selam samsung 1tb diski ASUS M2A-VM anakartıma bağladığımda 8 gb görüyor ve biçimlendirme yapamıyordu.Sabit diski servise gönderdim fakat diskin stabil olarak çalıştığı bildirilde ve aynen geri gönderildi.Asus sitesinde anakartın özelliklerine baktığımda ise 1tb görmez diye birşey yok bilen arkadaşların yardımını bekliyorum
Bende de aynı anakart var ve ben 1tb disk taktığımda görmüştü.
Diskin uygun biçimde formatlandığından ve arkasındaki jacklerin yanlış ayarlanmadığından emin olun derim
jack derken anlayamadım
pardon, jumper'a jack demişim
burada takılı olan ufak bir plastik parça vardır, onun takılı olduğu yere göre ne olduğu harddiskin üstündeki kağıtta yazar. bu ufak plastik parçayı çıkartın veya uygun yere takın. hdd buradan limitlenmiş olabilir
o seçeneği denedim fakat durum aynı kaldı işin garibi biostan bakınca 33mb windowsla format atmaya çalışınca 8gb görüyor ama disk biçimlendirilemiyor deyip kurulumu bitiriyor bu nedenle neredeyse yeni bilgisayar alma durumundayım 1,5 sene topladığım sistem bi diski bile desteklemiyorsa ne yapacam başka bu arada sistemim amd x2 4800 2gb ram asus en8600gt 512mb ekran kartı
Baska bir makinada tak eğer sorun yoksa orda hızlı format at istersen ikiyede bol birde o şekilde tak makinana.
quote:
Orjinalden alıntı: fsh77
Baska bir makinada tak eğer sorun yoksa orda hızlı format at istersen ikiyede bol birde o şekilde tak makinana.
dediği doğru bir arkdaşa da aynı oluştu benim makinda bölüp biçimlemiştik.
hdd ide ise büyük ihtimalle jumper sorunudur. hdd üzerindeki şemada elektrik kablosu bağlantı noktasını referans alarak yeniden gözden geçirin. 1. konum yerine 4. konuma ya da 2. konum yerine 3. konuma takıyor olabilirsin.
her şeyi kontrol ettikten sonra eğer hata yapmadığından eminsen anakartının biosunu güncellemeyi dene. sorun ondan da olabilir.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme