Şimdi Ara

Arabam çalındı. (34 FY 5183- CLİO GRAND TOUR) (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
388
Cevap
6
Favori
50.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1252 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, evim 1. Kat yani girişin üstü hocam. Hırsızlık için nispeten kolay bir hedef oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçmiş olsun kardeşim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DevletiminYanındayımAK -- 29 Eylül 2020; 18:22:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: varyemez55

Merhaba, evim 1. Kat yani girişin üstü hocam. Hırsızlık için nispeten kolay bir hedef oluyor.
    Anladım , tekrar geçmiş olsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok da üzülme hocam ekonomi şuan altın çağını yaşıyor diyebiliriz bütün ekonomiler salgından dolayı çökerken şuan ekonomik kriz bizi teğet geçti .çalınan araban için emniyetimize güvene bilirsin en kısa sürede bulavaklarına güvenim tam. bu süreçte idare etmelik bir araba almanı öneririm.
  • hazarcep H kullanıcısına yanıt
    İptal ettiricek adam neden kasko yaptırsın?
    Sigorta zzorunlu, yaptırmasında bir sıkıntı yok.
    Sen önce imla eğitimi al, sonra gelip millete akıl ver.
  • Öncelikle çok geçmiş olsun. Ben de sizin yaşadığınıza benzer bir durumu 2017 Kasım ayında yaşamıştım. Aracımız biz evde uyurken eve giren hırsızların araç anahtarını ve kapı otomatiğini çalarak kaçmasıyla sonuçlandı. Benim de kaskom yeni bitmişti bir gün önce yenilemeden o gecenin sabahına çalındı. Ben aracımı tam 6 ay sonra istanbulda bir yedi emin otoparkında buldum ve araç üzerinde sahte plaka mevcuttu. Aracı çalan hırsızlar , farklı türde hırsızlık yapması için çelik kasa soyan kişilere arabamı vermiş ve bu kişiler 1.000 km kadar yol yapıp arabamı bırakıp kaçmışlar (tabi bu sırada hırsızlık yapmışlar , araçta bir sürü ziynet eşyası varmış olay yeri inceleme raporlarına göre). Buradaki üzücü durum arabam 10 gün içinde bulunmuş ancak nedense sahte plaka sahibi aranmış ve Antalyadaki kişi benim böyle bir arabam yok demiş haklı olarak. Şasede çalıntı kaydı varken bu araç 6 ay yatmış ve şansa bir şekilde bana ulaştılar 6 ay sonra. Demem o ki umutsuz olmayın , biliyorum çok ama çok zor özellikle alın teriyle çalışıp kazanılan paranın bir gecede uçup gitmesi çok koyuyor insana. Umarım aracınızı bulabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: varyemez55

Merhaba, asıl anahtarı evin holünde anahtarlığa asılı idi, yedek anahtar ve ruhsat yatak odasında farklı çekmecelerde idi. Yatak odası alt üst edilmiş ve bulmuşlar. Olay günü plansız bir şekilde Avrupa yakasındaki işimden eve dönemedim. Eşimde kapıları kilitleyip bize yakın olan baba evine gitti. Ev gece boştu, evin dibinde bulunan sokak lambası ilk defa o gece çalışmamış, artık tevafuk mu oldu yoksa birileri bizi takip mi etti bilemiyorum. Ertesi gün olayı fark ettik. Tabiki anahtarları ne olursa olsun evde tutmamak lazımmış, insan başına gelmeyince yada çevresinden birilerinin başına gelmeyince farkına varamıyor.
    öncelikle geçmiş olsun diyorum.
    İnşallah araç bulunur diyeceğim ama yanlış anlamayın pek bulunacağını da sanmıyorum.

Ülkemizdeki adalet sistemi zaten çok iyi durumda değil.
    Zaten ülke insanı da suça müsait ve kolay para kazanma için suç işlemek onlara göre de normal.

Ben 10 yıllık infaz ve koruma memuruyum, cezaevinde bin bir türlü insanlarla yüz yüzeyiz.

Özellikle hırsız takımı olan mahkumlar, sanki yaptıkları iş çok normalmiş gibi rahatlar.
    Sanki hiç suçları yokmuş da cami avlusundan yanlışlıkla toplamış polis bunları gibi anlatırlar.

hepsinin gözü af haberleri peşinde dışarı kapağı atma derdinde..

Geçen günlerde oto hırsızı bir mahkumla konuşurken, dedim hiçmi utanmıyorsunuz elalemin emek vererek aldığı araçları çalmaya diye, gevrek gevrek gülüyorlar hiç umrunda değil adamın.
    Bir araç ne kadar teknolojik olursa olsun ne kadar güvenlikli olursa olsun çalmak her zaman mümkünmüş.
    bizde kendimizi güncelleştiriyoruz dedi.
    Eğer bir aracı çalamaz isek, aynı aracı kiralar sonra bir garaja çeker, her yerini inceler söker bakarlarmış.
    Sonrada aracı toplar geri verirlermiş.
    Sonra da hırsızlığa çıkarlarmış..

Ondan sonra bana dediki, benden sana tavsiye arabanın yedek anahtarını ve ruhsatı evde bırakmayın en büyük hata burada yapılıyor dedi.

ulan dedim birde tavsiye veriyor deyyus dedim kovaladım yanımdan

• Aracını çaldırdın ve ruhsat da içinde diyelim. Sen çalıntı ihbarı yapıp, polisler aracı aramaya çıkana kadar, çalan kişi, ruhsat sayesinde polis denetim noktalarından çok rahat geçer. Arabanın içinde ruhsat yoksa, en azından olası bir polis kontrolünde hırsızın zora girmesini sağlarsın.

Bunun dışında çeşitli kasko anlaşmalarında ve polis kayıtlarında, aracın çalınma şekli ve şartları da önem arz edebiliyor.

Ek olarak, anahtarı ya da ruhsatı taşımakta zorluk çekiyorsanız, ufak bir çanta ve araba anahtarını pantolonun kemer kısmına takabileceğiniz kancalı bir anahtarlık iş görür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Foley -- 29 Eylül 2020; 21:0:42 >
  • Kasko şartlarına amenna ama bu işi yapan adam zaten tezgahını kurmuştur. Takılmaz böyle detaylara.

Yakalayıp asmadıktan sonra da bitmez bu iş. Arabayı çalmasa tekeri farı götürüyolar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Zaten o şerefsizlerin yatacak yeri yok. Bence de hakları idamdır fakat ben yine de sürece kolaylık sağlayacak tedbirleri söylemek istedim.

• Anahtarı kasada saklasak kasayıda alıp götürürler

• Geçmiş olsun,

• Cok gecmis olsun gecen sene de biziM komsunun çalınmıştı. Arabada gps vardi ve bulamamışlar hırsızlar Sultanbeyli sancaktepe dolaylarinda bir yerlerde en son bulunmuştu. Demem o ki o taraflarda bir gezinin

• jademugla kullanıcısına yanıt
    Eve kapı, pencere gibi yerler kırılarak, patlatılarak, parçalanarak veya delmek, yıkmak gibi zorlayarak girilmişse buralardan anahtarların alınması suretiyle araç çalınmışsa kasko zararı tazmin eder. Tabi bu durumların polis tutanağına bağlanması gerekir.

• 2003-2017 kartal gümüşpınar'da yaşadım, araçlarımıza birşey olmadı, halende her gün oraya gitmekteyim. Yaşadığınız yer şu yokuşa doğru çıkan sokaklar sanırım uğurmumcu'ya yakın halde. Orası pek güven veren yerler değil.
    Olan olaya bakılıra çalan kişi sizi baya iyi tanıyormuş yani.
  • Oturduğum yeri doğru bildiniz, ben aslen sarıyerliyim, burada yaklaşık 3 senedir ikamet ediyorum. Başımıza gelene kadar duymamıştım fakat bizim olaydan sonra hırsızlığın buralarda çok yaygın olduğunu duyuyoruz.

• Çok geçmiş olsun. Bundan 30-35 yıl önce babamın aracını da çalmışlardı. O zamanlar çocuk olduğum halde plakası hâlâ aklımda.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • TheFrenchman T kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Araba duruyor mu sattınız mı hocam?

• john mclane kullanıcısına yanıt
    Sizce suçlular gerçekten ıslah oluyor mu? Bakanlığın ıslah etme politikalarını nasıl buluyorsunuz? Siz neler yapıyorsunuz mesela ıslah olmaları açısından? Meraktan soruyorum çok teşekkür ediyorum.

• Ruhsata çok takılan olmuş ama bugüne kadar bana kimse ruhsat sormadı. Plakayı sorguluyor ve zaten bütün bilgileri polis görüyor. Yakalama varsa, ruhsat olsa da bir şey fark etmez. Hatta 2 hafta önce ilk kez ehliyet sordu cüzdanda bulamadım yine kimliği verdim.
    Şu gps takip cihazları güzel ama hat takıp onu aktif tutmak maliyetli. Operatörler bunun için hat yapsa bu cihazlar işlevsel olur.
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.