arkadslar geçenlerde televizyonda seyrettim bu tarz ilaçların kullanımında feleket bir artıs varmış dünya genelinde. şahsen kullandım bu ilaçları ama uzun süreli değildi bir hafta sonra bıraktım asla birdaha kullanmam
AYNEN SENİN GİBİ DÜŞÜNÜYORUM BENDE 2/3 AY KULLANDIM HAYATIMIN EN BERBAT DÖNEMİNİ GEÇİRDİM İLAÇLARI BIRAKTIĞIM HAFTA BEN NE YAPIYORUM YA DEDİM ASLA VE ASLA KULLANMAM BİR DAHA ...
bunlar yanlış yorumlar. faydalı olmasa verilmez. kimse keyfinden araştırmıyor o kadar sene. belki sizin kullandıklarınız sizin hastalığa uygun değillerdi, ya da dozajı iyiayarlanmamıştı. Ayrıca antidepresanlar novalgine gibi hemen ağrı kesici bir etki göstermez, uzun süreli kullanırsan fayda sağlarsın. Şimdi kalkıp antidepresanlar bi işe yaramaz, kullanmayın derseniz yanlış bir yorum getirmiş olursunuz.
Depresyonda değilken 2 tane Zanax at ustuen soda iç.. :))))))))
Gör bak ne oLuosun :)))))))))))
asikan kardeş sen hakketen uçmuşsun be.nerde uçurucu birşey biliyorsun. ayrıca anti depresanlar ne yazıkki çerez gibi kullanılıyor.bunda tabiki insanımızın bilgisizliği etkili.sevgilisinden ayrılan antidepresandan medet buluyor,azıcık üzülen mucizevi bi şey sanıyor bu ilaçları.ama ne yazıkki ben bazı doktorlarında bu konuda pek bilgili olmadıklarını düşünüyorum(benim gözlemlerim)ayrıca bi antidepresan ilaç bir kaç kere kullanmakla etki etmez.en az 1,5-2haftan sonra etkisi görülür.ama bazılarına bayağı bi faydası oluyor.(mesela bana )
Ectacy denen hap ta ilK önce anti deprasan oaLRak uretiLdi zaten.. FAkat ay etkiELRi buLudnugu için ve gencLerin bu hapLArı Kötü yoLLAr için kuLLandıgı oreniLince heppsi topLAtıLdı.
Su anki EctacyLEr in hiç biri gerçek değiL. KimyasaL oLan her şeye
Bu arada akLıam geLmişken soLiyim... Ectasy Lerin hepsini yaptıgı sey aynı fakat insanızın akLı kıto Ldugu için...
biLinç aLtından ustundeki resmine tksiine girior.. MeseLa pLayboyt avrsa fazLa ereksiyon, Superman VArsa enerji
mitusbishi ambLemi varsa hız faLam fişaLm gibi sadec biLinç aLtı.... Hepsini etksisi aynı... normaLde...
asikan çok haklı xanax yeşil reçete ile tabi edilen aslı uyşturucu bazlı bir maddedir.Çok çabuk etki gösterir ve madde kullanımını kötüye kullanma yüksektir(yani bağımlılık yapar) Ama şu an en çabuk etki gösteren antidepresanlar bile 3 hafta sürekli kullanımdan sonra etki etmeye başlarlar.Halbuki novalgine aldıktan sonra en yüksek verime(yani plazma tepe düzeyi) 40 dakika sonra ulaşılır.Bu durum sanırım anlaşılmıştır Ama bu arada bir de ters açıdan bakalım olaya: 40 sene önce depresyona başlama yaşı 30 idi Şimdi ise 12 olmuştur(avrupa).Türkiye'de ise bu 14.Depresanların 18 yaşın altında kullanılmaması önerilmektedir.Öünkü yarar-zarar tablosu klinik çalışmaları yapılmamıştır Peki neden su gibi ilaç verilir: Depresyon dış etkilere dayanamayan(herkeste dayanım sınırı farklıdır) yani psikolojik ssağlığı koruma mekanizmaları yetmeyen insanın girdiği ruh halidir.Ne yazık ki her açıdan ruh sağlığını olumsuz etkileyen iş, okul, kent stresleri felaket boyutlara ulaşmıştır.Çevreden gün geçtikçe kopmakta, gün ışığını gittikçe daha az almaktayız.Bireyselleşme ve tüketim çılgınlığı, maddeselleşme had safhada.Bu yüzden her 3 kişiden ikisi avrupada depresyona yakalanmaktadır. Peki antidepresanlar ne işe yarar: Gerçek şu ki depresyondaki ne beyin çalışma mekanizması ne de sorun mekanizması tam olarak bilinmemekte yada saklanmaktadır yada bu çalışmalar engellenmektedir!!!! Bilinen serotonin ve diğer benzesim maddelerinin inhibe edilmesi(yani etkisizleştirilmesi) durumunda kişinin ruh halinde rahatlama gittiği yani sorun algı mekanizmasının ve uyarı mekanizmasının devredışı kaldığıdır. En etkili olanı serotonin duyguları yoğun yaşamayı sağlar(diğer adı mutluluk hormonudur) Yani insan sorun olduğunda duygusuzlaştırılarak sorun giderilmemekte fakat sorun yokmuş gibi görülmemesi sağlanmakta Aslında bu depresyona giren kişinin daha da batağa saplanamasına ve bu ilaçları daha fazla ve uzun süreli kullanmasına neden olmaktadır.Ayrıc kendisi de kilo yapıcı, hafıza bozukluğu, uyku bozukluğu(en önemlisi olan REM safhasını özellikle), metobolizma ve hareket yavaşlığı, kalp ve dolaşım sistemi bozuklukları, hormonal denge bozuklukları gibi sorunlara sebep olmaktadır Peki neden bunlar kullanılırlar ve yeni arayışlar yapılmaz?: Cevabı çok basit: Çünkü bu ilaçlar çok pahalı ve karlı ilaçlardır.İlaç şirketleri için altınyumurtlayan tavuklar yaratılır Tavsiyeniz nedir: Aylık masrafınız ortalama 300 milyon civarı olacağından bu parayı tatile harcayın, gezin, tozun. Bunlar hem sizi mutlu eder hem de ÇOK DAHA FAZLA ETKİLİDİR
hayalciruh arkadasımızın söylediği bütün yan etkileri yaşadım; mide bulanması günlerce devam etti, iştahsızlık, uykusuzluk vb bir çok şey aslında ben ilaçları 3 aya yakın kullandım ama düzenli olarak bir hafta kullandım. ne yzıkki doktorlarımız bu ilaçları hastalara çok rahatlıkla önerebiliyorlar. ben doktorla 15 dakika konuştuktan sonra benim deprosyonda olduğum kanısına vardı ve hemen ilaç tedavisine baslanması gerektiğini söyledi. bende bu kararı hiç sorgulamadan ilaç tedavisine başladım ama bana hiçbir faydası olmadı ortalıkta leyla gibi dolaşıyordum çevremdeki olayları hiç umursamaz olmuştum ondan sonra ilaçları buraktım bunun hemen ardından doktorumu değiştirdi.
ayrıca hayalciruh arkasımızın ilaç sirketleri hakkındaki fikirlerine bende sonuna kadar katılıyorum
Teşhisde sorun ne: Sorn şuki psikolojik anlayış ve teşhisden yoksun, daha psikolojik sorunu klinik, kişi açısından ve sosyolojik açıdan irdelemeyi çoğu doktor beceremez İnsanın hastalığını özellikle karmaşık psikozlar için tespit etmek en az 10 seans alır ve standart olarak gelen herkese bu ilaçlar peynir ekmek gibi verilir.Halbuki teşhisten önce ilaç verilmesi hem tedaviyi zorlaştırma hemde teşhisi engelleme ve geciktirme açısında yanlıştır Devlet hastanesinde 3 ay sonrasına randevu alan kişinin varın halini siz düşünün
@hayalciruh Siz de doktorsunuz değil mi Acil'demi görev yapıyorsunuz? Bu sefer de tespitlerinizin büyük kısmına katılıyorum. Hele alıntı yaptığım kısma tamamen katılıyorum. Çoğu rahatsızlık aslında bir psikolog veya psikolojik danışman ile halledilebilecek düzeyde. Basit sorunlara bile ilaç dayamak oldukça yanlış ve sakıncalı bir durum. Ama üzülerek söylüyorum ki çoğu psikiyatr'lar psikoterapi yapmak yerine ilaç verip savuşturmaktan yanalar. Eğer paralıysanız ve özel psikoterapi talep ederseniz hayır demezler. Ama sıradan vatandaşsanız, hele de devlet hastanelerinde böyle böyle bir tabloya çok zor rastlarsınız. Bu nedenle önce psikologlar ve psikolojik danışmanlara başvurmak daha akılcı bir yaklaşım. Ancak bazı rahatsızlıklar vardır ki, mutlaka ilaç desteği gerekir. Böyle bir durumda da zaten bir psikiyatr'e yönlendirilirsiniz. Çünkü bizlerin ilaç yazma yetkisi yoktur. Ama bu ilaçlardan ve etkilerinden anlamadığımız anlamına da gelmez
quote:
Orjinalden alıntı: hayalciruh
Teşhisde sorun ne: Sorn şuki psikolojik anlayış ve teşhisden yoksun, daha psikolojik sorunu klinik, kişi açısından ve sosyolojik açıdan irdelemeyi çoğu doktor beceremez. İnsanın hastalığını özellikle karmaşık psikozlar için tespit etmek en az 10 seans alır ve standart olarak gelen herkese bu ilaçlar peynir ekmek gibi verilir.Halbuki teşhisten önce ilaç verilmesi hem tedaviyi zorlaştırma hemde teşhisi engelleme ve geciktirme açısında yanlıştır Devlet hastanesinde 3 ay sonrasına randevu alan kişinin varın halini siz düşünün
passif:D
Üç ay düzenli bir şekilde kullandığım cipralex marka ilacı bir aydır kullanmıyorum. Etkilerini yazayım ilk başta anlamsız bir mutluluk yaşıyorsunuz daha sonra hiç bir olaya ne aşırı sevinç ne aşırı üzgünlük göstermiyorsunuz. Ama bence en önemli etkisi IQ'yu resmen "downclock" yapıyor. Özellikle benim gibi zor bir üniversitede mühendislik okuyorsanız işiniz çok zor. Başıma gelenleri anlatıyım ilk dönemin başında kullanmaya başladım ama adeta aptal oldum hiç bir şeyi umursamıyordum derslerim mahfoldu hepsinden kaldım ama o zaman hiç umrumda değildi okula bile gitmiyordum. Dediğim gibi anlamsız bir mutluluk ne için olduğunu bilmiyorsun. Bu dönem bıraktım ama bir yarım dönemim kayboldu. Bir şeyler başarmak için insanda mutlaka biraz kaygı olması gerekiyor... İşte anti-depresanlar bu kaygıyıda yok ediyor...
ZOOONNGGGGG
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme