Şimdi Ara

Apple adı altında milleti dolandırıyorlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
2
Favori
14.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
112 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi akşamlar herkese. Yaklaşık yarım saat önce bir mail aldım iTunes üzerinden yaklaşık 30 dolarlık bir alışveriş yaptığıma(!) dair. Mailde altta görmüş olduğunuz link sizi Apple benzeri bir siteye yönlendiyor ve kullanıcı bilgilerinizi istiyor. Rastgele bir hesap adı ve şifre girseniz bile size hesabınızın kitlendiğini ve doğrulamanızı istiyor. Tabi kişisel bilgilerden sonra kredi kartı bilgilerini de istiyor. Gerçek Apple maili NoReply-Apple olacak. Eğer NoRepiySupport diye bir adrese düşüyor ise bu sizi dolandırmak isteyen klon bir site. Hakeza ben bir android kullanıcısıyım. Dikkatli olmakta fayda var. Konu doğru yerde mi bilmiyorum eğer doğru değilse ve taşınırsa sevinirim.

Mail şu şekilde:
    Apple adı altında milleti dolandırıyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lastgrandson -- 18 Eylül 2018; 23:3:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• öne cikardim

ne kadar cok insan bilinclense iyidir

• Mümkün mertebe diğer forumlarda da paylaşmaya çalışacağım.

Teşekkürler.

• Apple'nin kendisi dolandırıcı zaten ne fark eder ki 2.000 tl verdirip 1gb ram bellekli telefon satıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-4C740587D

Apple'nin kendisi dolandırıcı zaten ne fark eder ki 2.000 tl verdirip 1gb ram bellekli telefon satıyor.
  • Bu mantıkla fazla düşünmeden Android almaya devam. Yani bir telefonda ram, işlemci veya gpu denilen parçalar size gücü ifade ederken bir yandan da sistemin gereksinimini de ifade etmeli. Şuanki mantığınızla 600-800 bandında 2 ya da 3 gb rami olan bir cihaz Iphone 5S’den daha iyi bir oyun performansı vermeli. Hele ki senin alabileceğin 4 ya da 6 GB rami olan bir android cihazında Iphone SE ya da Iphone 7’den daha iyi oyun performansına sahip olması gerekiyor ki bu da imkansız gözüküyor. İşletim sistemleri ve oyun sistem gereksinimleri cihazın gücüne oranlanmalıdır. Eğer android bir cihaz kullanıyorsunuz fark etmişsinizdir ki bu ramib %70’i her an kullanım olarak görünür. Yani sizin 4 ya da 6 GB raminizin %50’sinden fazlası zaten kullanılıyor. Bu ram kapasitesi ile diğer kalan kısım da oyun veya farklı işlemlerde sizi taşır. Ama Apple öyle bir cihaz yapmış kı sistem gereksinimleri 1 gb ya da 2 gb ram ile bu iki işi bir arada götürebiliyor. Sistemin gerektirdiği ve isteğini karşılıyor. Yani, 6 GB olsa da bu onun multimedya performansını multitasking de etkileyecek ve buna hiç gerek yok. Aynı anda 5-6 oyun oynanmıyor malesef tek ekranda.

• quote:

Apple'nin kendisi dolandırıcı zaten ne fark eder ki 2.000 tl verdirip 1gb ram bellekli telefon satıyor.
    Yorum biraz cahilce olmuş Google Apple'dan 1000 kat daha evildır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Apple'ın şuana kadar yapabildiği tek şey yazılım, ios. biraz da işlemcisi. bilerek eskitme teknolojisini bağıra bağıra evet yapıyoruz her ios güncellemesinde diyen bir şirkete bu kadar insanın atlamasının tek sebebi, stabil bir yazılım, kolay ve kullanılabilir bir arayüz. sadece bu. android'in stabil olmamasının temel sebebi, kişiselleştirilebilirliği (kelimeye bak) daha fazla. Buna karşın stabilitesi daha az. Eski android telefonlara stok androidinden yüksek bir rom atıldığında çok kasar ve donar. bunun sebebi android değil, telefonu üreten şirketler. 768 MB Ram'li telefonuma WIP (Work In Progress, Test Aşaması) 8.1 Romu yükledim, portladım ve tabiki cortladı. (Zavallı işlemci)

IPhone mu alırsın yoksa Android mi deseler IPhone alırım. Ama android'i karıştırmayı aşırı severim. Eğer Android üzerinde biraz daha durulursa, cidden çok güzel şeyler çıkar.

Ama ne yapıyorlar, yok efendim EMUI, MIUI, TouchWiz (Iyy midem) gibi saçma ve arayüzü karmaşık (arayüzü derken ayarlar kısmı mesela, çok dağınık) aşırı kişiselleştirilebilir rom'lar yapıyorlar. Neden hazır mis gibi IOS'u kullanmak varken Andorid alsın millet? Hele ki Android'i bırakanların %90'ına soralım neden bıraktın diye.

Cevap: kaydırırken kasıyor (IPhone kullanan tüm arkadaşlarımın verdiği cevap)

• Konuya doğrudan apple’ın dolandırıcı olduğu düşüncesi ile girdim düşüncelerim hala değişmedi

• Senin 4gb ram var diye övündüğün telefonlardan hızlı.. Boyutu değil işlevi önemli paşam!

• quote:

ios işletim sistemindeki 1gb ram ile android işletim sistemindeki 1gb ram malesef eşit değil :|

Örneklendirmen yanlış fakat ana konu doğru. Aynı telefonun biraz daha farklı görünümünü çıkarıp deli gibi paraya satıp duruyorlar.
  • Telefonum galaxy s8 önceden de s5 kullanıyordum.İkisinde de hiç takılma problemi olmadı.Güncel oyunları sorunsuz oynattı.Bir de google cihazımın işlemci performansını değiştirmedi.
  • Banada bir kere bu tarz bir şekilde beats kulaklık satın alma faturası geldi iptal etme seçeneği falan da vardı. Bir tuhaflık olduğunu fark edip kurcalamadım hiç, kulaklık falan da gelmedi Dolandırma yöntemleri arayacaklarına insanlık için bir şeyler düşünseler daha çok kazanacaklar da işte.
  • Up

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Faydalı konu.Öne çıkardım.
  • Aslında hep aynı fiyata satıyorlar. Yıllardır yenisi çıktığında bi öncekiyle aynı fiyat oluyor, öncekiler de düşüyor. Bir tek bu sene iki telefon birden çıkartıp birini daha pahalı yaptı, ama o da lüzumsuz zaten, tipini de hiç beğenmedim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Android candır.

• Hangi cihazlarla test işlemi yaptınız bilmiyorum ama android bir işletim sistemi telefonun tamamı değil ben 800 tllik mi telefon kullanıyorum ve abimde ise iphone 6s var geçen gün hız testi yapalım dedik uygulamalar benim telefonumda daha hızlı açıldı yani 3 gb ramle 5s değil 6sden daha hızlı olabiliyor

Bence Google'ın acilen bu samsung hakkında birşey yapması lazım samsung bin tane model telefon çıkarıyor gidiyor 1000 tllik telefon alıyor yok efendim samsung aldım android kasıyor sen Android telefona 15000 tl (iphone xr tahmini fiyat) verdinde kastı mi

Yani insanlar denemeden sadece Samsung görerek androidi kotuluyorlar

Elimdeki telefon 3-4 sene oldu alalı 1 kere kasmadi ve sadece 800 tlye aldım peki ben bu telefon yerine neden iPhone tercih etmeliyim 1 tane mantıklı sebeb yok ayrıca aynı yıllarda çıkan iphone 6s den daha hızlı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Proprietor P kullanıcısına yanıt
    Şuan daha hızlı olduğunu iddia ettiğin 800 TL’lik telefonla aldığını iddia ettiğin stabiliteyi 2400 TL bandındaki telefonlar anca verebilirken 3000 TL’lik 6S’den daha iyi olduğunu iddia ediyorsun. Bilmesek android’i bizi inandıracaksın. Aç bir oyun oynamayı dene.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.