Şimdi Ara

Airfryer ve robot süpürgeler gözetim kapsamına alındı: Zam yolda!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
149
Cevap
4
Favori
6.864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Airfryer ve robot süpürgeler gözetim kapsamına alındı: Zam yolda!
    Airfryer ve robot süpürgelerin fiyatını artıracak düzenleme yeniden yürürlüğe girdi. İlk olarak 22 Mart 2023 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan düzenleme ile airfryer ve robot süpürgelere Ticaret Bakanlığı tarafından ithalatta gözetim uygulaması getirilmiş ancak 29 Mart 2023 tarihinde bu karar geri çekilmişti. Bugün yayımlanan yeni kararla birlikte airfryer ve fritözler tekrar ithalatta gözetim uygulamasına kapsamına alındı.

Bugün yayımlanan düzenlemeye göre gözetim belgesi olmadan ithal edilen tüm robot süpürgeler için gümrük birim bedeli 200 dolar, tüm airfryerlar için gümrük birim bedeli 100 dolar olarak uygulanacak. İthalat değeri 200 dolardan ucuz robot süpürgeler ve 100 dolardan ucuz airfryerlar için vergi yükü arttı.

Ayrıca Bkz.Airfryer önerisi arayanlara en iyi airfryer fritöz modelleri ve fiyatları

İthalatta gözetim uygulaması ne anlama geliyor?

İthalatta gözetim uygulaması kararı alınan ürünler Türkiye’ye ithal edilirken Ticaret Bakanlığı İthalat Genel Müdürlüğü'nce düzenlenecek gözetim belgesi ile ithal edilebiliyor. Ürünün maliyeti, satış fiyatı, özellikleri hakkında bakanlığa detaylı bilginin iletilmesi gerekiyor. Ürünün değeri hakkındaki bilgilerde eksiklik olması veya bildirimin detaylı yapılmaması halinde Resmi Gazete’de belirtilen “Birim gümrük kıymeti” üzerinden gümrük girişi yapılıyor. Airfryer için birim gümrük kıymeti 100 dolar, robot süpürgeler için 200 dolar olarak belirlendi.

Airfryer ve robot süpürgeler gözetim kapsamına alındı: Zam yolda!

Uygun fiyatlı airfryer ve robot süpürgelere zam gelecek

Bir firma gözetim belgesi olmadan robot süpürge ithal ettiğinde, ithal bedeli ne olursa olsun 200 dolarmış gibi vergi ödeyecek. Airfryer için de 100 dolara göre vergi ödeyecek. Gözetim belgesi hazırlayarak ithal eden firmalar ise ithal değeri ne kadarsa o kadar vergi ödeyecek.

Gözetim belgesi ile ithalat meşakkatli olduğu için pek çok firma bu belge olmadan ithalat yapıyor. Bu nedenle 200 dolardan daha ucuza ithal edilen robot süpürgelere ve 100 dolardan daha ucuza ithal edilen airfryer’lara yakında zam gelmesi bekleniyor. Bugün yayımlanan düzenleme 30 gün sonra yürürlüğe girecek.

Kaynak:https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2023/05/20230529-3.htm

• Bu daha başlangıç

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bunlarr Airfryer ve robot süpürge lobisi..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seçim bitti zamlar başladı ..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ohhh

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cokbaska -- 29 Mayıs 2023; 20:6:0 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ohh su veren itfaiyenin hortumunu seveyim, çok iyi haber zamanlama ise manidar. Airfryer ve robot süpürgeler gözetim kapsamına alındı: Zam yolda! 

• Geçen ay aldım banane almayan düşünsün

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • güzel bir müjde. %5 bile oy almaması gereken adama %52 oy verirsen her şey müstahak.

• ohhhhh içime su serpildi. Bide arabam yok. Mümkünse benzine arabalara %100 zam gelirse sonraki yerel seçimlerde oyum akapeye sözüm söz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jubeii -- 29 Mayıs 2023; 12:58:32 >
  • ver yetkiyi gör etkiyi

• Çok sevindim. Dış mihrakların sosyal medya aracılığı ile dayattığı air fry gibi bir üründen devletimiz daha fazla vergi alacak ve kazanç sağlayacak, olması gereken budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2BBF65CCC -- 29 Mayıs 2023; 13:5:42 >
  • Sıkıntı yok Erdoğana desteğe devam.

• elde dolar yok mecburen kısmen zaruri olmayan ithalatlar için kısıtlamalar gelecek. bu tür ürünlerde daha da fazla artışları bekleyin.

dışarda 5 dolarsa burada 15 dolar olacak.

yukardaki nedene ek olarak doların baskılanması nedeni ile normalden ucuz dolar, tl bazındaki ürünün dolar bazında daha da pahalı olmasına neden olacak.

• :)

• dıj güçler hep yoksa fry ve robotlarda sıkıntı yok

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Halkım beni airfryer lobisine teslim etmeyecektir elhamdülillah.

• şunu anlaşılabilir bir şekilde yazabilirmisiniz? yani ben uçakla süpürge getirirsem ne olur?

• Airfryer ve robot süpürgeler gözetim kapsamına alındı: Zam yolda!

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Zam mı, gelsin tabii sorun yok önemli olan güçlü Türkiye.

• Bir kaç aya kadar ne ihtiyacınız varsa bir şekilde alın daha sonra bu basit ürünler çoğu kişi için alınamaz olacak.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.