Şimdi Ara

Acil yardiminiz gerek Ingilizceyle ilgili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar simdi Unide hoca hazirlik okuyorum.Hoca tahtaya bir cumle yazdi ve bunu analiz edin dedi.

Cumle su : What does each person think is most important ?

Soru su neden bu cumlede the most important degil de most importan kullanilmis.The neden yok ?

Cevaplar icin simdiden tesekkurler

• What does each person think is most important ?

Analiz edelim:

Oksimoron bir soru.

most time= çoğu zaman, most vote= çoğu oy, most vegetable= çoğu sebze gibi isim öncesi MOST kullanımı yaygın ve ÇOĞU anlamını veriyor.

Who do you think will get (the) most votes? diye bir soru var Oxford Advanced da. Buna en yakın kullanım bu. Çoğu oyu kimin alacağını düşünüyorsun? .

the most important olsa each person'la ilişkili olamaz. One person olabilir. En iyi sadece 1 kişide olur.

most important...... isim eksik. each person think'e gönderme yapsa bile bu sefer what DOES each person THINK ilişkisi yüzünden THINK ' isim olarak algılayamıyoruz.

Each person's thought is more important for me = Her bir bireyin düşüncesi benim için daha önemlidir. (Toplu düşünce değil, TEKER TEKER her bir kişinin düşüncesi) gibi daha matıklı bir cümle soruya çevrilebilir.

Burada thought ve 's kullanımı gerekli.

What does each person think = Her bir birey ne düşünür?

is more important = daha önemlidir.

What does each person think is most important. Her bir bireyin ne düşündüğü daha önemlidir; olabilir, bu sefer de sonuna ? işareti gelmemesi gerekir.

Daha mantıklı açıklaması olan açıklasın derim.

http://kolayogren.blogspot.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muangtusi -- 29 Eylül 2012; 10:38:18 >

• cümle yanlış
  • Bence most importanttan sonra bir ad gelmediği için the kullanılmamıştır. Eğer most importanttan sonra ad olsaydı öncesinde de the olurdu.

muangtusi'nin belirttiği the most important tekilliği ile each person çoğulluğu arasındaki uyuşmazlık fikri de kafama yattı aslında. Tam olarak yanlış diyemiyorum ama cümleyi sesli olarak okuyunca kulağa yanlış gibi geliyor.
  • cümle yanlış kesinlikle çünkü yapısal anlamda "X(isim yada benzeri bişey) + is/are + the most + important" şeklinde olması lazım ve bou sru değil pozitif bir cümledir
    fakat "X" yerine gelen "what does each person think ?" direk sorudur yani bu şekilde kullanılamaz
    mesela "i dont know who you are" deriz, "i dont know who are you" demeyiz

edit: bu arada important tan sonra bişey gelmediği için the kullanılmamıştır ifadeside yanlış neden diyecek olursan mesela "i'm the best" deriz, "i'm best" demeyiz
    bu yüzden başka bişeyle alakası olması lazım
    sözlüğüme baktım most'an önce bazı cümlelerde the gelmemiş ama neden olduğunu bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fenomenon -- 29 Eylül 2012; 14:45:00 >
  • Bu cumle aynen oldugu gibi kitapta da var.Yani yanlis olma olasiligi yok ve ya cok cok az.Ama 4-5 gundur bir turlu bulamiyorum cevabi
  • Hocan doğrusunu anlattıktan sonra buraya yaz lütfen, gerçekten merak ettim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DSMN

Hocan doğrusunu anlattıktan sonra buraya yaz lütfen, gerçekten merak ettim.

Yazarim tabii )
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.