Şimdi Ara

Arabam Kendi Kendine Gazı Köklüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2004 model fiat albea aracım var benzin/lpg. 3-4 kez başıma gelen bir olay var aracı ilk çalıştırdığımda hiç gaza dokunmadığım halde,sanki gazı köklüyormuş gibi motor devri 4-5 binlere çıkacak seviye araç direk gazlıyor, kontağı kapatıp açınca tekrar ediyor bikaç sefer sonrasında düzeliyor. Bir de buna ek olarak seyir halindeyken arada motor arıza ışığı sarı yanıyor o ara araç hafif seviyede gaz yemiyor gibi oluyor ama sonra ışık kendiğilinden sönüp günlerce yanmadığı oluyor.

Bu şikayetlerle ustaya gittim aracı cihaza bağladık motor arıza ışığının boğaz kelebeğinden olduğunu gördük temizlik yaptırdım ancak değişen bir şey olmadı. Bu arada baskı balata daha 2 aylık yeni.

Sizce derdi nedir aracın ne yapmalıyım ? birde araç değişimi yapmayı düşünüyorum bu şekilde satılır mı?

• araç beyni sensorlerden gelen bilgileri doğru yorumlayamıyor veya sensorlerden hatalı bilgi geliyor. oksijen sensoru, rolanti sensoru, krank sensoru vs bakılmalı bunlardan da değilse, beyne baktırılmalı derim.

• Zamanında benzeri bir problem yaşamıştık. Fiat servisi sorunu çözememişti ve sene 2015 gibi 6bin lira para gömmüştük.
    Sonra sanayide bir usta arabayı lifte kaldırmış şanzıman takozu mu orada bir şey bulmuş onu değiştirince düzelmişti. Gerçekten hatırlamıyorum neyin değiştiğini

Araç vitesteyken de gazı alıp kendi kendine yürüyor mu? 2 defa birine dokundurmuştum aynı problemden dolayı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 8 Kasım 2024; 11:21:40 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • @Metufkcr Allahtan sadece ilk çalıştırmada yapıyor o an bıraksam devir gitmeye devam ediyor 5 binleri gorunce kontağı kapatıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monster_monster -- 8 Kasım 2024; 11:29:7 >
  • Kaygerya kullanıcısına yanıt

Maliyetli bir süreç mi bu bilginiz var mı?

• monster_monster M kullanıcısına yanıt
    Hep Benzinde çalıştırsanız yapıyor mu aynı sorunu.
    Düzgün bir fiat ustasına gidin.

• araç beynini alın , beyinciye götürün var mı sorun baksınlar. varsa değişirse maliyetli.

sensorler eskimiş olabilir sensor değişimleri daha ucuz olur ve sensor sökülünce arızalı olup olmadıgı anlasılabilir. yanı ozetle maliyetli bir süreç.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Araba yolda Birden gaz kesti
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Metufkcr kullanıcısına yanıt
    Gaz kelebegi olabilirmi acaba?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 1.6 dizel kullanıcısına yanıt
    Yok o da geldi başıma onda daha çok gaz yememe yapıyordu

• Hava alıyordur test cihazına baglatin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.