Şimdi Ara

Antrenmandan önce ve sonra cardio yapmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
4.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Antrenmanım başlamadan bisiklet, side bend,twist falan yapıyorum ağırlık çalışmalarım bittikten sonra koşu bandına giriyorum. Bir yerde cardio boş günlerde yapılmalı diyordu. Bu şekilde yapınca boşuna mı yaptım yani 3 ay

• bir bitmediniz arkadaş
  • evet
  • Boşuna denmez ama sert antrenmanlarda (1 saat gibi bir süreden sonra) zaten kortizol yükseliyor, kardiyoyla vücudu daha da zorlarsan yükselen kortizol kas yakmana sebep olabilir. Tabi ileri seviye sporcu olup vücudu bu gibi durumlara alışık olan kişilerde aynı durum daha uzun sürelerde gerçekleşir.

Edit: Az önce kardiyo ile ilgili okuduğum bir makalede en iyi kardiyonun antrenman sonrası yapılan 15-20 dk civarı HIIT şeklinde olduğunu yazıyordu. Normal kardiyo yapacaksan da 20-25 dakika ile sınırlı tut.
    Antrenman öncesi kardiyo yapmak ise antrenmanda güçsüzlük oluşturuyor aynı zamanda da büyüme hormonunun düşmesine sebep oluyor. Antrenman sonrası yapmak ise tam tersi büyüme hormonunu artırıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Executor06 -- 28 Ağustos 2013; 14:15:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Executor06

Boşuna denmez ama sert antrenmanlarda (1 saat gibi bir süreden sonra) zaten kortizol yükseliyor, kardiyoyla vücudu daha da zorlarsan yükselen kortizol kas yakmana sebep olabilir. Tabi ileri seviye sporcu olup vücudu bu gibi durumlara alışık olan kişilerde aynı durum daha uzun sürelerde gerçekleşir.

Edit: Az önce kardiyo ile ilgili okuduğum bir makalede en iyi kardiyonun antrenman sonrası yapılan 15-20 dk civarı HIIT şeklinde olduğunu yazıyordu. Normal kardiyo yapacaksan da 20-25 dakika ile sınırlı tut.
    Antrenman öncesi kardiyo yapmak ise antrenmanda güçsüzlük oluşturuyor aynı zamanda da büyüme hormonunun düşmesine sebep oluyor. Antrenman sonrası yapmak ise tam tersi büyüme hormonunu artırıyor.

Makale eğer internettense ve erişiminiz kolaysa atabilir misiniz acaba ? Teşekkür ederim bundan sonra kardiyoyu antrenmandan sonra yapacağım bisiklet,twist ve side bend yapıyordum yağlar için artık onları da antrenmandan sonra yapacağım çok teşekkürler

• Iambrucewayne kullanıcısına yanıt
    Linki sansürlemese atacaktım zaten ama şimdi madem istek var koyayım.

www.bod****tr.com/vbforum/cesitli-makaleler/en-sik-yapilan-5-kardiyo-hatasi-58645.html
    (sansürlenen kısım mâlum site, body-forum-tr)
  • quote:

Linki sansürlemese atacaktım zaten ama şimdi madem istek var koyayım.

www.bod****tr.com/vbforum/cesitli-makaleler/en-sik-yapilan-5-kardiyo-hatasi-58645.html
    (sansürlenen kısım mâlum site, body-forum-tr)

teşekkürler hocam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fitness dan sonra tavuk yemek?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Boşuna denmez ama sert antrenmanlarda (1 saat gibi bir süreden sonra) zaten kortizol yükseliyor, kardiyoyla vücudu daha da zorlarsan yükselen kortizol kas yakmana sebep olabilir. Tabi ileri seviye sporcu olup vücudu bu gibi durumlara alışık olan kişilerde aynı durum daha uzun sürelerde gerçekleşir.

Her yazılan makaleyi doğru kabul etseydik, halimiz ne olurdu

• Uplifting kullanıcısına yanıt
    Tercih sizin.
  • Antrenman sonrası yapılan 15 - 20 dk hiit nin kaslara zararı dokunmaz. HİİT amacı uzun süreli yağ yakımıdır zaten. Metabolizmayı hızlandırır.

Ama boş günlerde 30 - 40dk kadar yaparsanız diyetinizde düzgünse dehşet yağ yakılır
  • Ben antreman öncesi 10dk hiit cardio yapıyorum ısınmak için. Son 15 dk ise 15dk hill interval yapıyorum 6km/h hız ile. Diyette yaptığımda için mecbur yapıyorum yoksa yapmam da boş günlerde gitmiyorum onun için de yapıyorum. Boş günler gidince bu sefer gelişme zor sağlanıyor 1 gün rejenerasyon için dinlenme şart hem yazında çekilmiyor üst üste gitmek.
  • ister başta ister sonra yapın problem olmaz
    kas yıkımını yapacak bir kardiyo yapacagınıza inanmıyorum.

önemli olan husus;
    antreman sonra vucudunuz ihtiyacı olan proteini ona kazandırmak

Eger beslenmenizde problem olursa kas yıkımına ugrarsınız aksi takdirde kas yıkımı zor bir durum.

Diger bir husus ise;
    antreman önce yapılan düzgün bir kardiyo agırlık antremanını dogrudan etkiler ve performans kaybı yaşatır.
    Onun icin nabız aralıgı iyi ayarlanmış bir koşu yapmanız ardından agırlık daha sonra hafif tempo yürüyüşle antremanı bitirebilirsiniz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.