Bu konuyu bu yaz farkettim.Hikayesini de hemen anlatayım.Yazın 1 ay kadar boş oturdum.Sonra çalışayım hem zaman boşuna gitmesin hem de sıkılmamış olurum diye düşündüm.Öyle paraya ihtiyacımız da yok.Gayet maddi durumumuz yerinde.Çalışacağım yer bir yazıcı teknik servis ve satıcısıydı.İlk gün gittim öğlene kadar çalıştım hiç bir sıkıntı yok ordakiler beni sevdi ben de onları.Neyse 1-2 konuşmaya kulak misafiri oldum.Büyük okul için vs. olan yazıcıları 10 milyar olan normal fiyatı yerine 19-20 milyar gibi fiyata satan bir adamın oranın sahibi olduğunu öğrendim.Ayrıca dandik marka makinalara bilindik markaların etiketlerini koyup öyle satıyorlardı.Bu benim kafama yatmadı.Aileme çalışmak istemediğimi söyledim.Gerçekleri söylemedim çünkü aile dostumuzdu oranın sahibi , aralarının açılmasını istemedim.Kimse de neden çalışmıyorsun demedi sonra ben gerçekleri bilmeleri gerektiğini düşünerek aileme anlattım.Onların verdiği yanıtsa:
"Sanane milletin nasıl para kazandığından" gibi bir cevap aldım.Onlara göre ilerde veya şimdi para kazanayım ama nasıl kazanırsam kazanayım gibi bir kafa yapıları var.Ben böyle olmak istemiyorum.Yani insanları dolandırarak , çarparak para kazanmaktansa ileride aç kalırım daha iyi.Ama bunu çevremdekilere anlatamıyorum ne yapmam gerek yardım edin lütfen.Yaşım 17.
Haklı olan sensin yapacağın şey kulak asmamak
quote:
Orijinalden alıntı: Fewrince
Haklı olan sensin yapacağın şey kulak asmamak
Hocam sürekli bu olay yüzüme vuruluyor.Kulak asmamaya çalışıyorum ama bir yere kadar.Normalde hep bakıyorum çocuklar böyle düşünür ailesindeki büyükler onu benim olduğum yola iter.Neden böyle oluyor anlamıyorum. Sinir hastası olmaya başladım.Geceleri yastığa kafamı koyduğum anda uyurdum şimdi en az 2-3 saat dönüp duruyorum yatakta.En son konuştum artık üniversiteyi kazandıktan sonra beni göremezsiniz diye.İnsan ailesi bile olsa soğumaya başlıyor...
Düşünecek ve kafa takacak kendini üzecek bir durum yok. Dürüst olmak alın teriyle kazanmak yanlış bir şey değil. Nasıl yüzüne vuruluyor bu durum anlamadım, asıl senin onların yüzüne vurman gerekir.
quote:
Orijinalden alıntı: Black4blue
Düşünecek ve kafa takacak kendini üzecek bir durum yok. Dürüst olmak alın teriyle kazanmak yanlış bir şey değil. Nasıl yüzüne vuruluyor bu durum anlamadım, asıl senin onların yüzüne vurman gerekir.
Mesela o adamın oğlu bi dershane varmış oraya gidiyormuş yıllık bilmem kaç milyara o bile babasının nasıl para kazandığını umursamıyormuş.Her zaman doğruları söyledim yüzlerine sanırım o yüzden hep bunlar.
Sen doğruları savunduğun müddetçe kazanırsın. Şuan yaşın küçük olduğu için olay gözünde büyümüş. Fakat büyüyünce zaten kimin ne dediğine kulak asmayıp kendi doğrularınla hayatını sürdüreceksin inşaallah...
Kişi, özellikle ailenin aile dostu olduğu için, ailen aralarının açılmasını istememelerinden ötürü böyle davranıyor. Bu doğru değil. Sen kendi bildiğin yoldan git. Ve gerçekleri açık bir dille, yüksek sesle söylemekten geri de kalma gerektiğinde.
quote:
Orijinalden alıntı: VainHulk
Bu konuyu bu yaz farkettim.Hikayesini de hemen anlatayım.Yazın 1 ay kadar boş oturdum.Sonra çalışayım hem zaman boşuna gitmesin hem de sıkılmamış olurum diye düşündüm.Öyle paraya ihtiyacımız da yok.Gayet maddi durumumuz yerinde.Çalışacağım yer bir yazıcı teknik servis ve satıcısıydı.İlk gün gittim öğlene kadar çalıştım hiç bir sıkıntı yok ordakiler beni sevdi ben de onları.Neyse 1-2 konuşmaya kulak misafiri oldum.Büyük okul için vs. olan yazıcıları 10 milyar olan normal fiyatı yerine 19-20 milyar gibi fiyata satan bir adamın oranın sahibi olduğunu öğrendim.Ayrıca dandik marka makinalara bilindik markaların etiketlerini koyup öyle satıyorlardı.Bu benim kafama yatmadı.Aileme çalışmak istemediğimi söyledim.Gerçekleri söylemedim çünkü aile dostumuzdu oranın sahibi , aralarının açılmasını istemedim.Kimse de neden çalışmıyorsun demedi sonra ben gerçekleri bilmeleri gerektiğini düşünerek aileme anlattım.Onların verdiği yanıtsa:
"Sanane milletin nasıl para kazandığından" gibi bir cevap aldım.Onlara göre ilerde veya şimdi para kazanayım ama nasıl kazanırsam kazanayım gibi bir kafa yapıları var.Ben böyle olmak istemiyorum.Yani insanları dolandırarak , çarparak para kazanmaktansa ileride aç kalırım daha iyi.Ama bunu çevremdekilere anlatamıyorum ne yapmam gerek yardım edin lütfen.Yaşım 17.
kendinden asla taviz verme, karşındaki ailen olsa bile. hayatı kendi karar ve düşüncelerinin sonucuna katlanarak yaşayıp öğrenir insan, doğru yada yanlış. abi tavsiyesi olsun sana...
Hepinize çok teşekkür ederim öncelikle yorumlarınız için.Galiba uzun bir düşünmeden sonra çıkardığım sonuç şu oldu:
Zaten 1-2 yıl sonra kendi hayatımı kurmaya başlayacağım.Ne kadar yakın kalmak istesem de ailemle aramda bir mesafe olacak.Onları da benim doğrularıma inandırmaya çalışıyorum.Belki benim için doğru bu ama onları da istemedikleri bir şeye inandıramayacağımı anladım bundan da vazgeçiyorum.Artık benim doğrularım sadece benim için var.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme