Şimdi Ara

AÇIK KAPI : PORT VE ALTYAPI TALEPLERİNİZİ İLETEBİLİYORSUNUZ. (94. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.093
Cevap
56
Favori
106.875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9293949596
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam çok soru sordum kusura bakmayın. TTKOM'da 16 Mbps pakette 13 Mbps hız alıyorum. Santral mesafesi 1635 metre. Türk Telekom'dan farklı firmaya geçiş yapacağımı söylemiştim. Geçiş yaptığım firma santral mesafesi 1635 metre olduğundan VDSL'e geçiş yapılamayacağını söylüyor. Türk Telekom müdürlüğü 24 Mbps hız alabileceğimi şu anda VDSL portta olduğumu, sorgulama sitelerinde güncel olmadığını, ADSL gözüktüğünü söyledi. 2 kez kontrol ettiler VDSL porttaymışım. Yeni geçtiğim ISS geçirmiyor VDSL'e mesafeden dolayı ne yapmam gerekiyor? Yani ADSL'de bu mesafede 16 Mbps pakette 13 Mbps hız alıyorum. VDSL neden geçirilemiyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cracker1718 -- 18 Temmuz 2024; 13:18:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Throwaway1968 T kullanıcısına yanıt

Hocam normalde bireyselleri de kayıt altına alabilirler ama anlaşılan o ki toplu dilekçeyi esas almak istemişler. Tarafınıza dilekçe takip no gelmez ise dilekçeyi teslim ettiğiniz yerden akıbetini öğrenebilirsiniz hocam sürecin.

• cracker1718 kullanıcısına yanıt

Estağfurullah hocam

Sorularınızın cevabı bende yok hocam maalesef keşke bilseydim. Müdürlüğünüzdeki erişim planlama birimi sizin hat türünüzü ADSL den VDSL e çevirebilir o sorgulama sitelerindeki bilgileri de güncelleyebilirler ama tabi bu işlemi kendileri yapamıyor ise en azından ilgilenen yerlere yazabilirler.

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

Hocam biraz önce geldi dilekçe takip kodu.

Attığınız TTnet bize ulaşın linkine takip için yazdım.

Cimer üzerinden büyükşehir belediyesine vermiş olduğunuz dilekçe örneğiyle takip numarasını ilettim.

Bize olumsuz cevap gelirse telekomu dilekçeye boğmayı düşünüyoruz ama bu iyi bir fikir mi bilemiyorum.

30 haneyiz burada ve herkes 2mbit hız almakta maksimum 4 gören var aramızda herkes çok şikayetçi.

• 20 imza sonucu cevap bu şekilde hocam.

AÇIK KAPI : PORT VE ALTYAPI TALEPLERİNİZİ İLETEBİLİYORSUNUZ.
  • Throwaway1968 T kullanıcısına yanıt

Hocam selamlar.

Komşularınızın da size destek vermesi çok güzel bir şey.

Gelen cevap yazısında olumsuz bir şey yok hocam. Sizin bağlı olduğunuz müdürlüğün, bağlı olduğu bir bölge müdürlüğü var. İş orada bitecek hocam.

Hocam şimdi yeni geçtiğim firma TTKOM altyapısını kullanıyor. Port açma talebini firma aracılığıyla TTKOM'a iletmesini söylemiştiniz. Firma VDSL geçiremiyoruz mesafeden dolayı diyor. Ben açık kapı üzerinden dilekçe vereceğim. Talebim reddedilir mi bizim abonemiz değilsiniz diye? Nasıl şekilde yazmam lazım?

Hocam bu hususta kafanızı hiç karıştırmayın. Müdürlükteki erişim planlama birimine gittiğinizde hat modunun VDSL olarak değişip değişmeyeceğini sorun. Zaten Ttnet de kullansanız diğer firmaları da kullansanız altyapı aynı altyapı. Sizin durumda sorunuzun cevabını internette bulamazsınız. İlgili görevliler sistemden sizin hat mesafenizi, kapasiteyi vs görebiliyorlar size en net bilgiyi onlar verebilir. Yolunuzu düşürüp uğrarsanız bizi de bilgilendirirsiniz. Modeminiz vdsl destekli ise ve hat modu da vdsl ise kullanmanızda engel yok. Bahsettiğiniz mesafe olayını da en iyi yine oradaki görevliler bilirler. Sistem ilgili programlar üzerinden gösteriyor mesafeyi.

Hocam dediğiniz gibi. Gittim müdürlüğe müşterisi olmadığımız için ADSL'den VDSL geçiş olsun başka şeyler olsun yardımcı olmuyorlar biraz tartıştık. Firmanıza iletin diyorlar. Ayrıca konum var DSL bağlantım koptu TT'den çıktıktan sonra. Çalışanları yakaladım 1-2 güne geleceklermiş sıradaymışım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cracker1718 -- 29 Temmuz 2024; 13:40:54 >

İnşallah en kısa sürede çözülür hocam problem

• @XpressMusic34
    Hocam bugün bişeyler olmuş kutu bağlandı binaya ama obk çekilecek demiş bağlayan kişi bu obk yı biz mi çektireceğiz yoksa onlar mı çekiyor. Görünütüyü atıyorum 1000 mbps destekliyor mu birde onu söyleyebilirmisiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XingO -- 31 Temmuz 2024; 18:6:11 >

• XingO X kullanıcısına yanıt

Merhaba hayırlı olsun evet bin megabit destekliyor bu kutu. Dairelere kablo çekilmesi gerekiyor, altyapı sorgulama sayfalarında bu altyapının aktif olduğu gözüküyor ise başvuru yapın. Halihazırda adsl/vdsl kullanıyorsanız ftth ye geçmek istediğinize dair işletmecinize kayıt yapın. İlgili ekip size kablonun işletmeci tarafından mı çekileceğini yoksa sizin mi çekmeniz gerektiğine dair bilgilendirme yapacaktır

• İlgili ekip Türk Telekom mu gelip kabloyu kimin çekeceğini söyleyecek. Şimdi baktım altyapı yok gözüküyor. Resimdeki OBK kablo mu oluyor yoksa ayrı kablo mu çekilecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XingO -- 2 Ağustos 2024; 18:8:59 >

Altyapı aktif edildiğinde yani dışarıdan fiber kablo geldiğinde, kutu takıldığında ve sistemden altyapı aktif edildiğinde abonelik taleplerinin işletmecilere iletilmesine müteakip süreçte bu fotoğrafını eklediğiniz kabloların montajı yapılacak ilgili dairelere ve ankastre kutusuna.

Bu aşamada altyapı sorgulama sayfalarından takip edebilirsiniz, tüm işlemler tamamlanıp sistemde altyapı aktif gözüktüğünde, eğer halihazırda ADSL/VDSL kullanıyor iseniz FTTH ye geçiş talebi yapacaksınız işletmecinize. Aboneliğiniz yok ise FTTH abonelik başlatacaksınız. Ekip geldiğinde size bu kabloları kendileri montaj yapamayacak ise yapacak ekibe söylerler veya dışarıdan çağırıp yaptırın diyecekler. İkisinden birisi oluyor yani.

Dışarıdan fiber kablo binaya giriş yaptı ise, ankastre kutusu montajı yapıldı ise, dairelere çekilen kablolar o kutu etrafında toplandı ise sürecin bir kısmı ilerlemiş demektir. Bir de aktivasyon süreci var elbette.

• Teşekkür ederim elektrikçi kıl kabloyu çektiğini iletti ve o kutunun yanına koydu şimdi türk Telekom u bekleyelim bakalım tüm işlemler bitti sayılırsa

• Cevap geldi bana başvuruya resmen komedi. Adamlar altyapiniz olmazsa yardımcı olurduk ama ADSL altyapiniz var fibere geçmeniz için bir şey yapamayız demişler.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba açık kapı üzerinden FİBER ftth talebinde bulundum açık kapıdan

Talebiniz Bartın Türk Telekom Müdürlüğüne gönderilmiş olup gelen cevabi yazıda; Bartın Telekom Müdürlüğü 02.08.2024 tarih ve **** sayılı yazısında "İlgi dilekçeye ait Merkez ilçesi Gölbucağı mahallesi 114. Cad No:50 için 2024 yıl sonuna kadar altyapı tamamlanacaktır." bilgisini iletmiştir .

Gibi bir yazı geldi açık kapıdan dedikleri gibi yıl sonuna kadar yapılır mı ftth dönüşümü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre7492 -- 7 Ağustos 2024; 13:4:28 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Emre7492 E kullanıcısına yanıt

Siz 2025 yılı sonunu hedefleyin ki realist olsun. 2024 sonuna kadar FTTH gelirse de zil takıp oynayınız! (Kör istemiş tek göz, Yaradan vermiş iki göz hesabıyla...)AÇIK KAPI : PORT VE ALTYAPI TALEPLERİNİZİ İLETEBİLİYORSUNUZ. 

Gelişmeleri aktarırsınız hocam

• yerdavader kullanıcısına yanıt

https://onlineislemler.turktelekom.com.tr/bize-ulasin/internet

Buradan da yazabilirsiniz. FTTH talep ediyorum adresim bu şeklinde.

• 
Sayfa: önceki 9293949596
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.