 65 VT DE DE VAR MIDIR)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Panasonic in bu modelinde buzzing yani TV çalışırken tüm sesleri kıstığınızda bile duyulan sinir bozucu bir ses var mıdır?
    64D8000 Samsung Plasma aldım,ne yazıkki bu ses sürekli kulağıma geliyor,
    Bu sesi yok etmenin bir çaresi var mıdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BrerarHD -- 7 Kasım 2012; 10:39:39 >

• elektrik tesisatında topraklama var mı?
  • Evet var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BrerarHD

Evet var.

topraklama yoksa belki ses yükseltici devre bu tarz durumlar ortaya çıkarabiliyo dip gürültüsü gibi, o olabilir diye düşünmüştüm de...
  • bende de aynı olay var. Buzzing çok fazla. Panasonicte de mevcutmu bende bilmiyorum. Bu kadar çok oldugunu bilseydim panasonic alırdım ama ondaki durum nedir bilmiyorum. Birde samsungun 75" i çıktı piyasaya 75" led tv....
  • Kullanmıs oldugunuz uydu cihazının varsa tabıı sesı acıkken tvnın sesını kısarsanız bu ses cıkar onunla alakalıda olabılır.
  • Sayın BrerarHD,

Tüm plazma tvlerde çalışma mantığı gereği vınlama (buzzing) olur. Nasil ki arabaların motorları hava ve yakıt karışımını ateşleyerek/patlama sağlayarak çalışırlar ve illa ki bir motor gürültüsü olursa aynı buna benzer bir mantıkla buzzing olacaktır. Önemli olan bunun sizi oturduğunuz yerden tv seyrederken ne kadar rahatsız ettiğidir.

Diğer arkadaşlarımızın kendi plazma tvlerinde duyup duymadıkları size her zaman gerçek ve faydalı bilgi sağlamaz.

1. Tvyi kullanma saatlerinin gece veya gündüz olması, ortamın tvnin sesini duyacak kadar sessiz olup olmadığını etkiler

2. Oturdukları evin çevresinin sessiz olması veya olmaması. Cadde üstünde olan veya yoldan biraz içerde veya şehre uzak ve nispeten sessiz bir evde oturulması gibi, edeki diğer aile fertlerinden dolayı tam sessizliğin oluşup oluşmaması

3. Her insanın işitme seviyesi aynı değildir. Bazıları belli frekanslara daha hassas olabilir. Ayrıca yaşa bağlı olarak veya kulak sağlığına dikkat etmemekle (gürültülü ortamda çalışma, kulaklıkla yüksek sesle müzik dinlemek vs..) de işitme kaybı meydana geldiği için yanıltıcı olabilir. Siz rahatsız olurken eşiniz, anne- babanız veya çocuklarınız vınlamayı hiç farketmeyebilir veya sorun etmeyebilir.

4. Tvyi kalitesiz scart kablo ile kullanıyorsanızda vınlama olur. Bu ses tüplü tvde de lcd tvlerde de olur. Hdmi çıkışlı uydu alıcılarda ve kendi uydu alıcısında olmaz.

5. Size denk gelecek tv aynı markanın diğer tvlerine göre daha iyi veya kötü buzzing yapabilir. Kesinlikle çok yüksek buzzing yaptığı bilinen marka-modellerden uzak durmalısınız. Sizin tv ile ilgili kullanıcı başlığındaki arkadaşımız bu sebeple tvsini satmış.

Bu bir şanssızlık mı yoksa bu modeldeki genel bir sorun mu bunu anlamak için yabancı forumlardaki aynı tvyi kullananları bulmanız ve yorumları okumanız lazım. Onların içinde de bilinçli ve bilgi olmayanlar ve başka amaçları olan firma çalışanları olabilir. Kasten karalama veya yüceltme yapılabilir ve iyi niyetli bile olsa bilgizilikten yanıltabilir. Dikkatli olmak gerekir

6. Daha çok beyaz renk ağırlıklı kanal veya program izlerseniz sesi daha da çok duyarsınız. Koyu sahne içeren film ve tv izleyenler çok fazla rahatsız olmayabilirler.

7. Tv üreticileri , tvyi ses kayıt stüdyo ortamına koymadıkları ve desibel ölçer ile 5 cm , 1 metre , 5 metre gibi uzaklıklarda ölçtükleri sonuçları yazmadıkları sürece sağlıklı kıyas değeri olmayacaktır. (İki avuç prinç ile 380 gram pirinç arasındaki ölçüm netliği veya 3 karış 2 parmak ile 71,8 cm arasındaki hassasiyet gibi )

Daha fazla yorum okumak için :

Samsung 64d8000 Plazma
    http://forum.donanimhaber.com/m_56553536/tm.htm

"_______ PANASONİCLİLER_______"
    http://forum.donanimhaber.com/m_12957632/tm.htm

PIONEER Plazma Ansiklopedisi ®
    http://resim.donanimhaber.com/m_12303566/tm.htm

başlıklarına bakınız . Plazma tv kullanmak özel bir zevk işidir. Herkesin harcı değildir, mesela benim gibi plazma tv almayacak olanlar da çok derinlemesine konuyu bilmezler. Daha bilgili ve işten anlayan arkadaşlarımızı Panasonic ve Piooner başlıklarında bulabilirsiniz.

Kolay gelsin

• quote:

Orijinalden alıntı: sanyo

bende de aynı olay var. Buzzing çok fazla. Panasonicte de mevcutmu bende bilmiyorum. Bu kadar çok oldugunu bilseydim panasonic alırdım ama ondaki durum nedir bilmiyorum. Birde samsungun 75" i çıktı piyasaya 75" led tv....

Butun Plasmalarda Buzzing olayi asla ve asla vardir demek super yanlis bir bilgidir, boyle birsey yok !

Panasonic bu konuda daha iyidir, ozellikle son 1.5 senelik donemde, buzzing olayi aynen Led urunlerdeki isik sizmalari gibi sans isidir !

HDMI kablonuz kalitelimi bu onemlidir, ARC girisinden sinyal almayi deneyin, oyun modunda olsun, kontrast ve isik degerlerini deneyin, isigi kisabilirsiniz !

Yada normal kablolarla deneyin, mesela scart gibi, yada uclu ses ve goruntu kablosu ile, bazen buzzing olayinda kablolarin buyuk etkisi oluyor !

Hdbox kutusundan gelen problem olabilir, bu sebeble disadan gelen sinyal kablsunda topraklamiyi olcun, ses yapmasi en muhtemel detaydir, bu tur cihazlrda panele zararda verbilirsiniz !

Bunlari oyun modunda deneyin !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 7 Kasım 2012; 8:36:11 >

• evimde 2 adet pioneer marka plazma tv kullanıyorum bugüne kadar ne buzzing, ne ekran yanması ve herhangi bir sorun yaşamadım.Tv lerin birisi 4 diğeri 3 yıllık.Maalesef artık Pioneer gibi bir alternatif yok.Ben Panasonic plazma tv lerin Samsung ve lg'nin plazma tv lerinden daha kaliteli ve daha az sorunlu olduğu düşüncesindeyim.Ama yine de kullanıcı yorumlarına bakılmadan alınmamalı.Özellikle kullanıcı yoeumu diyorum çünkü forumda plazma tv kullanmadan, hiç bir şey bilmeden abuk subuk yorum yazanlardan bıktım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Scart kablosu yada hdmi kablolarınızı Altın uçlu tercih edin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihangir12

Scart kablosu yada hdmi kablolarınızı Altın uçlu tercih edin.

Tenek uzerine sari kaplama zor birseymi, gidin her yerde yaptirirsiniz, altin uc sadece bir imajdir, gercek solusyon ile kaplanmis kablolar zaten ortada, 100 Dolardan basliyor, 1000 Dolarlarin uzerine cikiyor !

Burdan tekrar Arkadaslara yaziyorum, Lutfen bu ust duzey cihazlara markasini bilmediginiz kablolari baglamayin, kaliteli kablolarda her telin ozel direnci ciddi verilerle tasarlaniyor, biri cikiyor fark yok diyor, bu tur Insanlara gore evet fark yok cunki tv gosteriyorsa tamam, fark yok demektir !

Ucuz kablo ile kaliteli bir kabloyu ayni panelde bir takin bakalim fark ne oluyor net gozle gorun, ARC uzerinden bagladiginizda ise goruntu sizi ciddi manada sasirtacaktir, bu kadar net fark var !
  • Arkadaslar cok tesekkur ederim,ilk kullanimda goruntu ayarlarinda dikkat etmem gereken neler vardir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BrerarHD

Arkadaslar cok tesekkur ederim,ilk kullanimda goruntu ayarlarinda dikkat etmem gereken neler vardir

Ilk kullaimda, once standart tum kullanacaginiz cihazlari tvye baglayin ve Satandart guncelleme yapin, sonta Paneli tamamen kapatip yeniden acin, kumanda uzerinden degil, full kapayin !

Paneli oyun modunda kullanin, bu bilmeden panele verilecek, zararlari engeller, sebebi panel kumanda uzerinden format degisikliklerine izin vermez, yani cocuk var ise yada siz yokken anlamayanlar kullaniyorsa, bu onemlidir, ozellikle cocuklar bilmeden logo izlerine sebeb olabilirler ama onemli degildir, panel yikamasi ile izler gider !

Harici medyabox ile film yada oyunlarinizi izleyin yada oynayin, ureticiler her na kadar panellerde her format deselerde ve hatta urun bu formatlari desteklesede, harici medyaboxlar, panein omrunu daha uzun tutar cunki bu cihazlarini ekran hasarlarina karsi ozel kourumalari vardir, mesela filtre ozelligi gibi !

HDBOx eski ise kesinlikle topraklamasini baktirin, panele hasar verme riskiniz %90 seviyesinde olacakdir, topraklamasi olmayan cihazlar dikkat etmelisiniz yada ozel bloklama urunleride alabilirsiniz !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 8 Kasım 2012; 13:32:59 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.