Şimdi Ara

Android telefon saçmalığı (22. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
508
Cevap
1
Favori
18.773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
89 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam ben bi üst mesajımda da bahsettim kazançla da alakası var ama bundan önce de note 8 kullanıyordum, ben hiç bahsettiği gibi bir durumun olduğunu görmedim androidde. Hatta şu an kullandığım telefonda da bir yıl içinde bir sürü güvenlik güncellemesi geliyor bunlar tutturmuş güvenlik diye. O bahsettikleri eskilerde kaldı artık android son 3 4 senede çok iyi toparladı bu konuda. Bir de gidip dediğiniz gibi 10 15k lik cihazları 2 3 binliklerle kıyaslıyorlar. Tuhaf bir bakış açısı bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maddi durumum iyi değil öncelikle, Aralık ayında akrabam bana iPhone 11 Pro Max telefonunu hediye etti ve yaklaşık 6 aydır telefonu kullanmaktayım. Tek bir yorum yapmak istiyorum.

Ben bu zamana kadar telefon kullanmamışım, bu cihaz tamamen farklı bir şey. Maddi durumunuz elverişliyse alın fakat iyi değilse diğer ios cihazlarına bakmanızı öneririm.
  • ae468468 A kullanıcısına yanıt
    senin hediye olarak verdigin telefon için 1 asgari ücretli 1 ay calısıyor, bilginiz olsun.
  • Xiaomi mi 5 (1200 TL 2016 yılı) Android 10 + root + adaway + Magisk + YouTube Venced 😄👍 ne yapam la iPhone nu paramla rezil mi olayım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Xiaomi mi 5
    2016 mart ayında alındı
    (daha 4 sene kullanırım ben bunu)
    Android eskiden ios dan bayağı düşük tü ama artık eşdeğer hatta daha fazla özellikli

Android telefon saçmalığı
    Android telefon saçmalığı

• Konu sahibi biraz agresif yaklaşmış ancak iphone almak için birçok sebep var. Telefonu alırım 5-6 yıl gider diyen arkadaşlar bu telefonu 5-6 yıl hiçbir şey yapmadan kullanabilirler veya birkaç yıl sonra çok fazla maddi zarara uğramadan ellerinden çıkarabilirler.

Şayomi bilmemne alırsın 3000 liraya 3 sene kullanırsın o telefonu 300 liraya elinden çıkaramazsın sonra. Ancak Bu sene 7000 tl'ye aldığın iphone'u 3 sene sonra en kötü 4000 liraya satacağına garanti verebilirim. Bu sayede verdiğimiz para aynı olurken daha iyi ve sevdiğim cihazı kullanmış olurum. Bu konu bu kadar basit ve net. İlk yatırım maliyetini verebilen herkes için yeni iphone almak hiç de zor bir iş değil. Geçen sene iphone 6'dan iphone 11'e geçtim. Ve 5 yıllık iphone 6'yı 1000 tl'ye elden çıkardım. Var mı galaxy s6'sını 1000 liraya satabilen, ya da 500 desek? iphone 6'yı 3 günde sattım yahu 3 günde hem de istediğim fiyata. Parası değersiz olan, sokapa para atabilecek adam alsın androidini.
  • Antor kullanıcısına yanıt
    O iş sadece programlamayla olur gibi durmuyor; zira araç kameralarının şöyle bir özelliği var: Arabayı çalıştırdığında, kamera da otomatik olarak açılıyor.

Bu sistemi telefonda yapabilmen için işletim sistemini dahi modifiye etmen lazım; şöyle ki Android işletim sistemi, 3.parti uygulamaların telefonu açıp kapatmasına izin vermez.

Yani tıpkı Windows'taki gibi saati kurunca bilgisayar kapansın/açılsın olayına Android'de izin verilmiyor.

• mıknatıs20 M kullanıcısına yanıt
    Forumda ki konularına bak bakalım kalmış mı kalmamis mi gorursun.Konuyu baska yerlere ceken yok okudugumun gayette farkindayim s6 ya gelince sorunlu 6s'e gelince yikama yaglama sorunlardan bahseden yok hadi bahsetsene baseband sorunlarindan ekran kalkmasi sorunlarindan mukemmel touch id'nin bir anda mefta olmasindan niye bahsetmiyorsun sarji mukemmel olan cihazi gunde 2-3 kere sarja takanlar varken bunlardan bahsetmemen isine gelmedigi icin olabilir mi acaba ?

Androidde surumun eski olsa bile uygulamalari kullanabiliyorken hadi sıkıysa iosta guncelleme yapma bakalim o uygulamalar calisacak mi.Begenmediginiz 7.0'lı s6 ile hangi islemi yapamiyorsunuz hangi uygulamayi kullanamiyorsunuz soyleyin hele annemde 6.0'lı samsung cihaz var hic bir banka uygulamasinda da hata vermiyor kendi hayal dunyaniza cok takiliyorsunuz demek ki.Çogu insan yeni ozelliklere erismek icin kimiside kendini gelistirmek icin rom modlayip cihazlarina yukluyor evet android ozgurluk sacma sapan kisitlamalar olmadan istedigim islemi yapabiliyorsam benim icin en iyi sistemdir sizin gibiler ios uber super diyerek kendini tatmin etmeye devam etsin bir bakmissiniz super guvenlikli ios sisteminden fotolariniz bir yere sizdirilmiş.

• '' millet android sürümlerini yükseltirken sen saf saf bakarsın'' herşeyin en son çıkanı kendinde olmayınca kendini ezik hisseden genç arkadaş korkma sokakta kimse bunun için seninle dalga geçmez. Yaş küçüktur akıllar bazı şeylere ermez arkadaş ortamında falan dönerse bu muhabbet uzaklaş oralardan dünyaya gel. Hala tuşlu telefonla mutlu mesut olanları göreceksin. İhtiyacına ne cevap veriyorsa onunla mutlu olmayı bil en son sürüm Faso fisolarina heleki başkalarının bu konuda ne dusundugunu bildiğini iddia etmekten vazgeç.

• quote:

Orijinalden alıntı: Razor Crest

Forumda ki konularına bak bakalım kalmış mı kalmamis mi gorursun.Konuyu baska yerlere ceken yok okudugumun gayette farkindayim s6 ya gelince sorunlu 6s'e gelince yikama yaglama sorunlardan bahseden yok hadi bahsetsene baseband sorunlarindan ekran kalkmasi sorunlarindan mukemmel touch id'nin bir anda mefta olmasindan niye bahsetmiyorsun sarji mukemmel olan cihazi gunde 2-3 kere sarja takanlar varken bunlardan bahsetmemen isine gelmedigi icin olabilir mi acaba ?

Androidde surumun eski olsa bile uygulamalari kullanabiliyorken hadi sıkıysa iosta guncelleme yapma bakalim o uygulamalar calisacak mi.Begenmediginiz 7.0'lı s6 ile hangi islemi yapamiyorsunuz hangi uygulamayi kullanamiyorsunuz soyleyin hele annemde 6.0'lı samsung cihaz var hic bir banka uygulamasinda da hata vermiyor kendi hayal dunyaniza cok takiliyorsunuz demek ki.Çogu insan yeni ozelliklere erismek icin kimiside kendini gelistirmek icin rom modlayip cihazlarina yukluyor evet android ozgurluk sacma sapan kisitlamalar olmadan istedigim islemi yapabiliyorsam benim icin en iyi sistemdir sizin gibiler ios uber super diyerek kendini tatmin etmeye devam etsin bir bakmissiniz super guvenlikli ios sisteminden fotolariniz bir yere sizdirilmiş.
    Android-ile ios'u bu şekilde karşılaştırıp android'i övmek aslında andoid'in en kötü yanı olan güncelleme desteğinin ne derece kötü olduğunu gösteriyor. Android 6.0'da kalan bir cihaz en iyi ihtimalle 2014 üretimidir. 2014'te üretilen iphone 6'ya 2019'a kadar destek verdiler ve son sürümü ios 12.4.6'da kaldı ancak whatsapp ios 9'la bile çalışıyor, birçok banka uygulaması ios 9 veya ios 10 istiyor. her sene bir önceki ios'u kaldırsalar bile 4 sene daha güvenli bir şekilde kullanılabilecek seviyede tutulmuş olacak. Öte yandan güvenlik güncellemesi kesilmiş bir android'e banka uygulaması kurup risk almazdım. Bunu 2012-2013 zamanalarında android geliştirici ekiplerde çalışmış, gecelerini cihazlarını rom, recovery ve kernel tarafında yapılan işlere gömmüş birisi olarak söylüyorum.

Google Android'e rootla dahi dışarıdan apk yüklenmesini kaldrımadığı, uygulama izinlerini kullanıcı denetimine bağlamadığı, uygulama denetimini apple gibi gerçekten yapmadığı sürece güvenlik güncellemesi kesilmiş cihazlarda bankacılık uygulamaları kullanmak, hassas bilgilerin bulunduğu belgelerle uğraşmak tehlikelidir, bunu kafasına koyan çok rahat size sezdirmeden her şeyi yapabilir. Android bir cihazda -güncel olsa bile- usb hata ayıklamasını açıp o cihazı usb'den bir yere bağlamak, bilinmeyen kaynaklara izin verip bir şey yüklemek ile dış kapınızı açık bırakıp yatmak arasında hiçbir fark yok. En son bir arkadaşımızın başına ransomware olayı geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: falterubbix

iphone 7 ile en son ios güncellemesini aldım ve telefon hala yağ gibi.

bataryası kötü ona lafım yok, gerçi %80 kaldı kapasite değiştirsem çok fark eder ama yıl/performans konusunda hiçbir marka ve model apple işe yarışamaz.

bir sonraki telefonumu samsung almayı düşünen bir apple kullancısı olarak söylüyorum

Alıntıları Göster
    Neden Samsung almayı düşünüyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ~Lion King~

Sıkıntı şurda ki sen iphone kullanmamışsın bile. Kullanmadığın ürün hakkında ahkam kesiyorsun. İphone sahipleri gülmüştür okuyup.

Bir araştır iphone da geriye nasıl dönülüyor, öğrenince androidinki zor gelecek. Eğer öğrenemezsen söyle ben yazayım.

Alıntıları Göster
    Geçen yaz ıy pun 7'de denedim. Geri tuşuna basmak yerine sadece ekranı kaydırmak gerçekten çok ..ktan iş. Çünkü alt tarafta ki geri tuşuna basmak, parmağımızı sağa kaydırmaktan ÇOK daha kolay ve partik
  • DrakeMcCain kullanıcısına yanıt
    Android kullanmak istemiyorum ki. RToS'u s3 miniye yükleyebilirmiyiz ? RToS için s3 mininin donanım kütüphaneleri var mı acaba ? Bu işle uğraşsak para kazanılır mı o da ayrı bir soru
  • metinTasci M kullanıcısına yanıt
    Hocam sakin olun, hediye nereden çıktı Kaldı ki zenfone 5 kullanmış olduğumdan da bahsetmiştim, bence şu sıralar durumum düzelse de ben de bonkörlük yapmıyorum, sanırım yanıt vereceğiniz kişiyi karıştırdınız ama olsun. Konuda hediye verin diyen üyelere istinaden yazdınız sanırım. Ama onun haricinde yazdığınıza katılıyorum, konu sahibinin yazdıkları da sadece kendini düşürür yönde, çok iyi biliyor ise kendisi yardım edebilir insanlara iPhone almaları konusunda. Bana biraz ergence gibi geldi ama anlıyorum konu sahibini de. Çok sevmiş iPhone'u
  • Bir ses dosyasını zil sesi yapamayan iPhone'dan mi bahsediyorsunuz...

• Gravaze kullanıcısına yanıt
    Cihazin guvenlik guncellemesi almadigini nereden cikariyorsunuz ustelik cihaz grand prime plus gibi giris seviyesi bir model surum guncellemesi gelmese de guvenlik guncellemesi geliyor google bu konuda ureticilere uyarida bulundu.

Çok guvenli sandiginiz iosta o kadar guvenli degil sizdirilan bilgiler ortada ayrica jailbreak neyse root da odur.

• Annenin telefonuna Rom attın mı?
    Rom attığın halde banka uygulamaları güvenlik uyarısı vermedi mi?
    Tebrikler....

• Antor kullanıcısına yanıt
    Aradığın şöyle bir şey mi:

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.