Şimdi Ara

Adana Antalya sahil kenarı yol guzergahi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
4.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben bir motor sevdalısı olarak bayram sonrası Antalya'ya motor almaya gidiyorum esimle. Chopper tarzı bir motor alıyoruz. Dönüşte sahil kenarından bir rota izleyerek dönmeyi dusunuyorum. Manzaraya karşı sürmek güzel olacaktır diye düşünüyorum. Ortalama 700 km civarı yol. İki gece konaklama yapacak şekilde geze geze Adana'ya dönmeyi planlıyorum. Geçmişten beri süregelen bir düşüncedir sahil kesimi kötü, virajlı tehlikeli falan derler. Son zamanlarda yollar nasıl. Dediğim gibi 2 gece max konaklamalı düşünüyorum. Onerirmisin neler tavsiye edersiniz?
    Adana Antalya sahil kenarı yol guzergahi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Motorla o yolu kullanmak biraz zorlayabilir.Tabi o yolu onceden kullanmissaniz bir sorun olmaz.

Konya yolunu dusunuyor musunuz?

• Bileğinize güveniyorsanız ve zor yolda sürmek istiyorlarsanız tam sizin yolunuz. Mümkünse anamurda mola verin. Hem riskli hemde gereksiz yorgunluk olacaktır

• Aydıncık tarafındaki dağ yolunda açılan 3-4 tünel var yol rahatladı ama yine viraj mevcut. Anamur Gazipaşa arasında sadece Anamur çıkışında açılan bir kaç tünel var geri kalan kısım hep viraj. Tavsiyem virajlı yolları hava kararmadan gitmeniz gece vakti kamyonlar oluyor. Konaklama olarak Anamur da görülecek bir yer yok, Ören Antik kent var geçerken uğrasanız yeterli olur.

• Tuneller açıldı yol kısaldı ancak hala bazı kesimlerde yol ve tunel çalışması devam etmektedir. Tünel giris ve çıkışlarında çok dikkatli olmanız gerekmektedir! Keyfini cikarmaya bakın acele etmeyin ve yola yorgun çıkmayın. Bi anamurlu olarak, anamur iskele tarafina gidip denize girmenizi, astım mağarasına uğramanızı, adanaya dönerken aydıncık i geçtikten sonra aynalı göle uğramanızı ve son olarak cennet cehennemi gezmenizi tavsiye ederim. Dönerken mersin pozcuda tantuni yemenizi tavsiye ederim.

• Hocam o yol çok zevklide, Türkiye'de düz yolda bile motor sürmek tehlikeli.
  • Her yaz Adana Antalya sahil yoluna aracım ile çıkarken tereddüt ediyorum motor ile gitmezdim.
  • Geze geze gitmek için harika bir güzergah bol bol mola vererek alanyadan bir de Silifke mola vererek çok güzel gidebilirsiniz. Ya da Anamur mersin yapabilirsiniz konaklama yeri olarak.

• Adana dan Antalya istikametine 1 kez gittim

Türkiye genelinde Iğdır Ağrı Kars Van Hakkari harici bütün şehirlere gitmiş birisi olarak konuşuyorum

o rotayı motor ile gitmeyin ben gittiğimde 1 tane motorcu görmedim

özellikle Antalya -Adana istikameti denizin kenarından gittiği ve çoğu yerde bariyer olmadığı için kesinlikle bir daha tercih etmeyeceğim bir rota Konya/Karaman üzeri 1000 km dolanırım o 250 km yi çekmem
  • virajı boş ver,
    ha bire kırmızı ışık ve yoğun trafikte çıldırtıyor adamı.
    tek başına isen belki, ama çoluk-çocuk gidilmez o güzergahtan.
    2020 de bitecekmiş tüneller,
    ben o tarihte deneyeceğim.
  • Valla bende bir gariplik var sanırım özellikle o yolu tercih ediyorum hoşuma gidiyor. 3 hafta önce adanadan sideye gidip geldim. 700 km yolun sadece 25+75 kmlik kısmı virajlı. Geri kalan kısımlar hep duble yol olmuş. Ben her seferinde gidişi gündüze, geri dönüşü de geceye denk getiriyorum. Gece hem araç sayısı az oluyor hemde araçların farlarından karşıdan gelen var mı anlaşılıyor ona göre sollamalara çıkabiliyorsunuz.

• Aynen hocam bende gece yola çıkarım iskenderun anamur arası. O yoldan aldığım zevki başka yoldan alamıyorum.

• 3 Sene önce Mersinden Antalya'ya gitmiştim. Sınır komşusu olan iki il arası 7,5 saat sürdü. Gidilebilecek en hızlı şekilde gitmeme rağmen.

Şimdi biraz daha düzelmiş yollar herhalde.

• 3 gün önce araçla gittim o yoldan. Motor da kullanan birisiyim, o virajlarda motor çok zevkli olur diye içimden çok geçirdim ama aynı zamanda tehlikeli de olur.

Yol bence motor için güzel, dikkatli olun yeter.

• Aydıncık-Bozyazı arası 30 km ve Anamur-Gazipaşa arası bol virajlı diğer yerler gayet güzel ben bu yolu bu sene 2 kez kullandım.Konya yolunu kullanırsanız Akseki-Manavgat arası baya iniş ve çıkışlı.

• Alanya da dim çayında kahvaltı yapılır, çaya girilir, balık yenir hocam. Antalyada gezilecek bayağı bi tarihi yerler var hocam. Buna ek olarak antalya da akvaryum a gidebilirsiniz. Incekum yakınlarında kamp alanında kamp yapılabilir ve ayrica aquaworld te bungee jumping yapılabilir.

Ek olarak son 3 yılda yollar çok değişti. Tünellerin açılmasıyla yollar kısaldı. Anamur aydıncık arası 3 tünel çalışması daha var. Onlarda açılırsa yol daha da kısalacak.

• Yolun zorluğu filan yok gayet keyifli bir yol motorun acemisi iseniz zorlanabilirsiniz yaklaşık 150 km virajlı

• gayet keyifli
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.