Acil acil Kapak contası testi
-
-
Servisde yapılan kompresyon testi daha güvenilir, servis bir sorun yok diyorsa alınır. -
%100 doğru sonuç vermez hocam sağlam arabaya kaç var diyebiliyor,kaçak olan arabaya sağlam diyebiliyor… Contası yanık bir araçta motor suyu soğuk olsa bile su kaynar (motor suya kompresyon verir suyu fokurdatır yani) , egzozdan beyaz duman(az az su eksiltme de yapar),sabah tekleyerek çalışma,en sıkıntılı olarak motor yağına su karıştırır(motor yağı tahin gibi olur)…Bu belirtiler varsa şüphelenebilirsiniz…
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi toyota16 -- 10 Mayıs 2023; 8:0:41 > -
Tarcanlar yağ kaçağı var dedi, sonuç bir önceki gün yapılan yağ değişiminde yağı motor üstüne dökmüşler. -
Öncelikle o test conta yanık testi değil arkadaşlar, co2 testi. Pazarlama stratejisi olarak öyle lanse ediyorlar. Yani soğutma sisteminde co2/egzoz gazı varmı ona bakıyor.
Test yanılmaz,yanlış sonuç vermez. Co2 varsa tepkimeye girer renk değiştirir. Ama co2 olması direk conta yanık demek değil, sadece olası nedenlerden biri. Egr de sorun varsa, dpf tıkalıysa, soğutma suyu sisteminde motor ya da egzoz sistemine yakın biyerde kaçak varsa bile test sonucu pozitif çıkabilir.
örnek 1) geçen yıl aracımı satarken başıma gelmişti, arabaya conta yanık dediler. Dedim nasıl olur, ben karavan çekiyorum bu araçla ve 2.5 yıldır bende. neyse usta servis vs dolaştık. alıcı arkadaş öyle olmadığına ikna oldu. Sonra içim rahat etmedi araştırdım. 1.6 multijetlerde antifiriz emme manifoldundan geçiyor ve plastik parça manifold. Zamanla çatlayıp sızdırıyor. Ordan hafif hafif antfiriz eksiltip direk egzoz gazına maruz kalıyor. Kronik 150binden sonra hemen hepsinin başına geliyor. araçta tam 180bin km idi. Muhtemelen ondan kaynaklıydı. Ama işbilmez eksper conta yanık dedi.
örnek 2) 35bin kmdeki 1.3 multijet aracımı satıcam, araç eksperde dpf temizlemeye başladı. İşbilmez cahil eksper conta yanık beyaz duman atıyor dedi. Dedim dpf yapıyor, "yoohh abim dpf yapsa ekranda yazaar" dedi. Alıcı ile yetkili servis, özel servis dolaştık. Zaten gidesiye kadar dpf temizliği bitmişti. Pc den dpf zamanına bakıldı. Alıcı ikna oldu ve aldı.
örnek 3) şu anki aracımı şehir dışından alıyorum, triger değiştirmişler yetkili serviste ve devirdaim değişmemiş. Antifiriz eksiltmiş. devirdaimden eksilttiği azbuçuk belli. O şekilde test yaptılar. Conta yanık dediler :) dedim ben biliyorum bu filmi. Özel bir servise gittik. 1 saate yakın çalıştırdık kontrol vs yok dedi usta. O testlere bakmayın antifiriz eski olsa bile pozitif çıkıyor dedi. Aracı aldım. kendi şehrime geldim 2 ay kullandım, devirdaim değiştirdim, antifiriz değiştirdim. İçim rahat etmedi aldım o testlerden kendim yaptım. Hiç bir yok, tertemiz çıktı, 6 aydır sorunsuz kullanmaya devam hatta karavan çekmeye devam :)
2 cümlelik özet; işbilmez, cahil, ezbere bilgilerle eksperlik, ustalık yapan adamlar milletin kafasını karıştırmaya devam ediyor.
-
Tarcanlar sahte falcı gibi. 1 milyon tane şey söylüyor artık 1-2 tanesi tutarsa tutar. -
Sırf reklam olsun video konusu olsun diye kafalarına göre senaryo yazıp video çekmeye başladılar.
Tamam işinde iyisin eyvallah ama kibire yalan dolana ne gerek var
-
Motor yapı doldurmaktan aciz usta değil, altta toplanan yağı gören ve bilgi veren ekspertiz mi suçlu oldu yani? Cidden çok güldüm bu işe
-
mide bulandırma uygulaması :)
-
Hocam neye göre "test yanılmaz, yanlış sonuç vermez" diyorsunuz? Yani boşver eksperin yaptığı raporu Nasa nın roketlerinde yaptığı test sonuçlarında bile hatalar oluyor, sonrasında düzeltiyorlar veya roketin fırlatılışını erteliyorlar. Bu örneği verme sebebim şu, Nasa nın kullandığı test cihazlarının kalitesini düşünün evet şimdi o cihazlar bile hata yapabiliyorsa eksperin kullandığı test cihazına neye dayanarak "test yanılmaz, yanlış sonuç vermez" diyorsunuz?
Ya onu da boşver hastaneye gidiyorsun kan testi için kan veriyorsun sonra bir doktor a diyor diğeri b diyor test sonucu yanlış deyip yeniden kan vermeye gönderebiliyorlar.
Yani bu kadar kesin hükümle konuşmaları gündelik hayatınızda da yapıyor musunuz yoksa sadece internette anonim kimlik arkasında mı yapıyorsunuz çok merak ettim.
-
cevap çok basit. Kimyasal tepkime. sanırım 7. ya da 8. sınıf konusu. co2 ile tepkimeye girip renk değiştiriyor.
daha uzun uzun yazardım sana da, "senin anonim" diye bir video var. izlemeni tavsiye ederim. Biraz gülüp, rahatlarsın.
-
Hocam internette bir geyik var bilirsin ben de sana onu tavsiye edeyim. Mesela sunulan argümana bir itiraz geldiğinde "bu 4.sınıf konusu" tarzında beyanatlar sunar iddianın sahibi. Daha da fazla bir şey sunamaz zira kendisine ezberletilenin dışına çıkamaz. Peşine de "uzun uzun yazardım da..." tarzında devam eder.
Bazen internetteki birçok hesabın (sosyal medya veya hangi site olduğu farketmez) tek bir elden kontrol edildiğini düşünüyorum çünkü bu kadar benzerlikler fazla gerçekten. Bu durum "inside job" isimli dizide uzun uzun ele alınmıştır vaktin olursa izlemeni tavsiye ederim.
Bana daima şunu anımsatır ayrıca bu durum
https://tr.wikipedia.org/wiki/Stereotip
Bir de şunu anımsatıyor
https://tr.wikipedia.org/wiki/Ad_hominem
Mesela ben Adana diyorum siz Ankara diyorsunuz ve bravo inside job dizisinde tam da sizden bahsediyordu. Keşke izlemiş olsaydınız uzun uzun sizinle bu konu hakkında konuşmak isterdim. Hangi sezon hangi bölüm hatırlamıyorum ama eminim siz bulursunuz hangi bölüm olduğunu.
Benim mesajımın bu konuda bahsi geçen olayla uzaktan yakından alakası olmadığını, bambaşka bir duruma parmak bastığını göremediniz acaba kaçıncı sınıf konusuydu bu hatırlamıyorum siz bilirsiniz ama uzmanısınız bu hangi sınıfta hangi dersin gösterildiği konusunda.
Saygılarımla
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 14 Aralık 2023; 16:20:23 >
-
Sayın meslektaşım, kullanıcı adınızın matematikçi olmasından yola çıkarak (alanlarımız farklı olsa da) konunuza şu yorumu yapmak isterim. Dünya üzerindeki hiçbir test güvenilir değildir. Sadece güvenilirlik oranı yüksek testler vardır. Hiçbir test sonucu yüzde yüz doğru kabul edilemez. Sayısal bir insan olarak bu durumu en iyi sen anlarsın diye düşünüyorum.
Bu araba konularında ise kimin ne dediğinin hiçbir anlamı yok inan ki. Mesela internette "arabamın lambası yanmıyor" yazarsan görürsün ki "motorun b bloğunun c segmentinin d kolunun e rafında arıza var kardeşim geçmiş olsun maliyeti 5000tl" yazan kitle olduğunu göreceksin.
Bu kitle büyük bir kitle olduğu için insanları çok rahat manipule ederler. Tabi amaçları nedir, neden böyle yapmaktadırlar bunu bilemeyiz.
Benim forumda da hep yazdığım şey şudur ve çevremde de bu düşüncemi daima anlatırım. Arabayla ilgili şeyleri internette aratıp sadece fikir sahibi olun, orada yazanı gerçek kabul etmeye gerek yoktur. Sonuçta bizler usta değiliz, bazen 80 yıllık ustayım diyenler video çekiyor ama bakıyorsun ki ezbere konuşuyor. Ezbere konuşuyor dediğim şu yani aslında 80 yıllık birikimi var ama bunu söze dökemiyor. Emeğine bir şey demek bize düşmez elbette. Yani bu araba konusunda bir kesinlik hiçbir zaman söz konusu değil. Aslında bildiğiniz gibi keskinlik birçok konuda mümkün değil. Mesela bir nöroloji doktoruna gidiyorsunuz ve size şu rahatsızlığınız var diyor, çeşitli testler uyguluyor. Sonra siz başka bir doktora gidiyorsunuz ve o da aynı testleri uyguluyor ama başka bir rahatsızlığınız var diyor. Üçüncü gittiğiniz de başka bir şey söyleyebiliyor veya hepsi aynı şeyi tekrarlayabiliyor. Mesela bir MR çekiliyorsunuz onu yorumlayan görevlinin raporu ile aynı MR a bakıp başka bir yorum getiren görevli de olabiliyor. Test yapılan cihazların markasından modeline veya konfigure ayarlarına vs de girmiyorum bak.
Arabayla ilgili internette bir şeyler aramak ancak moral bozar hocam. Bazen forumda gezerken çok gülüyorum adam bir video atmış araba yolda gidiyor ve çeşitli sesler geliyor ama karakterize sesler değil bildiğin düz sesler. Nereden anlıyorsun düz sesler olduğunu dersen eğer dinlesen anlarsın yani öyle düz sesler. Benim 6 kanallı ve ses kartına sahip ses sistemimle duyamadığım karakterize sesi adam telefon hoparlöründen duyuyor düşün. Sonra da sana senin kulağın sağır diyor. Altına yazıyorlar mesela "motorun şurasından şurasına giden mafsalın şurasından şurasından geçen hidrolik hortumunun bilmem neresinin bilmem neresinin şaftı kaymış kardeşim geçmiş olsun" diye. Ya diyorum sen usta mısın, yok diyor ama ustadan daha iyi bilirim diyor. Bakıyorsun ki konuyu açan da bu adama inanıyor vaayy diyor üstadım sen büyüksün şöylesin böylesin. Nasıl biliyorsun ustadan daha iyi mesela çok merak ediyorum bunları. Bir de hocam mesela benim gittiğim bir usta var kendisi 40+ yıllık bir usta ve şu şu ses var deyince "incelemek lazım bir şey demek doğru olmaz" diyor. Yani bu durumu forumda bir konuda yazmıştım ben "o usta değil 40 yılını boşa harcamış"yazmışlardı. Yani telefonun çektiği videoyla usta teşhis koyamıyorsa (mikrofonun kalitesini falan da es geçiyorum bak) o usta 40 yılını boşa harcamış oluyormuş.
Benim tek düşüncem ve tavsiyem şudur hocam, eğer çevrenizde tanıdığınız, bildiğiniz veya güvendiğiniz bir usta var ise onun sözünü gerçek kabul edip o ne derse onu uygulayın. Öyle birini tanımıyorum derseniz güven duyduğunuz bir servis de olur.
Araba konusu ülkemizde futbol gibidir hocam. Herkes bir yorum yapar ama yorumların çoğu gerçeği yansıtmaz.
Hani bazen başımız ağrır da internette baş ağrısı yazarız. Bir siteye tıklarız ve çıkar ya "kanser olabilirsiniz" diye. Hatta bir ara karikatürleri bile yapıldı bu durumun yani ne yazarsan yaz "kanser olabilirsiniz" diyordu sağlık sayfaları. Anımsarsınız zaten. İşte onlar nasıl üzerine sorumluluk almamak için ne kadar argüman varsa ekliyorlar ya yazılarına, işte araba konusunda da üzerine sorumluluk almamak için genellikle pek çok argüman eklenir. Bunu usta da yapar, insanlar da yapar velhasıl herkes yapar.
Burada yapılması gereken şey herkesten bir fikir alıp kendi fikrini oluşturup onu uygulamaktır.
Tabi şimdi ben bu mesajı yazıyorum diye bir şeyler değişecek mi, elbette değişmeyecek. Benimkisi sadece bir nevi iç dökme, bir nevi şakaya vurarak olayın vehametinin verdiği kasveti azaltmak.
Saygılarımla
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 14 Aralık 2023; 16:40:21 >
-
tabii ki her olcumde bir hata payi vardir ancak burada bahse konu olan test cok basit. basit testlerde de hata payi dusuktur dogal olarak.
yani mesela bir arabanin boyunu metre ile olcunce 5 metre cikiyorsa gerek olcum hatasindan gerek alet hatasindan gercekte 5.2 metre hatta 6 metre bile olabilir ama 10 metre olmaz.
bu testte cok basit sekilde egzoz gazina (CO2 mi bilmiyorum) gore renk degistirdigi icin testin bu noktada yanilmasi cok dusuk ihtimal, yanilmaz denilebilecek kadar kucuk bir ihtimal. hele ki false positive cikmasi icin ozellikle manupile etmek gerekir muhtemelen. ancak olaya conta testi olarak bakarsak false positive sayisi true positive sayisindan fazladir buyuk ihtimalle. arkadasta bunu anlatmis zaten.
-
Sayın hocam öncelikle yorumunuz için teşekkür ediyorum. Ben konudan bağımsız olarak ilgili forum arkadaşımızın çok keskin ifadeler kullanmasına bir cevap vermek istedim aslında. Üstte de bu cevabımın gerekçelerini anlattım esasen. Yoksa ilgili forum arkadaşımız veya konuda bahsi geçen test ile ilgili bir şey demedim. Kendisinin mesajımı tam anlamadan bir yorum attığını düşünüyorum ama canı sağolsun mesele yok hiç.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 15 Aralık 2023; 18:24:7 >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Öncelikle o test conta yanık testi değil arkadaşlar, co2 testi. Pazarlama stratejisi olarak öyle lanse ediyorlar. Yani soğutma sisteminde co2/egzoz gazı varmı ona bakıyor. Test yanılmaz,yanlış sonuç vermez. Co2 varsa tepkimeye girer renk değiştirir. Ama co2 olması direk conta yanık demek değil, sadece olası nedenlerden biri. Egr de sorun varsa, dpf tıkalıysa, soğutma suyu sisteminde motor ya da egzoz sistemine yakın biyerde kaçak varsa bile test sonucu pozitif çıkabilir. örnek 1) geçen yıl aracımı satarken başıma gelmişti, arabaya conta yanık dediler. Dedim nasıl olur, ben karavan çekiyorum bu araçla ve 2.5 yıldır bende. neyse usta servis vs dolaştık. alıcı arkadaş öyle olmadığına ikna oldu. Sonra içim rahat etmedi araştırdım. 1.6 multijetlerde antifiriz emme manifoldundan geçiyor ve plastik parça manifold. Zamanla çatlayıp sızdırıyor. Ordan hafif hafif antfiriz eksiltip direk egzoz gazına maruz kalıyor. Kronik 150binden sonra hemen hepsinin başına geliyor. araçta tam 180bin km idi. Muhtemelen ondan kaynaklıydı. Ama işbilmez eksper conta yanık dedi. örnek 2) 35bin kmdeki 1.3 multijet aracımı satıcam, araç eksperde dpf temizlemeye başladı. İşbilmez cahil eksper conta yanık beyaz duman atıyor dedi. Dedim dpf yapıyor, "yoohh abim dpf yapsa ekranda yazaar" dedi. Alıcı ile yetkili servis, özel servis dolaştık. Zaten gidesiye kadar dpf temizliği bitmişti. Pc den dpf zamanına bakıldı. Alıcı ikna oldu ve aldı. örnek 3) şu anki aracımı şehir dışından alıyorum, triger değiştirmişler yetkili serviste ve devirdaim değişmemiş. Antifiriz eksiltmiş. devirdaimden eksilttiği azbuçuk belli. O şekilde test yaptılar. Conta yanık dediler :) dedim ben biliyorum bu filmi. Özel bir servise gittik. 1 saate yakın çalıştırdık kontrol vs yok dedi usta. O testlere bakmayın antifiriz eski olsa bile pozitif çıkıyor dedi. Aracı aldım. kendi şehrime geldim 2 ay kullandım, devirdaim değiştirdim, antifiriz değiştirdim. İçim rahat etmedi aldım o testlerden kendim yaptım. Hiç bir yok, tertemiz çıktı, 6 aydır sorunsuz kullanmaya devam hatta karavan çekmeye devam :) 2 cümlelik özet; işbilmez, cahil, ezbere bilgilerle eksperlik, ustalık yapan adamlar milletin kafasını karıştırmaya devam ediyor. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X