Şimdi Ara

ACER TM2423NWXCi Sizce nasıl.. (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
731
Cevap
0
Favori
36.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yardım lazım. İki model arasında sıkıştım... Lütfen Yardım..

yaw biri cevap yazsın :))

ACER 2423 NWXCI(579$) Vs. ACER 5002 LMI(669$)

+kdvler var tabi bide.

şuraya serpantin, ak_onair, unpop cevap yazmışlar çok teşekkürler
    ACER 2423 NWXCI(579$) Vs. ACER 5002 LMI(669$)

iki modelin özellikleri şöyle;

ACER 5002 LMI,
    AMD Turion ML30 1.6 Ghz, 256 RAM, 60 HDD, DVD WR, 15 XGA

İŞLEMCİ: AMD Turion ML30 1.6GHz/1MB/400 FSB 64Bit
    HDD: 60 GB
    RAM: 256 MB DDR 333 (1*256)
    EKRAN: 15" XGA 1024x768 16.7M
    EKRAN KARTI: SIS Graphics 64MB paylasimli DirectX8.0
    CD-R / DVD / CD-RW: DVD Double Layer DVD+RW DVD
    Modem : 56K ITU V.92 data/faks modem
    Ethernet: 10/100 Ethernet WOL ,Acer InviLink� 802.11b/g Wi-Fi
    Port Çıkışları: 3x USB2.0, 1 × harici VGA port
    İşletim sistemi: Microsoft Windows XP Home
    Ağırlık: 2.9 kg
    Pil Ömrü: 3 saat
    Garanti: 2 yıl

669 USD + KDV

Bunda ilave olarak DWD writer ve orjinal Win xp home var.
    256 MB ram ilavesi 25 $

-----------------

ACER 2423 NWXCI ise şöyle görünüyor.

ACER 2423 NWXCI, INTEL Celeron 1.5 Ghz, 256 RAM, 40 HDD, Combo, 14.1 WXGA

İŞLEMCİ: Intel Celeron M 370 1.5GHz 400MHz 1MB
    HDD:40GB 4200rpm
    RAM:256 MB DDR2
    EKRAN: 14.1" WXGA Acer CrystalBrite TFT LCD, 1280x800 çözünürlük
    EKRAN KARTI: Intel GMA900 64MB (maks: 128MB) PCIe X16 VGA
    CD-R / DVD / CD-RW: DVD-CD RW Combo
    Modem : 56K ITU V.92 data/faks modem
    Ethernet: 10/100 Mbps fast ethernet,802.11 b/g WI-FI Wireless Acer SignalUP
    Port Çıkışları: 3x USB2.0
    İşletim sistemi: Linux
    Ağırlık: 2.3 kg
    Pil Ömrü: 4-5 saat, 6-Hücreli Li-Ion pil QuicCharge teknolojisi (1 saatte %80 şarj süresi)
    Garanti: 2 yıl
    Extra: IEEE 1394, Acer eManager / Acer Disc-to-disc recovery

579 USD + KDV

---------------------------------

her kuruş önemli, para durumları sakat ama benzer laptop tavsiyeniz varsa yazın lütfen. Ankaradayım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kutu su -- 13 Temmuz 2006; 0:07:26 >

• Bu modelden bende de var ve oldukça memnunum.
    Yanlız alicak arkadaşlara tavsiyem mutlaka 256 daha ram takviyesi yapsınlar çünki cihazın performansını ancak 512 ram ile alabiliyorsunuz 256 da bariz şekilde şişiyor alet :)

Benim alette herhangi 1 ısınma sorunu yok.
    Şunu da eklemeliyim ki bu modeldeki wireless sinyal şiddeti 1 çok pahalı laptopdan daha iyidir tecrübe ile sabittir :)

mutlaka kendi güç yönetim yazılımını yükleyin özellikle bataryanın optimum kullanılmasın açısından çok önemli.

2.5 saat giden (gerçekten 2.5 hatta kullanıma göre 3e kadar yolu var) oldukça sağlam 1 bataryası var.

Tavsiyem sürek ac de çalişiyorsanız bataryaı doldurup çıkartınız. Lazım olduğunda takmak en mantıklısı

Genel sistem ve office performansı olarak bu cihaz size masaüstü 1 bilgisayarı asla aratmayacaktır bundan emin olabilirsiniz. Şahsen ben iş yerimde monitöre bağlayıp kullanıyorum bazen laptop olduğunu daha da ötesi celeron olduğunu unutturuyor (bol ramla rabi :))

Ses kalitesi oldukça iyidir. 5+1 desteği vardır. Creative 5+1 5200 de denenmiştir creative live ses kartından aşşağı kalir tarafı olmadığı bizzat görülmüştür

İlk başta 14 inçlik boyutu size küçük gelebilir ancak ne kadar kolay çantalara sığdığını görünce handicap gibi görünen bu olayın aslında hoş 1 şey olduğunu anlayacaksınız.

Eksi olarak yabacı 1 ortama getirdiğinizde neden olduğu bilinmeyen 1 sebep ile 1 kere mavi ekrana düşüp daha sonra çalışmasına sorunsuz devam ettiği görülmüştür.

diğer 1 eksi yanı alette s-video çıkışı mouse veya klavye girişleri yoktur. usb mouse ve klavye lazimdir ayrica takilmak istenirse.
    Sonuç itibari ile "amaan ben oyun moyun oynamam bana ofiste her türlü işimi görecek, yığılmayacak 1 laptop lazım" diyoesanız bu cihaz tam site göre.

Benden bu kadar :=)

NOT: Kimse bu konuya değinmemiş ancak bence araştırılmaya değer. Arkadaşlar bu cihazın chipseti intel 915 yani bu boarda teorik olarak centrino işlemci takılabilmesi lazım. soket mimarisi ve kullandıkları chipset aynıdır. Bu konuyu araştıran var mı? Ben şu anda araştiriyorum ancak bilen varsa yardımcı olursa sevinirim. Böyle 1 imkanımız varsa ikinci 9550 vakasi yaşanabilir bu cihazda. Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tiamen -- 12 Temmuz 2006; 3:21:57 >

• Bir Soru ve Bilgi

ACER 2423 NWXCI vindows VİSTA CAPABLE mı, vista uyumlu mu?

çok ilginç,

64 bit olduğu için ileriye dönük laptop denilen bazı Turion lar Vista uyumlu değil

acer 5002 bunlardan biri. (site 5000 içi NO diyor)
    ACER 2423 NWXCI nin ise uyumlu olup olmadığını anlayamadım.
    çünkü listede sadece 2420 için YES diyor, bu ana seri ismi ve 2423 üde kapsıyormu bilmiyorum

Acer için kontrol tablosu aşağıda

http://global.acer.com/support/win_vista01.htm

bir de şu var; iki liste 5000 serisi için birbirini tutmuyor ama...

http://support.acer-euro.com/faqs/index.html?nb_as_list.inc

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kutu su -- 12 Temmuz 2006; 6:33:50 >

• arkadaşlar,
    acer tm2423 orj xp lisanslı dizüstü sahibi olup
    bana laptopunun disk image ını dvdye yazabilecek birisi var mı acaba

bendekinin fabrika ayarlarına dönebilmem için gerekli alan silindi, o gizli partition ı yeniden yapılandırmam gerek

acronis true image bu işi halleder diye düşünüyorum,

bu konuda yardımcı olursanız sevinirim

teşekkürler
  • dediğnizi pek anlamadım onu ben ilk başta sildim partitiona nie ihtiyaç varki formatla gitsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: serhatser

dediğnizi pek anlamadım onu ben ilk başta sildim partitiona nie ihtiyaç varki formatla gitsin

o partition yardımıyla direk temiz xp kurulumuna sahip olabiliyorsunuz, driver yüklemekle falan uğraşmıyorsunuz.
    bu nedenle arıyorum.
  • silmekle iyi etmemişiz anlaşılan
  • Arkadaşlar bu laptopu alalı 6 aydan fazla oldu. Taşınabilirlik ve kullanım açısından mükemmel bir alet. Şu an karşılaştığım tek problem performans sorunu. Bilgisayarı Gold Computer'dan almıştım ve doğal olarak 256 MB Ram takılı olarak geldi. Sorum şu. Sizce ne tür bir Ram kombinasyonu seçmem benim için en iyi performansı verir?

Bu arada benim laptopu gören dayım da gidip aynısından bir tane aldı. Bendekinde Broadcom wireless var fakat dayımınkinde Atheros var ve wireless arada bir sorun çıkartıyor. Kendiliğinden disable oluyor. Sürücüleri silip tekrar yüklememe rağmen sorunu geçici olarak ancak Sistem Geri Yükleme ile halledebiliyorum. Bunun başka bir yolu yok mu? Gold'a götürdüğümüzde onlarda bu sorunu "geçici" olarak hallettiler. Zaten Teknik Servis'te çalışanlardan daha fazla bilgim olduğunu biliyorum. Acaba bu sorun donanımsal mı yoksa yazılımsal bir problem mi?

Bu arada sanırım satılan her 2423'e yazılımlar farklı kuruluyor sanırım. Mesela benim aldığımda içinde Acer Arcade gibi programlar yoktu fakat dayımın aldığında bunun gibi programlar vardı ve hatta wallpaper'da bile Acer Aspire yazıyordu. Acer çok önem vermiyor mu yoksa bu distrübitör firmadan mı kaynaklı?

Şimdiden teşekkür ederim.

• Bu makinayla beraber orj. winXP cd si geliyormu? yoksa hardiske atılmış olarakmı geliyor xp?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ufoozgur

Arkadaşlar bu laptopu alalı 6 aydan fazla oldu. Taşınabilirlik ve kullanım açısından mükemmel bir alet. Şu an karşılaştığım tek problem performans sorunu. Bilgisayarı Gold Computer'dan almıştım ve doğal olarak 256 MB Ram takılı olarak geldi. Sorum şu. Sizce ne tür bir Ram kombinasyonu seçmem benim için en iyi performansı verir?

Bu arada benim laptopu gören dayım da gidip aynısından bir tane aldı. Bendekinde Broadcom wireless var fakat dayımınkinde Atheros var ve wireless arada bir sorun çıkartıyor. Kendiliğinden disable oluyor. Sürücüleri silip tekrar yüklememe rağmen sorunu geçici olarak ancak Sistem Geri Yükleme ile halledebiliyorum. Bunun başka bir yolu yok mu? Gold'a götürdüğümüzde onlarda bu sorunu "geçici" olarak hallettiler. Zaten Teknik Servis'te çalışanlardan daha fazla bilgim olduğunu biliyorum. Acaba bu sorun donanımsal mı yoksa yazılımsal bir problem mi?

Bu arada sanırım satılan her 2423'e yazılımlar farklı kuruluyor sanırım. Mesela benim aldığımda içinde Acer Arcade gibi programlar yoktu fakat dayımın aldığında bunun gibi programlar vardı ve hatta wallpaper'da bile Acer Aspire yazıyordu. Acer çok önem vermiyor mu yoksa bu distrübitör firmadan mı kaynaklı?

o farklar ithalatçı firmadan kaynaklanıyor,bendede atheros var ama mükemmel çalışıyor kesintisiz 18 saattir internete bğlı cihaz Ayrıca atheros broadcomdan da önce wireless 802.11g yi geliştiren gerçekten güçlü bi firma netten araştırabilirsinz.

• quote:

Arkadaşlar bu laptopu alalı 6 aydan fazla oldu. Taşınabilirlik ve kullanım açısından mükemmel bir alet. Şu an karşılaştığım tek problem performans sorunu. Bilgisayarı Gold Computer'dan almıştım ve doğal olarak 256 MB Ram takılı olarak geldi. Sorum şu. Sizce ne tür bir Ram kombinasyonu seçmem benim için en iyi performansı verir?

bence bir 256 lık daha alıp takmanız yeterli olur diye düşünüyorum, hem dual çalışmış olurlar hemde ekonomik olur sizin için.
    wireless içinde; en son driver ları yüklemeniz sorunu çözer gibime geliyor.
    yazılım farklılığı her markada yaşanabilecek bir durum, kafanıza takmaya değmez

arkadaşlar bu arada bana kimse yardım etmeyecek mi?
    hadi kimse disk image ı vermiyor, bari şu diskin partition yapısını ve büyüklüklerini bir ekran görüntüsü halinde verebilirseniz çok iyi olur.

• Valla bana HDD iki partition olarak geldi ve içerisinde Win Xp kurulumu veya driver'larla ilgili bir klasör yoktu. Sadece bilgisayarı ilk açtığımda benden 1 dvd ya da 4 adet cd istemişti. Bu 4 CD'ye backup için gerekli şeyleri yazdırmıştı. Aslına bakarsanız Acer'ın dezavantajı var burada. Çünkü babamın çok önceden aldığı Dell Inspiron 5100'de bütün driverlar ve programlar CD olarak bulunuyordu. TravelMate 2423WXCi'ın paketinden kullanıcıyı tatmin edecek birşey çıkmıyor. Acer'ın bu konuya dikkat etmesi gerekirdi. Sen git 2420 kasasını al içini değiştirip 2423 olarak sat. Bence çok yanlış bir politika izlemiş Acer. Ben ilk aldığımda öndeki Bluetooth switchini görünce sevinmiştim fakat sonra içinde bulunmadığını öğrenince hayal kırıkığına uğradım. Demek istediğim bir firmanın bu gibi küçük ayrıntılara önem vermesi gerekirdi.
  • quote:

Valla bana HDD iki partition olarak geldi ve içerisinde Win Xp kurulumu veya driver'larla ilgili bir klasör yoktu. Sadece bilgisayarı ilk açtığımda benden 1 dvd ya da 4 adet cd istemişti. Bu 4 CD'ye backup için gerekli şeyleri yazdırmıştı. Aslına bakarsanız Acer'ın dezavantajı var burada. Çünkü babamın çok önceden aldığı Dell Inspiron 5100'de bütün driverlar ve programlar CD olarak bulunuyordu. TravelMate 2423WXCi'ın paketinden kullanıcıyı tatmin edecek birşey çıkmıyor. Acer'ın bu konuya dikkat etmesi gerekirdi. Sen git 2420 kasasını al içini değiştirip 2423 olarak sat. Bence çok yanlış bir politika izlemiş Acer. Ben ilk aldığımda öndeki Bluetooth switchini görünce sevinmiştim fakat sonra içinde bulunmadığını öğrenince hayal kırıkığına uğradım. Demek istediğim bir firmanın bu gibi küçük ayrıntılara önem vermesi gerekirdi.

İşte @momozilla nın istediği o backup partitionu cd ye yazıo

• quote:

Valla bana HDD iki partition olarak geldi ve içerisinde Win Xp kurulumu veya driver'larla ilgili bir klasör yoktu. Sadece bilgisayarı ilk açtığımda benden 1 dvd ya da 4 adet cd istemişti. Bu 4 CD'ye backup için gerekli şeyleri yazdırmıştı. Aslına bakarsanız Acer'ın dezavantajı var burada. Çünkü babamın çok önceden aldığı Dell Inspiron 5100'de bütün driverlar ve programlar CD olarak bulunuyordu. TravelMate 2423WXCi'ın paketinden kullanıcıyı tatmin edecek birşey çıkmıyor. Acer'ın bu konuya dikkat etmesi gerekirdi. Sen git 2420 kasasını al içini değiştirip 2423 olarak sat. Bence çok yanlış bir politika izlemiş Acer. Ben ilk aldığımda öndeki Bluetooth switchini görünce sevinmiştim fakat sonra içinde bulunmadığını öğrenince hayal kırıkığına uğradım. Demek istediğim bir firmanın bu gibi küçük ayrıntılara önem vermesi gerekirdi.

hocam partition magic gibi bir programla diskinize bakarsanız, o 2 bülümün haricindede alanlar olduğunu görebilirsiniz. Windowsun göremediği fakat var olan alanlar. Home editionda var mı tam bilmiyorum ama
    denetim masası>yönetimsel araçlar>bilgisayar yöneticisi>Disk yapılandırma aracını seçerekte bu bölümleri görebilirsiniz

• quote:

Orjinalden alıntı: zahony

evet arkadaşlar ben de bugün teknosa dan 15" çanta aldı 59 ytl ye case logic çok güzel oldu.daha önceki çantam ufaktı o yüzden şarj adaptörünün fişi aletin ucunu hep kesti.ayrıca bu wireless tuşu bende çalışıyor.basınca enabled diyip açıyor tekrar basınca disable diyip devredn çıkarıyor.şahane birşey

zohony ustam çantanın modelinin resimini veya numarasını veya teknosa sitesinden linkini verirmisin merka ettim bende almak istiyorum teşekkürler..
  • Ankara'da oturan arkadaşlar, çanta almadan önce Soysal Çarşı'ndaki çantacıları dolaşmanızı tavsiye ederim.

15.4 inçler için çantalar 30 YTL.

Ben bu çantanın bir küçüğünü aldım olmazsa getirir değiştiririm koşulu ile ancak tam sığdı fiyatıda 15 YTL.Laptopu koyduğum yere güç kablosu ve optikmouse'da sığıyor.Çanta gerçekten çok güzel ve memnunum.Birsürüde cebi var bu ceplerede cd lerinizi, evraklarınızı koyabilirsiniz.Laptopu taşıdığınız belli bile olmuyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: burak911

Ankara'da oturan arkadaşlar, çanta almadan önce Soysal Çarşı'ndaki çantacıları dolaşmanızı tavsiye ederim.

15.4 inçler için çantalar 30 YTL.

Ben bu çantanın bir küçüğünü aldım olmazsa getirir değiştiririm koşulu ile ancak tam sığdı fiyatıda 15 YTL.Laptopu koyduğum yere güç kablosu ve optikmouse'da sığıyor.Çanta gerçekten çok güzel ve memnunum.Birsürüde cebi var bu ceplerede cd lerinizi, evraklarınızı koyabilirsiniz.Laptopu taşıdığınız belli bile olmuyor.

paylaşım için çok teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: lsengul

quote:

Orjinalden alıntı: zahony

evet arkadaşlar ben de bugün teknosa dan 15" çanta aldı 59 ytl ye case logic çok güzel oldu.daha önceki çantam ufaktı o yüzden şarj adaptörünün fişi aletin ucunu hep kesti.ayrıca bu wireless tuşu bende çalışıyor.basınca enabled diyip açıyor tekrar basınca disable diyip devredn çıkarıyor.şahane birşey

zohony ustam çantanın modelinin resimini veya numarasını veya teknosa sitesinden linkini verirmisin merka ettim bende almak istiyorum teşekkürler..

YA İSMİNİ VEYA NUMARASINI BİLMİYORUM ANCAK 59 MİLYONA ALDIM CASE LOGİC ZATEN 2 MODEL VAR.ÇOK GÜZEL OLDU.YALNIZ BU ARADA BİMEKS DE LAPTOP ÇANTASI YANINDA LAPTOP KİLİDİYLE BERABER BİR HEDİYESİ DAHA VAR TAM HATIRLAYAMADIĞIM 58 MİLYONA VERİYORLAR ODA FENA DEĞİL ONA DA BAK İSTERSEN

• Hepsi burada.com u tavsiye edebilirim laptop alışverişi için
  • Bana da sırt çantası şeklinde 15.4' e uygun laptop çantası lazım. olsa da yesek
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.