Şimdi Ara

Apple (İphone) Uluslararası Garanti Zorlu Apple Store da Geçerli Olacak mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
2
Favori
25.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Değerli arkadaşlar başka başlıklar altında bu konuda yorumlar yapıldı. Ancak tek başlık altında başımdan geçenleri paylaşmak bilgi almak ve kendi bilgilerimia ktarmak istiyorum.

Öncelikle yaklaşık 3 hafta önce almış olduğum Amerika için üretim ( 1533 LL kodlu) iphone 5s cihazımın dokunmatiğinde bir satır algılama yapmıyor hiç bir şekilde. Cihazın faturası yok. 3 gün önce başıma gelen bu hadise üstüne baya bir araştırma yaptım.

Öncelikle kendi imkanlarımla değiştirmeye kalkıştım. Bu durumda 300-600 TL arası bir ekran değişim bedeli istendi benden. Apple parça üretmediğinden ne kadar para verirsem vereyim hem cihaz açılmış olacak hemde değiştiren ne kadar garantili desede takılan parça garantisi takanın insafında olacaktı. Sonra çin sitelerinden 50 dolara kendim ekran alıp takayım dedim. Bu arada apple uluslararası garanti konusuna rasladım araştırmaya başladım.

Apple türkiyeyi aradım şuan yazılımsal destek için çağrı merkezleri açık. İlk aradığımda bayan bana şanslı olduğumu apple store açılınca ürünümün garanti kapsamında olabileceğini ancak henüz belli olmadığını açılmasını beklemem gerektiğini söyledi.

Bugün bilgi için tekrar aradım bana genius dan randevu almam halinde cihaza gerekli işlemin yapılacağı bilgi verildi. Hatta faturası yok dedim. Fark etmez dedi. Sistemden imei sorguladı sizin 1 yıl apple garantinz gözüküyor dedi. Çok sevindim bunun üstüne kendi işlerimden gidemeyeceğimden dolayı babama çarşamba gününe Samsun-İstanbul uçak bileti aldım. Sonra kafama takıldı babam gelse sorun olurmu diye. Tekrar aradım çıkan başka bayan bu sefer yine başa döndü ve henüz belli değil kurallar koyulmadı normalde Türkiyede alınan ürün Amerikada, Amerikada alınan ürün Almanyada değişti ancak Türkiye apple store daha kuralları koymadı sonuç olarak hala belli değil dedi. Bende kendi sözleri üzerine 300 TL ye yakın bir paraya bilet aldığımı belirttim.

Görüşme saatlerini kayıt edin gerekirse bunuda bildirin dediler.

Şimdi çarşamba günü babam değişim için orada olacak. Sizce nasıl bir işlem yapacaklar. Cihaz kesin fabrikasyon hatalı. Cihazda değil çizik ezik toz bile yok.

• Değişirler bakma sen çağrı merkezine
  • quote:

Orijinalden alıntı: SiNaPSiS

Değişirler bakma sen çağrı merkezine
    Bende de WiFi sorunu olan 4S var Amerika'dan alma bakalım ne olacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kuray

Bende de WiFi sorunu olan 4S var Amerika'dan alma bakalım ne olacak

Alıntıları Göster
    Birde yabancı forumlarda şu bilgiye ulaştım. Ürün nereden alınmışsa orada işlem yapılır. İpad ipod gibi cihazlar uluslararası garanti ama iphone da ülkerelere göre üretim olduğundan alındığı ülkede bakılır demiş herkes.

Ama apple yetkilisi bugün bunu yalanladı direk.
  • quote:

Orijinalden alıntı: californication_

Birde yabancı forumlarda şu bilgiye ulaştım. Ürün nereden alınmışsa orada işlem yapılır. İpad ipod gibi cihazlar uluslararası garanti ama iphone da ülkerelere göre üretim olduğundan alındığı ülkede bakılır demiş herkes.

Ama apple yetkilisi bugün bunu yalanladı direk.

Alıntıları Göster
    Çağrı merkezide size yuvarlak cevaplar veriyor daha kurallar netleşmedi ama uluslararası garantide fatura olmaksızın imei numarasından bakılarak işlem yapılıyor tahminimce storeda cihazınızı alacaklar. ya tamirat yada cihaz değişimi yapıp geri verecekler.
    bilginiz olsun.

• Apple store da garantiye imei numarasi ile degil seri numarasi ile bakiyorlar.

Resmi acilistan sonra garanti durumu netlesecek. Su an ne dense bos.
  • gduman G kullanıcısına yanıt
    Verdiğin bilgi tamamen yanlış. son 3 günde 4 defa baktırdım hepsinde imei numarasından baktılar hatta kendinde imei ile bakabiliyorsun.... Buyrun;

https://selfsolve.apple.com/agreementWarrantyDynamic.do

Seri numarası denen yere imeide yazabilirsin...
  • quote:

Verdiğin bilgi tamamen yanlış. son 3 günde 4 defa baktırdım hepsinde imei numarasından baktılar hatta kendinde imei ile bakabiliyorsun.... Buyrun;

https://selfsolve.apple.com/agreementWarrantyDynamic.do

Seri numarası denen yere imeide yazabilirsin...

Evet evet verdigim bilgi cok yanlis. O yuzden adresini paylastigin sitede. "SERI numaranizi giriniz" yaziyor degil mi

Mevzu iphone olunca imei ilede goruyorlar mi gormuyorlar mi bilemem. Ben daha once defalarca apple store dan garanti hizmeti aldim ve her defasinda SERI numarasini sordular.(avrupa ve amerikada ki store'lardan bahsediyorum, telefonla aldiginiz destekten degil) Buna istinaden yazdim. Ama onemi yok, nasilsa sizin gozunuden bilmeden salladim ve verdigim bilgi tamamen yanlis degil mi

Neyse siz imei bilin, ben seri.

• californication_ kullanıcısına yanıt
    Seri no ile bakiyorlar imei ile degil. Ben amerikada cihaz degistirdim. Yani bu tarz durumlari store acilinca netlesecek, ama benim anladigim garsntiye girse bile amerika cihaziniz varsa size tekrar amerika cihaz vermeleri gerekecek, turkiyede amerika cihaz yok ya istenecek yada garanti gecmeyecek.
    Arkadaşım seri numarası yazan yere imei numaranıda yazabiliyorsun. Koskoca apple kendi sisteminde hangi imeinin hangi seri nolu cihaza ait olduğunu görür heralde. Sorgulama için seri no istediler bendende imei versem olmazmı dedim olur dediler.

Hatta az önce yine baktım buyrun;

Neyse sonuçta konu bu değil...

• karti K kullanıcısına yanıt
    Neyse ok seri numarasından olsun :)

Amerika cihazı konusunu sordum. Başkası geleceği için eğer değişim olur ise amerika cihazı verecekseniz değişim kağıdınıda verin imei kaydı için BTK ya yollıyacağım dedim. Kız bunu sormam lazım dedi. Bekletti. Sonra dediki değişim konusunda birşey diyemem ancak değişirse türkiye cihazı verilecektir. Dolayısıyla imei kayıt sıkıntınız olmayacak dedi.
    Bence yanlis bilgi vermis degisince turkiye cihazi veremezler, cunku ikisinin anten yapilari farkli ben amerikada yasiyorum diyelim, bana turkiye cihazi verirlerse çöp benim icin, musteri hizmetleri ile konusmalara fazla takilmayin bir cogu bilgisiz herkesi yanlis yonlendiriyorlar suanda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: karti

Bence yanlis bilgi vermis degisince turkiye cihazi veremezler, cunku ikisinin anten yapilari farkli ben amerikada yasiyorum diyelim, bana turkiye cihazi verirlerse çöp benim icin, musteri hizmetleri ile konusmalara fazla takilmayin bir cogu bilgisiz herkesi yanlis yonlendiriyorlar suanda.

Dediğiniz doğru donanımsal farklarda var. Ancak sitede amerikadan aldığı iphone u almanyada değiştirenler var. Yada avrupada aldığını amerikada. Belki onların ellerinde her cins cihaz vardır. Valla herkez farklı telden çalıyor. Ama çağrı merkezindeki elemanın bağlayıcılığı olması gerekiyor.

Bilmiyor ise bilmiyorum diyebilir. Bugün bana yapılan net konuşma üzerine ben bilet aldım. Apple storedaki Genius dan randevu aldım. Sorun çıkarırlarsa gerekirse bu kayıtlarıda kendilerine ileteceğim. Sadece bu iş için babam ordudan istanbula gidip gelecek.

Bilet aldin da genuis tan randevu aldin mi randevu almadan islem yapmazlar keske bir sorsaydin foruma, neyse belki araya sikistirilar seni, ama dedigim gibi ellerinde eger amerika cihaz yoksa degisim yapmayacaklar emin ol bu konuda, cagri merkezi elemanlari pek bir baglayiciligi yok kafalarina gorede davranabiliyorlar bazen.
  • karti K kullanıcısına yanıt
    Randevu aldım Zaten geniusdan o gün orda olacağim saat için.
    Tamam randevu aldiysaniz sikinti yok hayirlisi.
  • quote:

Arkadaşım seri numarası yazan yere imei numaranıda yazabiliyorsun. Koskoca apple kendi sisteminde hangi imeinin hangi seri nolu cihaza ait olduğunu görür heralde. Sorgulama için seri no istediler bendende imei versem olmazmı dedim olur dediler.

dediğim gibi imei ile DE görülüyor mu ben bilmiyorum dedim. Benim söylediğim seri numarası sordukları ki sizde, sizden seri numarası istediklerini söylediniz.

dediğiniz gibi konu bu değil.

Amerika'dan alınan cihazın değişimi konusunda karti arkadaşın dedikleri doğru. En azından bu güne kadar yaşanan, bilinen durum bu. Store açıldıktan sonra siz ve sizin gibi sorunlu cihazı olan forum üyeleri tecrübe ettikçe durumu anlayacağız. Ve evet normal şartlarda genius bar'dan randevu almadan bakmıyorlar, bazen yogun değilse araya sıkıştırıyorlar. Umarım sizin sorununuzuda kısa sürede çözerler.

Edit: ben bunları yazarken zaten randevu aldığınızı belirtmişsiniz. Dediğim gibi umarım anında çözerler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gduman -- 3 Nisan 2014; 21:49:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gduman

quote:

dediğim gibi imei ile DE görülüyor mu ben bilmiyorum dedim. Benim söylediğim seri numarası sordukları ki sizde, sizden seri numarası istediklerini söylediniz.

dediğiniz gibi konu bu değil.

Amerika'dan alınan cihazın değişimi konusunda karti arkadaşın dedikleri doğru. En azından bu güne kadar yaşanan, bilinen durum bu. Store açıldıktan sonra siz ve sizin gibi sorunlu cihazı olan forum üyeleri tecrübe ettikçe durumu anlayacağız. Ve evet normal şartlarda genius bar'dan randevu almadan bakmıyorlar, bazen yogun değilse araya sıkıştırıyorlar. Umarım sizin sorununuzuda kısa sürede çözerler.

Edit: ben bunları yazarken zaten randevu aldığınızı belirtmişsiniz. Dediğim gibi umarım anında çözerler.

Alıntıları Göster
    Bunu bende merak ediyorum samsung bu konuda ne yapıyor?

Kendim denedim ve bakabildim imei ile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Daddy Recep

Kendim denedim ve bakabildim imei ile.
    takip. inş hayırlı sonuçlanır hocam
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.