Şimdi Ara

Ankara ile Devam Ediyoruz! Belediyelere Fiber Altyapı Çağrısı #FiberAltyapıİstiyoruz (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
1
Favori
27.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
167 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çoğu yerde o hızı kaldıracak altyapı bulunmuyor. Şehir merkezlerinde bile hala ADSL ile sürünen çok kişi var. Mesela İKH yöneticilerimizden @Nosferatu34 yıllardır altyapı bekliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Batuhan Apatay

Altyapı sıkıntı değil ki. 1000/1000 verecek alt yapı var çoğu yerde. Aldığımız 35/5.
    Altyapı sıkıntı değil mi, her yeri kendi yeriniz gibi mi sanıyorsunuz. Yeni lüks binalar toplu konutlar dışında ülkede bu hızı verebilecek altyapı yok. Millet onlarca eki olan bakır kablolarla cebelleşiyor. Ülkenin altyapısı bitik durumda. Kendi küçük dünyanızdan çıkın artık.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • fiber mahallemize geldi diye biliyorum ama bağlantı yok eve, nasıl olacak , bina olarak mı başvuru yapmamız lazım :S
  • quote:

Orijinalden alıntı: spacenet

Altyapı sıkıntı değil mi, her yeri kendi yeriniz gibi mi sanıyorsunuz. Yeni lüks binalar toplu konutlar dışında ülkede bu hızı verebilecek altyapı yok. Millet onlarca eki olan bakır kablolarla cebelleşiyor. Ülkenin altyapısı bitik durumda. Kendi küçük dünyanızdan çıkın artık.

Alıntıları Göster
    bakır değil :D fiber kablo cam gibi ,plexi gibi böyle şefaf kablolar

• quote:

Orijinalden alıntı: Hümiyettin

Çoğu yerde o hızı kaldıracak altyapı bulunmuyor. Şehir merkezlerinde bile hala ADSL ile sürünen çok kişi var. Mesela İKH yöneticilerimizden @Nosferatu34 yıllardır altyapı bekliyor.
    Altyapım maksimum 12 megabiti destekliyor. Alabildiğim maksimum hız da 10 megabit. Varın, gerisini siz düşünün hocam.

• Arkadaşlar bir şey sormak istiyorum. Ben küçük bir ilçe de yaşıyorum. Alt yapı geçen sene fiber'e dönüştürüldü. Yani pek anlamam ama fiber olduğuna kesinlikle eminim; şu turuncu kalın kablolar döşendi. Yalnız binalara kutu getirilmedi. Max bağlantı türü VDSL :) İyi güzel 100mb download hızı alıyorum bu sayede. Ama ben gerçek fiber kullanmak istiyorum. Müstakil bir ev de yaşıyorum. Bu durumda evime fiber kutu getirtebilir miyim ? Ne bileyim masraflarını ben karşılarsam fln ? Böyle bir durum söz konusu olabilir mi ?
  • 10 seneden fazla fiber bekledim; şu anda oturduğum muhitte fiber var, ama müstakil binalı sitede oturduğum için TTNET/Superonline vs. sitenin içini kazıp her binaya tek tek kablo çekmek istemiyor. Apartmanda otursaydım anında bağlarlardı. En iyi ihtimalle 50 Mbit VDSL'e mahkumuz, ki Türkiye şartlarında bu bile çok iyi. Ama ben gittim Turkcell Superonline Superbox aldım; 20 Mbit sınırsız, kafam rahat; hızlı olmasa da idare ediyor. Geleceğe yönelik 10 Gbit+ bağlantı hızını kaldıracak kablo döşenmesi şart, ama bunu bile yaptıklarını sanmıyorum. 100 Mbit bağlantıyı sanki çok ulaşılmaz süper bir şeymiş gibi sunmuyorlar mı gıcık oluyorum. Belki 5 sene sonra büyük şehirlerde her eve 100 Mbit fiber bağlantı gelir, ama o zaman da dünya Terabit bağlantıya geçmiş olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 19 Eylül 2019; 13:20:5 >
  • Malatya'da da istiyoruz Turk.net altyapısı da istiyoruz :)
  • o yazıda bahsi geçen bir kere kaz kuralı ve geçirilen plastik borular mahallemize yıllar önce yapıldı ama hala bilmem kaç yıllık çürümüş bakır kablolardan uyduruk adsl alıyoruz ve kimseninde altyapı desteği getirmeye niyeti yok görünüyor. bu devirde fiber kullanmak istiyorsan ya yüksek gelirli semtte yada sitede oturacaksın.
  • Mavimasa da karakter sınırlaması var metin sığmıyor.Ben Belediyenin sitesinde başkana mesaj bölümünden gönderdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cerade -- 19 Eylül 2019; 15:19:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • boşa uğraşıyorsunuz o kadar uğraştınız ne oldu AKK kalktı fiyatlarda baya yükseldi .

bu ülkede adaletsizlik her zaman var bu şahsi görüşüm

20 yıldır oturduğum yerde tarla olan yerler apartman site oldu onlarda fiber var bende 3-4 mbit sürekli kopan adsl var

bunun neresi adil bana söyleyin

20 yıldır oturduğum yerde tarla olan yerler apartman site oldu elektrikleri hiç kesilmez benim kesilir

20 yıldır oturduğum yerde tarla olan yerler apartman site oldu logarları arıtmaya bağlı bizimki 50 metre uzakta göle akıyor aynı göle 2 km uzakdaki mezbaha kan akıtıyor geceleri kan kokuyor

bu sorunlarıda yıllardır söylüyorum takan yok benimde artık bu ülkede siyasete siyasetçilere yerel yöneticilere inancım yok sağ sol hep aynı yalan üstüne kurulu siyaset politika
    yüzünden siyasi ateist oldum .

sizde boşa uğraşmayın dünya geleninde 100 bilmem kaçıncı sıradan en fazla 80'lere geliriz

• Fiyatlar yükselmedi, fiyatlar düştü

AKK'nin kaldırılması sürecine girilmesini sağladığımız için 1 Mayıs 2017 - 31 Aralık 2018 arası geçiş dönemi yaşandı, bu dönemdeki fiyatları olumlu buluyorsanız zaten bu, AKK'nin kaldırılmasını sağladığımız için böyle

AKK kaldırılmayacaktı, 3 Mbps ile devam edecektik ve gerçek sınırsız internet fiyatları ise yükselecekti. Bazı "teknoloji editörleri" İSS'lerin ekmeğindeki yağ ile bal olan AKK'yi geri getirebilmek için gerçekleri gizlemek adına ellerinden geleni yapıyorlar ama gerçekler gün gibi ortada, kısa vadeli yalanlara inanmayalım, İSS'lerin bizi soymasına izin vermeyelim.

Lütfen şu yazdıklarımı ve verdiğim linkleri baştan sona okuyun, gerçeklerden habersiz kalmayın.

1. Baştan sona hiçbir maddesini atlamadan:https://internettekalite.com/tarihce/

2. Tweet dizisi:
    İnternette Kalite Hareketitwitter
    İnternette Kalite Hareketi
    https://twitter.com/kalitehareketi/status/1149647991868813313

• AKK kaldırıldıktan sonra süreç ile ilgili çok fazla yalan haberin (fake news) yayıldığını görüyoruz. Adeta büyük bir hafıza kaybı yaşanmışçasına AKK ve AKK'nin kaldırılması süreci unutulmuş görünüyor.

• Biz "İnternette Kotaya, Kısıtlamaya, Düşük Hıza, Fahiş Fiyatlara Hayır!" kampanyamızı başlatmadan önce, paket hızınız ister 8 Mbps olsun ister 100 Mbps olsun, AKK dolduğunda düşürülen hız 3 Mbps idi. Mayıs 2016'da kampanyamızı başlattık.

• Kampanyamız etkili oldu, BTK Eylül 2016'da "AKK sonrası hızların %50 artırılmasına dair" karar aldı. Yani [AKK kaldırılmayacak ve] AKK sonrası hız 3 Mbps yerine 4.5 Mbps olacaktı! Buna sağlam argümanlarla itiraz ettik, bu çağda böyle bir uygulamanın var olmaması gerektiğini savunduk.

Ankara ile Devam Ediyoruz! Belediyelere Fiber Altyapı Çağrısı #FiberAltyapıİstiyoruz

Ankara ile Devam Ediyoruz! Belediyelere Fiber Altyapı Çağrısı #FiberAltyapıİstiyoruz

• [Yaptığımız yoğun itirazlar ve çalışmalar sonrasında] Aralık 2016'da BTK başka bir karar daha aldı. Buna göre, 1 Mayıs 2017 - 31 Aralık 2018 arası bir geçiş dönemi olacak ve bu geçiş döneminin ardından AKK tamamen kaldırılacaktı.

• Geçiş dönemi uygulaması çerçevesinde 1 Mayıs 2017 - 31 Aralık 2018 arası hızlar paket hızına oranlı düşürüldü. Örneğin, paket hızınız 16 Mbps ise 5 Mbps'ye, paket hızınız 50 Mbps ise 16 Mbps'ye düşürüldü. Kararda belirlendiği üzere 31 Aralık 2018 tarihinde AKK kaldırıldı.

• AKK'nin kaldırılmasına 2 ay kala Türk Telekom, taahhüdü devam edenlere ek kota getireceğini duyurdu. Yine kelime oyunlarıyla tüketicinin hakkını çiğneyecekti. Büyük bir tepki gösterdik ve Aralık 2018'de TT,büyük bir geri adım attı. Bir tüketici hakkı gaspının daha önüne geçmiş olduk.

• Eğer referans noktanız, bu kampanya sayesinde 1 Mayıs 2017 - 31 Aralık 2018 tarihleri arasında yaşanılan geçici geçiş dönemi ise o referans noktasına göre büyük bir adaletsizlik var. Buna da çok sağlam bir şekilde itiraz ettik.

• Mücadelemiz sürüyor. Gerçekleri unutup "AKK geri gelsin!" diyenlere diyoruz ki: Üstte bahsettiğimiz gibi, köhne bir uygulamayı geri istemek yerine yüksek hızlı, makul fiyatlı, kotasız internet için uğraşmanız gerektiğini anladığınız gün bir şeyler değişecek.

3. Kampanyamızı başlattığımız zamanki (Haziran 2016) gerçek sınırsız tarifelerin fiyatları ve şimdiki (Eylül 2019) gerçek sınırsız tarifelerin fiyatları.

Yurt dışı trafik ücretlerinden tutalım da internet ağı için kullanılan malzemelerin ve cihazların fiyatları döviz üzerindendir. En basitinden, elinizde olan modem gibi ağ ürünlerinin fiyatlarına bakabilirsiniz, döviz kurundaki artış ile bunların fiyatlarındaki astronomik artışı görebilirsiniz (keza diğer elektronik ürünler de sağlam bir fikir verecektir). Bu nedenle, teknolojinin diğer her türlü alanında olduğu gibi internet konusunda da döviz kurlarını göz önünde bulundurmak gerekir.

Sınırsız internetin fiyatı hem döviz bazında hem de Türk Lirası bazında düşmüştür.

Haziran 2016 - Superonline gerçek sınırsız internet tarifeleri

1 euro = 3,30 TL

25 Mbps - 99 TL (30 euro)

50 Mbps - 169 TL (51 euro)

100 Mbps - 299 TL (91 euro)

Eylül 2019 - Superonline gerçek sınırsız internet tarifeleri

1 euro = 6,34 TL

Not: Mevcut kampanyada "ilk 3 ay ücretsiz, 21 ay ücretli" şeklinde olduğu için 24 ay üzerinden ortalama fiyatları yazacağım.

25 Mbps - 79 TL (12 euro)

50 Mbps - 114 TL (18 euro)

100 Mbps - 175 TL (28 euro)

Yurt dışı trafik ücretinin euro üzerinden alındığı bu durumda 2016'dan 2019'a fiyat düşüşlerine lira ve euro üzerinden bakalım:

25 Mbps

Lira bazında:

99 - 79 = 20 lira ucuzlamış.

Euro bazında:

(Formül: Tarifenin 2016'daki euro fiyatı - 2019'daki euro fiyatı)

30 - 12 = 18 euro ucuzlamış.

50 Mbps

Lira bazında:

169 - 114 = 55 lira ucuzlamış.

Euro bazında:

51 - 18 = 33 euro ucuzlamış.

100 Mbps

Lira bazında:

299 - 175 = 124 lira ucuzlamış.

Euro bazında:

91 - 28 = 63 euro ucuzlamış.

Elimizdeki yeni model cep telefonunun, bilgisayarımıza aldığımız ekran kartının, internete girmek için aldığımız modemin fiyatı euro bazında her sene sabit kalırken Türk Lirası bazında dramatik bir şekilde artıyor, çünkü euro/TL paritesi artıyor. Peki nasıl oldu da gerek yurt dışı trafik masrafı bakımından, gerekse altyapıda kullanılan ağ cihazları bakımından dövize bağlı bir sektör olan elektronik haberleşme sektöründe sınırsız internet fiyatları yukarıda gösterdiğim üzere düşebiliyor? Bu düşüş neden 2016'dan sonra başlayıp AKK'nin kaldırılması ile daha belirgin hâle geliyor? Neden TurkNet gibi, Millenicom gibi firmalar ortaya çıkıp 2016'dan sonra sınırsız internet vermeye başlıyorlar? Gözünün önündeki gerçeklere gözünü kapatıp kendi aklında beliren imajlar üzerinden dünyayı görenler sayıklamaya devam etsin, zira bu gerçekleri görmek için efor sarf etmeye bile gerek yok. 2 + 2 = 4.

• kontratak kullanıcısına yanıt
    1 mbit 0.1 euro maliyetde bile değil bize yüksek karla satıyorlar kaldıki superonline 10.000 mbiti son kullanıcıya 8000 tl'ye veriyor .

türk telekomdan başka ispden alınca sorun çıkartıyorlar kasten kablomu söktüler yapmadıkları kalmadı bu forumdaki başka isp'den hizmet alan arkadaşların portlarını söktüler vdsl'den adsl'ye geçirdiler . port vermeyip abonelik yaptırmadılar aylarca oyaladılar insanları .

türk telekoma 5 yıldır fiber altyapı getirin diyorum bütçe yok diyip dalga geçiyorlar 250 hane var bu mahallede 50 hanesinde internet vardır 100 liradan ayda 5000 lira yapar çarp 12 ile yılda 60.000 tl yapar . 5 yılda 300.000 para toplayıp dalga geçer gibi bütçe yok diyorlar . 100 metre ilerde 15 katlı site var orda fiber var .

1 fiber kablo içinde 40 tane tel var diyelim 1km döşeyip 40 km fiber döşedik diyorlar yalan laf oyunu başka birşey değil

benim eve 10 yıl içinde bile fiber gelme ihtimali milyonda eksi 1 trilyon olarak görüyorum

• Çünkü farkındalık oluşturmaya çalışan, haklarını talep eden kişilere "boşuna uğraşmayın" deniyor. Denemeden duracağımıza deneriz, olmadı bir daha deneriz, hakkımız alıkonuluyorsa yine deneriz.

Öğrenilmiş çaresizlik bizi şu at gibi yapar:

Bu çok acıdır. Çaresizliği "öğrenen" bir kişi denemez bile, boynundaki ip plastik sandalyeye bağlı olsa bile hareket etmeyi denemez. Halbuki tarihte ne zincirler kırıldı, ne ipler koparıldı deneyenler sayesinde.

“Dünyadaki en önemli şeylerin çoğu, hiç umut yokmuş gibi görünen zamanlarda bile denemeye devam eden insanlar tarafından gerçekleştirilmiştir.” -Dale Carnegie

bu laflar bu ülke için geçerli değil

yıllardır yazdığım sorunları geçiştirici günü kurtaran çözümler hariç kalıcı bir çözüm sunmadılar anca sıçıp sıvarlar başka bi bok olmaz
    sadece ben değilim binlerce benim gibi tt mağduru var

efem-35 @ 9 Eylül 2019 12:07:56

hocam bizimde başka alternatifimiz olsa niye 170tl verelim düşün 20mbps için 170 tl alıyor, arkadaşım bornovada evinde süperonline var 25mbps hıza ayda 69tl veriyor o yetmiyor türk telekom fiber var adresinden baktım 80mbps hız alıyor ...
    2.5 sene adsl kullandım aldığım hız 7mbps günde en az dört kere modem reset yapıyor ..
    yazmadığım yer kalmadı twitterden ceosunu yazıyorum yarım saat sonra türk telekondan bayan arıyor iki gün sonra yatırım yok deyip olayı kapatıyorlar, bağlı olduğum santrale yüz kere gittim dilekçe verdim yok arkadaş kıçlarına saymıyorlar senin hane halkına binanın yeni olmasın bakıyorlar onu bırak hocam geçen sene onlara bir şekilde ulaşmışım şöyle bir sabah bir baktım evin önünü kazıyorlar mavi bir boru evin önüne koydular aradım iki ay içinde fiber vericeğiz dediler sevindik aradan bir buçuk sene geçti boru öyle duruyor ha kafalarına göre davranıyorlar diyelim mahallede 20 hane var şu ana kadar 5 hanenin borusu faliyete geçip fiber almıştır.....
    yani hocam türk telekom deyince sinirlerim oynuyor inanki 170 tl veriyorum inanki acımıyorum....
    sonuçta 50 tl fazla veriyorum ama bir buçuk aydır ne kopma ne arıza ne gece internet vermeme yani hız çok güzel eğer 5g gelsin fiyatta düşerse ben hayatta türk telekomun kapısından geçmem...

• Peki üstte verdiğim örnekte görüldüğü üzere,

Yaptığımız çağrılar sonucu BTK'nın, AKK'yi kaldırmak yerine en fazla yapacağı şey AKK sonrası hızı 4.5 Mbps'ye çıkartmakken, bizim itirazlarımızı ve çağrılarımızı sürdürmemiz ile nasıl oldu da Aralık 2016'da "AKK geçiş dönemi ve ardından AKK'nin kaldırılması" kararını aldı? Nasıl oldu da TurkNet gibi firmaların AKK kaldırılmadan gerçek sınırsız internet satmasını sağladık? Nasıl oldu da elimizdeki modemin fiyatı artarken gerçek sınırsız internetin fiyatı düştü?

Yazdıklarımın tamamını okumanızı rica etmiştim, ancak siz, mesajımı gönderdikten dakikalar sonra 5 satırlık bir cevap yazdınız. Bu ülkeden bir şey olmaz derken suçu uzakta aramayın, suçlu biziz, okumaktan bile üşeniyoruz.

İnternet kullanıcıları olarak hiçbir talebimizi dile getirmezsek, "bana 8 Mbps yeter, hiç download yapmıyorum ki", "50 Mbps hızla ne yapacaksınız, interneti sömürmeyin" diyen bilinçsiz internet kullanıcılarını bilinçlendirmezsek, farkındalık sağlamazsak tabii ki hiçbir şey olmaz. Ufak da olsa bir şeyler yapmaya devam etmek gerekiyor, taş atıp elimiz yorulmuyor bu "ufak da olsa" yapacağımız şeylerden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kontratak -- 19 Eylül 2019; 16:43:54 >

• istanbulda oturuyorum wahatshap üzerinden gönderilmiştir
  • Osmaniye’de de altyapı istiyoruz!

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozzzy222

bakır değil :D fiber kablo cam gibi ,plexi gibi böyle şefaf kablolar

Alıntıları Göster
    Ne anladın da neye gülüyorsun? Millet bakır kablolarla cebelleşiyor lüks yeni bina harici eve kadar fiber gelen yer var mı? 1000/1000 başka nasıl alınacak*

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.