Antep fistigi yemeyin
-
-
Bu ülkeden hiçbir şey yememek lazım aslında.Yumurtasında kanserojen yasaklı madde çıkar,domatesinde genetiği bozuk zararlı maddeleri çıkar,baharatında çerezinde aflatoksinleri çıkar her türlü marazın bu ülkeden çıkma ihtimali mevcut.
Bile istene zehirleniyoruz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
nedir bu dubai çukulatası derken, bizim bakkala da düştü. geçen gördüydüm 150₺ fiyatı vardı. dişimin kovuğuna bile girmeyecek büyüklükte. bildiğin antep fıstıklı çikolatanın abartılmışı. yukarıdaki konu ise bambaşka bir konu. sağlık konusunda, yaşamsal kalite farkı desek yeterli olur. fiziksel sağlık, ruhsal sağlık, sağlık hizmetlerin erişim, çevresel faktörler, eğitim ve bilgilendirme vb. = yaşam kalitesi = en az %5. aflatoksin bir çeşit mantarmış. bu da olsa olsa, daha paketleme yapılmadan evvel, olması gereken değerlerin limitlerin üstünde olması anlamına gelir. içinde bezelye vardır belki.
Bezelye, özellikle çevik bitki aflatoksinlerinin (AFs) bir kaynağı olarak bilinir. Çevik bitki aflatoksinleri, çevik bitkilerde doğal olarak oluşan toksinlerdir ve besin ürünlerinde bulunabilirler. Bezelye'nin aflatoksin kapma oranı, yetiştiricilik koşullarına ve çevresel faktörlere bağlı olarak değişebilir.
-
Niye ha? Tarım ve orman bakanlığı kesinlikle gerekli denetimleri yerine getiriyordur.
Getiriyordur dimi?
Yediğiniz herşeyde kimyasal var zaten , yarın kanser ve diğer kalıtsal hastalıklar çoğalacak Türkiye'de
Hem insanımızda haysiyet yok hemde 21 senedir ülkeyi yöneten iktidar bir tane kanun çıkarmamıştır çünkü ucuz hormonlu kimyasal ürün işlerine geliyor
Getirseydi köfteci de domuz var diyip cokmezdi
Para da versen kaliteli ürün alamıyorsun artık.
Doğru malesef
Ülkenin nüfusu çok fazla , Bulgaristan ve Yunanistan nüfusu kadar mülteci doldurdular Türkiye'ye 2 tane ülke yapıyor
Ekonomi yok tarım hayvancılık yok para yok :) nüfus çok
Aynen 500 e Antep fıstığı var 1500 liraya da var emin ol farkı yok. artık millet birbirini düdüklüyor
Antepdeki kanı kurumuş fıstık ağabalarının sonu gelir umarım tarladan 100-120 ₺ ye aldıkları fıstığı 1400-1500 ₺ satmasını biliyorlar,
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Avrupadan iade gelen antepfıstıkları
galiba Migrosta
poşetlenmiş, kilosu 600 küsür TL
ülkede bir yönetim var mı yok mu
devlet var mı yok mu
insanın içine şüphe düşüyor....
-
-
https://mini.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/159959490
249,95 TL
Leş + leş. Bakanlık da buna göz yumuyor. Ülkenin en büyük market zincirleri göstere göstere satıyor, yuh.
Mesela Markete kilolarca antep fıstıgı gelse
1 kg AFLATOKSINLI FISTIK 150TL diye yazsalar
sizce ne olur.? Halkımız ne yapar bu durumda? Ben söyliyim 2-3 kilo alır akşam evde çoluguna çocugunada bir güzel yedirir :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GenqhisKhaan89 -- 8 Kasım 2024; 17:8:35 > -
84 yaşında ölmüş hocam, garip olan ne
-
Aflatoksin karaciğerimizin valide sultanını ağlatıyor maalesef, hücrenin gen yapısını bozuyor. Çok sağlam bir kanserojen ve öyle ısıtmakla falan kurtulamıyorsun. Resmen doğanın bir intikamı. Bir çeşit küf ve kokusu yok, görüntüsü yok, çok sinsi. Deneylerde uygulanan hayvancağızlar sağlam göçüyor.
Ben bu konuyu bi dönem çok araştırmıştım, gün kurusu, kuru incir ile ceviz tüketmeyi çok seven birisiyim normalde ama öğrenince epey soğumuştum. En iyi markalar bile olsa bir kere tadım kaçtı. Fıstık en büyük risk.
Gıdada aflatoksin tayinini Bakanlık zorunlu tutuyor mu (veya tutsa da nizami yapılıyor mu) bilmiyorum ama bireyler için pahalı bir yöntem olduğunu biliyorum. Keşke basit bir aletle veya indikatörle herkes kolaylıkla ölçüm yapabilseydi... Bazı markalar aflatoksin raporunu paylaşıyorlar, ama onda da bilmiyorsun ki hangi parti? Çünkü herhangi bir zafiyette, aflatoksin üretecek ortam oluştuğunda işler karışıyor.. AB sınırlarında da nasıl bir barikat kurmuşlarsa iyi çalışıyorlar. Resmen osmoz filtre gibi ayırıyorlar. Bize atık kısmı geri geliyor, sonra ne oluyor, onu da bilmiyoruz. Normalde toprağa bile karışmaması lazım, es kaza besi hayvanları tüketse yine yayılıyor. (İşte o beğenilmeyen AB bunlar için vardı. Mutlaka AB ülkesi olmalıydık, bütün mevzuatımız ona göre şekillenir, başka konular konuşurduk.)
Son olarak aflatoksin vücudumuzda kan ve idrardan anlaşılabiliyormuş, ben o testleri yaptırmaya korkuyorum.
Yine de korkunun ecele faydası yok. Her ne kadar çare olmasa da bağışıklık sisteminizi güçlü tutmaya bakın, genetik olarak şanslıysanız normal ölçüde hayatta kalırsınız. (Dubai çikolatası merakınız varsa mutlaka tadın, bir seferlik birkaç kat fazla aflatoksinden bir şey olmaz, o kadar evhamla yaşanan hayat da hayat değildir, başka psikolojik sıkıntılar başlar.)
-
Türkiyede gıda sektörü her dalda çok kötü ve tehlikeli. Kaliteli mal kalmadı desek doğru olur. İçine 40 tane hikaye katıyorlar. Yurt dışına çıkınca anladım...
zararlı olmayan bir gıda yok ülkemizde. ya aç kalacan ya da zehirlenerek yaşayacan
Türk insanı şeytanla yarışıyor maaşallah..
Adamlar zehri dubai çikolatası trendiyle millete kitliyor, sıraya giriyorlar demek.
İyice sağlığımızı "skib bıraktı" lar.
Bu ülkeden hiçbir şey yememek lazım aslında.Yumurtasında kanserojen yasaklı madde çıkar,domatesinde genetiği bozuk zararlı maddeleri çıkar,baharatında çerezinde aflatoksinleri çıkar her türlü marazın bu ülkeden çıkma ihtimali mevcut.
Bile istene zehirleniyoruz. |
Mesela Markete kilolarca antep fıstıgı gelse 1 kg AFLATOKSINLI FISTIK 150TL diye yazsalar sizce ne olur.? Halkımız ne yapar bu durumda? Ben söyliyim 2-3 kilo alır akşam evde çoluguna çocugunada bir güzel yedirir :) |
Antepdeki kanı kurumuş fıstık ağabalarının sonu gelir umarım tarladan 100-120 ₺ ye aldıkları fıstığı 1400-1500 ₺ satmasını biliyorlar,
|
Niye ha? Tarım ve orman bakanlığı kesinlikle gerekli denetimleri yerine getiriyordur.
Getiriyordur dimi? |
Yediğiniz herşeyde kimyasal var zaten , yarın kanser ve diğer kalıtsal hastalıklar çoğalacak Türkiye'de Hem insanımızda haysiyet yok hemde 21 senedir ülkeyi yöneten iktidar bir tane kanun çıkarmamıştır çünkü ucuz hormonlu kimyasal ürün işlerine geliyor |
Avrupadan iade gelen antepfıstıkları galiba Migrosta poşetlenmiş, kilosu 600 küsür TL ülkede bir yönetim var mı yok mu devlet var mı yok mu insanın içine şüphe düşüyor.... |
Elliki yüzünden düzgün 1 sektör bile kalmadı. Ülkemizi seviyoruz yurt dışında yaşamak istemiyoruz ama böyle nasıl olacak bilmiyorum.
|
Para da versen kaliteli ürün alamıyorsun artık. |
Antep'e çökmek istiyorlar inanmayın yeyin tüm fıstıkları
|
Benzer içerikler
- semerşah hangi cemaatin
- adnan menderes uçak fabrikasını neden kapattı
- migpack apk
- izol aşireti tehlikeli mi
- kuleli askeri lisesi mezunu ünlüler
- bitcoin haram mı diyanet
- togg fabrikası gemlik"te nerede
- ioniq 5 n fiyat
- apple yüz tanıma davası sonucu
- disney plus üyelik iptali
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X