Şimdi Ara

8 Binlik Sıralamayla 10-11 Binlik Tıbbı Tercih Etmek (MF3) ve UTEAK Akreditasyonu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
0
Favori
1.937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba, geçmiş olsun.

LYS'de MF3 sonucum 8400 geldi. Şimdi tercih yapacağız. Tıp tercihi yapacağım ve yapacağım tıp tercihinde İstanbul'a yakın Marmara Bölgesi sınırları içerisinde bir fakülteyi tercih etmek istiyorum.

Durum böyle olunca elimde sınırlı seçenekler kalıyor. Listenin başında Kocaeli Tıbbı yazacağım (7700'le kapatmış.) Daha sonra Sakarya (8700'le kapatmış), Çanakkale (10400) ve Trakya (11500) geliyor.

Bu dört üniversiteyi araştırıp karşılaştırdığımda aralarında en makul olanın Trakya Tıp olduğu kanısındayım. Orada birçok da arkadaşım var. Ancak kafamda bir soru işareti var.

Etrafımdaki bazı kişiler puana yazık olur mantığında hareket ediyorlar. Arada Eskişehir,İzmir,Manisa, Aydın vs. var diyorlar. Ben böyle düşünmüyorum.

Durumu benim gibi olan veya bu okullarda tıp eğitimi alanlar yardımcı olurlarsa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teleuro -- 1 Temmuz 2015; 18:57:30 >

• -O kadar çok konu açılıyor ki üstte tutmak istiyorum.-
  • Edirne İstanbul arası 239 kilometre arabayla 2 saati bulur.
    İzmir İstanbul arası 480 kilometre uçakla 45 dakika.

Böyle düşün bir de.
  • Ben süreye değil de mesafeye takılan biriyim biraz Zira uçakla yolculuk yapıldığında da terminalde önce bulunmak gerektiğinden hemen hemen aynı hesaba geliyor.
  • yazık olmaz kardeşim ne yazığı. puana göre tercih yapılmaz. tamam önemli bir kriter ama her şeyde değil. sonuçta o puanı öğrenciler belirliyor bir sene sonraki öğrenciler de koyun sürüsü gibi öncekilerin izlerinden gidiyor.
  • Trakya tıptayım Çanakkaleyi Trakyadan sonra yaz. Onların sıralamasının daha yükek olmasının nedeni bizim kontenjanın yarısı olmasıdır. Trakya ya gelmek varken çanakkaleye gidersen eve git gel senin için sıkıntılı olur. İstanbuldan gelen arkadaşlarımın çoğu her hafta sonu edirneden istanbula gidiyorlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trakya Tıpta çok fazla arkadaşım var ve birçoğu memnun zaten Trakyadan. Ben de bu şekilde düşünüyorum. Trakya uzun yıllardır hizmet veren oturmuş bir üniversite. Sadece tıplar arasında en zor tıplardan sanırım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Up
    dün açıldı
    Daha Fazla Göster
  • öncelikle tebrik ederim.ben de seninle aynı durumdayım resmen aynı üniversiteleri düşünmüşüz.böyle bir başlık açacaktım.sıralamam 8571 ve ben de marmara civarı olsun istiyorum önceliğim kocaeli.sakarya hakkında bilgi edinmeye çalışıyorum.sanırım ben de puanımdan düşük ama yakın yerleri tercih edecem
  • Sakarya Tıbbı inceledim internetten biraz. Ancak tıp orada henüz yeni bir bölüm olduğu için yetersizlikleri var gibi görünüyor.
    Kampüs olarak güzel yoksa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teleuro -- 1 Temmuz 2015; 15:39:02 >
  • Teleuro kullanıcısına yanıt
    mutlaka güzeldir benim tek endişem şehre alışamamak yani bu konuda pek olumlu yorum göremedim genelde insanlar şehirden şikayetçiler ve 6 sene okuyacağımı göz önüne alırsak ...
  • Kesinlikle öyle, ben de şehir hakkında çok olumlu yorumlar görmedim. Sonuçta 6 sene öğrencilik süresi var.
    ya acaba kocaeli şansım var mı o olmazsa altına sakarya yazmayacağı yüksek ihtimalle çomü yazıcam çünkü 8-9 arası yerler uzak genelde
  • Ben de ilk önce Kocaeli Tıp için deneyeceğim listemin üstünde. Geleceğini sanmıyorum ama belli olmaz.
  • benimde mf3 sıralamam 9300 aynı sorun bende de var trakya çanakkale ve bolu abant izzet baysal ünileri arasında kaldım önerisi fikri olan yazarsa iyi olur
  • Ben 7300 le 12500 lük tıpı tercih edeceğim. Puana yazık edicem diye kendine yazık edersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sabrınsonuselamet -- 1 Temmuz 2015; 15:55:54 >
  • @Ardila183 Neden İzzet Baysal'ı yazmak istiyorsun, araştırıp beğendiğin yönleri neler acaba?

@Sabrınsonuselamet : Evine yakın diye mi, veya neden? Ciddi bir kayma çünkü
  • bu sene içerisinde okuyan bir arkadaş geldi ve gayet memnun olduğunu dersler ve geçme konularında aşırı derece zorlamadıklarını söyledi. hastane imkanlarının yeterli olduğunu ve son senede tus için yeteri kadar imkan sağladıklarını belirtmişti birde bolu ilinin okumak için tam öğrenci şehri olduğunu söyleyenlerde var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ardila183

benimde mf3 sıralamam 9300 aynı sorun bende de var trakya çanakkale ve bolu abant izzet baysal ünileri arasında kaldım önerisi fikri olan yazarsa iyi olur

Hocam ben de 9300deyim tam aklım cok karışık rizede oturuyorum her yer buraya uzak naapmaliyim bilmiyorum gelecegim yer o kadar yolu cekmeme degmeli yani. Bana nolur bi akıl verin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Umarım Sakarya'da kampüsün güzel olduğuna karar verirken Tıp fakültesinin kampüste olmadığını da hesaba katmışsınızdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sariikaktus -- 1 Temmuz 2015; 16:41:21 >
  • Tıp seçecekseniz puana yazık etme saçmalığını aklınızdan çıkarın puan dediğiniz şey 1-2 soru farktan baska hicbir sey degil ve siralamasi en yuksek olan sınıfın en basarilisi olmuyor. Evinize hangisi yakınsa onu seçin. En iyi tıp eve yakın tıptır bunu okurken göreceksiniz.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.