Şimdi Ara

AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi (113. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.259
Cevap
127
Favori
99.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
61 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 109110111112113
Sayfaya Git
Git
Giriş

Hocam son kullanıcıya yönelik bu kadar ayar dediğin şeylerin hepsini yapınca, işlemci %1000 hızlanmıyor zaten.

Normalde sistemi topladıysan meslea, biosa gir expo aktif et kullanmaya başla. Burada ki ayarlar farkındaysan biraz daha ram ile alakalı aslında daha çok ram tarafına ince ayar çekmek, o da çok gereklimi kişinin kendi tercihi, bunlar yapılmayınca o sistemde oyun oynanmaz yada bir iş yapılmaz algısı çıkmasın.

Zaten ortada yapılan bir Overclock yok, Undervolt işlemi var, bugün baktığın zaman 14900K da sıcaklıktan ötürü Undervolt işlemi yaparak ince ayar çekiliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lion_Army kullanıcısına yanıt

Tüm sorunlarım expo'yu açınca başlıyor zaten :) Yani demek istediğim UV ile daha iyiyse bunlar neden uv'li çıkmıyorda biz uğraşıyoruz o bakımdan hocam.

• imfatalty kullanıcısına yanıt

haklısınız, sizin gibi düşünüyorum.

son dönemde ekran kartı tarafında da benzer durumlar, özellikle Nvidia iyice arttı, NV uygulamasında o kadar çok seçenek var ki ve her oyun için bu seçeneklerin etkileri farklı, oyun mu oynayacağız, ayarlar ile mi oynayacağız?

işlemci için de benzer durum, tak çalıştır maksimum ve stabil performans vermesi gereken bir ürün için bu performans ve stabiliteye kavuşmak için son kullanıcının ciddi bir zaman ayırması, bilgi edinmesi ve uygulaması gerekiyor.

kendi adıma severek yaptığım bir hobi olduğu için ben keyifle uğraşıyorum ve dert etmiyorum ama aslında bu durum son kullanıcı için kabul edilmemesi gereken bir durum.

• Bağlamdan kopmadan bir soru daha sormak istiyorum. Genel olarak inceleme sayfalarında ve videoların gördüğüm anakartlar hep msi. Bu işlerde MSI bios'u daha mı iyi? Ben anakart (Prıme x670) olarak bir tık yanlış seçim yapmışım gibi hissediyorum kendimi. Arkadaşın carbon anakartında aynı işlemci ve ramler (flare x5 16*2 5600mhz cl30) sıkıntısız çalışırken bende birçok sorun çıktı.

anakarttan ziyade RAM AMD için sıkıntılı olabilecek bir konu, kullandığınız bellekler Expo değilse uyumsuzluk riski büyük.

• MuratBayrakçı kullanıcısına yanıt

Ram'ler expo logolu hocam.

• Benim Güncel Durum bu şekilde. En iyi çekirdekler -20, diğelerr -25. Scalar Auto kısmında PBO kendini 10x +150mhz açıyor. FLCK 2200 yapamıyorum, en fazla 2133 yiyor bu işlemci.

AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CRaSHTR -- 12 Mart 2025; 21:24:32 >

burada bahsi geçen ayarları uyguladınız mı?

• Co -35 ve boost clock override +200 girdim. 1 Saat AIDA64 CPU+Ram+Anakart+SSD testi yaptım hocam. Tüm sistem stabilite bakmak adına. Hata bulunmadı. CPU max 61 derece, Anakart Max 45 derece, SSD Max 47 derece gördü. Değerler nasıl hocalarım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ZireaelCiri kullanıcısına yanıt
  • Hocalarım CO -35 ve boost clock override +200 girdim. Ramler için de zamanlamaları girdim. Zentimings değerlerini koyacağım. 1 Saat 20 dakikalık AIDA64 testinde hata bulunmadı. OCCT 1 saat CPU testinde hata bulunmadı, OCCT CPU+Ram testinde hata bulundu 12. dakikada. Hangi teste güvenmeliyim? AIDA64 hata bulmazken OCCT'nin bulma nedeni nedir? 4k Ultra grafikte oyun oynuyorum yani hiç bir zaman sistemi OCCT ya da AIDA64 kadar zorlamayacağım. OCCT hata vermesine rağmen bu ayarlarla kullanmaya devam edersem ne olur? Bazı arkadaşlar OCCT ve AIDA64 testini önermeyip başka başka testlerden 7-8 saat yapmamı önerdiler. Sistemi bu kadar yük altında bırakmaya gerek var mı? Bu kadar yük altındayken verdiği hata beni ilgilendirir mi? Bazı arkadaşlarda OCCT hata verdiyse asla kullanmamam gerektiğini, Parçalarıma zarar geleceğini, Windows dahil bir çok dosyanın bozulacağını söylediler. Böyle bir durum yaşanır mı? Yardımcı olursanız çok mutlu olurum, biraz kafam karıştı.

• quote:

Orijinalden alıntı: ZireaelCiri

Hocalarım CO -35 ve boost clock override +200 girdim. Ramler için de zamanlamaları girdim. Zentimings değerlerini koyacağım. 1 Saat 20 dakikalık AIDA64 testinde hata bulunmadı. OCCT 1 saat CPU testinde hata bulunmadı, OCCT CPU+Ram testinde hata bulundu 12. dakikada. Hangi teste güvenmeliyim? AIDA64 hata bulmazken OCCT'nin bulma nedeni nedir? 4k Ultra grafikte oyun oynuyorum yani hiç bir zaman sistemi OCCT ya da AIDA64 kadar zorlamayacağım. OCCT hata vermesine rağmen bu ayarlarla kullanmaya devam edersem ne olur? Bazı arkadaşlar OCCT ve AIDA64 testini önermeyip başka başka testlerden 7-8 saat yapmamı önerdiler. Sistemi bu kadar yük altında bırakmaya gerek var mı? Bu kadar yük altındayken verdiği hata beni ilgilendirir mi? Bazı arkadaşlarda OCCT hata verdiyse asla kullanmamam gerektiğini, Parçalarıma zarar geleceğini, Windows dahil bir çok dosyanın bozulacağını söylediler. Böyle bir durum yaşanır mı? Yardımcı olursanız çok mutlu olurum, biraz kafam karıştı.

-35 CO da çok gelmiş olabilir. Fclk da 2133 mhz'de. Bir oyunda sorun yaşamazsınız, diğerinde yaşayabilirsiniz ya da chrome'da video izlerken sıkıntı olur. Hata almamanız lazım bu tip testlerde.

• şuan en mantıklısı bu işlemciyi almak herhalde 9800x3d fiyatını talep var diye bokunu çıkarıyorlar arada 8k fiyat farkı var

• ZireaelCiri kullanıcısına yanıt

Sabahtan bu yana bu işlerle uğraşıyorum. Nebi Akgün youtube kanaldan aldığım bilgiler ile Hynix a-die ramlerimi 6200mhz cl30 timinge ayarladım. 7800x3D işlemcimi curve shaper ile düzenledim. Yukarı seviyelerde -30larda hatasız çalıştı. Fakat ne işlemcinin çektiği güçte bir azalma, ne sıcaklıkta bir fark, ne de performansta bir artış olmadı :) Dümdüz bios'u expo bile açmadan kullandığım haliyle hiçbir fark yok :D Anlamadım ben bu işi.

• 7800x3d alalı 1 sene geçti co negative 20 girdim, core boost felanda atmadım birde expo normal açık, anakart gigabyte b650m-ds3h, o gündür bugündür sıfır sorun çalışıyor. Bayramda bir mx4 ile kasayı temizleyip rekor denemesimi atsam ? konudaki canlılık heveslendirdi AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi 

Bu işlemcinin AUTO TDP değerleri çok kötü. Ben 90'a ayarladım kafam rahatladı. Test sırasında max kaça çıkıyorsa ona gore ayarlanırsa performans artışı hissedersin hocam özellikle sıcaklıkta. M Die ramleri dün güzel bir şekilde test ettim. ZenTimings indirince paylaşayım buraya

• Surfing with the Alien kullanıcısına yanıt

Ben ss almıştım ramlerin; işe yaramayınca normale çektim ama biosu.

Curve shaper + timing olmadan skorum;

Curve shaper -30 + timing ile skorum;

• İşlemci metriklerini koymayı unutmuşum. Test açıkken verdiği hwinfo değerleri;

• 
Sayfa: önceki 109110111112113
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.