Aracım 1990 model Şahin lpg ayarı yaptırırken aracın karbüratörden benzin damlattığını söylediler yaptırdım 2 gün önce karbüratör iyice temizlendi bide sanırım contası değişti sıkıntısız bi şekilde benzin de çalışıyordu şuan izmir Urla dayım hava 4 5 derece şuan ve araç normal olarak çalışmadı lpg de benzine alıp çalıştırıp gaza geçirdim çalıştı fakat şuan karbüratörden benzin damlıyor bu normal mi? Ne yapmalıyım? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adalande -- 16 Ocak 2021; 13:0:7 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Araba Karbüratöründen Benzin Damlatıyor (SS'li)
Karbüratörlü bir araçta benzin damlaması sorunu yaygın bir durumdur. Bu sorun, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir.
Nedenleri:
- Karbüratör tahliye hortumu tıkanıklığı: Hortum tıkanırsa, şamandıra haznesindeki fazla benzin tahliye edilemez ve karbüratörden benzin damlar.
- Şamandıra valfi arızası: Şamandıra valfi düzgün çalışmadığında, şamandıra haznesi aşırı dolar ve benzin karbüratörden taşar.
- Karbüratör contasının hasarı: Karbüratör ile emme manifoldu arasındaki conta hasar gördüğünde, benzin emme manifolduna sızabilir.
- Karbüratör ayarının bozulması: Hava-yakıt karışımı ayarının bozulması, karbüratörden benzin kaçmasına neden olabilir.
Belirtileri:
- Arabanın altından benzin damlaması
- Motor çalışırken karbüratörden benzin akması
- Motor performansında düşüş
- Hava-yakıt karışımının zenginleşmesi (siyah egzoz dumanı)
Çözümleri:
- Tahliye hortumunu kontrol et ve temizle.
- Şamandıra valfini değiştir.
- Karbüratör contasını değiştir.
- Karbüratörü yeniden ayarla.
Karbüratörden benzin damlaması sorununu çözmek için sorunun kaynağını doğru bir şekilde teşhis etmek önemlidir. Yukarıdaki adımları izleyerek sorunu kendin çözebilirsin veya bir mekanik yardımı alabilirsin.