Şimdi Ara

65 inch Full Array vs QLED vs Qned

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
2.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Farkli zamanlarda Sony , Pioneer, LG ve Samsung TV ler kullandım. LG ve Samsunglar Az paraya çok şey vaad ediyor ama maalsef uzun süre dayanmıyor. çoğu LG ve Samsung Tv lerim 4 sene içinde sorunlar yaşamaya başladı ve pahalı tamirler gördü. Şimdi yine 65 inc bir Tv alma aşamasındayım. 30.000 TL civarında bütçem var. Full Array Qned ve Qled konularında kafam karışık ve hangi teknolojiyi seçeceğime karar veremedim. Aydınlık odada 4K ve 1080p film izleme amaçlı alacağım. Apple Tv , Disney , Netflix ağırlıklı. Kıymetli tavsiye ve yorumlarınızı bekliyorum şimdiden çok teşekkürler

• Hocam ne kadar tatmin eder bilmiyorum da amazon.com.tr garantisi altında TCL markasını seçeneklerinize ekleyebilirsiniz diye düşünüyorum. Bu ara salondaki TVyi değiştirmeyi planlıyorum, 55inch bizim televizyon gerçi, o yüzden beni fiyat/performans olarak çok tatmin etmesi lazım alacağım ürünün. Mediamarkta gördüm TCL ürünlerini, hoşuma gitti işin açığı ama detaylı araştırmasını yapmadım. Konunuzu takip edeyim bende.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elinwelin -- 9 Kasım 2022; 10:8:36 >
  • Bende pioneer falan kullandım, şu sony gerçekten iyi

• Sony X89J modeli direct led, X90J-X93J ve X90K gibi modeller Full Array Led, X95K modeli de Mini Led. Bütçeniz dahilinde en iyi seçenek Sony 65X90J modeli olacaktır. Yerel karartma, kontrast, renk kalibrasyonu gibi konularda çok başarılı, ayrıca panel 120hz ve vrr destekli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tepeb -- 9 Kasım 2022; 11:49:28 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kıymetli katkılarınız için teşekkür ederim. Bence de Sony X90K öne çıkıyor fiyat yüksek tabi. Bu fiyata çıkınca oled + diye bir paneli duydum . Philips bowers wilkins ses sitemi dahil bir ürün sunuyor. ses sistemi almaya da gerek kalmaz sanki. İmax ve Dolby Atmos var. kafam karıştı o kadar para vermeye gerek var mı?

• Sony 65X90K ile Samsung 65QN90B arasında ise rtings Samsung diyor. Benimde Samsung Tv lerin ömrü konusunda olumsuz tecrübelerim var bilemedim.

• X90K yerine X90J veya X93J alınabilir fiyat farkı baya var, hatta hepsiburada da tv lerde 2000 TL'ye kadar indirim var bakabilirsiniz. Ayrıca Rtings TV'yi her konu da değerlendiriyor yukarıda dediğim gibi bazı konularda QN90B, bazı konularda X90J veya X90K öne çıkıyor, sağlamlık ve güven konusu ise Sony'i marka olarak öne çıkarıyor zaten. Benim için yerel karartma, görüntü işlemcisi, renk doğallığı ve kontrast önemli olduğu için yerinizde olsam verdiğiniz bütçe dahilinde 5000 TL daha uygun Sony 65X90J alırdım. Parlaklık, izleme açısı ve HDR gibi etkenler daha önemliyse ve fiyatın onemi yoksa Samsung da alınabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tepeb -- 11 Kasım 2022; 9:52:31 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 65X90J kurumsal satış yapan sitelerde pek yok bulunmuyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sony 60x90J yi gözümü karartıp aldım. Piayasadaki son ürünü almış olabilirim bu nedenle tedirginimde açıkcası. Gelecek mi? Geçekten kapalı kutu sıfır cihaz mı gelecek bilemiyorum ama umudumu koruyorum. 90 K modeli ile arada 3500 lira vardı vede teknik olarak pek farkını göremedim umarım pişman olmam

• gallardo101 kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun güzel tv, iyi günlerde kullanın.

• quote:

Orijinalden alıntı: gallardo101

Sony 60x90J yi gözümü karartıp aldım. Piayasadaki son ürünü almış olabilirim bu nedenle tedirginimde açıkcası. Gelecek mi? Geçekten kapalı kutu sıfır cihaz mı gelecek bilemiyorum ama umudumu koruyorum. 90 K modeli ile arada 3500 lira vardı vede teknik olarak pek farkını göremedim umarım pişman olmam

Hayırlı olsun nereden almıştınız

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • teşekkürler. daha gelmedi. Hepsiburada üzerinden aldım

• tv geldi. kutu biraz eski idi ama içindeki TV sıfır çıktı. en azından servis sorun yok sıfır cihaz dedi. kablo TV yayın kalitesi nedeniyle kötü. birde çok yakından izliyoruz onun da etkisi var. ses ayarlarını tam yapamadım. genel olarak şimdilik bir sorun yok

• yardımlarını ziçin teşekkür ederim. konu kapatılabilir

• Mrb bütcen gayet iyi onun için ya Oled yada mini LED almanı tavsiye ederim çünkü en iyi görüntü bu ikisinden var. Marka tavsiyemde tcl c825 miniled

• gallardo101 kullanıcısına yanıt
    55 inç ve daha büyük modellerde LED veya full ary LED lerde karanlık ortamda ve alt yazılı filim izlerken çok rahatsız ediyor, alt yazının ışığı ekranı parlatıyor. Onun için en iyisi oled eğer oled pahalı dersen mini LED al derim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.