Şimdi Ara

Ailem için hobi önerisi. Lütfen +25 yazsın.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merhabalar. Hemen konuya giriyorum arkadaşlar. Şehir dışında öğrenciyim ve ailemle her telefon görüşmesi yaptığımda sıkılıyoz bunalıyoz gibi şeyler duyuyorum.
    öncelikle babam; 50 yaşında işçi emeklisi. Mekanik ve elektrik işlerinden anlar ve hoşlanarak yapar. Klasik emekli işi sudoku çözer ve mahallenin çocuklarına orda top oynamayın layn gibi ithaflarda bulunur. Pek arkadası yok diyebilirim. Artık sıkılmaya başladı kışın gelmesi ile birlikte.. Önüne bir çuval bozuk priz yığıp ta al tamir et diyemem malum.
    ikinci olarak kız kardeşim; kendisi mühendis ve sabah 9 akşam 7 çalışıyor. Eve geldiğinde zaten yorgun argın oluyor ve tv izlemek dışında pek bi hobisi yok. Ha bir de alışveriş. Soğuk ve yağmurlu günlerde o da olmuyor. Bunaldım sıkıldım tripleri oluyor.
    Yani demek istiyorum ki; Babam için bir hobi, bir vakit geçirici hediye ne bileyim sizin ailenizde aynı yaşlarda bir adam nasıl sıkılmıyorsa bir öneri.. Kardeşim için de aynı sayılır. Pek dışarı çıkma fırsatı olmadığı için bir hobi, oyun, el emeği işler gibi bunalmadan vakit geçireceği araçlar bulmak istiyorum.

Ayrıca arkadaşlarım; Samimi duygularla sizlerden yardım istiyorum. Lütfen samimiyetsiz ve lakayık tavırlarda bulunmayıp; Terbiye ve samimiyet çerçevesi içinde yorumlarda bulunursanız çok sevinirim.
    Sevgiyle kalın.

• Baban balıkçılıkla uğraşıyorsa öğrenip balık ağı örebilir benim dedem kışın örüyor yazın satıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BuğraDenizBaran kullanıcısına yanıt
    Yaşı çok büyük tutmuşsun, bence hobi düşünmek için 25+ olmaya gerek yok, ben 20 yaşındayım :)

Puzzle almıştım beni bayağı bi süre idare etmişti(1000 parça olanlar)
    Vaktin varsa babanla arada iskambil kağıdıyla oynanan oyunlar oynayabilirsin.
    Büyük şehirlerde maket gemi yapımı kursları varsa onlara gidebilir.
    Yabancı bi dil öğrenebilir. Şehir dışına gezilere gidebilir maddi durumunuz iyiyse.
    Taş yontma sanatına başlangıç adımı atabilir. Örnekler çoğaltılabilir.
    Halk eğitimin açtığı kurslar vb... şeylerden ilgisini çeken varsa oralara gidebilir.
    Baban elektronikle ilgili mi bilmiyorum benim babam ilgili, programlama vb... kursları olabilir.
    O yaştaki insanlar saz dinlemeyi severler, saz kursuna da gidebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ghosthex

Baban balıkçılıkla uğraşıyorsa öğrenip balık ağı örebilir benim dedem kışın örüyor yazın satıyor

babam hamak felan örmeyi sever aslında, düşüneceğim bunu teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: üüretmen

Yaşı çok büyük tutmuşsun, bence hobi düşünmek için 25+ olmaya gerek yok, ben 20 yaşındayım :)

Puzzle almıştım beni bayağı bi süre idare etmişti(1000 parça olanlar)
    Vaktin varsa babanla arada iskambil kağıdıyla oynanan oyunlar oynayabilirsin.
    Büyük şehirlerde maket gemi yapımı kursları varsa onlara gidebilir.
    Yabancı bi dil öğrenebilir. Şehir dışına gezilere gidebilir maddi durumunuz iyiyse.
    Taş yontma sanatına başlangıç adımı atabilir. Örnekler çoğaltılabilir.
    Halk eğitimin açtığı kurslar vb... şeylerden ilgisini çeken varsa oralara gidebilir.
    Baban elektronikle ilgili mi bilmiyorum benim babam ilgili, programlama vb... kursları olabilir.
    O yaştaki insanlar saz dinlemeyi severler, saz kursuna da gidebilir.

kardeşim başlığı büyük tutmamın sebebi; insanlara ailemi açmamdan ötürü. Yani herkes kötü fikriyatlı olacak diye bir şey yok ama ben de 23 yaşındayım az çok biliyorum hangi yaş grubunun neler düşünüp yazabileceğini, sebebi o umarım anlamıssındır. Önerilerine gelince babam pek yenilikçi sayılmaz yani elindeki kabiliyetleriyle veya her insanın yapabileceği işlerle ilgilenmesinden yanayım. öyle halkevidir toplumla beraber yapılacak işlerdir pek hoşlanmaz. vaktim oldukça televizyona film yükleyip onları izletebiliyorum; şehir dışında öğrenciyim 2 3 ayda bir felan gidiyorum. önerilerin için teşekkür ederim, aklına gelen bir şey olursa yine yaz benden esirgeme :) sağlıcakla kal

• 3d yazici yapsinlar

• online oyuna baslatabilirsin babani basindan kalkmaz beğnirse
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Bak 20 yaşında birisi de hobi bulabiliyomuş :P Kardeşim şu kadar söyliyeyim, baba büyüdükçe çocuklaşır ilgi bekler,kendini önemsiz hisseder bazen vb...

İnternet kullanmayı öğret bence biraz bilmiyorsa eğer.
    Yani bu elinde olmayan bi yetenek olsa da kolayca kazanılır.
    Kandır onu mesela şöyle de ''baba internette senin gibi bir sürü insan tavla okey vb... oynuyo sen neden denemiyosun?'' gibisinden.
    Google ve 2-3 tane oyun sitesi göstersen bayağı bi süre idare eder bence onu.

Ayrıca babanın sıkılma sebeplerinden birisi de bence arkadaşsızlık, internette belki canlı insanlarla tavla okey oynamak sıkıntısını alabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2014ygslysşampiyonu

online oyuna baslatabilirsin babani basindan kalkmaz beğnirse

Bir akrabam 50 yaşında knight online'a başlamıştı.. oğlu savaş kısmıyla babası pazar kısmıyla ilgileniyordu hey gidi günler :) Yok ben babamı internetin eline tutsak edemem :)
    quote:

Orijinalden alıntı: mtok

3d yazici yapsinlar

fazla mantıklı, bana yaramaz. teşekkürler
  • üüretmen Ü kullanıcısına yanıt
    teşekkürler dostum. belkide sıkılmalarının sebebi eve internet bağlatmamamdır :) play65 tavla zamanında çok oynadı, annem sitem ediyor o zamanda :)
    Annenin düşüncesini de ihmal etme bence. Mutlaka ikisinin de memnun olacağı bi yol vardır.
    Babanın sıkıntısı yanlızlıktan benim şahsi görüşüm.
    Arkadaş edinme şansı yok mu? Kahveye gitmeyi sevmez mi ?
  • Kitap okumak
    Balık tutmak
    Bisiklet (kışın zevki ayrı oluyor)
    Belediyenin/Halk eğitim merkezlerinin açtığı kurslara katılmak
    Facebook'ta okey oynamak (babam acayip sardı)
  • üüretmen Ü kullanıcısına yanıt
    Oraya da arkadaşı olmadığı için gitmiyor kanımca. Koca adama da arkadas bulmaya çalısamam sanırım :)
    Aslında araba yıkamak onun hobilerinden biri sanırım. arabasını cok sever ve haftada bikaç defa temizliğe dolanır. malum havalar soğuyunca olmuyor.
    dediklerinin hepsini ayrı ayrı düşüneceğim güzel kardeşim. çok çok teşekkür ediyorum bana vakit ayırdığın için. Aklına gelenler için beni her daim bilgilendir :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kinross

Kitap okumak
    Balık tutmak
    Bisiklet (kışın zevki ayrı oluyor)
    Belediyenin/Halk eğitim merkezlerinin açtığı kurslara katılmak
    Facebook'ta okey oynamak (babam acayip sardı)

teşekkür ederim kardeşim, attım hafızaya.
    Rica ederim sorun değil :))

Şöyle babanı biraz anlatsan sıkıntısını az çok anlardım belki de psikoloji konusunda da idare ederim, bazı derslerimizde bölüm öğretmenlik olduğu için görüyoruz, biraz da kitap okumuşluğum var derken daha iyi yardımcı olabilirdim.

Evet babana arkadaş bulamazsın, ama onun bulması için yardımcı olabilirsin :) Mesele, bi gün karşısına geçip ''baba gel senle bi çay içelim, kafeye gitsek dnya para, şurada bi kahve var oraya gidip içelim'' diyebilirsin. Yaşlıinsanlar muhabbete çok açık, kahvede belki birisi babana bi laf söyleyecek, veya baban birine laf söyleyecek, ortamına alışacak.

senin oğlan da epey büyükmüş, ya da ne bileyim torun var mı torun söyle bakayım gibisinden insanlarla kaynaşabilir, veyabu soruları insanlar babana sorabilir ordan ilerleyebilir arkadaşlıkları.

Ama kimi insanlar kahve ortamını sevmiyor seviyesiz bulabiliyo, babanı bilmediğim için önerim bu kadar olabilir ancak, kolay gelsin.

Baban için yurtdışından veya buradan diy projeler alabilirsin. En basitinden radyo olur veya daha komplike devreler olur. Madem ilgili bu konuda devam edebilir.
    Ablan içinse zaten bedenen ve zihnen yorgun müzik dinlemek gibi rahatlatıcı birşeyler yapabilir. Veya film geceleri yapın.

• DrHolyday D kullanıcısına yanıt
    Gerçekten aklıma gelmemişti bu radyo mevzusu. gençliğinde yaptığından felan bahsetmişti. hakikaten minnettarım yazdığın için; aklımda bir şeyler şekillenir sanırım
    Onun dışında aşırı Ayrıntılı 3 boyutlu maketler var. Ince iş gerektirir ama çok büyük haz duyar bitirince bunu da düşün.
    Annenle durumunuzu bilmiyorum ama ikisine de kaşkol eldiven al yolla dışarı yürüyüş yapsınlar.
    Kız Kardeşini de haftada bir dışarı çıkar kahve ısmarla sohbet et konuştur deşarj olsun. O yaşta zaten kendi hobisini bulur sen karışma bence.

• Babanı facebook a alıştırmayı dene veya internetle haber sitelerine falan girsin bari .. Farklı farklı gazeteler okur hem

• quote:

Orijinalden alıntı: DrHolyday

Onun dışında aşırı Ayrıntılı 3 boyutlu maketler var. Ince iş gerektirir ama çok büyük haz duyar bitirince bunu da düşün.
    Annenle durumunuzu bilmiyorum ama ikisine de kaşkol eldiven al yolla dışarı yürüyüş yapsınlar.
    Kız Kardeşini de haftada bir dışarı çıkar kahve ısmarla sohbet et konuştur deşarj olsun. O yaşta zaten kendi hobisini bulur sen karışma bence.

Hocam güzel şeyler yazıyorsun. Yürüyüş felan olmaz bizimkilere, ikamet ettikleri mekan pek hoş bir yerde değil :)
    diğer yazdıkların için ayrıca teşekkürler güzel fikirler verdin.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.