Şimdi Ara

AMAN DİKKAT!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
1.388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar geçenlerde arabamı satmaya karar verip sahibinden.com'da ilana koydum. Ertesi gün bir vatandaş aradı ve kısa ve küçük bir pazarlıktan sonra cumartesi arabamı görmeye geleceklerini söyledi. Cumartesi günü geldiler. Arabayı gördüler beğendiler. Hoş sohbetten sonra adını koyalım bari deyip 100TL kaparo verdiler ve ilanı da yayından kaldırmamı rica ettiler. Ben de kırmadım kaldırdım. Bu esnada arabayı yakın sevdikleri bir bankacı dostları için alacaklarını, onun tanıdığı servise gösterebilmek için de İstanbul/Avrupa yakasına gelmemi rica etiler. Hiç adetim olmadığı halde ona da eyvallah dedim. Neyse çektiler gittiler.

Pazartesi günü yani dün sözleştiğimiz saatte karşı tarafa geçip adreslerine gittim. Yine hoş sohbetten sonra beyaz bir kağıda SATIŞ SÖZLEŞMESİ başlığı ile yazmaya başladı arkadaş. Hayırdır dedim, bu tarihten önceki OGS,HGS vs. borçlar çıkarsa bana ait olacağını beyan etmek içinmiş. Tabi ona da eyvallah dedim. Hakkı elbette. Ama dikkatimi çeken bu bahsettiği şeyleri yazdıktan sonra taa sayfanın alt kısmına adlarımızı yazarak imzalamam istedi. Ben de o boşluk kısmına iptal çizgisi çekip imzaladım.

Sonra benden ruhsatı istedi verdim. Sonuçta şasi no filan bakacak. Bu arada devri alacak arkadaşı yok ortada. Onu sordum, işleri çok yoğunmuş onun yerine bu arkadaş devri alıp sonra ona devredecekmiş. Ona da eyvallah. Sonuçta bana ödemeyi kim yaparsa ona devrederim. Benim açımdan sorun yok.

Neyse beraber çıktık önce arabanın yanına geldik. Benden kapıları açmak için arabanın anahtarını istedi. Allah'tan eller serbest özelliği var yanına gelince araba açıldı. Neyse arkadaş üstün körü içne dışına filan şöyle bir baktı ve hadi notere gidelim dedi. Ben hani para dedim? Noterde imza aşamasında hesabıma havale edeceğini söyledi. Mantıklı tabi. Ona da eyvallah ve notere gittik. Evraklar hazırlandı ve satışta bir sorun olmadığı tarafımıza noterce söylendi. Arkadaşımız muhasebecini oaradan telefonla aradı ve hesap numarama anlaştığımız bedeli göndermesini istedi. Birkaç dakika sonra gönderdik onayını aldı ve bana tamam para hesaba gitti imzalayalım dedi. Ben hemen cep telefonumdan internet şubesine girip hesabı kontrol ettim, para yok. Ha bir yanlışlık olmuştur deyip benim cep telefonuma Whatsup'dan dekont görüntsünü yolladı. Görüntüde banka adı yok. Ve ismim de eksik yazılmış. Onu iptal ettirip yeniden göndermelerini söyledi. Bu arada işlem uzun sürer diye aşağıda çaycıda oturalım dedi. Neyse indik çaycıya. Bu arada muhasebecisi gene aradı ve para gitti dedi, sonra beni isteyip paranızı yolladık sistemler yavaş hesaba geç geçer sıkıntı yok dedi. Ve yine dekont fotokopisi gönderdi. Tabi ben yine kontrol ettim hesabı para yok ortada. Bunun üzerine sistemler yavaş bugünlerde, o nedenle geç geçer, bizde söz ağızdan çıkar milyonun olsa kalmaz muhabetleri devam. Zaten daha önceden uzun uzun sohbetlerde bir akraba çıkmadığımız kalmıştı. O derece..

Neyse tabi ben parayı hesapta görmeden kardeşim olsa imza atmam, yanlış anlama prensip meselesi deyince bu bozuldu. Tabi ben bunca olan bitenden sonra artık iyice kumpasa geldiğimi anladım. Aradan bir 15 dk daha geçti yine kontrol ettik yine para yok. Bu arada 2. dekontta da her şey doğru. İsim, hesap no vs. yani paranın hesaba geçmemesi için hiç bir neden yok.

Neyse uzatmayalım arkadaş o zaman yarına filan bırakalım deyince ben yok kardeşim bu işte hayır yok anlaşılan hep aksilik oluyor vaz geçelim dedim. Aldığım 100 TL sini geri verdim. O hemen acele işim var deyip parasını alıp çekip gitti. Ben de notere çıkıp paramı alamadığım için işlemlerin iptal ettim ve evin yolunu tuttum.

Siz siz olun sakın parayı almadan dostluğu, muhabbeti ne kadar ilerletirseniz ilerletin imza atmayın. Hele satış tutanağı filan diye kağıt hazırlayıp size imzalatmaya kalkarsa arada boşluk filan bırakmadan imzalayın. Sonradan keyfe keder doldurulabilir. Ve mutlaka bir örneğini kendinize alın.

Ardından yeni aracı alacağım bayideki satış temsilcisini arayıp durumu anlattım ve mecburen alımdan vazgeçtiğimi bildirdim. O da arabayı Bursa'dan sipariş için benden onay bekliyordu. Meğer buna benzer olay başka bir müşterisinin de başına gelmiş ve parayı almadan güvenerek noter satışı yapmışlar. Ne yazık ki o vatandaşın arabası gitmiş. Resmi satış olduğu için kurtaramamışlar.

AMAN DİKKAT!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KHakans -- 17 Mayıs 2016; 17:44:49 >

• Cinayet sebebi... Ucuz kurtulmuşsunuz gerçekten..
  • Geçmiş olsun
  • KHakans K kullanıcısına yanıt
    Dikkatli yaklaşımınız sizi kurtarmış ayrıca bu gibi satışalara iki kişi gitmek gerek, tek gidince gözden illaki kaçan oluyor.
  • Araba alırken de satarken de yalnız gitmemek lazım, adamı ayak üstü kumpasa getirip dolandırıyorlar, ne kadar uyanık olursanız olun adamlar profesyonel dolandırıcı olunca hiçbirşey anlamıyorsunuz. Siz ucuz atlatmışsınız. Keşke o sırada polisi de arayıp durumu bildirseydiniz. Bu dolandırıcılar kimbilir kaç kişinin canını yakmıştır.
  • Birinin hayır duasını almışın. Ucuz yırtmışsın. Bilmeyen arkadaşlara ders niteliği taşıyor. Tam ibretlik paylaşım
  • quote:

Orijinalden alıntı: ddsmurat

Birinin hayır duasını almışın. Ucuz yırtmışsın. Bilmeyen arkadaşlara ders niteliği taşıyor. Tam ibretlik paylaşım
    Sağolun arkadaşlar. Allah korudu gerçekten. Ne yazık ki polise gidecek bir durum yok. Herşey kanunlara uygun. Adam aksilik oldu bankadan parayı göndermek mümkün olmadı bir türlü der çıkar işin içinden. Zaten bunlar büyük ihtimal sabıkalıdır. Poliste filan kayıtları vardır diye düşünüyorum. Ayrıca ifade ver git gel İstanbul'da çok zor iş. Adamlar karşı tarafta. Son bir not vereyim, parayı hesaba gönderseler bile gönderen ile alıcının isimlerinin mutlaka aynı olmasına dikkat edin. Sonradan parayı gönderen 3. şahıs para benim bilgim dışında gönderildi, dolandırıldım deyip mahkeme kanalıyla parayı da geri alıyormuş. Bunu da yeni öğrendim. İyi ki bu taktiği uygulamadılar yoksa ben de düşerdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: KHakans

Sağolun arkadaşlar. Allah korudu gerçekten. Ne yazık ki polise gidecek bir durum yok. Herşey kanunlara uygun. Adam aksilik oldu bankadan parayı göndermek mümkün olmadı bir türlü der çıkar işin içinden. Zaten bunlar büyük ihtimal sabıkalıdır. Poliste filan kayıtları vardır diye düşünüyorum. Ayrıca ifade ver git gel İstanbul'da çok zor iş. Adamlar karşı tarafta. Son bir not vereyim, parayı hesaba gönderseler bile gönderen ile alıcının isimlerinin mutlaka aynı olmasına dikkat edin. Sonradan parayı gönderen 3. şahıs para benim bilgim dışında gönderildi, dolandırıldım deyip mahkeme kanalıyla parayı da geri alıyormuş. Bunu da yeni öğrendim. İyi ki bu taktiği uygulamadılar yoksa ben de düşerdim.

Alıntıları Göster
    benim burdan çıkardığım ders parayı nakit alırım diye ilana not düşeceksin bu havale diye kaç kişi gördüm dolandırılan para peşin kırmızı meşin atasözü

• quote:

Orijinalden alıntı: mesafe4272

benim burdan çıkardığım ders parayı nakit alırım diye ilana not düşeceksin bu havale diye kaç kişi gördüm dolandırılan para peşin kırmızı meşin atasözü

Alıntıları Göster
    aynı numara bana da çekilmişti, aynı şekilde muhasebecileri diye bir bayana telefonda bana aktarım yapmaları konusunda talimat veriyorlar. Para gelmeden noterde imza almamı istediler. Ben de aktarım bana düşsün o şekilde imza atayım demiştim. Bankada sıkıntı var birkaç saate düşer para vs demeye başladılar, sonrasında para gelmeyince satışı iptal ettim. Belirttiğiniz gibi bir işim var deyip hızlıca uzaklaştılar. Tabi bu diyalog boyunca da paran bizde kalmaz sıkıntı olmaz gibi saçmalıklar sayıklamaya başladılar. Bu arada bu dolandırıcılar Esenyurt tarafındalardı, sizin de aynı şekilde mi?

• KHakans K kullanıcısına yanıt
    çok geçmiş olsun.
    kanı bozuklar arttı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mnr980

çok geçmiş olsun.
    kanı bozuklar arttı.
    2 gün önce aracımı sattım. Onlar da havale yapacaklarını söylediler. Noterde havaleyi beceremediler. Normalde hiç huyum değil ama imzayı attım ben.
    Ardından bankaya gittik havale işlemini gerçekleştirdi. Yapmayadabilirdi, allahtan iyi insanlar çıktı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gokhan G.

2 gün önce aracımı sattım. Onlar da havale yapacaklarını söylediler. Noterde havaleyi beceremediler. Normalde hiç huyum değil ama imzayı attım ben.
    Ardından bankaya gittik havale işlemini gerçekleştirdi. Yapmayadabilirdi, allahtan iyi insanlar çıktı

Alıntıları Göster
    cepten eft veya bilgisayardan yapılan havaleler, DİKKATLİ olun, süreli sistem olarak da göndere biliniyor, yani 1 gün sonra veya 5 saat sonra işlem gerçekleşsin seçeneği mevcut, dolandırıcılar, sistemden eft yi süreli gönderiyor, ve size çıktısını verebiliyorlar havale yapıldığına dair, imza atıldıktan sonra, eft yi iptal ediyorlar. bu tuzağa düşmeyin en kesin yöntem her iki taraf içinde, noterden önce bankaya bizzat gidin, gidilen bankada, yeni hesap açın, parayı buraya yatırsın ,yatırırken satıcı da açıklamaya aracın plakasını ve şase nosu , ödenen meblağ, aracın satışına karşılık diye yazdırmalıdır. ihtilaf durumunda, bankadaki açıklamalı dekont , yamuk yapan taraf hakkında hem adli cezayı hem de tazminat ödemeye hüküm olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karakorsansakal -- 25 Mayıs 2016; 21:52:41 >

• quote:

Ne şeytanlıklar düşünüyor insanlar!!! Uyarılarınız için teşekkürler...

• quote:

Orijinalden alıntı: broastciv

quote:

Ne şeytanlıklar düşünüyor insanlar!!! Uyarılarınız için teşekkürler...

Alıntıları Göster
    geçmiş olsun Allah korusun.
    benim anlamadığım bazı arkadaşlar bankadan havale yada eft de de sorun çıkabilir demişler. benim hesabıma yattıysa ve görünüyorsa onu kim iptal edebilirki. dekonta bakıp aldanmak ayrıda ben internet hesabımdan bakmışım mesela hesaba yatmış. o nasıl geri dönecek ki onu anlayamadım..

• quote:

Orijinalden alıntı: ozoz15

benim anlamadığım bazı arkadaşlar bankadan havale yada eft de de sorun çıkabilir demişler. benim hesabıma yattıysa ve görünüyorsa onu kim iptal edebilirki. dekonta bakıp aldanmak ayrıda ben internet hesabımdan bakmışım mesela hesaba yatmış. o nasıl geri dönecek ki onu anlayamadım..

Diyelim ki siz yanlışlıkla birine eft ile para gönderdiniz onu belirli bir süre içinde bankayı arayıp iptal edebiliyorsunuz. Burada beni şaşırtan eft yi yapan kişi ile aracı alacak olan kişinin aynı kişi olması gerekliliği. Çok mantıklı ve ince bir ayrıntı. Bir çok insan bu noktayı hiç fark etmemiştir bence. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın. Hadi biz kısmen de olsa bilinçli insanlarız. Bu adiler kim bilir kimlerin rızkını iç etmişlerdir.

Ayrıca bu konunun forumun "otomobil genel" bölümüne taşımanın, birçok kişinin görüp bilgilenmesi açısından daha faydalı olacağını düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi codemaster42 -- 6 Haziran 2016; 13:41:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: codemaster42

quote:

Diyelim ki siz yanlışlıkla birine eft ile para gönderdiniz onu belirli bir süre içinde bankayı arayıp iptal edebiliyorsunuz. Burada beni şaşırtan eft yi yapan kişi ile aracı alacak olan kişinin aynı kişi olması gerekliliği. Çok mantıklı ve ince bir ayrıntı. Bir çok insan bu noktayı hiç fark etmemiştir bence. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın. Hadi biz kısmen de olsa bilinçli insanlarız. Bu adiler kim bilir kimlerin rızkını iç etmişlerdir.

Ayrıca bu konunun forumun "otomobil genel" bölümüne taşımanın, birçok kişinin görüp bilgilenmesi açısından daha faydalı olacağını düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    Para transfer edilmiş ise alıcı talimatı olmadan geri iade olmaz diye biliyorum.

• codemaster42 kullanıcısına yanıt
    amin gerçekten nasıl yapıp kime güveneceğiz yazık ülkemize. böyle haydutları cezalandırmıyorlar elleriyle kolllarıyla gezip duruyorlar.

ben geçen birtane insignia sattım. havaleyi yaptı alan abi. geçtik notere sistem yok sistem yok adam kafayı yiyecek haliyle. abi dedim rahat ol olmadı bugün seni misafir ederim sabahtan geliriz. noterdeki

çocukta vekalet verin kendisi sabahtan alsın üstüne dedi. bende abiye benim aracımı alıp satabilir diye vekalet verdim sadece o araç için. gölcükten gelmişti ben pendikteyim. öyle hallettik. ama ben kötü

niyetli olsam sabahtan vekalati iptal ettirirdim abiye o yüzden evimi gösterdim buyur çay içelim dedim öyle rahatladı adamcağız. ama Allah korkusu olacak gerçekten yoksa hertürlü herşey yapilabilir.
  • quote:

amin gerçekten nasıl yapıp kime güveneceğiz yazık ülkemize. böyle haydutları cezalandırmıyorlar elleriyle kolllarıyla gezip duruyorlar.

ben geçen birtane insignia sattım. havaleyi yaptı alan abi. geçtik notere sistem yok sistem yok adam kafayı yiyecek haliyle. abi dedim rahat ol olmadı bugün seni misafir ederim sabahtan geliriz. noterdeki

çocukta vekalet verin kendisi sabahtan alsın üstüne dedi. bende abiye benim aracımı alıp satabilir diye vekalet verdim sadece o araç için. gölcükten gelmişti ben pendikteyim. öyle hallettik. ama ben kötü

niyetli olsam sabahtan vekalati iptal ettirirdim abiye o yüzden evimi gösterdim buyur çay içelim dedim öyle rahatladı adamcağız. ama Allah korkusu olacak gerçekten yoksa hertürlü herşey yapilabilir.
    Maalesef uckagitcilarin, dolandiricilarin bol oldugu bir ulkede yasiyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: BaNgO

Maalesef uckagitcilarin, dolandiricilarin bol oldugu bir ulkede yasiyoruz.

Alıntıları Göster
    Ben de aracımı satarken noter işlemleri hazırlandığında IBAN veriyorum arkadaşa ister internetten yap ister şubeye git istersen telefon bankacılığı ile ödemeyi yap ama ben hesabımda görmeden imza atmam diye en baştan söylerim. Şayet eft işlemlerinde alıcı hesap bilgilerinden biri kasıtlı olarak yanlış yazılırsa dekont çıktı alabilir ama para karşı tarafın hesabına girmeden geri döner. Ben hesabımda görürüm ve kendi hesabıma internetten girip diğer hesabıma havale yaparak geri dönüş ihtimalini ortadan kaldırmadan imza atmam. Beğenmeyen almasın bana müşteri çok ona da araba çok.

• quote:

Orijinalden alıntı: helpgod

Ben de aracımı satarken noter işlemleri hazırlandığında IBAN veriyorum arkadaşa ister internetten yap ister şubeye git istersen telefon bankacılığı ile ödemeyi yap ama ben hesabımda görmeden imza atmam diye en baştan söylerim. Şayet eft işlemlerinde alıcı hesap bilgilerinden biri kasıtlı olarak yanlış yazılırsa dekont çıktı alabilir ama para karşı tarafın hesabına girmeden geri döner. Ben hesabımda görürüm ve kendi hesabıma internetten girip diğer hesabıma havale yaparak geri dönüş ihtimalini ortadan kaldırmadan imza atmam. Beğenmeyen almasın bana müşteri çok ona da araba çok.

Alıntıları Göster
    kıssadan hisse

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.