Şimdi Ara

Antreman Programı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Merhaba , Split antreman programı yapıyorum program şu şekilde ;

Pazartesi göğüs ve kol. Salı bacak çarşamba sırt perşembe omuz cuma kardio ve kol

Antreman sırasında mola vererek verim alamıyorum yani yeterince yorulmuyorum ağırlık artır diyenler olabilir ama fayda etmedi bunun yerine
    mesela göğüs çalışırken bench press ilk seti bitirdim 12 tekrar yaparak mola vermeden hemen 2.seti yapıyorum ardından 3.set diye gidiyor yani 1 hareketi 4x12 yaparken dinlenme yapmıyorum antreman 1 saat sürüyor ise 30 dakika aralıksız çalıştıktan sonra 3-4 dakika dinleniyorum birde antreman bitimine 10 dakika kala dinleniyorum sizce nasıl ?

• Setler arası dinlenmeden geçiyorsan ağırlıkların çok düşük kalıyordur sana göre. Kendini zorladığında öyle bir şey pek mümkün değil çünkü
    Her şeyden önce olay kafada bitiyor, hareketleri odaklanarak ve formunu bozmadan yapmaya özen göstermen lazım.
  • Eğer 30 dk boyunca dinlenmeden yapabiliyorsan. Demek ki 1RM düzeyin %20-30 larda geziyor. Yani kasları neredeyse hiç zorlayamıyorsun. Şimdi tavsiye vermeye gelecek olursak eğer, Göğüs çalıştın sallıyorum dumbbell fly yapıyorsun kendini gerçekten zorlayarak 10 tekrar falan yap sonra dinlenmeden Biceps curl yapabilirsin mesela. Tekniğin ismi superset (ne kadar zamandır yaptığını bilmediğim için yazdım. Senin yaptığın şekilde sadece yağ yakarsın ve dayanıklılık artırırsın.

Ağırlığı artırdım yine olmadi demişsin. Bunun tek açıklaması var. Demek ki tam artıramamışsin. Vücut ağırlığının 2 katı squat , 2.5 katı deadlift , 1.5 katı bench press yapamiyorsan. Dediğin şekilde verim alman mümkün değil maalesef

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • programında, 1 haftada, kol dışındaki yerler 1 kez çalıştırılıyor.

eğer illa kol çalıştırmak istiyorsan kol haftada 3 kez, diğer yerler 2 kez çalıştırılmalı. yani göğüs/bacak/sırt/omuz bunları haftada 2 kez çalıştırabilirsin. zaten en iyi verim haftada 2 veya 3 kez çalıştırmaktır. 1 veya 4 kez yaparsan verim düşer.

pull push öneririm program olarak.

pull günleri: sırt / biceps / bacak
    push günleri: göğüs / triceps / omuz

hatta 4 günlük program (pull - rest - push - rest - pull - push - rest şeklinde) yazayım:

pull günü:
    -----------
    barfiks
    seated row
    biceps curl
    squat
    deadlift
    calf raise

push günü:
    -----------
    bench press
    pec deck
    triceps extensions
    military press
    lateral raise
    reverse peck deck

böyle birşey yaparsan 8 ayda gelişme olur.

bu yazdığım program artık literatüre girsin ya adını da koydum super saiyan 2 programı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leopolidas -- 14 Ekim 2018; 18:14:22 >

• Vucudun 1.5 kati benchpress nedir yahu.. ben 90 kg yim 40kg 12 tekrar hemen 50 kg 10 tekrar , ardindan 75kg 6 tekrar zor yapiyorum... 75e ciktim diye seviniyorum...

• tolgao2000 T kullanıcısına yanıt
    Ben de 95 kiloyum ve ben de 70 kilo falan anca yapıyorum zaten Ama arkadaşın dediği gibi hiç yorulmadan bench press yapabilmesi için powerlifter olması lazım. Ortalama bir powerlifter da ağırlığının 1.5 katını kaldırır benchte. O yüzden dedim

• Agirlik artirmak fayda etmedi ne demektir yaw? Kaldirabileceginiz belirli bir agirlik siniri var nasil fayda etmiyor? Ici bos plastik bar mi kullaniyorsunuz, goguse 75 kilo takin nasil ara vermeden devam ediyorsunuz? Ben su an profesyonel diyebilirim kendime 100 kilo ile verimli calisiyorum ve arka arkaya hemen yapabilmem imkansiz 2 tane zor kalkar 13 14luk setten sonra. Araliksiz 30 dakika kimse agirlik calisamaz ayrica isterseniz 5 kilo ile calisin yazdiklariniz dogrundegil ve Mantiksiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frozensoul -- 21 Ekim 2018; 12:44:17 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Evde fitness programı
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bar hariç mi bu değerler?

• Ussuz kullanıcısına yanıt
    Bar dahil .

• quote:

Orijinalden alıntı: tolgao2000

Vucudun 1.5 kati benchpress nedir yahu.. ben 90 kg yim 40kg 12 tekrar hemen 50 kg 10 tekrar , ardindan 75kg 6 tekrar zor yapiyorum... 75e ciktim diye seviniyorum...
    bu büyük hareketlerin vücut kütlesine göre ağırlık oranları var.

kilonun 1.5 katı bench press yapabilince başlangıç seviyesinden orta seviyeye geçiyorsun. 1.8 katı civarı da ileri seviyeye geçiş oluyor. ben internette bu oranları çok araştırdım. yukarıdaki arkadaşın dediği oranlarda o hareketleri yapabiliyorsanız aslında görünür şekilde kaslısınız anlamına geliyor. başlangıç seviyesini geçmek demek 2 yıl civarı vücut geliştirme yapmış olmak demektir. 2 yıl da estetik kaslı vücut için yeterli bir süre.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.