Şimdi Ara

Araba karbüratörden benzin damlatıyor (SS'Li)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
5.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aracım 1990 model Şahin lpg ayarı yaptırırken aracın karbüratörden benzin damlattığını söylediler yaptırdım 2 gün önce karbüratör iyice temizlendi bide sanırım contası değişti sıkıntısız bi şekilde benzin de çalışıyordu şuan izmir Urla dayım hava 4 5 derece şuan ve araç normal olarak çalışmadı lpg de benzine alıp çalıştırıp gaza geçirdim çalıştı fakat şuan karbüratörden benzin damlıyor bu normal mi? Ne yapmalıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adalande -- 16 Ocak 2021; 13:0:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Araba Karbüratöründen Benzin Damlatıyor (SS'li)

Karbüratörlü bir araçta benzin damlaması sorunu yaygın bir durumdur. Bu sorun, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir.

Nedenleri:

• Karbüratör tahliye hortumu tıkanıklığı: Hortum tıkanırsa, şamandıra haznesindeki fazla benzin tahliye edilemez ve karbüratörden benzin damlar.
    • Şamandıra valfi arızası: Şamandıra valfi düzgün çalışmadığında, şamandıra haznesi aşırı dolar ve benzin karbüratörden taşar.
    • Karbüratör contasının hasarı: Karbüratör ile emme manifoldu arasındaki conta hasar gördüğünde, benzin emme manifolduna sızabilir.
    • Karbüratör ayarının bozulması: Hava-yakıt karışımı ayarının bozulması, karbüratörden benzin kaçmasına neden olabilir.

Belirtileri:

• Arabanın altından benzin damlaması
    • Motor çalışırken karbüratörden benzin akması
    • Motor performansında düşüş
    • Hava-yakıt karışımının zenginleşmesi (siyah egzoz dumanı)

Çözümleri:

• Tahliye hortumunu kontrol et ve temizle.
    • Şamandıra valfini değiştir.
    • Karbüratör contasını değiştir.
    • Karbüratörü yeniden ayarla.

Karbüratörden benzin damlaması sorununu çözmek için sorunun kaynağını doğru bir şekilde teşhis etmek önemlidir. Yukarıdaki adımları izleyerek sorunu kendin çözebilirsin veya bir mekanik yardımı alabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • lpg ye geçince benzinin akışını kapatan bir şey var . adı aklıma gelmedi o çalışmıyordur. riskli hemen bir gazcıya götürmen lazım araba yanabilir

• Aractan yakit damlamasi anormal bi durum.

Benzin olunca daha da tehlikeli yangin cikabilir.

Benim tavsiyem eski ustalara gitmeniz. Karburatorden eskiler daha iyi anlar.

Lakin ince lpg'ciye gidin bi baksin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lego95

lpg ye geçince benzinin akışını kapatan bir şey var . adı aklıma gelmedi o çalışmıyordur. riskli hemen bir gazcıya götürmen lazım araba yanabilir

Sanırım sorun benzinden direk lpg ye geçirmemdeymiş yani düğmeyi ortaya alıp karbüratördeki benzini bitmeye yakın lpg ye almam gerekiyormuş

• quote:

Orijinalden alıntı: Alisilin07

Aractan yakit damlamasi anormal bi durum.

Benzin olunca daha da tehlikeli yangin cikabilir.

Benim tavsiyem eski ustalara gitmeniz. Karburatorden eskiler daha iyi anlar.

Lakin ince lpg'ciye gidin bi baksin.

Sorun düğmeyi ortaya almamdaymış karbüratörde ki benzini bitirmemişim

• quote:

Orijinalden alıntı: Adalande

Sanırım sorun benzinden direk lpg ye geçirmemdeymiş yani düğmeyi ortaya alıp karbüratördeki benzini bitmeye yakın lpg ye almam gerekiyormuş

Alıntıları Göster

evet, karbüratörlü arabada benzinden lpgye hemen geçmemelisin. Önce ortaya alıp, benzin hortumunda kalan benzini bitirmelisin. Sonra tam stop edecekken lpgye alırsan sorunun kalmaz. ama sen yinede sürekli kontrol et. hatta benzin hortumlarını komple yenilet. yanan arabaların çoğu benzin hortumunda kaçak olduğu için yanıyor. benzin hortumu ucuz ve pahalı değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lego95

evet, karbüratörlü arabada benzinden lpgye hemen geçmemelisin. Önce ortaya alıp, benzin hortumunda kalan benzini bitirmelisin. Sonra tam stop edecekken lpgye alırsan sorunun kalmaz. ama sen yinede sürekli kontrol et. hatta benzin hortumlarını komple yenilet. yanan arabaların çoğu benzin hortumunda kaçak olduğu için yanıyor. benzin hortumu ucuz ve pahalı değil.

Alıntıları Göster

Usta hortumlarında sıkıntı yok sorun karbüratör de dedi karbüratörü temizledi contasını değişti bugün bilmeden o hatayı yaptım aradım sordum ortaya alıp karbüratörde ki benzinin bitmesini beklemem gerekiyormuş

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ortaya almadan geçiş yaptığınızda motoru boğar. Stop ederse hiç çalışmaz. Sebebini bilmiyorum.

Karbüratör birkaç sebepten sızıntı yapar. Yıpranan hortumlar, yırtılan kapış diyaframı, ayarı bozulan şamandıra. Sızan benzin, egzoz manifolduna düşerek yangın çıkarır.

Sonrası böyle işte...

• quote:

Orijinalden alıntı: Ben Kemal Geliyorum

Ortaya almadan geçiş yaptığınızda motoru boğar. Stop ederse hiç çalışmaz. Sebebini bilmiyorum.

Karbüratör birkaç sebepten sızıntı yapar. Yıpranan hortumlar, yırtılan kapış diyaframı, ayarı bozulan şamandıra. Sızan benzin, egzoz manifolduna düşerek yangın çıkarır.

Sonrası böyle işte...

Hocam diyaframı değiştirdim benzinden lpgye dirrk alınca karbüratörden benzin akmış onuda düğmeyi ortaya alıp karbüratör de ki benzini bitirmem gerekiyormuş sanırım hortumlarına baktırdım usta bi sıkıntı yok demişti demin aracı benzinde gene çalıştırdım düğmeyi ortaya alıp karbüratörde ki benzini bitirdim akıtma falan yok şuan umarım bi sorun yoktur zaten benzin de pek kullanmıyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.