Şimdi Ara

Araba mı altın mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
14.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Küçük Oscar

Araç kısa vadede gayet de yatırım aracı hocam 😂 1.5 Sene önce 55 e aldığım aracım şuan 80-85 arası ediyor.

Bende altından yanayım ama işte korkum var hocam 1 sene de yükselmez veya ucuzlar diye.
    Arabayı aldın hiç bir şey yapmadan nasıl fiyat artabiliyor? Dolar arttı vs deme şimdi. Arttığını sandığımız paranın enflasyon karşısında değerini korumasıdır. Şuan ama ederinin daha fazlasında satılıyor araçlar. Yani tutan tuttuğuna geçiriyor, geçirilende daha fazlasına yazıyor bekliyor. Bu durumda araba yatırım aracı olmaktan çıkıyor düdükleme aracına dönüyor.

Ama siz kredi ile araba alıp 2-3 sene sonra elimde birikmiş oldun diyorsan evet o zaman yatırım aracı diyebiliriz. 3 ay önce 58bin TL ye full kredi araba aldım. Aldığım dönemde 60 bin civarında emsal araçlar vardı. Şimdi 80binden başlıyor. 2 sene sonra isterse 50 binden satayım benim için sonrasında topluca para geçmesidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bende merak ediyorum, kurban bayramını unuttuğum için nakiti altına çevirdim. Eldeki nakit yetmez ise mecburen bir kısmını bozdurup canlı canlı öğreneceğim .

• Kafayı çalıştırır iyi arastitrirsan yılda 3 kez hizli al sat yapar piyasa arabası alırsan araba

• 8 Mayıs 2020 de 1.2 130 HP manual 2008 aldım 153 bine şuanda 200 ediyor

• Araba sadece bizim gibi 3. dünya ülkeleri için bir yatırım aracı. Aldın, garaja koydun. Sigorta yapman lazım, kasko yapman lazım, vergisi, muayenesi, lastiği, yağı, bakımı vs bir ton gider oluyor. Mesela Mayıs 2017'de sıfır olarak 65.000 TL'ye aldığımız C-Elysee şuanda 110.000 TL civarında, acele etmezsem. Ben kârda mıyım peki?

Mayıs 2017 Dolar: 3,5830 Altın (gr): 144,54 TL
    65000/3,58=18.156 $
    65000/144,55=449,702 Gr

Haziran 2020 Dolar: 6,85 Altın (gr): 388,31 TL
    18.156*6,85= 124.368 TL
    449,702*388,31= 174.611,89 Tl

Yani şuanda kârda gibi gözüküyorum ama dolar bazında 14.000 TL, altın bazında 64.000 TL zarardayım. Ki buna vergisi, yakıtı şusu busunu bile katmadım. Uzun vadede hiçbir zamana araç kâr etmez. Ancak al sat yaparak 2-3 Bin lira kar edebilirsin.
  • Bence araba almalısın hem lazım olduğunda kullanırsın hemde döviz ve enflasyon ikisine eşdeğer yükselir.
  • çok klişe olacak ama araba yatırım aracı değildir, bu doğru. altın da yüksek şu an altın da alınmaz.
  • Anlayana en iyisi borsa aslında ama sabırlı olup takipte kalmak lazım sürekli.

• Bende araba almak istiyordum artık vazgeçtim ama altın yerine biraz borsaya ayırdım birde toprağa yatırım yapmaya niyetlendim. Bir tane arsayı beğendim yarın yerinde göreceğim nasip olursa o arsayı alacağım.
    Bu arada borsayı da değerlendirin derim.
  • 2018 temmuzda 95 bine 2016 octavia style tdi manuel aldım hatasız. Altın mı alsam diye duunuyordum aslında şahine binerim diyodum. Aracıma 2 yıl bindim an itibariyle ve fiyatı 160 bin net. alıcısı var. Altın alsaydım 180 bin filan olacaktı. 500 binim var ne yapim deseydiniz 150 bine 2017 2018 araç alın 350ye altın alın unutun derdim ama 90 bininiz varsa en hızlı sekilde daha da pahalanmadan bir araç alın derim.
  • Şıh Hazretleri kullanıcısına yanıt
    Ben yukarıda kafayı çalıştırarak 1 ayda yaptığım 40k kardan bahsettim fırsatları kovalarsaniz 1 yılda paranızı 2 ye katlarainiz.

• Metalürjist M kullanıcısına yanıt
    En iyisi toprak yatirimi ben 2 sene önce aldım derince köylerinden yeri beğendim gerçekten yüksek tepede yerdi manzaralı şimdi arada gidiyoruz ailecek piknik yapıyoruz çok iyi oluyor baya primde yaptı iyiki almışım diyorum şuan. Aldığım fiyatın 30 bin fazlasını al satci veriyor fakat satmıyorum. Ileride daha çok kazandırır otobanda acildi istanbullular çok alıyor oralardan arazi. Sende varsa paran hiç düşünme beşine onuna bakma al ilerideki yillarda şuan satılan fiyatlar sadece komik kalacak.

• 1 sene için taş toprak alınmaz onlar en az 10 senelik yatırımdır.

Garajda yatırmak için de araba alınmaz bence.

En iyisi altın gibi duruyor.

Benim önerim ise elindeki parayla Ödemiş olduğun krediyi kapat bir an önce kiradan kurtulmaya bak
  • Abd ile cin masaya otursun ons nasil dusuyor gorursunuz :)

• Hocam diyelimki 90'na bir araba aldın. kapıya koydun.

-1000 tl sigorta
    -1500 tl kasko
    -1000 tl mtv
    -1000 tl yıllık bakım
    -400 tl muayene

(Yakıtıdır, Lastiğidir ve diğer surpriz bakımları saymıyorum. Bu arada gelir birisi sürter, zaten ozaman boyanır değer kaybeder..vs)

Bence araba al sat yapmayacaksan anlamsızdır.
  • zero01 kullanıcısına yanıt
    Garaja koyacagi arabaya neden kasko yaptirsin ?

• masterap M kullanıcısına yanıt
    Ya garaj yanarsa :) yada aküden kaynaklı bir yangın.
  • Altın alırsan ilk düşüşte korkup bozdurursun araba al.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.