Şimdi Ara

Ankara'da adsl'den kablo internete geçen var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 1-2 güne kadar kablo internet için başvuru yapacağım.. adsl'i kapattırıyorum..
    ancak aklıma takılan ankara bölgesinde kablonetin sorunlu oldugu söyleniyor..
    adsl den sonra kablonet bana saç baş yoldurur mu acaba pc başında?
    tecrübeli olanlar cevaplayabilirse sevinirim..
    önemli bir seçim olacak benim için..
    teşekkürler.. saygılar..

• arkadaşım Yıllardır KabloNet KuLLanıyorum. AdsL'in yaşadığı Problemlerin Yarısını yaşamadım.Şu anda Kablonet'in Durumu gerçekten iyi 2048 Bağlantım var ve 250 - 260 KB arası download yapaßiliyorum. Konya'nın Kablonet Alt yapısı Ankara'ya ßağlı. SaygıLarımLa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stone

arkadaşım Yıllardır KabloNet KuLLanıyorum. AdsL'in yaşadığı Problemlerin Yarısını yaşamadım.Şu anda Kablonet'in Durumu gerçekten iyi 2048 Bağlantım var ve 250 - 260 KB arası download yapaßiliyorum. Konya'nın Kablonet Alt yapısı Ankara'ya ßağlı. SaygıLarımLa.
    ADSLden kablo internete geçtim, daha önceleri de defalarca yazdığım gibi, kablo internet de %100 sorunsuz değil, ama ADSLde yaşadığım sorunların yarısını bile yaşamadım. Oldukça memnunum. Sana tek tavsiyem netmaster modemlerden uzak durman olacaktır, motorola alırsan modemi sorun yaşamazsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lycantrophic

ADSLden kablo internete geçtim, daha önceleri de defalarca yazdığım gibi, kablo internet de %100 sorunsuz değil, ama ADSLde yaşadığım sorunların yarısını bile yaşamadım. Oldukça memnunum. Sana tek tavsiyem netmaster modemlerden uzak durman olacaktır, motorola alırsan modemi sorun yaşamazsın.

Alıntıları Göster
    daha geçen güne kadar hepsiburada.com da motorola vardı ancak şuan stoklarda yok görünüyor.. sanırım talep fazla..

başka internet üzerinden satın alabileceğim veya ankarada satılan yerler biliyorsanız sölermisniz?

birde router baglamayı ve interneti paylaştırmayı düşünüyorum.. evde zaman zaman 3 pc e kadar çıkıyor sayı.. normalde 2 pc var ve bunları cross kablo ile baglamak dışında, routerlı bir çözüm arıyorum.. nasıl ve hangi tür aletlerle yapabilirim fikriniz var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: ArkIn

daha geçen güne kadar hepsiburada.com da motorola vardı ancak şuan stoklarda yok görünüyor.. sanırım talep fazla..

başka internet üzerinden satın alabileceğim veya ankarada satılan yerler biliyorsanız sölermisniz?

birde router baglamayı ve interneti paylaştırmayı düşünüyorum.. evde zaman zaman 3 pc e kadar çıkıyor sayı.. normalde 2 pc var ve bunları cross kablo ile baglamak dışında, routerlı bir çözüm arıyorum.. nasıl ve hangi tür aletlerle yapabilirim fikriniz var mı?

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar ben de bişey soracağım.Kablonette IP değişimi nasıl oluyor?Bağlantıyı kesip yeniden bağlayınca oluyor mu,ya da ne yapmak gerekiyor?Sınırsız 256 kabloya geçmeyi düşünüyorum,Eskişehir'de de sanırım kabloda sorun yok,ama malum Rapid'e yüklenecez o zaman,IP'yi de değiştirmek gerekecek.

• quote:

Orijinalden alıntı: Elbruz

Arkadaşlar ben de bişey soracağım.Kablonette IP değişimi nasıl oluyor?Bağlantıyı kesip yeniden bağlayınca oluyor mu,ya da ne yapmak gerekiyor?Sınırsız 256 kabloya geçmeyi düşünüyorum,Eskişehir'de de sanırım kabloda sorun yok,ama malum Rapid'e yüklenecez o zaman,IP'yi de değiştirmek gerekecek.

Alıntıları Göster
    Başlat-Çalıştır-cmd yaz enterla,
    Sonra ipconfig /release yaz enterla,
    Modemin fişini 10-15 saniye kadar çekili tut,
    ipconfig /renew yaz, ip adresi değişmiştir.

• quote:

Alıntıları Göster
    ben istanbuldayım. değiştrdm adsli. hiç sorun yaşamadm modemim netmaster olmasına rağmen. hem de 2.el. çok güzel çalışıyor.
  • quote:

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar ben de Ankara'da ikamet ediyorum ve 512 ADSL sınırsız bağlantım var.Fakat ortak olarak kullandığımız için arkadaşlarla beraber oyun oynarken problem oluyor,online oyunlar için 1GB kotalı 1024 kablonet almayı düşünüyorum extradan.Tek problemimiz modem,şimdi gidipte yenisine 50-60 YTL vermek pek mantıklı gelmiyor.2.el kablonet modem nereden temin edebiliriz?

• quote:

Orijinalden alıntı: sCn.ZephyR.

Arkadaşlar ben de Ankara'da ikamet ediyorum ve 512 ADSL sınırsız bağlantım var.Fakat ortak olarak kullandığımız için arkadaşlarla beraber oyun oynarken problem oluyor,online oyunlar için 1GB kotalı 1024 kablonet almayı düşünüyorum extradan.Tek problemimiz modem,şimdi gidipte yenisine 50-60 YTL vermek pek mantıklı gelmiyor.2.el kablonet modem nereden temin edebiliriz?

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: sCn.ZephyR.

donanımhaber diye bi site var onun ikinci el bölümüne bi bak. bn de ordan aldm. reklm yapmış gibi oldm ama :P

• quote:

Orijinalden alıntı: Stone

arkadaşım Yıllardır KabloNet KuLLanıyorum. AdsL'in yaşadığı Problemlerin Yarısını yaşamadım.Şu anda Kablonet'in Durumu gerçekten iyi 2048 Bağlantım var ve 250 - 260 KB arası download yapaßiliyorum. Konya'nın Kablonet Alt yapısı Ankara'ya ßağlı. SaygıLarımLa.
    quote:

Orjinalden alıntı: Stone

Konya'nın alt yapısının Ankara ile ilişkisini bilmem ama Ankara'da en berbat zamanlarda dahi Konya'da sorun yoktu. Bu nedenle gerçekten Ankara'da olanlar cevaplamalı. Ben eskiden beri kablo internet kullanıcısı olduğum için ADSL ile kıyaslayamıyorum malesef, ama bağlantımın eskisine göre çok kötü olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hatipoglu -- 21 Şubat 2007; 20:42:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hatipoglu

quote:

Orjinalden alıntı: Stone

Konya'nın alt yapısının Ankara ile ilişkisini bilmem ama Ankara'da en berbat zamanlarda dahi Konya'da sorun yoktu. Bu nedenle gerçekten Ankara'da olanlar cevaplamalı. Ben eskiden beri kablo internet kullanıcısı olduğum için ADSL ile kıyaslayamıyorum malesef, ama bağlantımın eskisine göre çok kötü olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

Alıntıları Göster
    512 abonesiyim 350kbps çıkıyor bağlattığımdan beri
    modem Net&Sys Mng-2005 Sinyal seviyelerimden Downstream 23 Civarı bu sorun teşkil ediyor olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rouvax

modem Net&Sys Mng-2005 Sinyal seviyelerimden Downstream 23 Civarı bu sorun teşkil ediyor olabilir.

Alıntıları Göster
    hadi yaw.. bak bunlar kötü haber o zaman..
    ama genede adsl ve telekom saçmalıklarından sıkıldım.. hemde evde boşu boşuna duran bir sabit hat telefondan kurtulmuş olacağım..
    sırf bunlar için geçebilirim.. tek sorun piyasada çok fazla modem çeşidi yok adsl deki gibi.. 4 portlu bir kablo modem bulamadım mesela.. ya wireless var yada tek portlu usb modem.. ortası yok

• quote:

Orijinalden alıntı: ArkIn

hadi yaw.. bak bunlar kötü haber o zaman..
    ama genede adsl ve telekom saçmalıklarından sıkıldım.. hemde evde boşu boşuna duran bir sabit hat telefondan kurtulmuş olacağım..
    sırf bunlar için geçebilirim.. tek sorun piyasada çok fazla modem çeşidi yok adsl deki gibi.. 4 portlu bir kablo modem bulamadım mesela.. ya wireless var yada tek portlu usb modem.. ortası yok

Alıntıları Göster
    1 marta kadar sabır. Şubat ayı zaten 28 çekiyor, 8 gün felan kaldı yeni tarifelerin açıklanmasına. Eğer hala birşey çıkmazsa o zaman kabloya hep beraber geçeriz. Şöyle birşeyde var ki yalandan yeni modem alıpta kabloya geçmek biraz anlamsız.

• quote:

Orijinalden alıntı: istinaden

1 marta kadar sabır. Şubat ayı zaten 28 çekiyor, 8 gün felan kaldı yeni tarifelerin açıklanmasına. Eğer hala birşey çıkmazsa o zaman kabloya hep beraber geçeriz. Şöyle birşeyde var ki yalandan yeni modem alıpta kabloya geçmek biraz anlamsız.

Alıntıları Göster
    TTNET in sınırsız internete biraz olsun destek verecegini bilsem adslde durabilirim belki ancak 1 martta gene kotalıların hızı artacak veya 5 gb kotaya çıkartacak..

ben hiç download yapmadan tamamen normal bir internet hayatı sürerek (surf, bikaç mp3, arada youtube vs vs..) daha 20. günde 3 gb kotayı dolduruyorum.. ama sınırsıza 50 ytl vermeyide cüzdanım yemiyor..
    bu 3 gb kota olayı tamamen saçma olmaya başladı bence..

şimdi 3 gb kota parasına kablointernetin sınırsızı daha cazip geliyor artık... benim için hız önemli deil.. sabırlı biriyimdir yeterki kafam rahat olsun. kota derdim olmasın

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Rouvax

Zannetmem, benim hız testleri de benzer çıkıyor, ama benim sinyal seviyeleri çok iyi

Tx Power 49.2 dBmV
    Rx Power -1.1 dBmV
    Downstream SNR 32.1 dB
    Tx Frequency 22992000 Hz
    Rx Frequency 531000000 Hz

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Rouvax

Zannetmem, benim hız testleri de benzer çıkıyor, ama benim sinyal seviyeleri çok iyi

Tx Power 49.2 dBmV
    Rx Power -1.1 dBmV
    Downstream SNR 32.1 dB
    Tx Frequency 22992000 Hz
    Rx Frequency 531000000 Hz

Alıntıları Göster
    RX burda Downstream power level mi oluyo ?
    Downstream SNR değil benim bahsettiğim.

Downstream power level MAX +12dBmV -12dBmV olsun diyorlar. Bir de modeminin markası ne ? Ankara da ne taraftasın ? Ben eski interaktif abonesiyim.

• quote:

RX burda Downstream power level mi oluyo ?
    Downstream SNR değil benim bahsettiğim.

Downstream power level MAX +12dBmV -12dBmV olsun diyorlar. Bir de modeminin markası ne ? Ankara da ne taraftasın ? Ben eski interaktif abonesiyim.

Alıntıları Göster
    Tx upstream Rx downstream, modemim eski bir terayon tj615. Bölge kolej-kurtuluş civarı, umut sokak
  • quote:

Tx upstream Rx downstream, modemim eski bir terayon tj615. Bölge kolej-kurtuluş civarı, umut sokak

Alıntıları Göster
    o nasıl bi modem ya ilk defa duyuyorum :)
    ben alalı rahat 5 sene oldu ...
    Downstream Lock : Locked
    Downstream Frequency : 543000000 Hz
    Downstream Modulation : 64 QAM
    Downstream Interleave Depth : 32
    Downstream Receive Power Level : 23.04 dBmv
    Downstream SNR : 34.50 dB

Upload hızım çok iyi çıkıyor

Upstream Channel ID : 6
    Upstream Transmit Power Level : 47.00 dBmv
    Upstream Symbol Rate : 1280 ksym/sec
    Upstream Frequency : 20976000 Hz
    Upstream Mini-Slot Size : 4

150kbps yi buluyor ama gel görki DL 350kbps civarı hep.

• quote:

o nasıl bi modem ya ilk defa duyuyorum :)
    ben alalı rahat 5 sene oldu ...
    Downstream Lock : Locked
    Downstream Frequency : 543000000 Hz
    Downstream Modulation : 64 QAM
    Downstream Interleave Depth : 32
    Downstream Receive Power Level : 23.04 dBmv
    Downstream SNR : 34.50 dB

Upload hızım çok iyi çıkıyor

Upstream Channel ID : 6
    Upstream Transmit Power Level : 47.00 dBmv
    Upstream Symbol Rate : 1280 ksym/sec
    Upstream Frequency : 20976000 Hz
    Upstream Mini-Slot Size : 4

150kbps yi buluyor ama gel görki DL 350kbps civarı hep.

Alıntıları Göster
    1 marttan sonra telekomdan iyi bir adsl cozumu gelmezsa bende kablo yolcusu olmayi dusunuyorum download yapan biri olarak sizce kotali ama hizli bir baglantimi alsam yoksa sinirsiz 256 falanmi alsam.30kb dosya cekmek zor olucak gibi geliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Mellkor

1 marttan sonra telekomdan iyi bir adsl cozumu gelmezsa bende kablo yolcusu olmayi dusunuyorum download yapan biri olarak sizce kotali ama hizli bir baglantimi alsam yoksa sinirsiz 256 falanmi alsam.30kb dosya cekmek zor olucak gibi geliyor

Alıntıları Göster
    Download yapıyorsan kotanın ne anlamı var ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.