< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pallad -- 17 Haziran 2018; 2:37:26 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pallad -- 17 Haziran 2018; 2:37:26 > |
acıma olum bana
kendine acı ben insanları aydınlatmaya çabalıyorum çünkü onların içinde yaşıyorum onların beyinleri çalışmazsa bu benim hayatımı da etkiliyor... benim ne kadar rasyonel düşünebildiğimi test etmek gibi bi niyetin varsa geç karşıma argümanlarını koy ondan sonra görür herkes neyin ortada olup olmadığını... |
koçum
adam bilim adamı tabi ki evrime bağlayacak taslaman gibi din tüccarlığı yapmasını mı bekliyorsun evrimsel psikoloji hakkında ne biliyorsun evrimsel psikolojiymiş bak bak gibi tavırlara girecek cüreti gösterdiğine göre bi şeyler biliyor olmalısın ozaman zırvayı kes dök ortaya ne biliosan argümanlarını da koy cevabını yapıştırayım..... |
Din sayesinde mi ahlak var yoksa ahlak sayesinde mi din
|
aslanım
senden bi şey öğrenecek gibi bi halim var mı. ahlakı metafizik ilan edip çağlardır dünyanın içine sıçan sizsiniz nerede din virüsü varsa o toplum kafayı üşütmüştür sizin zırvaladığınız ahlakçılığın neticesi akp gibi oluşumların başımıza musallat olması çocukların kuran kurslarına hapsedilmesidir senin ahlaki temellendirmelerin tecavüzü engellemiyor merak etme kaldı ki içinde bulunduğumuz çağda her türlü pisliğin daniskası tecavüz de dahil olmak üzere dinci ve yobaz geri kalmış ve beyni çalışmayan toplumlarda gerçekleşiyor. insanın insana zorbalığının önüne geçmek istiosan ahlak ahlak diye gezmeyeceksin ortalıkta insanı bilgilendireceksin bilge bir toplum oluşturacaksın cinsellik üzerinden ahlak zırvaları üretmeyeceksin insanları kısıtlamayacaksın fakir bırakmayacaksın ekonomik adaleti sağlayacaksın sanata bilime düşünce ve ifade özgürlüğüne olanak tanıyacaksın böyle bir toplumda ne tür insanlar yetişir? yaratıcı ve üretici insanlar yetişir hayal kurabilen ve onların peşinden koşan insanlar yetişir tecavüz düşünecek vakti olmaz kimsenin anladın mı bak ne diyorum ben materyalistim tecavüz kötüdür demeye hakkım var çünkü duyularım var empati yetisine sahibim bir başkasını sadece insan da değil bizzat beynimde hissediyorum artı bir başkasının kötülüğü bana da dokunuyor gerek psikolojik gerek sosyolojik olarak çaktın mı sen peki kurban bayramında allahu ekber nidaları eşliğinde halatla arka bacağından sallandırılan bu sırada da bıçak atılan boğanın çektiğini hissedion mu gidip o sarıklılara da ahlak dersi vermeye çalışıyonmu? pek sanmıyorum şindi senin arkaik kafa bunları idrak edebilir mi bilemeyeceğim ama yine de söyleyim dedim... |
aslanım
diyecek bişeyin yoksa diyecek bişeyim yok abi diceksin.. senin öne sürdüğün zırvalar 17. yüzyılda çürütüldü felsefeyi taslamandan mı öğrendin sen. |
İçimden geliyor.
|
koçum
yazılanları okumuyon mu senin öbür dünya tehdidine dayanan ahlak temellendirmenin tecavüzü engellemek gibi bi işlevi zaten yok diyorum insanın insana zorbalığını nasıl minimuma indirgersin demişim? dön bidaha oku.... cevap yetiştirecem diye cevap yazma önce ne söylendiğini anla. |
İslamı bilmiyorsunuz, recm, mürted cezalarını bilmiyorsunuz. Kulaktan dolma bilgilerle İslam ahlakını yanlış anlıyorsunuz. Bir kere recm için 4 tane şahidin zinaya şahit olması lazım. Hem de dışardan değil, yatak odasında zinayı görmesi lazım. Hadi diyelim böyle düşük bir ihtimal gerçekleşti. Sıra recm cezasına geldiğinde, kişinin tövbe ettim, pişmanım demesi cezadan kurtulmasına yeterlidir. Recm uygulamak çok zor olduğu için, 600 yıllık Osmanlı tarihinde sadece bir kaç zina davası görülmüş, kişiler tövbe ettiği için de recm cezası hiç uygulanmamıştır.
Mürted olan, yani dinden çıkan bir süre hapsedilir. Tövbe ettim, pişmanım demesi cezadan kurtulmasına yeterlidir. Hırsızlık yapanın elini kesin diyen ayetin arkasından, tövbe edeni Allah bağışlar ayeti geldiğinden, hiçbir zaman hırsızın eli kesilmez. Tövbe etmesi, cezadan kurtulmasına yeterlidir. Ancak suçu 3 kere tekrar lara af yoktur. Tövbe zaten bir daha yapmamak üzere pişman olmaktır. Sanıldığı gibi İslam'da recm etme, mürtedi öldürme, hırsızın elini kesme gibi cezalar kolay kolay uygulanabilecek cezalar değildir. Zaten İslam tarihinde de uygulanması çok görülmüş değildir. |
|
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E57029DB9 -- 17 Haziran 2018; 22:13:11 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi razor6247 -- 17 Haziran 2018; 22:37:48 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E57029DB9 -- 17 Haziran 2018; 22:40:43 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FC547EB8D -- 17 Haziran 2018; 22:52:36 > < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi razor6247 -- 18 Haziran 2018; 3:6:52 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugarb -- 18 Haziran 2018; 10:52:33 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|