Şimdi Ara

Anfiye bağlı mikrofondan ses gelmiyor !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar umarım konuyu doğru bir yere açmışımdır kusura bakmayın..şimdi bende bir anfi var mikrofonu girişine taktım sonra gidip bir kablo aldım bir ucu tekli kasanın arkasındaki mikrofon girişine taktım diğer ucundada kırmızı ve beyaz renkte anfinin arkasındaki renklere uygun taktım sonra bilgisayarımdan ses kaydediciyi açtığımda bir türlü ses getiremedim lütfen biri bu konu hakkında bir bilgisi varsa yardımcı'da olursa çok sevinirim ne yapmam gerek nerde yanlış yapıyorum mantık olarak aklıma gelenleri yaptım.şimdiden teşekkürler alt tarafa biraz anlamanız için bir kaç resim'de koyuyorum :)

Resimlere bakmak için lütfen tıklayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DBGgames -- 29 Aralık 2011; 21:36:01 >

• 1- Mikrofonu anfiye taktıysanız anfinin çıkışında hoparlör olmalı ondan ses almalısınız
    2-Anfi çıkışı hiçbir zaman direkt mikrofon girişine takılmaz hele hele ses kartı mikrofon girişine hiç takılmaz.

Anfi ne özellikleri ne giriş çıkışı nasıl ?, Neye göre bağladınız? Mikrofon elektret mi dinamik mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sozuak

1- Mikrofonu anfiye taktıysanız anfinin çıkışında hoparlör olmalı ondan ses almalısınız
    2-Anfi çıkışı hiçbir zaman direkt mikrofon girişine takılmaz hele hele ses kartı mikrofon girişine hiç takılmaz.

Anfi ne özellikleri ne giriş çıkışı nasıl ?, Neye göre bağladınız? Mikrofon elektret mi dinamik mi?

valla dostum 1.dediğinde hoporlör yok haklısın onu düşünmüştüm hoporlörüm şu anda yok yani takılı değil resim link i alt tarafa koymuştum oradan bir bakarsan belki anlaya bilirsin :) tam olarak nerde hata yaptım yardımcı olursan sevinirim 2. dediklerinden pek birşey anlamadım
  • Mikrofon doğru yerde ancak kırmızı beyaz dediğiniz yerler anfinin arkasında soldaki yerler ki bunlar muhtemelen giriş uçlarıdır. Oradan ses alamazsınız. Anfinin asıl çıkışı orta arkadaki born soketler (kırmızı siyah). Orada da ses kartı giriş seviyesine hiç te uygun olmayacak kadar yüksek seviyeli ses sinyali olur ki ses kartını bozar.

Ses kartı mikrofon girişi değil line in girişi kullanılmalı ki onun seviyesi de yine anfinin çıkışına uygun değil.

Ses kartından ses almak için 2-3 dolarlık pc mikrofonu almalısın çünkü ses kartı mikrofon girişleri bir uçtan mikrofona voltaj sağlarken diğer uçtan ses sinyalini alırlar. Bu tip mikrofonlar da elektret tip mikrofondur. Senin mikrofonun dinamik tip olduğundan uygun bir adaptörle pc ye bağlasan bile ses seviyesi çok düşük kalır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sozuak

Mikrofon doğru yerde ancak kırmızı beyaz dediğiniz yerler anfinin arkasında soldaki yerler ki bunlar muhtemelen giriş uçlarıdır. Oradan ses alamazsınız. Anfinin asıl çıkışı orta arkadaki born soketler (kırmızı siyah). Orada da ses kartı giriş seviyesine hiç te uygun olmayacak kadar yüksek seviyeli ses sinyali olur ki ses kartını bozar.

Ses kartı mikrofon girişi değil line in girişi kullanılmalı ki onun seviyesi de yine anfinin çıkışına uygun değil.

Ses kartından ses almak için 2-3 dolarlık pc mikrofonu almalısın çünkü ses kartı mikrofon girişleri bir uçtan mikrofona voltaj sağlarken diğer uçtan ses sinyalini alırlar. Bu tip mikrofonlar da elektret tip mikrofondur. Senin mikrofonun dinamik tip olduğundan uygun bir adaptörle pc ye bağlasan bile ses seviyesi çok düşük kalır.

yani at çöpe mi diyorsun :D bilgiler için teşekkür ederim pek birşey anlamadım ama yani şimdi bu şekilde ses alabilmem mümkün değil diyorsun öylemi ben düşündüm ki normal mikrofon var ondan ses geliyor ama hani dedim ki belki bu şekilde daha iyi daha canlı ses alabilirsem yapmak istediğim şeyi daha iyi biçimde yaparım diye düşündüm onuda beceremedim zaten

• Tek masrafınız 2-3 dolarlık pc mikrofonu. Gayet güçlü ses alırsınız.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hoparlörün Birinden Ses Gelmiyor
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.