Şimdi Ara

Apple İpod touch 3G 8gb JailBreak yapıldı.Buyrun(konu editlenmiştir.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
0
Favori
8.983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu mesaj editlenmiştir.Daha önceden Apple İpod Touch 8gb Modelinin JB olup olmadığını sordum ve JB ın mümkün olduğu görülmüştür.Tarafımca denenmiştir.Yardımcı olan EMREOCAK arkadaşıma birkez daha teşekkür ediyorum.

JB ı kısaca anlatayım. JB Yarı JB dir.Psp kullanan arkadaşlar PSP 3000 gibi düşünebilirler. Anlatayım kısaca. JB yapılan cihaz kapandığı zaman JB uçuyor malesef. Yani kalıcı bir JB değil. JB yapıldıktan sonra Bekleme modunda bıraktığımızda en ufak birşey olmuyor. Eğer şarjımız tamamen biter yada cihazı kapatırsak Cihaz DFU modda açılıyor. PC ye bağlayıp 10 sn lik bir işlem yapmamız gerekmekte. Kapandığı zaman İçerisinde bilgi kaybı YOKTUR. TEK SORUN PC DEN Blackra1n yapmak gerekmekte.

Denediğim model; Apple İpod TOUCH 8GB MC model 3.gen.

Anlatım Emre ocak. İlk mesaj olduğu için anlatımı buraya taşımayı uygun gördüm. Arkadaşlar Sorularınız elbet olacaktır.Lütfen konuyu okuduktan sonra Mesajınızı yazınız.

Buyrun;

Öncelikle
    jailbreak nedir:
    Kısaca jb itunes store a veya appstore a bağımlı kalmadan ipod unuza veya iphone unuza bedava program uygulama vesayre yüklemenize yarayan programlar bütünüdür.

2 Tür JB vardır ;
    ilki bi tanesi süreklidir yani telefonu açsanda kapatsanda sürekli jb li kalır bir diğeri ise açıp kapatınca giden bi restore istien jb dir ipod touch 3g serileri özellikle fw ( firmware ) 3.1.3 olanlar ve aynı zamanda MC oldel olanlar kesinlikle jb yapamamktadır ikisinide
    Benim şuanda sahip oldugum cihaz 3g ipod touch MC model ama ben fw i 2,1 3.1.2 ye düşürdüm başındaki
    2,1 2g ipod touch ın yazılımı demek şimdi kendi yaptgımı anlatıyorum. Ki kendi yaptıgım 2. tür jb yani sınırlı kapatıp açınca gidiyor 2. jb hakkında düşüncelerin yukarda .

DFU MODE :
    cihazı kapatıp usbye ağlayın sonra power tuşuna ( üsteki) ve anamenü tutşuna ( yuvarlak ) aynı anda basılı tutun 10 sn kadar. apple simgesi çıktıgı zaman elinizi powerdan çekin ve anamenü tuşuna basılı tutun sonra itunes size bi uyarı vericen cihazı restore etmeniz gerek gibisinden. bu akdar buna DFU mode deniyor yani içindeki fw yi silmek gibi bişey

Cihazı DFU mode a aldım sonra 2g ipod touch için 3.1.2 yi restore yaptım ( itunes a girin soldan ipod unuzu seçin restore tuşunu göreceksiniz shift e basılıtı tutup tıklayın gelicek pencereden frimware inizi seçin bütün firmwarelar bu sitede mevcuthttp://www.felixbruns.de/iPod/firmware/ ) odan sonra blackra1n programını indirdim namı diğer geohat onada burdan ulaşabilirsinizhttp://blackra1n.com/ programı çalıştırıyoruz

program dll hatası verirse

http://forum.donanimhaber.com/m_38934162/mpage_1/f_/key_//tm.htm

ve make it rain tuşuna basıyoruz sonra hiç dokunmadan bekliyoruz geohat'ın resmi çıkıcak cihazda ve biraz dah sonra şaşda bi yuvarlak dönmeye başlicak hiç dokunmadan beklicez cihaz açılıcaz açılınca wireless ı açın. ipodun masüstünün 2. sayfasında blackra1n die bi programın kuruşlu oldugunu göreceksiniz onu açın ve içindeki cyda ve rock programlarını yükleyin ( seçip yukarı sağdan install ) bekleyin onları yüklesin, bütün işlemler bitince anamenü tuşuyla çıkın ve cydia programına girin
    alttan manage a basın source u seçin yukardan sağdan edit e basın sonra soldan add e ve oraya şu adresi yazıp
    http://cydia.hackulo.us/
    add source deyin
    bundan sonra source a girdiginz zaman hackulo.us die bi başlık oluşucak oraya girip ordan
    appsync for os 3.1 i indirdiginiz zama her şey tamam olucak
    yanlız kapatıgınız zaman yada kendiliginden şarj ı bitip kapanınca
    usb yi takıp blackra1n e giriyoruzmake it ra1n dioruz 10sn sonra çaılıyo herşeyi yerinde hiçbir değişiklik olmadan...

Bu kadar....
    ------------------------------------------------------------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ucav -- 12 Nisan 2010; 16:10:17 >

• Haydi bakalım Yukarııııı

UP Arkadaşlar Emin olan bir kişi varmı aranızda?
  • Henüz çıkmadı yani yok.
  • Benimde bildiğim yok. Yanlışlıkla güncelleme yapanlar 3.1.2'ye downgrade yapın deniyor ama ben bir türlü yapamadım.
    Youtube'de birisi anlatıyor bu versiyon düşürme olayını ama elemanın kullandığı aletin sürümü MB yani 2.nesil. Benimki MC (3.nesil) bende olmuyor.
    MC'ler(Yani 3.nesil'ler) için downgrade yapan varmı? Nasıl yapılıyor anlatabilir mi??
  • Wikipedia'da jailbreak başlığı gözüme çarptı. Bu adresten tam olarak hangi sürümlere jailbreak var yok öğrenilebir.
  • Bir gelişme var mı acaba ?
  • Arkadaşlar , ipod touch 3g 8GB olanlar ve jailbreakin nasıl yapılacağını bilmeyenler , jb yapmak isteyenler bana pm atabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Apple iPhone 5C [ANA KONU]
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • DFU mode a alın 2,1 3.1.2 fw ile restore edin blackra1n.exe RC3 indirin jb nizi yapın buraları ayrıntılı anlatmicam mesele şu sınırlı jb yapılıyo yani kapanınca pcden blackra1nle açmak zorundasın ilk başta unu yapmak istmeedim ama sonradan farkettimki ipod touchın bekleme süresi 300 saate e yakın yani kilite alıyosunuz 1 hafta açık alıyor ki şahsen denedim gece 12 den sabah 12 ye kilitli %3 şarj gitti ordan hesap edin bi kere yapın bitmeden şarja takarsınız hep açık kalır benim öyle walla.
  • Arkadaşlar DEtayları 0(SIFIR) dan başlayarak anlatınız lütfen. Bahsettiğimiz model İ TOUCH 8 GB 3.nesil. MC modelleri.

Eğer bu ise JB yöntemini sıfırdan başlayarak anlatınız. MEsela DFU Modu nedir nasıl sokulur? gibi. Linklerle ve sırasıyla. Forumumuzda JB anlatımı sanıyorum serbesttir. JB hakkında üst konular ve yöneticiler var. Dolayısıyla burad-ya açıkça yazınız.
  • Öncelikle
    jailbreak nedir:
    Kısaca jb itunes store a veya appstore a bağımlı kalmadan ipod unuza veya iphone unuza bedava program uygulama vesayre yüklemenize yarayan programlar bütünüdür.

2 Tür JB vardır ;
    ilki bi tanesi süreklidir yani telefonu açsanda kapatsanda sürekli jb li kalır bir diğeri ise açıp kapatınca giden bi restore istien jb dir ipod touch 3g serileri özellikle fw ( firmware ) 3.1.3 olanlar ve aynı zamanda MC oldel olanlar kesinlikle jb yapamamktadır ikisinide
    Benim şuanda sahip oldugum cihaz 3g ipod touch MC model ama ben fw i 2,1 3.1.2 ye düşürdüm başındaki
    2,1 2g ipod touch ın yazılımı demek şimdi kendi yaptgımı anlatıyorum. Ki kendi yaptıgım 2. tür jb yani sınırlı kapatıp açınca gidiyor 2. jb hakkında düşüncelerin yukarda .

DFU MODE :
    cihazı kapatıp usbye ağlayın sonra power tuşuna ( üsteki) ve anamenü tutşuna ( yuvarlak ) aynı anda basılı tutun 10 sn kadar. apple simgesi çıktıgı zaman elinizi powerdan çekin ve anamenü tuşuna basılı tutun sonra itunes size bi uyarı vericen cihazı restore etmeniz gerek gibisinden. bu akdar buna DFU mode deniyor yani içindeki fw yi silmek gibi bişey

Cihazı DFU mode a aldım sonra 2g ipod touch için 3.1.2 yi restore yaptım ( itunes a girin soldan ipod unuzu seçin restore tuşunu göreceksiniz shift e basılıtı tutup tıklayın gelicek pencereden frimware inizi seçin bütün firmwarelar bu sitede mevcut http://www.felixbruns.de/iPod/firmware/ ) odan sonra blackra1n programını indirdim namı diğer geohat onada burdan ulaşabilirsinizhttp://blackra1n.com/ programı çalıştırıyoruz

program dll hatası verirse

http://forum.donanimhaber.com/m_38934162/mpage_1/f_/key_//tm.htm

ve make it rain tuşuna basıyoruz sonra hiç dokunmadan bekliyoruz geohat'ın resmi çıkıcak cihazda ve biraz dah sonra şaşda bi yuvarlak dönmeye başlicak hiç dokunmadan beklicez cihaz açılıcaz açılınca wireless ı açın. ipodun masüstünün 2. sayfasında blackra1n die bi programın kuruşlu oldugunu göreceksiniz onu açın ve içindeki cyda ve rock programlarını yükleyin ( seçip yukarı sağdan install ) bekleyin onları yüklesin, bütün işlemler bitince anamenü tuşuyla çıkın ve cydia programına girin
    alttan manage a basın source u seçin yukardan sağdan edit e basın sonra soldan add e ve oraya şu adresi yazıp
    http://cydia.hackulo.us/
    add source deyin
    bundan sonra source a girdiginz zaman hackulo.us die bi başlık oluşucak oraya girip ordan
    appsync for os 3.1 i indirdiginiz zama her şey tamam olucak
    yanlız kapatıgınız zaman yada kendiliginden şarj ı bitip kapanınca
    usb yi takıp blackra1n e giriyoruzmake it ra1n dioruz 10sn sonra çaılıyo herşeyi yerinde hiçbir değişiklik olmadan...

Bu kadar....

• Bende 3.1.3 var bi türlü yapamadım sonra dfu modda 3.1.2 ye restore ettim blackrainle 2 dakkada jb oldu yani o kadar uğraşma boşunaymış şimdi sorun ise aletin şarjı dayanmıyo
  • aynı sorun bendede varya 3 4 saat oyun oynuyorum hemen bitiyo :S
  • peekiii mesela jail break yaptık nerden ne uygulama indireceğiz? bir iki web sitesi 1-2 oyun 1-2 uygulama vs önerebilir misiniz? Birde 3.1.2 ye nasıl indireceğimi anlayamadım kısaca geçmisiniz orayı. PM den ulaşırsanız sevinirim.Burayada yazabilirsiniz.
  • Kisaca geçmedim orayı yapmanız gereken dfu moda a alıp istediğiniz firmware ile restore etmek 3.1.2 de olabilr bu 3.1.3 de size kalım site derseniz uygulama filan için verdim forum aratın hemen bulursunuz touchtan bağlanıyorum link veremicem :)
  • 3g32 gb icin hala jb yok dımı
    surum 3.1.3
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emreocak

Kisaca geçmedim orayı yapmanız gereken dfu moda a alıp istediğiniz firmware ile restore etmek 3.1.2 de olabilr bu 3.1.3 de size kalım site derseniz uygulama filan için verdim forum aratın hemen bulursunuz touchtan bağlanıyorum link veremicem :)

Yani arkadaşım dfu moda aldıkdan sonra fw yüklerken 2G için olan fw lerden herhangi birini kullanıcaz(3.1.2veya3.1.3)3G olan için değil.Bende 3G 8 GB MC Model kullanıyorum versiyonuda 3.1.3 yükseltmişdim geçicide olsa jealbrek yapalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mamaker

quote:

Kisaca geçmedim orayı yapmanız gereken dfu moda a alıp istediğiniz firmware ile restore etmek 3.1.2 de olabilr bu 3.1.3 de size kalım site derseniz uygulama filan için verdim forum aratın hemen bulursunuz touchtan bağlanıyorum link veremicem :)

Yani arkadaşım dfu moda aldıkdan sonra fw yüklerken 2G için olan fw lerden herhangi birini kullanıcaz(3.1.2veya3.1.3)3G olan için değil.Bende 3G 8 GB MC Model kullanıyorum versiyonuda 3.1.3 yükseltmişdim geçicide olsa jealbrek yapalım.

http://www.m egaupload.com/?d=OYX1RLXG&f=iPod2,1_3.1.2_7D11_Restore.ipsw
    Bu firmware ile yapabilirsin. Aynı durumdaydım 2 gün önce.

• quote:

Orijinalden alıntı: abdsev

quote:

Orijinalden alıntı: mamaker

quote:

http://www.m egaupload.com/?d=OYX1RLXG&f=iPod2,1_3.1.2_7D11_Restore.ipsw
    Bu firmware ile yapabilirsin. Aynı durumdaydım 2 gün önce.

Teşekkürler arkadaşım yönlendirmen için deneyelim bakalım.

• Birde ben bu geçici jailbreak için bir soru sorayım. Aleti kapatıp açtığımda alet dfu modda açılıyor. Bilgisayar bağlayıp jailbreak'ı tekrarlıyorum. Alet açılmış oluyor. Peki diyelim ki dışardayım ve alet'i yanlışlıkla kapattım. Açtığımda dfu modda açılacak. Bundan çıkmanın yolu varmı ?
  • Oldu sanırım teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamaker -- 9 Nisan 2010; 12:02:09 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.