Şimdi Ara

ADSL Bağlantı ile Webserver Yapmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ADSL bağlantısı kullanan bir ağdaki makinelerden birisini webserver olarak kullanmak istiyorum. IP şu an statik değil ama verimli çalışacak gibi olursa statik IP'ye çevirmeyi düşünüyorum.

Dail-up ile nete bağlandığımızda gerçek bir IP kullandığımız için browser'a IP adresini yazdığımızda kurulu web sunucu misal (IIS) devreye girip çalışıyordu. ADSL'de sadece modemin IP adresi gerçek. Bu IP'yi web browser'a yazdığımız zaman, ADSL modemin arayüzü ile karşılaşıyoruz.

Şimdi sorunum dışarıdan gelen web isteklerini içerideki ağımda bulunan bir makineye nasıl yönlendirebilirim? Modemin ayarlarını biraz kurcaladım ama bulamadım.

• port forward edeceksin. 80.portu pc'ye yönlendireceksin
    virtual server yada nat kısmında görebilirsin
    from : 80 to : 80 ip : 10.0.0.5
    şeklinde
    daha detay için
    www.portforward.com
  • Şu an elimdeki modemde buldum bu ayarı şıkır şıkır çalışıyor Kurmak istediğim modemde bulamamıştım. Teşekkürler.
  • Modemin port forwarding arayüzden standart WebServer özelliğini kullanmayı denedim, olmadı. Custom özelliğini kullanarak kendim forward etmeyi denedim, yine olmadı. Aşağıda custom arayüzü var. Buradaki ayarları ne yapmalıyım?

http://img477.imageshack.us/my.php?image=portforward9br.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HYP -- 9 Kasım 2005, 9:15:33 >
  • application : websrv
    source ip : 0.0.0.0
    destination ip : senin pc (10.0.0.5 gibi)
    port start : 80
    port end : 80
    protocol : tcp
    source netmask : 255.255.255.255 yada 255.0.0.0
    port map : ??? bilmiyorum
  • Ne yazık ki hala modemin konfigürasyon sayfası açılıyor. Başka önerisi olan var mı?
  • bak o durum normal senin başka bir pc'den kendi makinana girmen lazım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İç ağda (ADSL) başka makineler ile de denedim yine aynı sorun devam ediyor. Ama evde denediğim modem konfigürasyon sayfasını göstermeyip, doğrudan makineye bağlanmaya çalışıyordu.
  • dediğim gibi 85'li ip girersen config sayfası gelir. modeme bağlı olmayan dışardan bir makineden gireceksin
  • Calisan bir proxy bul ve internet explorera yazıp tekrar dene.www.osmanatabey.com proxy kullanımı ve linkler bolumunde proxy siteleri var.
  • 195.175.37.72:80 ip'li proxy ile her yere giriyorum. Hatta foruma şu an o proxy üzerinden yazıyorum. Ancak gerçek IP'im ile modemin konfigürasyon sayfasına bile düşemiyorum (port forwarding yapmadan).
  • kullandigin transparent proxyhttp://www.osmanatabey.com/online_proxy_test.php burdan proxyini test edebilirsin.

High anon turu proxy bulman lazim gercek ip adresini saklamasi gerekli.
  • Yeni proxy IP'im: 202.88.167.210:6588. Aşağıda gerçek IP'im saklandığını gösteren alıntı ve proxy sunucun verdiği hata:

quote:

Girdigin Site Tarafindan Goruntulenen Ip Adresin [0] = 202.88.167.210
    Gerçek Ip Adresin = 202.88.167.210

quote:

An error has occurred processing the request...

Unable to contact site 85.xx.xx.xx
    Press 'Refresh' on your browser to try again.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.