Şimdi Ara

Anlaşmalı pert kaydı mantığı nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Araba ilanlarında sıklıkla aracın ufak bir hasarı olduğu (foto da var, ve gerçekten ufak hasarlar gözüküyor, hatta yaptırmasanız bile olur, o şekilde binilebilir) ancak anlaşmalı perte çıkartıldığı bilgileri veriliyor.

Tabiki fiyat da 15-20 bin aralığında daha ucuz oluyor.

Bu olayın mantığı nedir? Yani böyle bir olayda kasko şirketi aracı neden perte çıkarır, neden anlaşır, normalde aracın fiyatını kasko sahibine ödediği için nasıl kar eder?

Bu konuları bilenler aydınlatabilirlerse sevinirim.

Tabi böyle araç alınır mı konusu da tam bir muamma.

Saygılar

• 50 bin tllik araç kaza yapıyor hasar 10 bin mesela sigorta firması aracı onartırsa 10bin tl verecek siz burda araç sahibi olarak diyorsunuz ki ben arabayı istemiyorum pert edin paramı verin sexpertiz bu hasarlı araç alan firmalara ilan koyuyor mesela 44 binden hasarlı satış veriyor hem kendi zarardan kar ediyor hemde araç sahibi para alıyor bu arada pert araç alan da kar ediyor herkes mutlu mesut takılıyor :D
  • bu ne saçma bir saadet zinciriymiş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Exper-servis in kısa yoldan zengin olduğu, dolaylı olarak da sigorta primlerinin artmasında rol alan bir olay bu. Hiç birine Hakkı'mı helal etmiyorum.

• Anlaşmalı perte çıkarmak imkansız arkadaşımın 2011 model corollasına kırmızı ışıktan kalktıktan sonra yandan vurdular hava yastıkları açıldı direkler vs yamuldu çok uğraştık pert olsun diye araya adamlar sokmaya çalıştık perte çıkarmadılar

Ayrıca farklı bir aracın resmide olabilir fabrikasyon araçlar sonuçta hepsi birbirine benziyor

Perte çıkarma mantığı diyelimki aracın ederi 50bin tl hasar 25 bin tl o araç perte çıkarılır sahibine 50bin verilir araç sahibinden alınır ederi ne ise satılır %90 ihtimal zarar ederler ama zaten kasko yaptırıp kaza yapmayan binlerce kişi var kasko her türlü kazanır

• Bir de araç kasko bedelinin yarısı kadar hasar ile perte çıktıktan sonra hasarın büyük bi kısmını tamir ettirip (Makyajlayıp) çıtır hasarlı sigortayı denk getirmek için perte çıkarılmıştır diyenler de az değil hani. O yüzden millet kendisini olduğundan akıllı sanmasın şimdilerde herkes uyanık.
  • K0rkunc kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Aşağıdaki ilanları da bu kapsama alabilir miyiz sizce?

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-cup10-car,dan-2014-bmw-5.20i-borusan-cikisli-sunroof,lu-327495870/detay/

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-audi-dogus-cikisli-2012-audi-a6-2.0-tdi-beyaz-ici-gri-vakumlu-kapi-327806838/detay

bir tane daha ilan vardı ama bulamadım, onda da araç bedeli 130 binlerde tahmini hasar 2000 lira.

ağır hasar veya anlaşmalı pert yazıyordu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bunların hepsine inanmayın. Bazılarında araba gerçekten pert oluyor onlar topluyor ufak bir kısmı toplamadan bırakıyor. Size de bu ufak kısmı gösterip bunun için anlaşmalı perte çıktı diyorlar siz de atlıyorsunuz.
    İyice emin olmadan almayın.
  • Anlaşmalı pert diye birşey yoktur, bunlar sadece pert araç alıp millete niteleyen galerilerin uydurması. Bizim saf millet de alıyor hemen.

• bu devirde adam oyle arac bulsun satar mı bi dusun.. kendinin varsa bile bi akrabasina yakın arkadasına hemen aldirir.. gecen servise gittim.. uygun fiyatlı temiz ikinci el arabalar geldi mi hemen servis calisanlari kendi uzerine almaya calisiyo.. tabi disardaki siradan vatandasa da ugrasilacak araba kalıyo..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.