Şimdi Ara

Accent Era Dizel mi LPG mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
51
Cevap
0
Favori
22.385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Değerli arkadaşlar ilk arabamı almak için uzun uzun araştırdıktan bir çok arabayı inceledikten sonra Era almaya karar verdim. (Bayiilerine Rağmen)
    Belki duymuşsunuzdur Hyundai tüm Benzinlli modellerinde 1.500 TL karşılığında BRC marka LPG dönüşümü yapıyor. LPG'li araçlara da 5 yıl 100.000 km garanti veriyor. Ben kararsız kaldım. Şimdiye dek hep dizel araç bakmıştım. Kendimi bildim bileli de LPG'den çekinen biriyim.

Aklımı kurcalayan soru şu. Dizel mi almalıyım yoksa LPG mi?
    LPG'li alacaksam 1.4 motor seçeceğim.
    1) Motor ömrü bakımından
    2) Bakım masrafları bakımından
    3) Çekiş performansı bakımından
    4) Kaza anında güvenlik bakımından (LPG patlama riski nedir?)
    Dizel ve LPG'yi karşılaştırı mısınız?

Cevap verirken aşağıdakilerden yararlanın:

Yakıt Bilgileri:

Fiyat Bilgileri:
    1.5 Team ABS VGT CRDi (dizel): 23.246 TL
    1.4 Team ABS LPG(1500 dahil) : 21.473 TL (1.773 TL ucuz)

1.4 Select VGT CRDi (dizel): 25.814 TL
    1.4 Select LPG (1500 dahil) : 23.412 TL (2.402 TL ucuz)

Ek soru: LPG bana bagajdan kaç lt boş alan kaybettirir?
    Ek not: İstanbul Bursa Kocaeli'de Era yok. Tüm bayiileri aradım. İstanbulda 5 bayiye bizzat gittim. Nisan ayında 700-1000 arası zam kampanyası(!) olacakmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skipper_forum -- 22 Mart 2009; 0:18:59 >

• bnce lpg al sonuçta 5 yıl garantisi var arıza sorunu olmaz dizelin sesinden kurtulursun keyfine bakarsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: edmond66

bnce lpg al sonuçta 5 yıl garantisi var arıza sorunu olmaz dizelin sesinden kurtulursun keyfine bakarsın
    LPG daha iyi bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

LPG daha iyi bence.

Alıntıları Göster
    dizelin torku var bir de. arabadaki yüke bakmaksızın yokuşları aslan gibi çıkması var.. arabaya ailecek doluşup bagajı da fulleyince benzinli araba yokuşlarda baya zorlanır tahminimce..
  • quote:

Orijinalden alıntı: rabies

dizelin torku var bir de. arabadaki yüke bakmaksızın yokuşları aslan gibi çıkması var.. arabaya ailecek doluşup bagajı da fulleyince benzinli araba yokuşlarda baya zorlanır tahminimce..

Alıntıları Göster
    lpgde ş. içinde yakılan benzinide hesaba katın yalnız ayda 30 liralık yada 1000 kmde ş .içinde 10 litre benzin harcamasıdıda vardır. hesabınızı buna göre yapın

• quote:

Orijinalden alıntı: rabies

Alıntıları Göster
    ben dizel alırdım , lpg den çok çektim çünkü
  • quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

lpgde ş. içinde yakılan benzinide hesaba katın yalnız ayda 30 liralık yada 1000 kmde ş .içinde 10 litre benzin harcamasıdıda vardır. hesabınızı buna göre yapın

Alıntıları Göster
    Ben dizeli tercih ederdim. 1.5 CRDİ VGT ünite 235Nm tork ve 110PS güç üretiyor. Ayrıca Accent Era'nın bağaj hacmi bildiğim kadarıyla 390 litre. LPG tankını Hyundai simit depo olarak mı takyor bilmiyorum ama zaten dar olan bagajın daha da daralma durumu söz kanusu. Aracı ailecek kulanaksanız bagajıda bol bol dolduraksanız, yazın kullanılacak klimayıda düşünürsek bence dizel daha avantajlı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VoLKaN067 -- 22 Mart 2009; 0:51:07 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    fiesta'ya lpg
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: edmond66

bnce lpg al sonuçta 5 yıl garantisi var arıza sorunu olmaz dizelin sesinden kurtulursun keyfine bakarsın
    quote:

Orjinalden alıntı: berkcanvardali

kardeş yanlış yönlendirmeyin...era dizel ses olarak rahatsız etmez hele motor ısındıktan sonra farketmezsin bile..yalıtımı iyi o konuda..

edit: lpgli istiyorsan 1.6 CVVT al 1.4 değil.... ama şahsi fikrim dizel daha çok memnun edecektir her yönden...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi toz-koparan -- 22 Mart 2009; 0:51:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: toz-koparan

quote:

Orjinalden alıntı: berkcanvardali

kardeş yanlış yönlendirmeyin...era dizel ses olarak rahatsız etmez hele motor ısındıktan sonra farketmezsin bile..yalıtımı iyi o konuda..

edit: lpgli istiyorsan 1.6 CVVT al 1.4 değil.... ama şahsi fikrim dizel daha çok memnun edecektir her yönden...

Alıntıları Göster
    1.6 CVVT ile fiyatlar Dizele denke geliyor.

ikisi arasında tereddütsüz dizel alırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skipper_forum -- 22 Mart 2009; 1:06:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: skipper_forum

Alıntıları Göster
    kesinlikle dizel al turbonun keyfini sür .
  • quote:

Orijinalden alıntı: ALOK

Alıntıları Göster
    dizel kesinlikle 1.4 performansından memnun kalmassın
    dizelin tadını alınca bırakmassın
    ayrıca erada dizel ses sıkıntısı yok bana göre soğukken illaki ses olacak
    ama ısınınca motor ses kalmıyor
    hatta giderken yolda 2000-300 devir arası dizel sesini alamıyosun bilmeyen arkadaşlarım benzinli sanıyor arabayı dizel diyince şaşırıyor...

bütçe ayırırsan style crdi vgt alman çok iyi olur alimünyum alaşımlı jantlar erayı çok farklı gösteriyor....

• quote:

Orijinalden alıntı: ALOK

Alıntıları Göster
    kesinlikle hyundainin dizel motorları çok güçlü heleki eranın motoru tam 110 bg çok iyi performans olarka sizi üzmez
    quote:

Orjinalden alıntı: ALOK

• quote:

Orijinalden alıntı: skipper_forum

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: skipper_forum

Ya 1.4 + lpg, ya da CRDI olacaksa tercihiniz, şüphesiz CRDI mantıklı.

Ancak 1.6 CVVT + lpg daha uygun fiyata olsaydı, dizelle arasında kaydadeğer bir fark olsaydı o zaman düşünülebilirdi.

Kriterlerinize göre CRDI.

• quote:

Orijinalden alıntı: O.B.K

quote:

Orjinalden alıntı: skipper_forum

Ya 1.4 + lpg, ya da CRDI olacaksa tercihiniz, şüphesiz CRDI mantıklı.

Ancak 1.6 CVVT + lpg daha uygun fiyata olsaydı, dizelle arasında kaydadeğer bir fark olsaydı o zaman düşünülebilirdi.

Kriterlerinize göre CRDI.

Alıntıları Göster
    yakıt tüketimi olarak hemen hemen kafaya kafaya olduklarını gördüğünüze göre şüphesiz dizel. çünkü özellikle yokuşta; çekişte gözle görülebiliri bırak, dışarıdan izlenebilir bir fark vardır

• quote:

Orijinalden alıntı: Burhan

yakıt tüketimi olarak hemen hemen kafaya kafaya olduklarını gördüğünüze göre şüphesiz dizel. çünkü özellikle yokuşta; çekişte gözle görülebiliri bırak, dışarıdan izlenebilir bir fark vardır

Alıntıları Göster
    Dizel
  • quote:

Orijinalden alıntı: GöKHaN 35

Dizel

Alıntıları Göster
    dizel...lpg ile boğuşma...
  • quote:

Orijinalden alıntı: GöKHaN 35

Dizel

Alıntıları Göster
    Yalnız Dizel ve LPG'nin bakım masrafını da hesaba katmanızı öneririm. CRDInin periodik ve motor arıza halinde masrafı daha fazla olacaktır. Ayrıca dizellerde yağ değiştirme 7500KM^de, benzin/lpg de ise 15000KMdir
  • quote:

Orijinalden alıntı: metesunshine

Yalnız Dizel ve LPG'nin bakım masrafını da hesaba katmanızı öneririm. CRDInin periodik ve motor arıza halinde masrafı daha fazla olacaktır. Ayrıca dizellerde yağ değiştirme 7500KM^de, benzin/lpg de ise 15000KMdir

Alıntıları Göster
    Kesinlikle hiç düşünmeden dizel alırdım. Orjinali varken çakma az yakanla ne uğraşacaksınız..

Ayrıca ERA'da nasıl bilmiyorum ancak i30'da benzinde 15 binde bir dizellerde 20bin'de bir bakım var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ncrdbl

Kesinlikle hiç düşünmeden dizel alırdım. Orjinali varken çakma az yakanla ne uğraşacaksınız..

Ayrıca ERA'da nasıl bilmiyorum ancak i30'da benzinde 15 binde bir dizellerde 20bin'de bir bakım var.

Alıntıları Göster
    ben olsam dizel alırdım
    tork ve çekiş olarak özellikle yüklü halde rahat edersiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: meta80

ben olsam dizel alırdım
    tork ve çekiş olarak özellikle yüklü halde rahat edersiniz

Alıntıları Göster
    Petrol istasyonunda pahalı benzini doldururken yarı fiyata satılan LPG'yi alanlara bakardım, neden karşı çıktığımı bir türlü anlamazdım, sonra ani kararla aracıma taktırdım, <<yol yapmayı>> o zaman anladım, 2 katı daha fazla yol yapmaya başladım, psikolojik olarak yakıta yarı fiyat ödedeiğim bilinci yerleşmişti. Dün benzine zam geldi, LPG de 2 kuruş ucuzladı. Hyundai da LPG kitini BRC'ye taktırıyor, 5 yıl da garanti veriyor. Chevrolet de galiba LPG kitini hediye ediyor. Zaten sıfır alınınca işletme gibi bir sorun/zahmet de kalmıyor.

LPG'li aracımı sattıım, imzamdaki aracı aldım, dizel kadar az yakan bir araç, eşimin FIAT Grande Punto'suna LPG taktım, benzinin 3,50 TL'ye yaklalştığında LPG'nin emniyet valfi görev gördüğünü anladım çünkü, neticede benzinli araç şehiriçinde 8 litrenin altında düşmesi zor.

Benzinlye LPG uygulatmak ve bunu fabrika çıkışı (=sıfırken) yaptırmak bana daha avantajlı bir tercih gibi geliiyor. Tank ve yedek lastik sorunu da zaten kendi kendine çözülüyor: şehirdışında bağaja atıyorsunuz, şehiriçinde de evde kalıyor, zaten kılıf içinde teslim ediyorlar.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.