Şimdi Ara

Android telefon saçmalığı (24. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
508
Cevap
1
Favori
18.773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
89 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Razor Crest

Cihazin guvenlik guncellemesi almadigini nereden cikariyorsunuz ustelik cihaz grand prime plus gibi giris seviyesi bir model surum guncellemesi gelmese de guvenlik guncellemesi geliyor google bu konuda ureticilere uyarida bulundu.

Çok guvenli sandiginiz iosta o kadar guvenli degil sizdirilan bilgiler ortada ayrica jailbreak neyse root da odur.
    5 senelik bir cihaza güvenlik güncellemesi verecekler ha, komik olmayın. Nedir son güvenlik düzeyi? Bizde de babamın kullandığı lg g3 var o yıllar yıllar öncesinde kalmış vaziyette ve o cihazda da android 6 var. Malum birkaç yıldır saat dilimimiz hep aynı, ileri geri almıyoruz. Bırakın eski telefonları o sıranın güncel cihazlarına bile gerekli güncellemeyi verip de bu durumu düzeltmediler. Neyi anlatıyorum ki, verdikleri major update ile türkçe klavye takımını unutup da düzeltmeye tenezzül etmeyen, Türkçe kullanımı rakamdan önce olan % gibi işaretlerle para birimi gibi hususlar konusunda bile Türkiye ve Türkçe için ayarlamalar, incelikler yapmayan firmalardan bahsediyoruz. iphone 3gs'de bile dediğim saat farkı olayını düzelttiler biz yıllar sonrasının android telefonunda elle saati ileri geri alıyoruz, telefon saati ileriyken widget geri duruyor falan. Bir tarafta güncelleme almayan cihazlara bile minor update ile bu tip durumlarda güncelleme veren firmayla diğerinin farklılık seviyesini bir tutmayalım.

Aklını seven jailbreak veya root ile uğraşmaz zaten de root veya jb olmadan telefondan veri çalmak androidde çocuk oyuncağı, Google'ın önce o gri alanları kapatması, bilinmeyen kaynaktan apk yüklenmesini engellemesi lazım ama bu sefer de apkcı tayfa herkesten önce çıkıp cırlayacak. Üstüne basa basa diyorum, dışarıdan apk yükleyen, usb hata ayıklamayı açan adamın aklından zoru vardır.

İos'te nasıl bir bilgi çalınması olmuş mesela? İşi bilmeyen adamların sahte phishing maillerine düşüp icloud şifrelerini kaptırmaları mı mesela? Bu neden virüsler windows'u daha çok hedef alıyor da linux'u almıyor demekle aynı. Ünlü olup iphone kullanmayan olsa ona da google üzerinden phishing uygulayarak çalmaya çalışırlardı ve icloud'a düşen ona da rahatlıkla düşerdi. Belki de şu anda bile yüzlerce kişinin google şifresini phishing ile alıyorlardır ama bilemiyoruz zira haber değeri yok. Buna düşen adamın önce teknoloji okuryazarlığını öğrenmesi gerek, temelden başlamalı. Android telefonda bunu sistem bildirimi olarak gösterip bile çalabilirler, yeter ki istesinler ve dediğim yöntemlerle cihaz açık olsun. Ha dediğim de root falan değil, apk ile bilinmeyen kaynaktan uygulama yüklensin, usb hata ayıklaması açık cihazı usb gibi kullanıp dosya alacağım diye başka bir cihaza bağlanmış olsun, hatta bilinmeyen bir yerde şarj edilmiş olsun yeter. İki adımlı koruayı bile bu sayede aşarlar. Ama bunu ios'te yapamazlar, yapamadılar da bu zamana kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gravaze -- 13 Mayıs 2020; 0:55:32 >
  • CooRDeLia kullanıcısına yanıt
    O tip fiziksel hasarda hangi firma cihazı garantiye sokuyor? Fiziksel hasarlı hiçbir cihazı garantiye sokan firma ne gördük ne duyduk bu zamana kadar. Biz de kullandık iphone 6 hem de 4-5 yıl boyunca, şantiyede bile kullandım o cihazı tozun toprağın içinde. O cihazı pantolonun arka cebine sokup eğilip kalkıyordum ve hiçbir şekilde gram bükülme bile olmadı. Bükmek için iyi bir fiziksel güç uygulamak lazım, kimseyi yemyelim. İlk cihazımın 2 yılının dolmasına 20 gün kala garantiye verdim cihazın sıfırını gönderdiler bana. Bu firmaya kimse cihazının arkasında durmuyor diyemez, garanti bitiminin üstünden 1 yıla yakın geçmiş ipad mini'yi verdim servise home tuşu tam basmıyor diye, ekranın vs değişmesi gerekirse ücret bilgisi verip benden onay almadan başlamayacaklarını belirttiler ve onu bile ücretsiz tuş değiştirip cihazın içini temizleyip geri verdiler. Az rasyonel olalım Lg ve Samsung garanti tecrübelerimi hiç anlatmayayım şimdi :)

Hiçbir firma babamın oğlu değil ama Apple'ın garanti politikası diğer firmalar yanından elmas gibi parlıyor. Kullanmadığım için bilemem ancak Huawei'ninkine de iyi diyorlar çevremden duyduğum kadarıyla. Bu konuda yiğidi öldürün hakkını verin lütfen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gravaze

O tip fiziksel hasarda hangi firma cihazı garantiye sokuyor? Fiziksel hasarlı hiçbir cihazı garantiye sokan firma ne gördük ne duyduk bu zamana kadar. Biz de kullandık iphone 6 hem de 4-5 yıl boyunca, şantiyede bile kullandım o cihazı tozun toprağın içinde. O cihazı pantolonun arka cebine sokup eğilip kalkıyordum ve hiçbir şekilde gram bükülme bile olmadı. Bükmek için iyi bir fiziksel güç uygulamak lazım, kimseyi yemyelim. İlk cihazımın 2 yılının dolmasına 20 gün kala garantiye verdim cihazın sıfırını gönderdiler bana. Bu firmaya kimse cihazının arkasında durmuyor diyemez, garanti bitiminin üstünden 1 yıla yakın geçmiş ipad mini'yi verdim servise home tuşu tam basmıyor diye, ekranın vs değişmesi gerekirse ücret bilgisi verip benden onay almadan başlamayacaklarını belirttiler ve onu bile ücretsiz tuş değiştirip cihazın içini temizleyip geri verdiler. Az rasyonel olalım Lg ve Samsung garanti tecrübelerimi hiç anlatmayayım şimdi :)

Hiçbir firma babamın oğlu değil ama Apple'ın garanti politikası diğer firmalar yanından elmas gibi parlıyor. Kullanmadığım için bilemem ancak Huawei'ninkine de iyi diyorlar çevremden duyduğum kadarıyla. Bu konuda yiğidi öldürün hakkını verin lütfen.
    Ben başımdan geçen olayı anlatıyorum. Hala iphone 6 kullanıyorum. Bok atmak için söylenmiş bir şey değil. Nasıl fiziksel bir güç uygulayabilirim telefonu yamultmak için. Ne arka cebime koydum be bir güç uyguladım. Kimseye yalan borcum yok. Ben öyle sürekli telefon değiştiren biri değilim bozulduğu yere kadar kullanırım. Türkiye ye ilk girdiğinde huawei de kullandım, Sony de kullandım. Onlarda garantilik bir durumum olmamıştı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Yalan söylüyorsun diye bir şey mi dedim? O telefonu durduk yere bükemezsin, ben üstüne düşmediğim halde o ortamda bile bükülmediyse durduk yere bükülmez. Ancak arkadaşım zamanında otobüste direğe yaskanıp iphone 5'i bükmüştü, bilmeden o tip bir durumda kalıp bükülmüş olabilir. Bu durumda gücel cihazlar dahil hiçbir marka hiçbir cihaz için garanti prosedürü uygulamaz. Burada yanlışım nedir?
  • Bende İphone xs max var yıllarcana bir sürü android telefonda kullandım hali hazırda evde hem yedek hemde ikinci hattımın takılı olduğu le eco var.. 5 yıllık teldir belki on numara memnunum ondanda..

Android de bazı şeyleri alır almaz kendin çözersen evladiyelik götürür seni mesela klavye demiş arkadaş ben SwiftKey kullanıyorum on numara..

Hertelin iyi yanı kötü yanı var..

İphone eskidimi güncelleme kesildimi bir işe yaramıyor çekmecede iphone 4 üm var duruyor öyle ne whatsapp ne başka bir beş desteklemiyor ancak alo alo..

Android teller gene işlevsel bende çekmecede iocean diye bir tel var misal 10 yıllık tel android 4 vardır belki.. Ama kullanılıyor işlevsel en azından..

Sd card girişi var 64gb kart var içinde müzik ebook emulator oyunları var kartta.. Telefonda fm radyo özelliğide var..

Kısaca hem gameboy hem mp3 player hem radyo hem reader falan olarak çok amaçlı kullanabiliyorsun üstüne telefon özelliği buna dahil... bakmadım ama sanırım şimdi hattımı taksam en kötüsü eski sürüm bir whatsapp apk sı bulur kurar whatsapp de kullanabilirim...

Kısaca her telefonun avantajı farklı...

• quote:

Yalan söylüyorsun diye bir şey mi dedim? O telefonu durduk yere bükemezsin, ben üstüne düşmediğim halde o ortamda bile bükülmediyse durduk yere bükülmez. Ancak arkadaşım zamanında otobüste direğe yaskanıp iphone 5'i bükmüştü, bilmeden o tip bir durumda kalıp bükülmüş olabilir. Bu durumda gücel cihazlar dahil hiçbir marka hiçbir cihaz için garanti prosedürü uygulamaz. Burada yanlışım nedir?
    Yanlışın şu. Ben kendimden eminim telefona baskı uygulamadığıma. Sen diyorsun ki ben şöyle şöyle ortamda şöyle şöyle davranmama rağmen telefona bir şey olmadıysa başkasında da durduk yere olamaz. Ben telefona yanlışlıkla olsa bile baskı uygulamadım. Burada markayı karalamayada çalışmıyorum. Apple ile sorunum olsa telefonu çoktan elden çıkarırdım. Sende olmadı diye başkasında olmayacak diye bir şey yok.

O zaman durduğu yerde kendi kendine bükülmüştür. Bu durum da eşyanın tabiatına, enerji ve iş yasalarına velhasıl içinde bulunduğumuz fiziksel dünyanın kurallarına aykırı. Ben de illa sen bile isteye bu aleti büktün de yalan söylüyorsun demiyorum; bilmeden, istemeden, farkına varmadan bir kuvvet uygulanmış ki bükülmüş, bu kadar net bir durum işte bu. Aynı durumda başka bir cihaz da olsa bükülebilirdi, bükülürdü demiyorum ama olabilirdi diyorum. Burada yanlış nerededir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gravaze -- 13 Mayıs 2020; 1:49:44 >
  • quote:

O zaman durduğu yerde kendi kendine bükülmüştür. Bu durum da eşyanın tabiatına, enerji ve iş yasalarına velhasıl içinde bulunduğumuz fiziksel dünyanın kurallarına aykırı. Ben de illa sen bile isteye bu aleti büktün de yalan söylüyorsun demiyorum; bilmeden, istemeden, farkına varmadan bir kuvvet uygulanmış ki bükülmüş, bu kadar net bir durum işte bu. Aynı durumda başka bir cihaz da olsa bükülebilirdi, bükülürdü demiyorum ama olabilirdi diyorum. Burada yanlış nerededir?
    Şöyle ki zamanında bükülen iphone 6 pluslar piyasa sürülmüştü. Bu durum eşyanın tabiatına, enerji ve iş yasalarına velhasıl içinde bulunduğumuz fiziksel dünyanın kurallarına aykırı olmasına rağmen böyle bir sorun yaşanmıştı. Bilmeden, istemeden, farkına varmadan bir kuvvet uygulanmadığı halde bükülen iphone telefonlar olduğu için apple bu cihazları ücretsiz değişim kapsamında değiştirmişti. 4 ayda darbe almayan, hassas kullanılan bir telefon bükülebilirdi ve büküldü, bu kadar net bir durum işte bu. Apple'ın böyle cihazları piyasaya sürdüğüne de şahit olduk. Burada yanlış nerededir?
    Androidlerden önce ilk katlanan telefonu Apple yaptı.
    Trend marka olmak bunu gerektirir. :D
    CHIP Online
    iPhone 6 Plus'ta "bükülme sorunu" çıktı!
    https://www.chip.com.tr/haber/iphone-6-plus-ta-bukulme-sorunu-cikti_49735.html

• mıknatıs20 M kullanıcısına yanıt
    Birader allah akıl fikir versin. Galaxy s6 Mart ayında çıkmış iphone 6 bir önceki yılın ekim ayında. Ben şuna bakarım;

Galaxy s6 piyasaya çıktığında onu alma niyeti olan bir vatandaş gidip iphone 6s alabilir miydi? Hayır 6s 7 ay sonra çıkan bir telefon. Bu örneği niye verdim. Abim telefon alacaktı s6 edge plus ile iPbone 6 plus arasında kalmıştı. Sonra gitti iphone 6 plus aldı ve 4-5 yıldır cihazi kullanıyor. Şarjının birkaç saatlik kullanımda bitmesinden tut, küçük ekranına, ondan tut kameraya, oradan ram eksikliği kaynaklı takilmalara, appstore kısıtlamalarından ve sayamadığım birçok sorundan sonra "Bir daha asla apple almam, bedava verseler satıp samsung alırım" diyor. Al bu da kullanıcı deneyimi. Onunla birlikte s6 edge plus alan arkadaşı ise telefonu hala kullanıyor ve mutlu. Ben piyasada parmak izi sensörü hala çalışan bir iPhone 6 serisi telefon görmüyorum pek. Genelde iki üç sene içerisinde bozuluyorlar... s6 ile iphone 6 farklı cağların cihazları. Biri taş devrinden kalma diğeri ise güncel bir cihaz...

• quote:

Orijinalden alıntı: White Death

"iPhone’a bir kere para verirsin 5 yıl arkana bakmadan kullanırsın"

Ben mi 9t pro aldım 3 bin liraya en kotu 3 yıl gidecek. Ömrü dolduğunda 4 bin liraya yine 3 yıl gidecek başka bir telefon alsam 5 yıl gidecek iPhone 11 le aynı paraya 1 yıl daha fazla kullanıyorum
    Yapma yav

2016'da aldığım İphone 6s hala takır takır çalışıyor ve son çıkan ios sürümü yüklü. Aynı dönemde anneme aldığımız samsung s6 donmaktan kullanmak eziyete dönüyor.

Şirketin verdiği samsung j3 daha kutusu ilk açıldığı gün kasmaya başladı. Mesaj gelince telefon kasılmaktan mesaj sesi bile çıkartamıyor. Arama geldiği zaman 3 saniye sonra ekranda gösterebiliyor Şaka gibi telefon düşünsene birisi arıyor telefon arama geldiği için çalmaya başlıyor ama ekranda göstermiyor bile gelen aramayı. 3 saniye sonra gösteriyor

Eskilerin bir lafı vardır ben ucuz mal alıcak kadar zengin değilim diye. Evet ben android alıcak kadar zengin değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PatlıcanMusakka -- 13 Mayıs 2020; 3:18:59 >
  • Yıllarca Samsung S serisi kullanan biriydim. S2,s4,s5,s7Edge ye kadar. S7 edge çok güzel bir telefondu fakat hemen cam kırılması soğutmuştu beni Samsungdan. İphone karşı hep ön yargım vardı nedense.Ama geçen sene doğum günümde kendime bir süpriz yaptım gittim iphone 8 plus aldım.

İyikide almışım.Herşeyi ile mükemmel bir telefon kamerası olsun, Mail uygulaması olsun kullanışlığı olsun mükemmel.

Dahada Android kullanacağımı sanmıyorum.

Teşekkürler Apple.
  • PatlıcanMusakka kullanıcısına yanıt
    J3 ile iPhone kıyaslamak mı ?
    Ben de 70000 ödenen araba ile 300.000 ödenen arabayı kesinlikle kıyaslamalıyız çok mantıklı diyorum.

• Gravaze kullanıcısına yanıt
    Şimdi ben sana son yaşadığım iki mükemmel Samsung servisini anlatsam nasılsa inanmayacaksın.
    Birini şöyle özetleyeyim 1 saat içerisinde önceden randevu almadan gittiğim halde Ekran, arka kasa, şarj soketi ve pil değişti. Ücretsiz şarj aleti verdiler. O 1 saat içinde telefon verdiler.
    Yer İncirli Samsung servisi.

• kamilkamilov K kullanıcısına yanıt
    Algida secicilik.

Ayni postta ayni donem alinan iphone6s ile samsung s6 ninda bugunku hallerini karsilastirmisim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PatlıcanMusakka -- 13 Mayıs 2020; 4:19:15 >
  • Aboovv kaç satir yazmış birde.Allah fanboyun da akillisini versin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hoksi kullanıcısına yanıt
    Biz de böyle dayı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gravaze kullanıcısına yanıt
    Geçen senenin temmuz ayında güncelleme geldi 5 senelik cihaz ya hani geçte olsa güncellemeyi yolluyorlar birde giriş seviyesi bir cihaz.Aynı şeyleri papağan gibi tekrarlamaya gerek yok.

İosta da her zaman açık var içi bilene...

Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
    Apple Mail güvenlik açığı için açıklama geldi! - ShiftDelete.Net
    https://shiftdelete.net/apple-mail-guvenlik-acigi-icin-aciklama-geldi

Sabah
    iOS 13'te güvenlik açığı var! Açık Apple tarafından kabul edildi
    https://www.sabah.com.tr/galeri/teknoloji/ios-13te-guvenlik-acigi-var-acik-apple-tarafindan-kabul-edildi/10
    Geçen sene mart ve temmuz aylarında iki adet güncelleme aldı telefon 2016 üretimi güvenlik düzeyinin tarihini hatırlamıyorum anneme gidip telefonuna bakmam lazım.
    Annemin telefonuna neden rom atayım ? Sıradan kullanıcı 6.0 ile açamadığı uygulama yok romu kendi eski cihazım olan S4'e attım defalarca bir çok rom yükledim.Zeytinyağı gibi üste çıkmak için yok şunu yaptın mı yok bunu yaptın mı demenin manası yok.
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.