Şimdi Ara

9.1 ohms %5 direnç bulamadım yardım gardaş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir silikon tabancası tamiri için şu dirençleri aramaktayım ancak emin olamadım ve birebir aynısını TR de bulamadım.

Fotodaki mavi direnç yanlış bulmadıysam 3.3 Ohms %1 bir direnç değerinde. Yanlışsam düzeltin lütfen.

Asıl sorun 9.1 Ohms %5 değerinde hesapladığım büyük dirençte. Bana bunu nasıl bulurum veya muadili/işi görecek olanı var mı yardımcı olursanız sevinirim brolar. Biraz aciliyeti var zira.

9.1 ohms %5 direnç bulamadım yardım gardaş

Mesela aynısı şurada var ama TR de bulamadım.https://www.digikey.be/product-detail/en/yageo/RSF100JB-73-9R1/9-1W-1-ND/18034

• 10 Ohm takabilirsin
  • Eyvallah gardaşım. Peki 3.3 olan doğru mu hesaplamışım mavi olanı ?
  • Up
  • 2 wattlı direnç olarak ara. çeyrek wattlı direnç takmaya kalkarsan, yakabilirsin. bir tane 4,7 ohm, 2 tane 2,2 ohm 2 wattlık direnci seri bağlayarak, bu değere ulaşabilirsin.
  • dergul D kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler dostum. Seri bağlama en son çare yapıcam. Yalnız 10R 2w direnç 15mm imiş, orjinal devredeki 10mm idi. 10R 1W Direnç buldum o da 10mm imiş. 1W daha benzeri gibi geldi ne dersin dayanır mı ?
  • acemixer A kullanıcısına yanıt
    resimdekine bakarak konuştuğum için 2 watt'ı garanti olsun diye söyledim. boyuta bakarsak, büyük ihtimalle dayanır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2 x 8 Pin Nasıl Bağlanır?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Yukarıda verdiğim linktekinin aynısı. Ben de şimdi gördüm açıklamalarında 1W yazıyormuş büyük ihtimalle 1w lık işi görecek sanırım
    https://www.digikey.be/product-detail/en/yageo/RSF100JB-73-9R1/9-1W-1-ND/18034

Resistance 9,1 Ohms
    Tolerance ±5%
    Power (Watts) 1W
    Composition Metal Oxide Film
    Size / Dimension 0.177" Dia x 0.453" L (4.50mm x 11.50mm)
    eğer istanbulda oturuyorsan, karaköy2e bakmanı öneririm.
    Yok Ankara. Ama eyv yine de. 10R 1, 2 W ayrı ayrı aldım boyuta göre uyanı kullanıcam artık. :D
  • Bu devre silikon tabancasının Neon lambasının akımını düşürmek içindir büyük ihtimal. 10ohm olması 1wat olması yeterli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cihan45manisa -- 18 Ağustos 2020; 22:12:43 >
  • Aynen kardeşim zaten orjinali de 1w imiş lehimleyince sonucu ekleyeceğim. rapid marka bi silikon tabancası gayet memnundum özellikli bi şey modeline göre. bi köşede duruyordu kolları sıvadık.
  • Daha önce yazsaydınız ... Cihaz açık göstergesi için 120k - 150k dirence led takıp işiniz görülürdü. Olmadı diğer şebekeyle çalışan led devreleriyle çözüm mümkündü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mavi-kaplan -- 20 Ağustos 2020; 18:4:59 >
  • mavi-kaplan M kullanıcısına yanıt
    Maalesef ısıtma taş direnci patladı tüm uygun dirençleri takmama rağmen. Noldu anlamıyorum. Dirençler uymadı sanırım. ısıtma taşı da çok değişik bir çeşit piyasadaki silikon tabancalarınınkilere benzemiyor ince uzun. Şimdilik köşeye koydum parçaları tabancayı kullanım dışı :(
    9.1 ohm önemli değil.

9-10-12-15 Ohm hangisini bulursanız takın kullanın. Devre de sorunun 9.1 Ohm direnç olup/olmaması değil.
    Silikon tabancasında o kadar hassasiyetli devre yok.
    Takılan 1wattlık direnç yanıyorsa 2 wattlık direnç kullanın, 2 watt direnç te yanarsa başka yerde arıza vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 8 Eylül 2020; 17:14:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhsin kamer

9.1 ohm önemli değil.

9-10-12-15 Ohm hangisini bulursanız takın kullanın. Devre de sorunun 9.1 Ohm direnç olup/olmaması değil.
    Silikon tabancasında o kadar hassasiyetli devre yok.
    Takılan 1wattlık direnç yanıyorsa 2 wattlık direnç kullanın, 2 watt direnç te yanarsa başka yerde arıza vardır.
    aynen öyle. sonuçta bi haberleşme sinyal devresi hassasiyetinde olan bişey değil bu. altı üstü bişeylerin önünde yük direnci olarak gerilim düşümünü vs. sağlamak için kullanılmıştır. büyütmeyin. tolerans değeri de o kadar önemli değil. fakat bağladığınız her direnç yanıyorsa muhtemelen başka bir sıkıntı var. Ki bu sıkıntı büyük ihtimalle kısa devreye yol açıp direncinizin üzerinden gereğinden fazla akım geçerek ısınmasını ve yanmasını sağlıyor. diğer elemanları kontrol etmenizi önerecektim fakat sanırım sorunu bulmuşsunuz bile :)

• muhsin kamer kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum bu cihaz direnç değeri konusunda pek hassas değildir, burada önemli olan direncin gücü, eğer ki takılan tüm dirençleri yakıyorsa muhtemelen bir kısa devre vardır.
  • bir lambaya 1w direnç bağlanmaz o direnç ısıtıcı içindir patladıysa ömrünün tamammlamıştır..
  • babus0606 kullanıcısına yanıt
    220v rezistans ısıtıcılar da 1w direç ne görevi yapar acaba aydınlatır mısın ?
  • silikon tabancasının içine gördünmü bie neon lamba ne kadar güç çekebilir..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.