2013 renault captur 1.5 dci manuel aracım var. Arabada abs sistemi ve ona bağlı sistemler arıza göstermişti. Özel servise gittim, arızayı sildiler, sistem temizliği de yapıldı. Bir hafta sonra aynı sorun nüksetti. Geçen hafta ön lastiklerin havasının 26psi ye düştüğünü gördüm, lastiği şişirdim, hata kayboldu. Bugün yine arıza verdi, yine lastikleri şişirdim arızalar söndü. Sorun acaba lastik havasından mı? (Aracımda lastik basınç sensörü yok bu arada) < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volvoxcnt -- 28 Ağustos 2024; 9:8:46 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
ABS-ESP-YOKUŞ KALKIŞ arızasının nedeni lastik basıncının azalması olabilir mi?

-
-
İlginç , lastikleri şişirince hata kayboluyor ,
aklıma poyra bilyası geliyor ,
yoksa bu ESP ABS hatası birçok nedenden dolayı
meydana gelebiliyor ,
-akü
-teker sensörler
-fren pedal müşürü
suzuki swift aracımda sadece ESP hatası veriyordu ,
ve taratınca 2 arıza kodu vardı ,
ilk önce fren yağ komple değişti ,hatanın biri gitti ,
sonra bir japon forumunda araştırdım ,
hava akışmetre ve boğaz kelebeği temizlendi ve hata kalmadı
-
Lastik ile alakası olmadığı ortaya çıktı. Aynı arıza uyarısı devam ediyor. Bu sefer direksiyon da sola çekiyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aküyü kontrol ettirin. Eski ise kontrol ettirmeden değiştirin ;)
-
Esp sistemi arızası motorla bile ilgili olabiliyor örneğin ateşleme sisteminde sorun varsa motor düzenli çalışmıyor ise esp sistemini kapatıp arıza gösterebiliyor veya fren hidrolik kutusundaki arıza da esp sisteminde sorun yapabiliyor o yüzden en iyisi bilgisayara bağlayıp bakmak yoksa ustalar aracınızı çok kurcalayabilir
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Aracı Reno yetkili servise götürdüm. Isı sıcaklık kaptörü arızası dediler. Abs hatası da orayı gösteriyormuş. Kaptör değişince Abs uyarısı devam ederse Abs beyni değişecek dedi o da 50.000 tl imiş. Kaptörü sanayşden bulacağım artık reno ona da 8.000 tl dedi
Anlamadığım olay şu. Isı kaptörüyle ABS nin ne ilgisi var?
Renault teşhis cihazındaki kaptör çevirisinede hastayım
Hocam iyi bir frenciye git abs sensörünün porya üzerinden okuma yaptığı yerleri temizlettir.
Hava basıncı ile alakası da şu basınç düştüğünde tekerlek çap kaybeder devir sayısı değişir, lastik basıncı göstermeyen ucuz arabalarda lastik basıncı var gibi görünmesini sağlayan yine abs sensörleridir.
Dediğim gibi siz abs sensörünün önündeki okuma yüzeylerini temizlettirin.
Isı kaptörü ile falan alakası yok bilgisayarda onu görmüş tabiri caizse saplayacaklar, zaten yolunu yapmış düzelmezse diye.
-
Geçen ay alt bakımcıya gitmiştim poryayı sildim sensör temizliğini yaptım demişti, birkaç gün sonra tekrar ABS uyarısı verince tekrar gittim aynı ustaya, yapabilexeğim birşey yok demişti. Daha iyi usta diyorsanız onu da yaparım, götürürüm.
Bugün beyinciye gittim, sağ arka tekerlek abs sensörü değişecekmiş
aynı uyarı 2015 kuga aracımızdada oluyor. nerede tespit ettirdiniz?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X