Şimdi Ara

Ağıma gireni nasıl tespit edebilirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
5.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, 3 pc ile wireless modem aracılığıyla internete bağlanmak istiyoruz. ancak WPA-PSK şifrelemesini devreye soktuğumuzda pc lerin ADSL modem ile aralarındaki mesafe uzak olduğu için bazı pc lerin modem ile bağlantısı kesiliyor.WPA-PSK şifrelemesini devreden çıkardığımızda VE ağ daki bilgisayarlara MAC adresi vererek MAC FİLTRELEMESİNİ DEVREYE KOYDUĞUMUZDA bu 3 pc de internete rahatça girebiliyor.
    sorun şu; her nekadar MAC filtreleme yapıyorsakta sınırlı ADSL kullanıcısı olduğumuzdan hattımıza başkasının girmesini istemiyoruz. hatta giren olup olmadığını kontrol edebileceğimiz bir yol,yöntem varmıdır?
    Teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi palet -- 15 Ağustos 2006; 14:37:45 >

• valla öle bir program varmı bilmiyorum ama sen gerekeni yapmışsın mac filtersi ve ıp leride kendin tanıt başka ıp ler giremesin bide modem in arayüzünde k.adı ve şifreni değiştirirsen iyi olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdem06

valla öle bir program varmı bilmiyorum ama sen gerekeni yapmışsın mac filtersi ve ıp leride kendin tanıt başka ıp ler giremesin bide modem in arayüzünde k.adı ve şifreni değiştirirsen iyi olur
    mac adressleri tektir arkadaşım sadece mac adreslerini kullanırsan kimse dışardan giremez
  • agını kurarken zaten orada şifre olusturup olusturmayacagını soruyor orada sifrelerseniz hiç kimse şifresiz bir sekilde agınıza giremez
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali46tunc

agını kurarken zaten orada şifre olusturup olusturmayacagını soruyor orada sifrelerseniz hiç kimse şifresiz bir sekilde agınıza giremez
    ayrıca modemini yazsan daha net bilgi verebilirdik. şöyleki;
    örneğin, US robotics modemlerin ayarlarına internet explorer'da 192.168.2.1 yazarak gireriz. menüde statüs'e tıklayınca ağınıza bağlı bilgisayarlar ve kimlikleri yazmaktadır. oradan da bilgi alabilirsin.

yukarıda yazdığım 192.168.2.1 US robotics için.. diğer markalarda farklı oluyor fakat mantık aynı.
    kolay gelsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: cok_yasa_kamil

örneğin, US robotics modemlerin ayarlarına internet explorer'da 192.168.2.1 yazarak gireriz. menüde statüs'e tıklayınca ağınıza bağlı bilgisayarlar ve kimlikleri yazmaktadır. oradan da bilgi alabilirsin.

yukarıda yazdığım 192.168.2.1 US robotics için.. diğer markalarda farklı oluyor fakat mantık aynı.
    kolay gelsin

Alıntıları Göster
    dhpc table ı biliyorsan bu soruyu sorman mantıksız? dhpc tableda ip atanan macleri görebilirsin ara sıra takip et giren varsa bulursun

• quote:

Orijinalden alıntı: cok_yasa_kamil

kolay gelsin

Alıntıları Göster
    hoop usr robotic konusunda bilmediğim birşeyi daha öğrenmiş oldum.

• quote:

Orijinalden alıntı: herbie

hoop usr robotic konusunda bilmediğim birşeyi daha öğrenmiş oldum.

Alıntıları Göster
    Cevaplar için çok teşekkürler. Oldukça faydalı oldu. Ancak sanırım şu dhpc table konusunda biraz araştırma yapmam gerekecek.
    Bu arada wireless mesafesinin yetersiz olduğu şikayeti olan arkadaşlara, WPA veya WEP şifrelemelerini devredışı bırakarak MAC filtreleme yöntemini kullanmalarını ayrıca tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi palet -- 15 Ağustos 2006; 21:03:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dragonball

mac adressleri tektir arkadaşım sadece mac adreslerini kullanırsan kimse dışardan giremez

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: dragonball

Bilgilerinizi lütfen tekrar kontrol edin!Emin olmadiginiz konularda lütfen yaniltici bilgiler vermeyin!Mac adresleri donanımlar uzerinde gelmesine ragmen i$letim sistemi seviyesinde degiştirilebilir.
    Kablosuz networklarda veriler havada uctugu icin Mac adreslerinin taklit edilerek iki bilgisayar arasindaki veriler kolay bir $ekilde degi$tirilebilir.

Guvenligini saglamak icin birkac oneride bulunmak gerekirse;
    *SSID'ni gizle
    *Mac tabanli eri$im denetimini olu$tur
    *Wep/Wpa gibi $ifreleme protokollerini muhakkak kullanin.
    *Modemin default kullanici adi ve $ifresini degi$tirin
    Bunlari yapmaniz sizi kismen guvende hissettirecektir.
    Kolay gelsin :)

• quote:

Orijinalden alıntı: evgind

quote:

Bilgilerinizi lütfen tekrar kontrol edin!Emin olmadiginiz konularda lütfen yaniltici bilgiler vermeyin!Mac adresleri donanımlar uzerinde gelmesine ragmen i$letim sistemi seviyesinde degiştirilebilir.
    Kablosuz networklarda veriler havada uctugu icin Mac adreslerinin taklit edilerek iki bilgisayar arasindaki veriler kolay bir $ekilde degi$tirilebilir.

*SSID'ni gizle

Alıntıları Göster
    Evgind, verdiğiniz profesyonel bilgi için teşekkür ederim. ancak sanırım MAC adresinin kopyalanması için ağıma girecek kişinin benim modeme tanıttığım MAC adreslerini bilmesi gerekir. Ağıma dışarıdan girmeyi deneyecek kişilerin benim MAC adreslerimi öğrenebileceği herhangi bir yöntem/software varmıdır?
    WEP ve WPA kullanmak istemiyorum çünkü gerçekten wireless mesafesini oldukça kısaltıyor. otomatik şifre değişimi sırasında internette kopmalar oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: palet

Evgind, verdiğiniz profesyonel bilgi için teşekkür ederim. ancak sanırım MAC adresinin kopyalanması için ağıma girecek kişinin benim modeme tanıttığım MAC adreslerini bilmesi gerekir. Ağıma dışarıdan girmeyi deneyecek kişilerin benim MAC adreslerimi öğrenebileceği herhangi bir yöntem/software varmıdır?
    WEP ve WPA kullanmak istemiyorum çünkü gerçekten wireless mesafesini oldukça kısaltıyor. otomatik şifre değişimi sırasında internette kopmalar oluyor.

Alıntıları Göster
    ADSL hizmet sayfasından kullandığınız bilgisayarların mac adreslerini girmen ve "only in allow mode" seçeneğini seçmen yeterli olacaktır ancak "ben kıllı adamım arkadaş kıllanırım" diyosan ve biraz ingilizcen biraz da bilgisayar bilgin varsa astalavista . com adresinden port scanner, sniffer tarzı programları da indirip kullanabilirsin. (Ama çok kasma mac yeter derim)

• quote:

Orijinalden alıntı: thunderwatcher

ADSL hizmet sayfasından kullandığınız bilgisayarların mac adreslerini girmen ve "only in allow mode" seçeneğini seçmen yeterli olacaktır ancak "ben kıllı adamım arkadaş kıllanırım" diyosan ve biraz ingilizcen biraz da bilgisayar bilgin varsa astalavista . com adresinden port scanner, sniffer tarzı programları da indirip kullanabilirsin. (Ama çok kasma mac yeter derim)

Alıntıları Göster
    Evet birçok yontem vardır.Kablosuz networklarda ke$if yapmak demek cevredeki erişim noktalarının bulunması işlemidir.Bu i$leme wardriving işlemi diyoruz.Bunun amaci cevredeki erişim noktalarının hangi ka<nalda calisiyor, erişim noktasına kadar hangi yollari takip ediyor, şifreleme varmi? gibi sorunlara cevap vermesi.Bu işlem için çeşitli yazılımlar mevcut.Netstumbler windows için ençok bilinen yazılım.Bu yazilimlarin çalışma mantıgı Aktif ve Pasif olarak degişiyor.Aktif yontemde tespit daha hızlı oluyor fakat yakalanma riski daha yuksek.Çünkü Aktif koklayıcılarda Arp paketleri gonderilir ve yanıt beklenir.Paketi alan sunucu hemen yanıt paketi gonderir ve durum tespit edilir.Pasif sistemlerde ise hiçbir$ey yapmadan sadece havada uçan veriler koklanır.Buna Monitoring deriz.Yani sadece etrafta ucusan paketler koklanir.Pasif sistemler kokladigi verilerden client sistemlerin Mac adreslerini, giden gelen network paketlerinizi(Msn şifreleriniz, konusmalariniz, vb.) dinler ve saldirgan neredeyse networkunuzda sizin kadar bilgi sahibi olur.Bunu engellemek için evinizde kullandiginiz switch, router veya firewall yazılımları yetersiz kalır.En iyi yöntem bir VPN baglantisi olu$turup giden gelen paketlerin tamamini şifrelemektir.Networkunuzda Mac-Ip ilişkilerini inceleyen ve raporlayan bir sistem kurmanızda çok faydalı olacaktir.Hangi Mac hangi ip yi almi$.Kac dakika sonra ip adresi değişmiş, kac dakika sonra networktan kopmuş vb. gibi verilerle saldirgani tespit etmek mumkundur :) Windows icin winarpwatch i$inizi gorecektir. Kolay gelsin:)

• quote:

Evet birçok yontem vardır.Kablosuz networklarda ke$if yapmak demek cevredeki erişim noktalarının bulunması işlemidir.Bu i$leme wardriving işlemi diyoruz.Bunun amaci cevredeki erişim noktalarının hangi ka<nalda calisiyor, erişim noktasına kadar hangi yollari takip ediyor, şifreleme varmi? gibi sorunlara cevap vermesi.Bu işlem için çeşitli yazılımlar mevcut.Netstumbler windows için ençok bilinen yazılım.Bu yazilimlarin çalışma mantıgı Aktif ve Pasif olarak degişiyor.Aktif yontemde tespit daha hızlı oluyor fakat yakalanma riski daha yuksek.Çünkü Aktif koklayıcılarda Arp paketleri gonderilir ve yanıt beklenir.Paketi alan sunucu hemen yanıt paketi gonderir ve durum tespit edilir.Pasif sistemlerde ise hiçbir$ey yapmadan sadece havada uçan veriler koklanır.Buna Monitoring deriz.Yani sadece etrafta ucusan paketler koklanir.Pasif sistemler kokladigi verilerden client sistemlerin Mac adreslerini, giden gelen network paketlerinizi(Msn şifreleriniz, konusmalariniz, vb.) dinler ve saldirgan neredeyse networkunuzda sizin kadar bilgi sahibi olur.Bunu engellemek için evinizde kullandiginiz switch, router veya firewall yazılımları yetersiz kalır.En iyi yöntem bir VPN baglantisi olu$turup giden gelen paketlerin tamamini şifrelemektir.Networkunuzda Mac-Ip ilişkilerini inceleyen ve raporlayan bir sistem kurmanızda çok faydalı olacaktir.Hangi Mac hangi ip yi almi$.Kac dakika sonra ip adresi değişmiş, kac dakika sonra networktan kopmuş vb. gibi verilerle saldirgani tespit etmek mumkundur :) Windows icin winarpwatch i$inizi gorecektir. Kolay gelsin:)

Alıntıları Göster
    İstenmeyen MAC adreslerine sahip bilgisayarların varlığını tespit etmek için ücretsiz bir yazılım olan AIRSNARE i kullanabilirsiniz. Ayrıntılı bilgi aşağıdaki linkte;

http://home.comcast.net/~jay.deboer/airsnare/

umarım işinize yarar.

• quote:

Orijinalden alıntı: mtaylan

İstenmeyen MAC adreslerine sahip bilgisayarların varlığını tespit etmek için ücretsiz bir yazılım olan AIRSNARE i kullanabilirsiniz. Ayrıntılı bilgi aşağıdaki linkte;

http://home.comcast.net/~jay.deboer/airsnare/

umarım işinize yarar.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar, vermiş olduğunuz tüm bilgiler için tekrar teşekkür ederim. Sayenizde Konu hakkında oldukça bilgi sahibi oldum. umarım bu topic benim gibi bir çok arkadaşa yardımcı olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: palet

Arkadaşlar, vermiş olduğunuz tüm bilgiler için tekrar teşekkür ederim. Sayenizde Konu hakkında oldukça bilgi sahibi oldum. umarım bu topic benim gibi bir çok arkadaşa yardımcı olacaktır.

Alıntıları Göster
    ayrıca kardeş sana ağda başka clientlar olup olmadığını kontrol içinwww.radmin.com adresindeki advanced ip scaner ve advanced lan scaner programlarını tavsiye ederim. programlar çok ufak ve bedavadır..

• quote:

Orijinalden alıntı: congoloz

ayrıca kardeş sana ağda başka clientlar olup olmadığını kontrol içinwww.radmin.com adresindeki advanced ip scaner ve advanced lan scaner programlarını tavsiye ederim. programlar çok ufak ve bedavadır..

Alıntıları Göster
    mac filtrelemem var.
    şüphelendiğim zamanlarda modemin arayüzüne girip "bağlı kullanıcıların mac adreslerini ekle"yi tıklıyorum.
    şimdiye kadar yabancı bir mac adresi yakalamadım.
    yani sorun yok.

• quote:

quote:

*SSID'ni gizle

Alıntıları Göster
    Siz benim bilgimi sorgulama hakkına veya yorum hakkına sahip değilsiniz bu 1.

2.'si ise standart ev kullanıcıları için mac adress kullanmak en iyi yollardan biridir tabiki wep wpa dahada iyi olur fakat iyi okusaydınız arkadaşımızın sorununu wep&wpa şifrelemede mesafe sıkıntısı yaşanıyormuş. Bir daha iyice anladıktan sonra topiclere cevap verinki arkadaşlar daha net ve kısa cevaplara ulaşsın sayın evginb
    quote:

Orjinalden alıntı: evgind

quote:

*SSID'ni gizle

• quote:

Orijinalden alıntı: aliok

mac filtrelemem var.
    şüphelendiğim zamanlarda modemin arayüzüne girip "bağlı kullanıcıların mac adreslerini ekle"yi tıklıyorum.
    şimdiye kadar yabancı bir mac adresi yakalamadım.
    yani sorun yok.

Alıntıları Göster
    evgind arkadas,m cok dogru bir konuya deginmis. hala mac filtrelemem var diyen arkadaslar var. network uzerindeki paketleri yakaladıgı icin mac sifrelemen olsada sorun degil. bu yuzdendirki wep sifrelemesi kullanılıyor. cunku paketlerin sifreli bir sekilde gidiyor. bu paketleri monitoring yapan birisi varsa yakınlarda alamayacaktır. ama siz eger yanlızca internetten film indirip geziniyorum derseniz yani onemli bi veri iletisimim yok derseniz mac DUZELTME filtrelemeyi kullanabilrisiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakalli -- 16 Ağustos 2006; 10:13:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sakalli

evgind arkadas,m cok dogru bir konuya deginmis. hala mac filtrelemem var diyen arkadaslar var. network uzerindeki paketleri yakaladıgı icin mac sifrelemen olsada sorun degil. bu yuzdendirki wep sifrelemesi kullanılıyor. cunku paketlerin sifreli bir sekilde gidiyor. bu paketleri monitoring yapan birisi varsa yakınlarda alamayacaktır. ama siz eger yanlızca internetten film indirip geziniyorum derseniz yani onemli bi veri iletisimim yok derseniz mac DUZELTME filtrelemeyi kullanabilrisiniz.

Alıntıları Göster
    şifreleme yapınca bağlantım sürekli kopup duruyor.
    daha az güvenli de olsa mecburen mac filtreleme kullanıyorum.
    daha iyi bir çözümü olan arkadaş varsa lütfen buraya yazsın.
    wireless sahiplerine büyük bir iyilik yapmış olur.
    hem "mac filtreleme işe yaramıyor" gevezeliğinden de kurtuluruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliok -- 18 Ağustos 2006; 1:07:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: aliok

şifreleme yapınca bağlantım sürekli kopup duruyor.
    daha az güvenli de olsa mecburen mac filtreleme kullanıyorum.
    daha iyi bir çözümü olan arkadaş varsa lütfen buraya yazsın.
    wireless sahiplerine büyük bir iyilik yapmış olur.
    hem "mac filtreleme işe yaramıyor" gevezeliğinden de kurtuluruz.

Alıntıları Göster
    selamlar @evgind bilgiler için sağol

airties 210 modemim var.Benim ağımda wpa şifreleme vardı mesafe yakın olmasına rağmen kopmalar oluyordu.
    Airties teknik servisi eski sürücülerden dolayı wpa da bu şekil kopmalar olabileceğini belirtti.Ben de wep e geçtim.Şu an kopmalar yok.
    Wpa da kopmalar yaşayanlar wep şifremeye geçebilirler.Yeni sürücüleri yükleseler elbette iyi olur.
    Bugün baktım Intel® PRO/Wireless 2200BG modeli için yeni sürücüler mevcut.

İntel için hangi model wireless karta sahip oladuğunuzu gösteren ufak yazılım
    http://downloadfinder.intel.com/scripts-df-external/Detail_Desc.aspx?agr=N&DwnldID=8061&ProductID=1847

Burada da en yeni sürücüler
    http://www.intel.com/support/wireless/wlan/sb/cs-010623.htm

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.