2.elden ararken 4060'lı Ryzen 5500'lü bir sistem buldum 20k ya satılıordu sistem demonte ve bu aynın 19'unda alınmıştı son paramın hepsiyle aldım elde para yok tabii şu anda dedim internetten bakıp monte edeyim PC'yi monte ettim başta çalşmadı CHA_FAN die bir kablo var onu sökünce sistem çalıştı ama kasanın fanları dönmüyor sonrasındq geç oldu die sabaha bakarım dedim sabah olduğunda CHA_FAN kablosunu 2.CHA_FAN'a takayım dedim 2.yede taktım gene aynı şey oldu ve sistem çalışmadı interette CHA_FAN kablosunu bir pin kaydırarak takınca bu durumun düzeleceğini görmüştüm bende bunu yaptım sonrasında bastığımda bir anda anakart kasanın ön tuşlarının şu küçük pozitif negatif kablolarının olduğu kısımdan alevlendi tabii ki de şu an çalışmıyor sizce sadece anakartmı yanmıştır yoksa PSU falan da gg olmuş mudur bu arada kasa MSI MAG Force A100 D60 80+ 600W dahili PSU'lu kasa anakartı tamir ettirmeye çalışayim mi yoksa yenisinimi alayım ne yapacağımı cidden bilmiyorum. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Anakartı yaktım ne yapmalıyım ?

-
-
Hocam iyice araştırıp girseydiniz keşke bu işlere aslında çok basit değil ama siz her şeyi birden yapmak istemişsiniz en azından buradan sorarak ilerleyebilirsiniz neyse olan olmuş geçmiş olsun sorunu çözelim.
Umuyorum ki sadece kasanın ön port bağlantıları en iyi ihtimalle anakartın ön bağlantı portları kısmı kısa devre olmuştur bunu yapmak çok zor aslında böyle alevlenme kısadevere yaptırmak çok çok zordur birsürü koruma var ama hepsini aşıp bunu başarmışsınız..
Yapmanız gereken şey öncelikle değerli parçaları sağlama almak onları da bozmak istemeyiz.Kasayı söküp dağıtmanız lazım sonra ise uzay kurulum yapacağız yani anakart kutusu üstüne veya bir masanın üstünde uzay montaj yapacaksınız
anakart cpu ram işlemci işlemcisoğutucusu 4 lüsünü kasadan çıkarın psunuzuda sökün sonra bu 4lüyü düzgün bir biçimde dışarıda birleştirin anakarta sadece 24 pin bağlantısı ve cpu güç girişi bağlayın sonra anakartın üstünde power tetiği olan 2 pini kısa devre ederek uzay montaj olarak görüntü almaya çalışın bu şekilde görüntü aldıktan sonra kasanın içine yerleştirirsiniz.
psuyu test etmenin yolu var yeşil kablo ile gndyi kısa devre ederseniz psu tetik alır sağlammı değilmi anlarsınız ancak psunun bozulduğunu sanmıyorum.
olabildiğince sade bir kurulum yaparak ilk görüntüyü almak istiyoruz minimum bağlantı ile devam edecek sonra üstüne koyarak arızalı kısmı bulacağız gibi düşünün.
-
Pinleri kaydırsan bile yanan şeyin bence en fazla fan olması lazımdı çünkü voltaj alan taraf fan.
Bu arada tam oturan soketi niye kaydırmaya çalışırsın ki? Kasanda voltaj yollayan başka bir modüle mi bağladın?
En başta keşke kasa fanı olaylarına girmeseydin.
Dışarıda cpu ram disk ve ekran kartını birleştirip bi görüntü alsaydın.
-
Hakkını helal et hocam geç döndüm sana çalışıyorum şu an benim en merak ettiğim kısım anakartı kurtarabilirmiyiz sizce eve gidince dediğinizi deneyeceğim yüksek ihtimalle sadece o bölgede hasar oluştu umarım bana pahalıya patlamaz çünkü işide bırakıp sınava çalışacağım evdeyken çok fazla hayalim vardı bu pc ile en kötü halde ekran kartını eski pc yr takacağım bu arada ekran kartı takılı değildi bu olay yaşanırken diğer 2.port ekran kartının altında kalıyordu bu arada sizce garantiye göndermelimiyim alırlarmı sizce en azından anakarta ne olduğunu öğrenirim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Vallaha hocam çok pişman oldum bios ekranını almıştım akşam ve video izleyerek kurduğumdan başarmışlık hissiyle son fanlar kaldı onuda halledem dedim umarım pahalıya patlamaz
Hocam eve yeni geldim bi deniyeyim dedim kasanın içinde ama o kasanın ön tarafını kontrol eden pozitif negatifleri tekrar doğru şekilde taktım bastım başlatma tuşuna basınca kasanın ışık yandı işlemcinin fan dönüo ama basılı tutmak lazım eli çekince duruo direkt kartın yapılabilme ihtimali varmıdır
Hocam görüntü almadıkça başarmış sayılmazsınız adım adım gidin uzay montaj yaparak minimum sistem parçasıyla görüntü alın sonra yine araştırarak diğer parçaları doğru bir şekilde bireştirerek kasanın içine koyun görüntü almadığınız yer arızalanmıştır ama ilk görüntüyü almanız lazım.
-
Anakartı yakabilecek kadar bu konulara uzak biri iseniz bir ehil bilgisayarcıya gidin destek alın umarım sorun çok büyük değildir...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Benzer içerikler
- machine check exception
- laptop power tuşu olmadan açma
- operating system not found hatası nasıl düzeltilir
- sink to receive asynchronous nedir
- fon müziği eşliğinde şiir okuma programı
- klavye kısayolları
- 0xc00007b hatası
- bu site güvenli bağlantı sağlayamıyor
- silinen dosyaları geri getirme
- ssd hız testi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X